Ιδιοκτησία σκύλου

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
LOL όμως ρε παιδιά πραγματικά, εδώ κυνηγάμε τον μέσο κηδεμόνα σκύλου να τσιπάρει μιά φορά τον σκύλο και συζητάμε για δεύτερη και τρίτη φορά? :p
δεν εχεις κι αδικο, η τρίτη ειναι πλεονασμός :p

εδώ μην παρεξηγηθώ και φύγω με πίσσα και πούπουλα δεν αμφισβητώ το τσιπάρισμα απλά το θέτω ως προβληματισμό στο θέμα νομοθεσίας
χαχαχα ωραιο ηταν αυτο :)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.912
20.312
Δεν υπάρχει καμμία έννομη περίπτωση, να έχει καταχωρηθεί σε σκύλο, δεύτερο chip.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.912
20.312
...
στο σημείο "Γίνεται υποχρεωτική η σήμανση (τσιπ)" ποιός θα κάνει τον έλεγχο? θα εφοδιαστεί η δημοτική ή άλλη αρχή scanners για να δεί αν εχώ 10 ή κανένα microchip, όταν τον βγάλω βόλτα?
Για ρώτα εδώ τους συμφορουμίτες κατοίκους Αγ.Παρασκευής και Αμαρουσίου νομίζω, πριν διαλυθεί η δημοτική αστυνομία, μόλις λίγους μήνες πριν, αν έτυχε να δουν δημοτικό υπάλληλο με σκάννερ, να σκανάρει σκυλιά;

...
Αμα μου τύχει η στραβή και χάσω το σκύλο θα βρεθούν 2,3... microchips αν δεν τύχει δεν θα βρεθεί ποτέ.
Αυτό...δεν καταλαβαίνω καν τι σημαίνει.

rodriguez

Well-Known Member
5 Απριλίου 2013
329
112
Ανω Γλυφάδα
Για να το λέτε έτσι θα είναι, απο Νότια Προάστια δεν μου έτυχε να δώ δημοτική αστυνομία να κάνει έλεγχο για τσιπάρισμα και πιο πολύ το εξέφρασα σαν απορία. Στο δεύτερο ήθελα να πώ μπορεί κάποιος να μην τηρεί τον νόμο δηλαδή να μη δηλώσει όπως θα έπρεπε την μεταβολή στοιχείων και να ξανατσιπάρει το σκύλο με άλλο όνομα σκύλου και ιδιοκτήτη και να μην τον πιάσουν ποτέ.
Και πάλι λέω δεν προτρέπω κανένα να μην τσιπάρει το σκύλο του, συζήτηση κάνουμε να μας λυθούν οι απορίες. Στην προκειμένη περίπτωση έχω ένα γνωστό που δήλωσε το microchip στο όνομα των παιδιών άμα χωρίσει το ζευγάρι σε ποιόν θα ανήκει ο σκύλος?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.796
8.004
Στην Αγία Παρασκευή είχαμε μαζικά τσιπαρίσματα μετά από κάτι καμπάνες που έπεσαν μετά από έλεγχο της δημοτικής αστυνομίας. :p

nouki00

Active Member
9 Νοεμβρίου 2009
42
20
Αθήνα
Για ρώτα εδώ τους συμφορουμίτες κατοίκους Αγ.Παρασκευής και Αμαρουσίου νομίζω, πριν διαλυθεί η δημοτική αστυνομία, μόλις λίγους μήνες πριν, αν έτυχε να δουν δημοτικό υπάλληλο με σκάννερ, να σκανάρει σκυλιά;

Κι εμάς πάντως, στην Αγία Παρασκευή, μάς είχε σκανάρει η Δημοτική Αστυνομία :)

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.912
20.312
Στο δεύτερο ήθελα να πώ μπορεί κάποιος να μην τηρεί τον νόμο δηλαδή να μη δηλώσει όπως θα έπρεπε την μεταβολή στοιχείων και να ξανατσιπάρει το σκύλο με άλλο όνομα σκύλου και ιδιοκτήτη και να μην τον πιάσουν ποτέ.
Αλλο πράγμα το τσιπάρισμα και άλλο η δήλωση των στοιχείων. Ο σκύλος τσιπάρεται μία φορά. Αν δεν δηλωθούν τα στοιχεία του τσιπ και τον χάσει, κακό του κεφαλιού, του ιδιοκτήτη. Μπορεί βέβαια, αν ενδιαφέρεται πράγματι για τον σκύλο του, να κάνει μια επείγουσα καταχώρηση, ακριβώς για να δηλώσει την απώλεια και να έχει ελπίδες να τον βρει. Αν τον βρει κάποιος, με την πάροδο εύλογου χρονικού διαστήματος [και αφού έχει προβεί σε όλα τα τυπικά, δημοσίευση αγγελίας, αφισοκόλληση, ενημέρωση pet shop, κτηνιάτρων και συλλόγου] και δεν έχει καταφέρει να βρει προηγούμενο ιδιοκτήτη, κάνει απλώς νέα δήλωση και τον καταχωρεί στο όνομά του ή σε όποιο όνομα θέλει. That's it.

Στην προκειμένη περίπτωση έχω ένα γνωστό που δήλωσε το microchip στο όνομα των παιδιών άμα χωρίσει το ζευγάρι σε ποιόν θα ανήκει ο σκύλος?
Αυτή την μπούρδα πρώτη φορά την ακούω. Αλλά είναι χαρακτηριστικό του Ελληνα, το μυαλό του να παίρνει ζαβές στροφές.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.308
Μέλη
20.070
Νεότερο μέλος
Nelson Thea