Θλάση?Διάστρεμμα?Τί απ όλα???

marley1991

Member
26 Δεκεμβρίου 2017
5
0
34
Καληπέρα στην όμορφη παρέα σας και χρόνια πολλά με υγεία!
Θα ήθελα να μοιραστώ αυτό που πάθαμε ανήμερα Χριστουγέννων και να σας ρωτήσω αν το έχει πάθει κάποιος με το σκυλάκι του.
Έχω εναν κοκερακο 7 χρονων τον Μαρλευ.Παραμονη Χριστουγεννων γυρναμε σπιτι μετα απο εξοδο και οταν ανοιγουμε την πορτα μας περιμενει ο Μαρλευ με χαρα και χοροπηδαει πανω μας.
Στα ξαφνικα εκει που ηταν στα ποδια μου σε κλασματα δευτερολεπτου βρισκεται στα ποδια του συντροφου μου και τον παταει(άθελά του βέβαια).Εκεινη την στιγμη αρχιζει να ουρλιαζει να τσιριζει ο Μαρλευ και τον βλεπω να μην μπορει να περπατησει το πισω ποδι να το σερνει.
Οπως μπηκαμε σπιτι ετσι φυγαμε αμεσως για το νοσοκομειο ζωων στην Παιανια.
Μετα απο πολυωρη παραμονη μας εκει και εξεταση και ακτινογραφια ο γιατρος μας ειπε οτι δεν φαινεται να εχει σπασει καποιο κοκαλο ουτε να εχει καταγμα.ΜΛΛΟΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΘΛΑΣΗ αλλα θα το δουμε με τις μερες πως θα παει.
Ενω στην αρχη τσιριζε εκανε και τσισα του στο πατωμα(μαλλον απο τον φοβο του) μετα ηρεμησε και δεν εκλαιγε αλλα το ποδι το δεξι πισω (αυτο που πατηθηκε δηλδη) ωρες ωρες το βλεπεις να μην ειναι οπως ηταν πριν αλλα οταν περπαταει να κινειται προς τα εξω.Ημαστε στο δευτερο 24 ωρο τωρα του δινουμε αναλγητικο το οποιο του προκαλεσε και διαρροια σημερα.Εχω στεναχωρηθει παρα πολυ ο γιατρος λεει ΜΑΛΛΟΝ ΘΛΑΣΗ .Δηλαδη δεν ξερει τι ειναι?η ακτινογραφια δεν εδειξε κατι.τι αλλο μπορει να του συμβει με αυτο?να εχει κατι χειροτερο και να μην το εχουμε παρει ειδηση?τον εξετασε στο ισχυο του και εδειξε ολα μια χαρα δεν ποναγε εκει.στο μονο σημειο που ενοχληθηκε ηταν στα δαχτυλα του συγκεκριμενου ποδιου οπου εκει που τον ακουμπησε τον ειδα λιγο να ποναει.δεν ξερω με σιγουρια να πω ποσο ποναει γιατι ειναι ενα σκυλακι το οποιο δεν διαμαρτυρεται ποτε ακομη και στον πονο.εδω δεν γαβγιζει..οποτε δεν ξερω με σιγουρια να πω ποσο τον ενοχλει.Δεν τον αφηνω ουτε να περπατησει πολυ ουτε να χοροπηδαει.Σκαλια δεν ανεβοκατεβαινει και τον εχω στην μαξιλαρα την περισσοτερη ωρα για να ηρεμησει.Περπαταει ομως κανονικα ουτε το κουτσαινει απλα οταν παει να σηκωθει και κατα την διαρκει της βαδισης φαινεται οτι το ποδι που εχει χτυπηθει ειναι λιγο περισσοτερο τεντωμενο η καποιες φορες ειναι σαν να το σερνει πχ οταν παει να σηκωθει απο την μαξιλαρα το αφηνει πισω το ποδιτου λες και δεν το νιωθει.Έχω τρομαξει αρκετα.Παιδια τα φωτα σας σας παρακαλω πειτε μου αν σας εχει συμβει κατι τετοιο!
Σας ευχαριστω πολυ!!!!!!!!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
Τι αναίτιος πανικός είναι αυτός, που επικρατεί αυτές τις μέρες; o_O
Ψυχραιμία βρε παιδιά :unsure:
Αν είχε κάτι σοβαρό, θα το είχατε καταλάβει, χωρίς καμία αμφιβολία.
Λογικό είναι να πονάει σε πολύ συγκεκριμένες κινήσεις. Και μελανιά να έχεις, πονάει.
Ενδεχομένως, ούτε καν θλάση να μην έχει. Αναλγητικό, σας έχει πει ο γιατρός να δώσετε, ποιό και πόσο ε; Που για μένα, κι αυτό δεν χρειάζεται. Και συνήθως δεν δίνουν, ειδικά σε τέτοιες light περιπτώσεις, ακριβώς για να πονάει και να το προσέχει.
Δώστε του λίγες μέρες για να το ξεπεράσει, χωρίς να αλλάξετε την καθημερινότητά του. Μην τον νταντεύετε. Δεν υπάρχει λόγος. Κανονικά τις βόλτες του και ότι άλλο κάνατε, όπως το κάνατε.

