ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ

alexkouts

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2009
416
0
Βόλος
Γεια σας! εχω 1 μικροσωμο σκυλακι (περιπου 4 κιλα) το οποιο εχει καρδιακη ανεπαρκεια κατι που το περιμενα καθως και η μητερα τυ και ο πατερας του πεθαναν λογω αυτης της ασθενειας.Προς το παρον του δινω καλιο σε σιροπι(τα επιπεδα του καλιου ειναι πλεον φυσιολογικα) και fortekor. ομως ο κτηνιατρος μου ειπε να του δωσω και ΑPROVEL που ειναι για την υπερταση. Ηθελα λοιπον να ρωτησω το εχει χρησιμοποιησει κανεις αλλος και τα αποτελεσματα του (γιατι εχω μερικες αμφιβολιες για τον αν πρεπει η οχι να δινω τοσα φαρμακα σε ενα τοσο μικρο σκυλι!)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
fortekor έδινα και εγώ στον δικό μου για 6 χρονια που είχε καρδιακη ανεπάρκεια ξεκινώντας από την ελαχιστη δώση 1/4 και αύξανα προοδευτικά περνώντας τα χρονια..

Όμως κανεις δεν μπορεί από εδώ μέσα να μιλήσει για αγωγή..
Ο μονος υπεύθηνος για αυτό το θέμα είναι ο κτηνίατρος σου..
Αν έχεις αμφοβολία για την αγωγή που σου έχει υποδείξει πάρε γνώμη και από άλλους γιατρούς.
Σίγουρα πριν δοθεί μια αγωγή πρέπει εκτος από την ακρόαση του γιατρού το σκυλί να κάνει ακτινογραφία και υπέρηχο.

alexkouts

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2009
416
0
Βόλος
εννοειται πως δεν ζηταω να μου πουνε την αγωγη που εκανε ο καθε σκυλος απλα αν εδωσε κανενας αλλος στον σκυλο του το συγκεκριμενο φαρμακο και πως αντεδρασε σε αυτο απλα για να ξερω.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Aπλά και να έχει δώσει κάποιος άλλος αυτό το φάρμακο αυτό δεν πρέπει να σου λέει τίποτα..
Διαφορετικά αντιδράει ο δικός σου σκύλος, διαφορετικά ο άλλος..
Αλλωστε το ότι έχει καρδιακη ανεπάρκεια δεν σημαίνει ότι μπορούμε να "φωτογραφίσουμε" ακριβώς την κατάσταση της υγείας του και ποσο επιδεινωμένη ή όχι είναι.
Το να μιλάμε για φάρμακα είναι σχετικά επίφοβο και καλο είναι τέτοια θέματα να τα συζητάμε μονο με τον γιατρό μας.
Το αν παίρνει ένας άλλος την ίδια αγωγή δεν πρέπει ούτε να μας ενθαρρύνει ούτε να μας φοβίσει εκτος και αν το συγκεκριμένο έχει σταματήσει στην αγορά για κάποιους λόγους...

alexkouts

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2009
416
0
Βόλος
μετα απο check up στον κτηνιατρο ή αν βηχει (σαν να εχει κολλησει κατι στο λαιμο του ετσι το ακουω εγω τουλαχιστον).Αλλα νομιζω οτι οταν πηγαινεις στον κτηνιατρο για τα εμβολια τα εξεταζουν γενικα οποτε τοτε θα στο πει!

alexkouts

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2009
416
0
Βόλος
Ταχύπνοια, κόπωση, βήχας, κατάπτωση.
στα δικα μου τουλαχιστον δεν υπηρχε ποτε σημαδι κοπωσης ή καταπτωσης αντιθετα εχουν παντα πολλη ενεργεια (ισως να ειναι και λογος αυτος που κουραζει την καρδια τους εννοειται οτι αυτο ειναι δικη μου αποψη )

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Η κόπωση και η αναπνευστική δυσχέρεια (ταχύπνοια, δύσπνοια) είναι συνδεδεμένα με το πνευμονικό οίδημα. Στην δική σου περίπτωση η διαγνωση έγινε μάλλον έγκαιρα πριν φτάσει η κατασταση στο απροχώρητο.
:)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.084
Νεότερο μέλος
Marlen48