Ιδέα (γνώμες?)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ρε σεις, εδώ έχουμε πολικό ψύχος και είναι αδύνατο να περπατήσει κανείς έξω. Μια ιδέα είναι να αφήνω το Μουφ να τρέχει στον ανοιχτό σκύλο του σχολείου δίπλα (δεν τους πειράζει), αλλά δεν ξέρω πού διάολο θα παρκάρω ώστε να τον παρακολουθώ από το αυτοκίνητο (δεν αντέχω τους -20!:(). Να τον πάω στο πάρκο δεν μπορώ διότι τα κλείσανε αφού ούτε τρακτέρ δεν μπαίνει μέσα που λέει ο λόγος απ' το πολύ χιόνι. Αφήστε που μας πληροφορήσανε ότι θα ξαναχιονίσει!:(

Μια ιδέα είναι να πηγαίνω το Μουφ μια με δυο φορές τη βδομάδα στην ώρα της κοινωνικοποίησης που οργανώνει ο εκπαιδευτής του. Μπορώ να τον αφήνω εκεί λυτό με άλλα σκυλιά να βολοδέρνει σε μεγάλη αίθουσα που θερμαίνεται για καμιά ώρα. Έχουμε και το agility, πάλι μέσα, δυο φορές τη βδομάδα. Σπίτι όταν το πιάνει μούρλα το Μουφ μου φέρνει το σκοινάκι του να παίξουμε διελκυστίνδα, αλλά δε νομίζω ότι είναι αρκετό. Αν και δεν πολυζητάει να βγαίνει έξω με αυτόν τον ψόφο, τον λυπάμαι τον κακομοίρη που έχει ενέργεια και κάθεται τώρα κάτω και αναστενάζει εκ βαθέων (de profundis).:( Φανταστείτε ρε ότι για τσίσα του και κακά του έχω ανοίξει μια γούβα μες στο χιόνι μπροστά στην εξώπορτα του σπιτιού και τον βγάζω έξω, μετά έρχεται βολίδα μέσα και πέφτω στα τέσσερα, μισή μέσα-μισή έξω να μαζέψω τα κακάκια διότι θα γίνουμε ρεζίλι των σκυλιών έτσι και πλησιάσει κανείς.:(:(

Λέτε η μια ώρα κοινωνικοποίησης να κάνει κάτι? Δεύτερη ώρα δεν μπορώ να τον πάω διότι διδάσκω εκείνη τη μέρα και ώρα. Φοβάμαι συνεχώς ότι θα αγριέψει αν δε βλέπει άλλους σκύλους που τους αγαπάει τόσο πολύ...:(

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
μία ώρα την ημέρα επαφή με άλλους σκύλους και χωρίς λουρί εμένα μου ακούγεται μιά χαρά
ανάλογα και τον σκύλο πάντα....

και έχετε κι άλλες δραστηριότητες ....

είναι πακέτο με τα χιόνια.........

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
856
Ξεσσαλονικη!!!
ρε συ σαρρα,μονη σου ρωτας,μονη απαντας...αφου το σκυλι σου ,σου εχει δειξει μεχρι τωρα το τι θελει!εσυ για τι στεναχωριεσαι?αφου δειχνει οτι του ειναι αρκετο,τουλαχιστον με τετοιο καιρο.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Διότι έχει ενέργεια καθότι Αυστραλέζος και κάθεται και ψάχνει πλαστικά κσι χαρτόνια στο σπίτι και τα ξεσκίζει. Χώρια που όλο να τρώει θέλει.

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Sara για μερικές μέρες ,μέχρι να περάσει το κακό ,θα πρέπει να υποστείς τις τρέλες του Μουφ. Άστον να ξεσκίζει τίποτα άχρηστα χαρτιά και πλαστικά(όλο και κάτι θα υπάρχει στο σπίτι που είναι για πέταμα) ώστε να ασχολείται και να μην σου καταστρέψει χρήσιμα πράγματα. Όσο για το φαγητό αύξησε την ποσότητα και μόλις αλλάξει η κατάσταση κάν'του λίγη δίαιτα να στρώση το λαίμαργο .Λίγες μέρες υπομονή:D:D

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Όχι, ευτυχώς έγγραφα δεν καταστρέφει το Μουφ αν και μια φορά το έπιασα να γλύφει τον καταστροφέα εγγράφων διότι τον είχα μόλις λαδώσει! Από τότε φρίκαρα και τον έχω μονίμως σβησμένο και με βγαλμένη πρίζα διότι φοβήθηκα ότι θα του πιάσει καμιά γλώσσα και μετά θα κλαίμε και οι δυο. Του αρέσουν για σκίσιμο μόνο κάτι πλαστικά, χαρτόνια και φυσικά τα αρκουδάκια του που τα ξεκοιλιάζει. Πάντως μ' αρέσει που όταν τον πήρα μια φιλενάδα μου δήλωσε ότι είναι πολύ μεγάλος (τότε δυο χρονών) για να μάθει από την αρχή νέα γλώσσα και νέες εντολές αφού το λεξιλόγιό του έχει διαμορφωθεί στους έξι μήνες!! Σας πληροφορώ ότι καταλαβαίνει τα πάντα και μάλιστα κλίνει και δύσκολα ρήματα στα ελληνικά με πολλούς διαφορετικούς τύπους και ρίζεις. Π.χ. το "φαΐ" και "έφαγα" το καταλαβαίνει ακριβώς το ίδιο και με το "τρώω". Γλωσσολόγος μέγας ο δικός σου. Μόλις πήγα π.χ. να κάτσω στην κρεβατοκάμαρά μου και επειδή βαριόμουνα να τον σούρνω και ήθελα να έρθει φώναξα "ωωωωω Μουφ, τρώω!!" Μιλάμε, ήρθε με κείνο το ανήσυχο και βιαστικό βήμα τρεχάλα να δει τι ακριβώς παιζόταν στην κρεβατοκάμαρα. Είδε όμως κι αποείδε και έτσι τώρα έπεσε στο δικό του κρεβάτι, αναστέναξε και κάθεται και με φυλάει.

Πάντως εδώ σήμερα θα κάνει καύσωνα: 0 βαθμούς σήμερα μέγιστη και αύριο έναν ολόκληρο ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ. Το βράδυ θα χιονίσει πάλι αλλά από βδομάδα θα έχουμε λιακάδα με -15 μέγιστη!!