Μόλις έλαβα τις 2 παρακάτω ιστορίες με mail και είπα να τις μοιραστώ μαζί σας.
Dogs Don't Understand Basic Concepts Like Moving (Part 1)
Αυτό το συγκεκριμένο σκυλί δεν έχει κανένα χάρισμα στο να επιλύνει προβλήματα. Στην πραγματικότητα, έχει μόνο μια συγκεκριμένη μέθοδο επίλυσης προβλημάτων και αυτό δεν είναι καν πραγματικά μια μέθοδος.
Dogs Don't Understand Basic Concepts Like Moving (Part 1)
Το πακετάρισμα όλης της περιουσίας σας για μια γρήγορη μετακόμιση, και η μεταφορά τους σε διάφορα κράτη, είναι τόσο αγχωτικό και ανώφελο όσο το να προσπαθείς να τρέξεις μακριά από την λάβα με κολυμβητικά πέδιλα.
I know this because my boyfriend Duncan and I moved from Montana to Oregon last month. But as harrowing as the move was for us, it was nothing compared to the confusion and insecurity our two dogs had to endure.
Το ξέρω αυτό επειδή ο φίλος μου ο Duncan και εγώ μετακομίσαμε από τη Μοντάνα στο Όρεγκον τον περασμένο μήνα. Αλλά όσο βασανιστική ήταν αυτή η κίνηση για μας, δεν ήταν τίποτα έναντι της σύγχυσης και της αβεβαιότητας που τα δύο σκυλιά μας έπρεπε να υπομείνουν.
Το πρώτο σκυλί μας είναι - για να το πω ευγενικά - αγαθό. Το άλλο σκυλί μας είναι ένα νευρωτικό μίγμα γερμανικού ποιμένικου με αγωνιώδες χαμηλό αυτοσεβασμό που έχει πάρει το ρόλο του " σκυλοβοηθού" για το αγαθό σκυλί μας.
Κανένα σκυλί δεν είναι καλά εξοπλισμένο στο να αντιμετωπίζει προβλήματα οποιουδήποτε είδους.
Όταν αρχίσαμε να πακετάρουμε, η σκυλοβοηθός ήξερε αμέσως ότι κάτι συνεβαινε. Λέω ότι ήξερε, επειδή γίνεται εξαιρετικά μελοδραματική όταν βρίσκεται αντιμέτωπη με ακόμη και ένα τετριμμένο ποσό αβεβαιότητας. Άρχισε να με ακολουθεί παντού, και σταματούσε κάθε τόσο και έπεφτε με ένα υπερβολικά σκυθρωπό στυλ - επειδή ίσως αυτός θα με έκανε να συνειδητοποιήσω πόσο εγωιστικά φερόμουν με το να συνεχίζω να πακετάρω παρά την προφανή συναισθηματική ταλαιπωρία της.
Το πρώτο σκυλί μας είναι - για να το πω ευγενικά - αγαθό. Το άλλο σκυλί μας είναι ένα νευρωτικό μίγμα γερμανικού ποιμένικου με αγωνιώδες χαμηλό αυτοσεβασμό που έχει πάρει το ρόλο του " σκυλοβοηθού" για το αγαθό σκυλί μας.
Κανένα σκυλί δεν είναι καλά εξοπλισμένο στο να αντιμετωπίζει προβλήματα οποιουδήποτε είδους.
Όταν αρχίσαμε να πακετάρουμε, η σκυλοβοηθός ήξερε αμέσως ότι κάτι συνεβαινε. Λέω ότι ήξερε, επειδή γίνεται εξαιρετικά μελοδραματική όταν βρίσκεται αντιμέτωπη με ακόμη και ένα τετριμμένο ποσό αβεβαιότητας. Άρχισε να με ακολουθεί παντού, και σταματούσε κάθε τόσο και έπεφτε με ένα υπερβολικά σκυθρωπό στυλ - επειδή ίσως αυτός θα με έκανε να συνειδητοποιήσω πόσο εγωιστικά φερόμουν με το να συνεχίζω να πακετάρω παρά την προφανή συναισθηματική ταλαιπωρία της.
Όταν το διεισδυτικό ψυχολογικά πάθος που ακτινοβολούσε προς τα μένα απέτυχε να με αποτρέψει από το να συνεχίσω να βάζω τα πράγματα στα κιβώτια, η σκυλοβοηθός έγινε όλο και περισσότερο ανήσυχη. Στις επόμενες λίγες ημέρες, έπεφτε αργά στο ψυχολογικό χάος. Το αγαθό σκυλί παρέμεινε ως είχε.
