Θετικός στο καλαζάρ!

Sokin.13

New Member
4 Μαϊου 2018
3
0
31
Καλησπέρα,

Είμαι νεός στην παρέα και αφόρμη να κανω εγγραφη ήταν μια αναζήτηση που εκανα στο διαδίκτυο

Σήμερα αφοτου ξυπνήσαμε με τον Μάρκο (Σπίτζ - 6 χρονών) φανηκε αρκέτα υποτονικός και σε συνδυασμό με την ξηροδερμία που έχει τις τελευταίες μέρες τον πήγα στον κτηνιατρο μου.
Εκει κάναμε γενικές εξετάσεις και τέστ για καλαζάρ το όποιο βγηκε θετικό ωστόσο οι γενικες εξετάσεις του είναι πάρα πολυ καλές και μόνο δερματικά συμπτώματα έχει.
Τις ακριβής τιμές θα τις μάθω αύριο ή την Δευτέρα και θα σας ενημερώσω η όρεξη του μονο σημερα ηταν πεσμένη ενώ η όρεξη του για φαγητό είναι μια χαρά,να αναφέρω ότι δεν είχε ουτε εμετούς , ούτε διαρροια.

Ο Κτηνιατρος μου μου είπε μαλιστα οτι εμπειρικά ίσως να το προλάβαμε αλλα θα περιμένουμε τις τίμες για να βεβαιωθούμε και να προχωρήσουμε σε αγωγή.

Εχει συμβει σε εσάς κατι ατνιστοιχο με δερματικά συμπτώματα?

Θα εκτιμουσα μερικές συμβουλές διοτι πρώτη φορά μου συμβαίνει κατι τέτοιο

Ευχαριστώ

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.601
10.995
Athens
Το καλαζάρ έχει διαφορετικά συμπτώματα από σκύλο σε σκύλο. Σε άλλους έχει εξωτερικά συμπτώματα (δερματικά, πτώση τριχώματος, μεγάλωμα νυχιών), σε άλλα εσωτερικά (νεφρά, συκώτι, σπληνομεγαλία), σε άλλα και τα δύο, σε άλλα μόνο σημάδια ατονίας-κόπωσης, ανορεξίας κλπ. Είναι πολύ καλό το ότι οι γενικές του εξετάσεις (νεφρά, συκώτι) έχουν βγει καλές - στο καλαζάρ αξιολογούμε πάντα εκτός από τον τίτλο και την γενική κλινική εικόνα. Περίμενε να βγει ο τίτλος για να σου πει κι ο γιατρός σε τι θεραπεία πρέπει να προχωρήσετε. Καλό είναι, όταν βρίσκεις τίτλο, για να είσαι πιο σίγουρος για αυτόν, επαναλαμβάνεις την εξέταση καλαζάρ σε άλλο αιματολογικό εργαστήριο, ή στο ίδιο αλλά με άλλο όνομα ιδιοκτήτη-σκύλου ;) για να διασταυρώσεις.

• Like
Reactions: lostresam and spyv

Sokin.13

New Member
4 Μαϊου 2018
3
0
31
Το καλαζάρ έχει διαφορετικά συμπτώματα από σκύλο σε σκύλο. Σε άλλους έχει εξωτερικά συμπτώματα (δερματικά, πτώση τριχώματος, μεγάλωμα νυχιών), σε άλλα εσωτερικά (νεφρά, συκώτι, σπληνομεγαλία), σε άλλα και τα δύο, σε άλλα μόνο σημάδια ατονίας-κόπωσης, ανορεξίας κλπ. Είναι πολύ καλό το ότι οι γενικές του εξετάσεις (νεφρά, συκώτι) έχουν βγει καλές - στο καλαζάρ αξιολογούμε πάντα εκτός από τον τίτλο και την γενική κλινική εικόνα. Περίμενε να βγει ο τίτλος για να σου πει κι ο γιατρός σε τι θεραπεία πρέπει να προχωρήσετε. Καλό είναι, όταν βρίσκεις τίτλο, για να είσαι πιο σίγουρος για αυτόν, επαναλαμβάνεις την εξέταση καλαζάρ σε άλλο αιματολογικό εργαστήριο, ή στο ίδιο αλλά με άλλο όνομα ιδιοκτήτη-σκύλου ;) για να διασταυρώσεις.
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση,
Δεν εχουν βγει ακομα οι τιμες αλλα για να μην χανουμε χρονο ο κτηνιατρος μας μου ειπε να ξεκινησω να του δινω 1/15

Ευχαριστώ πολυ για την απαντηση ,
Δεν έχουν βγει ακομα οι τιμες λογο καθυστερήσεις των Acs και ετσι ο κτηνίατρος μας μου πρότεινε να ξεκινήσουμε προληπτικά για να παγώσουμε σε πρώτο στάδιο τον ιο ζυλαπουρ ενα τεταρτο του χαπιού το πρωι και ενα τεταρτο το βραδυ ξεκινήσαμε σημερα και η διαθεση του μετα το απόγευμα εχει πέσει πολυ , ενώ θέλει να ξαπλώσει δεν ακουμπάει το κεφαλάκι του κατω και οταν τον ξαπλώνω και τον χαϊδεύω σε κάποια σημεία πονάει και κλαίει..ειναι φυσιολογικά συμπτώματα αυτα ;

Ευχαριστώ

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.601
10.995
Athens
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση,
Δεν εχουν βγει ακομα οι τιμες αλλα για να μην χανουμε χρονο ο κτηνιατρος μας μου ειπε να ξεκινησω να του δινω 1/15

Ευχαριστώ πολυ για την απαντηση ,
Δεν έχουν βγει ακομα οι τιμες λογο καθυστερήσεις των Acs και ετσι ο κτηνίατρος μας μου πρότεινε να ξεκινήσουμε προληπτικά για να παγώσουμε σε πρώτο στάδιο τον ιο ζυλαπουρ ενα τεταρτο του χαπιού το πρωι και ενα τεταρτο το βραδυ ξεκινήσαμε σημερα και η διαθεση του μετα το απόγευμα εχει πέσει πολυ , ενώ θέλει να ξαπλώσει δεν ακουμπάει το κεφαλάκι του κατω και οταν τον ξαπλώνω και τον χαϊδεύω σε κάποια σημεία πονάει και κλαίει..ειναι φυσιολογικά συμπτώματα αυτα ;

Ευχαριστώ
To να πονάει όταν τον χαιδεύεις σε κάποια σημεία δεν μου φαινεται να έχει να κάνει με το καλαζάρ...(n)

Sokin.13

New Member
4 Μαϊου 2018
3
0
31
To να πονάει όταν τον χαιδεύεις σε κάποια σημεία δεν μου φαινεται να έχει να κάνει με το καλαζάρ...(n)
Μα το κανει τις στιγμές που ειναι πεσμένος πολυ στην εξεταση δεν έδειξε κατι αλλο :/

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.317
Μέλη
20.076
Νεότερο μέλος
maria1999.