Περαστικά του :)

• Like
Reactions: Δημητρα_kme

marley1991

Member
26 Δεκεμβρίου 2017
5
0
34
Τι αναίτιος πανικός είναι αυτός, που επικρατεί αυτές τις μέρες; o_O
Ψυχραιμία βρε παιδιά :unsure:
Αν είχε κάτι σοβαρό, θα το είχατε καταλάβει, χωρίς καμία αμφιβολία.
Λογικό είναι να πονάει σε πολύ συγκεκριμένες κινήσεις. Και μελανιά να έχεις, πονάει.
Ενδεχομένως, ούτε καν θλάση να μην έχει. Αναλγητικό, σας έχει πει ο γιατρός να δώσετε, ποιό και πόσο ε; Που για μένα, κι αυτό δεν χρειάζεται. Και συνήθως δεν δίνουν, ειδικά σε τέτοιες light περιπτώσεις, ακριβώς για να πονάει και να το προσέχει.
Δώστε του λίγες μέρες για να το ξεπεράσει, χωρίς να αλλάξετε την καθημερινότητά του. Μην τον νταντεύετε. Δεν υπάρχει λόγος. Κανονικά τις βόλτες του και ότι άλλο κάνατε, όπως το κάνατε.

Περαστικά του :)
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση!Απλα ειμαι πολυ στρεσαρισμενη ,φοβαμαι μην παθει κατι χειροτερο.Αυτον τον καιρο δεν μου παει τιποτα καλα,ολα στραβα λες και με εχουν φτυσει.Μεσα σε 9 μηνες εχω χασει δυο ζωακια και εχω τρελαθει .Εχω πεσει σε καταθλιψη γι αυτο και δεν θελω να μου παθει τιποτα τρεμω στην ιδεα.Σημερα ειναι λιγο καλυτερα ως πρς το περπατημα.Δεν εχει κανει την αναγκη του οποτε δεν νομιζω οτι θα ξανακανει διαρροια,αλλα τον βλεπω υποτονικο....

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.669
11.091
Athens
Σε ορθοπαιδικά θέματα πάντως εγώ - κατά τον ντοκ - ψηφίζω ξεκούραση και σχετική ακινησία. Δηλαδή βόλτα μέχρι την πόρτα για κατούρημα και πίσω. Σε σοβαρές περιπτώσεις, κατούρημα και στο μπαλκόνι.
Όσο για τα αναλγητικά είναι λίγο μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα: Οκ αν πονάει πολύ στην αρχή, αλλά δεν θα τα συνέχιζα για πολύ γιατί όταν σταματάνε να πονάνε αρχίζουν να κατσικιάζουν με ρίσκο να επιβαρύνουν πάλι τον τραυματισμό.