Δυστυχώς για την σκυλοβοηθό, μας πήρε σχεδόν μια εβδομάδα για να πακετάρουμε όλα τα πράγματα. Από την ώρα που ήμασταν έτοιμοι να αρχίσουμε το πρώτο μέρος του διήμερούς ταξιδιού μας στο Όρεγκον, φάνηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου πεπεισμένη ότι επρόκειτο να πεθάνει σε κάθε στιγμή. Σε όλη την βόλτα με το αυτοκίνητο έτρεμε ανεξέλεγκτα.
Αλλά το αγαθό σκυλί φάνηκε να απολαμβάνει το ταξίδι.
Ακόμα κι αν έκανε εμετό επτά φορές.
Φάνηκε σαν να της άρεσε πραγματικά να κάνει εμετό. Στο αγαθό σκυλί, το να κάνει εμετό φαινόταν σαν κάποια μαγική δύναμη που δεν ήξερε ποτέ ότι κατείχε - η δυνατότητα να δημιουργηθούν τα άπειρα τρόφιμα.
Ήμουν λιγότερη συγκινημένη για την ανακάλυψη επειδή μετέτρεψε το σκυλί μου σε μια φρικτή εμετομηχανή. Όποτε την άκουγα να προσπαθεί να τα «βγάλει» στη πίσω θέση, έπρεπε να σταματήσω το αμάξι όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να την αποτρέψω από το ξαναφόρτωμα του στομαχιού της και την έναρξη ολόκληρου του κύκλου πέρα από την αρχή. Αλλά όσον αφορούσε το αγαθό σκυλί, ήταν η καλύτερη, πιό συναρπαστική ημέρα της ζωής της.
Ήμουν λιγότερη συγκινημένη για την ανακάλυψη επειδή μετέτρεψε το σκυλί μου σε μια φρικτή εμετομηχανή. Όποτε την άκουγα να προσπαθεί να τα «βγάλει» στη πίσω θέση, έπρεπε να σταματήσω το αμάξι όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να την αποτρέψω από το ξαναφόρτωμα του στομαχιού της και την έναρξη ολόκληρου του κύκλου πέρα από την αρχή. Αλλά όσον αφορούσε το αγαθό σκυλί, ήταν η καλύτερη, πιό συναρπαστική ημέρα της ζωής της.
Δεν ήταν παρά μέχρι την στιγμή που σταματήσαμε για τη νύχτα στο Umatilla, που το αγαθό σκυλί κατάλαβε ότι δεν υπήρχε οποιοσδήποτε λόγος για να αγχωθεί.Αλλά περίπου στις 2 το πρωί, το αγαθό σκυλί τελικά συνειδητοποίησε ότι κάτι ήταν διαφορετικό και ίσως έπρεπε να ανησυχεί.
Αυτό το συγκεκριμένο σκυλί δεν έχει κανένα χάρισμα στο να επιλύνει προβλήματα. Στην πραγματικότητα, έχει μόνο μια συγκεκριμένη μέθοδο επίλυσης προβλημάτων και αυτό δεν είναι καν πραγματικά μια μέθοδος.
Αλλά βγάζοντας τσιριχτούς θορύβους δεν λύνει το πρόβλημά σας, εάν το πρόβλημά σας είναι μια πλήρης ανικανότητα να αντιμετωπιστεί η αλλαγή. Δυστυχώς για τον καθέναν σχετικό, το αγαθό σκυλί δεν κατάλαβε αυτήν την έννοια και συνέχισε να κάνει ένα ευκαταφρόνητο ποσό θορύβου που ήταν αρκετό να κάνει τον ύπνο αδύνατο.
Μετά από ώρα αποτυχημένων προσπαθειών να κάνουμε τον σκύλο να νιώσει άνετα, το σταθερό, τσιριχτό, γαύγισμα του έγινε ένα τεράστιο πρόβλημα.
Μετά από ώρα αποτυχημένων προσπαθειών να κάνουμε τον σκύλο να νιώσει άνετα, το σταθερό, τσιριχτό, γαύγισμα του έγινε ένα τεράστιο πρόβλημα.
Last edited by a moderator: