Ιρις

georgetziker

Member
13 Οκτωβρίου 2013
19
0
Γειά σας παιδιά νέο μέλος μιας και εδώ και 2 βδομάδες μεγαλώνω ένα κουταβάκι στο σπίτι!
Το σκυλάκι βρέθηκε κάπου και έχει πατέρα λαμπραντορ και μητέρα κάποιο είδος κυνηγόσκυλου από ότι έμαθα!

Επειδή δεν είμαι γνώστης και πάρα πολύ των πραγμάτων θα ήθελα και η βοήθεια σας γιατί σίγουρα κάπου θα την χρειαστώ!

Οπως είπα και σε κάποιο άλλο λινκ η Ιρις μου είναι 2 μηνών και 4 σχεδόν κιλά!
Το φαγητό που τρώει είναι γύρω στα 200γρ

και τις τελευταίες μέρες μαθαίνουμε και το λουράκι στην βόλτα!

Attachments

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.134
4.835
Καλως ηρθες. Γλυκα η κουταβουλα!:)

Αποπαρασιτωση της εκανες?
Το λουρακι το μαθενετε μεσα στο σπιτι να υποθεσω ε?

georgetziker

Member
13 Οκτωβρίου 2013
19
0
Το λουρακι το μαθενετε μεσα στο σπιτι να υποθεσω ε?
Το λουράκι το μαθαίνουμε εκτός μιας και πρεπει να μάθει να λερώνει και έξω σιγά σιγά!

Το πρώτο εμβόλιο θα γίνει σήμερα αλλά από ότο μας είπε ο κτηνίατρος την καλύπτουν ακόμα τα εμβόλια των γονιών της

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.134
4.835
Το λουράκι το μαθαίνουμε εκτός μιας και πρεπει να μάθει να λερώνει και έξω σιγά σιγά!

Το πρώτο εμβόλιο θα γίνει σήμερα αλλά από ότο μας είπε ο κτηνίατρος την καλύπτουν ακόμα τα εμβόλια των γονιών της
Δεν ισχυει αυτο. Καντε τα πρωτα εμβολια τουλαχιστον και μετα βολτες πολυ προσεχτικα.
Μπορεις να της βαζεις τον οδηγο μεσα στο σπιτι για να συνηθισει.

Τα εμβολια των γονιων της? Τελικα απο που ειναι η κουταβα? Λες οτι βρεθηκε καπου αλλα ξερεις οτι ειναι εμβολιασμενοι οι γονεις της ?

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Να αλλάξεις κτηνίατρο για αρχή
Δεν ισχυει αυτο. Καντε τα πρωτα εμβολια τουλαχιστον και μετα βολτες πολυ προσεχτικα.
Μπορεις να της βαζεις τον οδηγο μεσα στο σπιτι για να συνηθισει.

Τα εμβολια των γονιων της? Τελικα απο που ειναι η κουταβα? Λες οτι βρεθηκε καπου αλλα ξερεις οτι ειναι εμβολιασμενοι οι γονεις της ?
Βεβαιως και ισχύει, υπό την προϋπόθεση ότι οι γονείς είναι σωστά εμβολιασμένοι.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.134
4.835
Βεβαιως και ισχύει, υπό την προϋπόθεση ότι οι γονείς είναι σωστά εμβολιασμένοι.
Δηλαδη, ενα κουταβι που προερχεται απο σωστα εμβολιασμενους γονεις δεν κινδυνευει να προσβληθει απο τυφο ή μορβα?

Το κουταβι ειναι σχεδον 2 μηνων, ηλικια που εξασθενουν τα αντισσωματα που εχει παρει μεσω θηλασμου απο τη μανα του. Πραγμα που σημαινει οτι ειναι ευαλωτο σε οποιαδηποτε λοιμωξη απο ιους. Και εδω ερχεται ο εμβολιασμος. Αυτα εγω ξερω απο τους κτηνιατρους που εχω ρωτησει. Ειναι λαθος?

Last edited:

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Μέχρι 8 με 12 εβδομάδες όχι. Εγώ εμβολιάζω την μαμά πριν το ζευγάρωμα και σε κουτάβι που θέλω να κρατήσω δεν κάνω καν το puppy αλλά κατευθείαν στις 10 με 12 εβδομάδες το κανονικό.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.134
4.835
Μέχρι 8 με 12 εβδομάδες όχι. Εγώ εμβολιάζω την μαμά πριν το ζευγάρωμα και σε κουτάβι που θέλω να κρατήσω δεν κάνω καν το puppy αλλά κατευθείαν στις 10 με 12 εβδομάδες το κανονικό.
Και βγαινει εξω βολτες στο δρομο 8-10 εβδομαδων?

Το θεωρω εξαιρετικα επικινδυνο ειδικα εδω που υπαρχουν παντου ανεμβολιαστα αδεσποτα. Ποσο μαλλον οταν δεν ξερει καποιος εαν εχουν εμβολιαστει και ποτε οι γονεις...

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Εμενα παλι το σκυλακι μου μοιαζει λαμπ απο γεννα "γνωστου". :) Ο μπαμπας ηταν ετσι κι η μαμα ηταν αλλιως κι ειχαν κανει κι εμβολια κι εγω το βρηκα. :rolleyes:

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Τα βγάζω, αν και αποφεύγω μέρη που συχνάζουν πολλά σκυλιά. Στην Ελλάδα θα ήμουν πιο επιφυλακτική.

Βασικά σε κουτάβια από σωστά εμβολιασμένη μάνα, που έχουν πιει πρωτόγαλα, δεν πιάνει καν το πρώτο εμβόλιο λόγω ανταγωνισμού με τα μητρικά αντισώματα. Η μητρική παθητική ανοσία αρχίζει να μειώνεται, ανάλογα την περίπτωση, από τις 6-8 εβδομάδες. Μετά την 12η εβδομάδα έχουν χαθεί τελείως τα μητρικά αντισώματα και δεν υπάρχει πλέον ανταγωνισμός και είσαι σίγουρος ότι το εμβόλιο προσφέρει ανοσία.

Η πιο επικίνδυνη περίοδος για κουτάβια είναι η πρώτη εβδομάδα και μετά από τη στιγμή που έχει μειωθεί η μητρική προστασία, όχι όμως αρκετά ώστε να μην έρχεται σε ανταγωνισμό με τον εμβολιασμό.

Έχω τώρα κουτάβι 9 μηνών που έκανε μόνο ένα εμβόλιο στους 3 μήνες και επαναληπτικό μόνο για λεπτοσπειρωση και σκοπεύω να την πάω για τιτλοδότηση αντισωμάτων.

georgetziker

Member
13 Οκτωβρίου 2013
19
0
Το αρσενικό labrador ζευγάρωσε ενώ ξέφυγε από τον έλεγχο προφανώς με παρακείμενο θηλυκό το οποίο και είναι εμβολιασμένο!
Τα κουτάβια γεννήθηκαν κάπου σε ένα χωράφι και τα περισσότερα δόθηκαν όπως και το δικό μου!

Το πρώτο μας εμβόλιο έγινε σήμερα και το επόμενο σε 15 μέρες!

Το κουτάβι βγαίνει στο πράσινο κανονικά πρωί μεσημέρι βράδι να λερώσει όχι ότι το καταφέρνει πάντα γιατί δεν παλεύεται να τα κάνει μέσα στο σπίτι!

Η ηλικία μας είναι 2 μηνών και το βάρος σήμερα 4.5 kg

georgetziker

Member
13 Οκτωβρίου 2013
19
0
Βρε παιδιά πως βάζεται στην υπογραφή σας αυτό το λουρί που δείχνει την ηλικία του σκύλου?