Θηλυκό πιτμπουλ 49 ημερών ήρθε στην παρέα.

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.215
261
38
εγω πιστευω οτι το θεμα με τους bybs ειναι περιπλοκο
δηλαδη μπουκοταρουμε το κουταβι του για κανα 2 εβδομαδες και μολις φτασει στο καδο το παιρνουμε
προικισμενο με ανεπαναληπτες εμπειριες

μαλλον πρεπει να γινει κατι πιο δραστικο

επισης τολη για να καταλαβεις την διαφορα πιτ με πιτ σκεψου μονο οτι αν εδινες τα διπλα λεφτα και το εψαχνες θα επαιρνες ενα πιτ συγκεκριμενης γραμμης αιματος (sorrels.jeep,aligator,chinaman...)και
και οχι μονο θα ηταν πιτ 100% σε μορφολογια αλλα και σε υγεια (εξετασεις του εκτροφεα που κοστιζουν και θελουν και γνωση)και θα ειχε και χαρακτηρα πιτ π.χ θα ηταν φιλικο με ανθρωπους ετσι οπως πρεπει να ειναι

με αλλα λογια τωρα ενισχυσες εναν ασχετο

και οσο για τα ευκολα συμπερασματα που ειπαν μερικοι δεν θελει και πολυ για να καταλαβεις οτι ο τολης δεν ξερει απο πιτ και οτι ο εκτροφεας για να μην τον ενημερωσε δεν ειναι εκτροφεας με την κλασσικη ενοια!!!!

τολη ψαξε στο φορουμ υπαρχουν ολα και υπαρχει και ενα μελος ο δημητρης α που δεν θελω να πω επιθετο που ειναι γνωστης και θα σε βοηθησει!(χωρις να βαζω το χερι μου στην φωτια αλλα απο ποστ και φωτο στο νετ το χει το θεμα και εχει και καλα πιτ)

TOLIS-PIT

Member
29 Απριλίου 2012
20
0
Τόλη καλησπέρα, να το χαίρεσαι το μικρό σου.

Έχω να σου προτείνω τα εξής για το σκύλο της φυλής που διάλεξες, η οποία είναι από τις αγαπημένες μου. Έχεις πάρει ένα εξαιρετικό κουτάβι το οποίο μπορεί να γίνει εξαιρετικά δύσκολο σκυλί αν δεν προσέξεις τα εξής:

1: Ποτέ δεν χτυπάμε το κουτάβι (ούτε και το ενήλικο αλλά αυτά δεν σε απασχολούν για την ώρα)

2: Βάλε τη ζωή του σε πρόγραμμα (φαγητό τάδε ώρα, παιχνίδι τάδε ώρα) ώστε να μάθει πιο γρήγορα να λερώνει σε συγκεκριμένο σημείο.

3. Βάλε το δάγκωμα του σε πρόγραμμα. Το δάγκωμα του ταυτίζεται με παιχνίδι όταν το κάνεις σωστά ή κυριαρχία όταν δεν ξέρεις πως να το χειριστείς. Προτείνω να επισκεφθείς έναν εκπαιδευτή που γνωρίζει τη φυλή για να σου δώσει συμβουλές ώστε να το κόψεις, αν αυτό θέλεις. Προσωπική μου άποψη είναι ότι το πιτμπουλ είναι καλό να ξέρει να δαγκώνει μόνο όταν ξέρει και πότε να το κόβει. Ένα παιχνίδι δαγκώματος από αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο θα σε βοηθήσει για αρχή να κάνεις το σκύλο να στρέφει το δάγκωμα του στο παιχνίδι του όταν σου δαγκώνει το χέρι.

4. Μην το ξυπνάς και μην το απομονώνεις. Δηλαδή ξέχνα ταράτσες, μπαλκόνια κτλ (αν σκόπευες να το έχεις απομονωμένο) και να έχεις το σκύλο μέσα στο σπίτι. Θα δεθείς τρομερά με το σκυλάκι σου αν ακολουθήσεις αυτή τη συμβουλή. Όλα τα άλλα θα τα βρεις στην πορεία με υπομονή, κοινωνικοποίηση και χωρίς πανικό.

Τώρα όσον αφορά την απόκτηση ενός μικρού πιτ από αγγελία, θεωρώ πως είναι πολύ συνηθισμένος ο τρόπος αυτός. Παρόλαυτα, λόγω της αμφιβόλου καταγωγής των σκύλων και της αδυναμίας να γνωρίζεις αν ο σκύλος σου προήλθε από αιμομιξία, καλό είναι αν θέλεις κουτάβι, ή να περιμένεις να βρεθεί κάποιο αδέσποτο (το οποίο θεωρώ ότι πρέπει είναι η πρώτη επιλογή για να δίνουμε και εμείς κανένα σκυλάκι :rolleyes:), ή να ψάξεις να βρεις τους εκτροφείς πιτ στην Ελλάδα. Είναι 3-4 περιπτώσεις εκτροφεων που ειναι καλες.

Άλλοι εκτροφείς πάλι, κάνουν φουλ αιμομιξίες κάτι που όπως ξέρουμε μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβληματα υγείας στα κουτάβια και τότε εύχεσαι να είχες πάρει χίλιες φορές σκύλο από αγγελία ή ιδιώτη.

Γενικά η όλη ιστορία απόκτησης του σκύλου, θέλει ψάξιμο γιατί κάποιοι (αρκετοί) κερδοσκοπούν χοντρά σε βάρος της φυλής αυτής καταστρέφοντας την, αλλά από την άλλη δεν μπορώ να κατακρίνω κάποιον που πήρε το πρώτο κουτάβι που βρήκε μπροστά του, γιατί κάποτε και εγώ το έκανα αυτό (πριν ασχοληθώ με το χώρο) και όταν θυμάμαι την σκέψη μου τότε, θεωρώ την δράση αυτή ανθρώπινη.

Για να σταματήσει όλη αυτή η εξαθλίωση της φυλής, δεν πρέπει να ρίχνουμε ευθύνες στους ιδιώτες. Δεν μπορείς να κατηγορείς κάποιον επειδή δεν ήξερε. Για αρχή πρέπει να ρίξουμε ευθύνες στην εφημερίδα που έβαλε την αγγελία ενώ απαγορεύεται, στους ομίλους σκύλων που τα αφήνουν όλα στα φιλοζωικά σωματεία και που σιωπούν όταν βρίσκονται παράνομοι εκτροφείς, ενώ παράλληλα τους δέχονται στις εκθέσεις τους ενώ γνωρίζουν περιπτώσεις κακοποίησης καραμπινάτες, αλλά και στους ίδιους τους παράνομους εκτροφείς, στους back yard breeders κτλ και στην αδυναμία εφαρμογής των νόμων.

Για οποιαδήποτε άλλη απορία έχεις ή αν θέλεις βοήθεια σε κάτι, θα χαρώ να σε βοηθήσω (αν γνωρίζω).

Μαρίνα
Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου!
Τη zhna την έχω στο δωμάτιο μου έχει μάθει και δίνει χεράκι και τις πετάω κάτι και μου το φέρνει πίσω.τα κακά και τα τσισα τα κάνει σε συγκεκριμένο σημείο της ανοίγω την πόρτα και πάει και τα κάνει στο μπαλκόνι πάνω σε μια εφημερίδα που της έχω βάλει.Δεν την χτυπάω απλά της φωνάζω δυνατά μη και ακούει.

chitchy

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
329
1
Πάτρα
Και για οσους ψαχνουν ακομη κουταβι πιτ και τυχει να διαβασουν το παρον θεμα,εγω θα τους προτεινα αντι για πιτ που ειναι δυσκολο να βρεις σωστο εκτροφεα (αν και υπαρχει) μπορουν να κανουν μια ερευνα και για τα american staffordshire terrier που ειναι "σχεδον" η ιδια φυλη και μαλιστα αναγνωρισμενα.
Οι διαφορες ειναι ελαχιστες.

Αν ειμαι οφ ή περιττο το σχολιο μου ζητω συγνωμη.

TOLIS-PIT

Member
29 Απριλίου 2012
20
0
Έχω πρόβλημα όλη την ώρα δαγκώνει την μαλώνω πάλη δαγκώνει τις εχω πάρει και μασουλιτιρια για να δαγκώνει πάλη τα ίδια κάνει δεν το κόβει με τίποτα!!
Παρακαλώ την βοήθειά σας....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Υπομονή μέχρι να περάσει και όχι ξύλο.

Και κάνε μια αναζήτηση στο φόρουμ.
Θα βρεις άπειρες συζητήσεις.

panos chow

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2011
575
27
αλλαζει δοντακια,
υπομονη και κατανοηση θα περασει

TOLIS-PIT

Member
29 Απριλίου 2012
20
0
Μακάρι να είναι από τα δοντάκια... μου του μείνει συνήθειο φοβάμαι...
Δεν το χτυπάω ποτέ φωνάζω δυνατά μηηηηη και σταματάει!

Αυγερις

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2011
555
0
42
πατρα
θα σου τεντωσει απειρες φορες τα νευρα σαν κουταβι και θα σε δοκιμασει αλλες τοσες μεχρι να μεγαλωσει...υπομονη επαναληψη και 100 φορες την ιδια μερα σταθερος στις αποψεις σου και στο τι θελεις να κανεις με σταθερες εντολες...βοηθησε το να μαθει την γλωσσα μας και μετα θα σε διαβαζει απο τα ματια...και οσο μπορεις να μην του φωναζεις ανγχωνεται και στρεσαρετε και σαν μωρο τα βλεπει διαφορετικα...υπομονη υπομονη υπομονη ολα καλα θα πανε..να σου ζησει.!!!

TOLIS-PIT

Member
29 Απριλίου 2012
20
0
Καλημέρα σας,

Σήμερα την ζύγισα είναι 6kgr για να τις δώσω την αλοιφή για τα σκουλήκια.
Είναι 59 ημερών και τις δίνω 70gr τροφή 3 φορές την ημέρα να τις δώσω παραπάνω γιατί στο λεπτό την έχει φάει!

TOLIS-PIT

Member
29 Απριλίου 2012
20
0
Kαλησπερα,
Σήμερα κάναμε το επαναληπτικό εμβόλιο ...
69 ημερών 7200kgr.

akis79

Member
13 Ιανουαρίου 2012
11
0
Συγνώμη για τη παρέμβαση αλλά έχω μια απορία πάνω σε αυτό.Ακουγονται διαρκώς όχι αγορά σκύλου από αγγελία και πέτ-σοπ.Αν αποφασίσω χωρίς να είμαι εκτροφεας κ χωρίς να θέλω να γίνω πλούσιος πουλώντας 3-4 κουτάβια τις σκυλιτσας μου που είναι το κακό να βάλω αγγελία ? Γιατί υπάρχει αυτή η προκατάληψη με τις αγγελίες ?Σαφως κ δεν πουλάς ψυγείο αλλά το να αγοράσει μια οικογένεια ένα σκύλο από μια άλλη οικογένεια σε τιμή προσιτή σε μια δύσκολη εποχή δεν νομίζω ότι είναι τόσο τραγικό .

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Εβαλα ενα λινκ σε αυτο το θεμα αλλα κανεις δεν εκανε το κοπο να το διαβασει... Akis79 μπορεις να πας μερικες σελιδες πισω και να το διαβασεις και αν εχεις αποριες να τις συζητησουμε εκει. :)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Ωραία λογική...!!!

Να αρχίσεις να σκορπάς κουτάβια [λες και δεν υπάρχουν ήδη χιλιάδες εκεί έξω], για να βγάλεις φράγκα!!!

Τι το ιδιαίτερο δηλαδή έχει το σκυλί σου, που θα πρέπει να το αναπαράξεις και να σε πληρώσουμε κιόλας, για να πάρουμε κουτάβι;

Ευτυχώς που για κάτι τέτοια, λειτουργεί πλέον ο νόμος που κανονικά δεν επιτρέπει να αναρτώνται τέτοιες αγγελίες. Και κατά συνέπεια...ο εισαγγελέας να είναι καλά...