• Like
Reactions: mareco and Hammer

marley1991

Member
26 Δεκεμβρίου 2017
5
0
34
Παιδια δεν ξερω τι να κανω...μιλησα και με τον γιατρο μου και αυριο θα τον παω και σε ορθοπαιδικο.τωρα το βραδυ που ηταν η ωρα του φαγητου του βαζω στο πιατακι του του λεω ελλα μαρλευ τιποτα εκεινος δεν σηκωνοταν..του το ξαναλεω με κοιταζε σαν να μην μπορουσε να σηκωθει.αχισα να τρομαζω.με τα πολλα σηκωθηκε αλλα με λιγο δισταγμο σαν να ποναγε και εφαγε(οχι με πολυ ορεξη).
με το που τρωει εμεινε ορθιος και με κοιταζε ακινητος και μετα απο ενα λεπτο καθεται στο πατωμα αλλα εκατσε σερνοντασ τα ποδια του σαν να ποναγε παλι.παμε να τον βαλουμε στην μαξιλαρα του του λεω ελα παμε σηκωνεται παλι με δυσκολια και ετρεμε το σωμα του εκει που ειναι η πλατη και κατω.τα παιξα.αρχισα να παιρνω τηλεφωνα κλινικες τον γιατρο μου,εκεινος εν τω μεταξυ κλαψουριζε .σιγουρα πονουσε.μου ειπε ο γιατρος αν δεν καλυτερεψει αυριο να παμε σε ορθοπεδικο.εχω χιλιοτρομαξει.τωρα εχει σταματησει να τρεμει και να κλαιει αλλα κλεινει τ ματακια του για να κοιμηει.παιδια εχω τρομαξει πολυ ο γιατρος μου πε απο αυριο να το παω σε ορθοπεδικο εγω ν δω τα σκουρα θα τον παω ξανα στο νοσοκομειο.ειμαι χαλια τρεμω απο τον φοβο μου μην μου παθει τιποτα θα τρελαθω δεν θα το αντεξω,

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Οπως ειπες αυτο το καιρο εισαι πιεσμενη και στρεσαρισμενη, ΟΛΟ αυτο που περνας το μεταφερεις και στο σκυλι το οποιο περναει κι αυτο την φαση του με τον τραυματισμο που του ετυχε..Πρεπει να ηρεμησεις και να αρχισεις να του μεταφερεις θετικα μηνυματα. Ο μικροτραυματισμος του θα περασει γρηγορα θελει μονο ξεκουραση και ηρεμια.

marley1991

Member
26 Δεκεμβρίου 2017
5
0
34
Οπως ειπες αυτο το καιρο εισαι πιεσμενη και στρεσαρισμενη, ΟΛΟ αυτο που περνας το μεταφερεις και στο σκυλι το οποιο περναει κι αυτο την φαση του με τον τραυματισμο που του ετυχε..Πρεπει να ηρεμησεις και να αρχισεις να του μεταφερεις θετικα μηνυματα. Ο μικροτραυματισμος του θα περασει γρηγορα θελει μονο ξεκουραση και ηρεμια.
με ανυσηχησε το τρεμουλο πιο πολυ απ ολα...οντως πρεπει να ηρεμησω γτ στο τελος θα αποκτησω σοβαρο προβλημα...

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Πρεπει να ηρεμησεις ναι, και για τος δυο σας. Οσο για το τρεμουλο ειναι φυσικο σε περπτωσεις στρες/πονου, βλεποντας και κανοντας μην κανεις υποθεσεις και διογκωνεις το προβλημα, βοηθησε τον να νιωσει καλα. Καλες γιορτες και καλη γρηγορη αναρρωση!

marley1991

Member
26 Δεκεμβρίου 2017
5
0
34
σας ευχαριστω για τις απαντησεις.Αυριο θα τον παω σε ορθοπεδικο.Αν και την ημερα ειναι καλυτερα δεν ποναει ,καθε βραδυ μετα το φαγητο γυρω στις δεκα και μιση με εντεκα τον πιανει φρικτος πονος και ουρλιαζει.του δινω το χαπι τρεμει και μετα ηρεμει.εχω αγχωθει ακομη περισσοτερο τωρα.αυριο κατευθειαν σε ορθοπεδικο...