ΚΟΡΩΝΑΙΩΣΗ και εμβολιακό πρόγραμμα

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
επειδη πολυ συχνα αναφερονται σοβαρα προβληματα απο εντεριτιδες ,θελω να σας επισυμανω την προσοχη σας και στον κορωναιο που ειναι λοιμωδες νοσημα και μεταδιδεται πολυ ευκολα
μπορει να μην εχει τη συχνοτητα θανατων της παρβοιωσης αλλα εχει ενα ποσοστο ειδικα οταν προσβαλει κουταβια και υπαρχει μικτη λοιμωξη απο τον παρβοιο και αλλα εντεροπαθογονα βακτηρια
εμφανιζετε αποτομα με οξειες διαρροιες που ενδεχεται να συνοδευονται απο μερικη ανορεξια ,καταπτωση και εμετους και μερικες φορες οχι παντα ενδεχεται να περιεχουν βλεννες,η εμπυρετη αιμοραγικη διαρροια ειναι σπανια
η διαγνωση γινεται μονο με συγκεκριμενες εξετασεις
ο εμβολιασμος δεν αποτρεπει την λοιμωξη αλλα μειωνει τον πολλαπλασιασμο του ιου στο επιθηλιο του λεπτου εντερου και το βαθμο εντασης των συμπτωματων

αναφερομαι στο κορωναιο γιατι ελαχιστες εταιρειες εδω στην ελλαδα εχουν το συγκεκριμενο εμβολιο και κατ΄ επεκταση δεν το κανουν ολοι οι γιατροι ,μαλιστα καποιες φορες υπαρχει και ελλειψη

τσεκαρετε το βιβλιαριο υγειας αν εχει πανω στα αυτοκολητα το γραμμα C ,αν οχι ζητηστε απο το γιατρο να το κανει στο σκυλο σας

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Θα κοιταξω στο βιβλιαριο των σκυλιων αν και δεν νομιζω να υπαρχει κατι αντιστοιχο. Δεν ηξερα οτι υπαρχει αυτη η ασθενεια ουτε βεβαια και το εμβολιο. Πολυ χρησιμο ποστ!

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Εγώ δεν κάνω ποτέ coronavirus στους σκύλους μου γιατί πιστεύω τις μελέτες που δείχνουν πως το εμβόλιο είναι πιο επικίνδυνο από την ίδια την ασθένεια.

Ευτυχώς οι κτηνίατροι μου συμφωνούν απόλυτα.

Ο καθένας μπορεί (και οφείλει μάλλον) να κάνει μία έρευνα στο ίντερνετ για το θέμα (και φυσικά να το συζητήσει με τον κτηνίατρό του) και να αποφασίσει μόνος του.

Με τους ιούς, πρέπει να ρωτάμε και τους κτηνίατρους τις περιοχής μας, ποιοί είναι οι πιο συνηθισμένοι. Αν ένας ιός ευδοκιμεί στο μέρος που ζει ο σκύλος, πρέπει κι αυτό να το λαμβάνουμε σοβαρά υπ' όψιν μας. Ίσως να αξίζει το ρίσκο.

Επίσης τα κουτάβια έχουν άλλες ευαισθησίες από τους ενήλικες σκύλους. Κάποια εμβόλια ίσως να τα κάνεις μόνο σε κουτάβια κι όχι σε ενήλικο υγειής σκύλο.

Μετά είναι το θέμα του μη-υγειής ενήλικου, που ενδέχεται να κινδυνεύει από το οποιοδήποτε εμβόλιο.

Ενα πολύπλοκο θέμα που απαιτεί αρκετή μελέτη.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Είναι πολλά χρόνια που το έχω ψάξει. Θα το βρεις όμως εύκολα μόνη σου.
Τώρα που το σκέφτομαι, υπάρχει κι η πιθανότητα να έχουν αλλάξει τα εμβόλια (να είναι νέα πολύ πιο ασφαλή) και να μην έχω πια λόγο να φοβάμαι.

Το βρίσκω λίγο δύσκολο όμως. Κάθε χρόνο βλέπω νέες έρευνες για το ότι σκύλοι χρειάζονται ΛΙΓΟΤΕΡΑ εμβόλια, όχι περισσότερα.
Η πιο σεβαστή κατά την γνώμη μου είναι από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Έχουν λέει αποδείξεις για ένα πρόγραμμα εμβολίων που είναι το πιο προστατευτικό, μα χωρίς καθόλου "περιττά".
Προσπαθούν να το "περάσουν" στους κτηνιάτρους (και νόμημα γιατί αφορά και την λύσσα) αλλά είναι ΠΟΛΥ δύσκολο λόγο συμφερόντων (φαρμακευτηκές + κτηνίατροι έχουν πολλά λεφτά να χάσουν).

Θα το βρω εντός των ημερών γιατί είναι πραγματικά ενδιαφέρον για όλους.

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
http://translate.google.gr/translat...w.akcchf.org/pdfs/whitepapers/vaccinology.pdf
ειναι και μεταφρασμενο για οσους απο εμας δεν γνωριζουμε καλα αγγλικα

επισης θελω να πω :
1 Στους απλούστερους όρους, ο εμβολιασμός διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα του σκυλιού για να προστατεύσει τον εαυτό της κατά της νόσου.

Όταν το αντιγόνο ή μολυσματικού παράγοντα μπαίνει το σώμα του σκύλου, αναγνωρίζεται ως εξωτερική πολιτική και τα αντισώματα που παράγονται να συνδεθούν με αυτό και να το καταστρέψουν.

Ακόμη και αν ο εισβολέας είναι φύγει, τα κύτταρα που παράγονται τα αντισώματα που "θυμάται" αυτό και θα ανταποκρίνεται ταχύτερα την επόμενη φορά που το ίδιο αντιμετωπίζει

βεβαια πολλες φορες οταν ο οργανισμος μπαινει σε αυτη τη διαδικασια παρουσιαζει συμπτωματα αδιαθεσιας ,κοπωση ,πυρετο,πρηξιμο,αλλεργικες αντιδρασεις κλπ αλλα αυτο ισχυει για ολα τα εμβολια

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Και η δικιά μου κτηνίατρος το θεωρεί περιττό εμβολιασμό. Οι μελετες που έχει διαβάσει δεν την πείθουν. Σε puppy mills θα ήταν χρήσιμο λέει...

Το C στο αυτοκόλλητο μπορεί να είναι παρβο (CPV=caniene parvovirus)

Επίσης θεωρεί περιττό το εμβόλιο στις 9 εβδομάδες.
6/7 εβδομάδες κάνουμε DP
12 εβδομάδες DHP+Lepto
14/15 εβδομάδες Lepto

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
μη υποχρεωτικο πολλοι κτηνιατροι θεωρουν και το pneumodog και το κανουν μονο αμα τους το ζητησεις και μαλιστα θεωρουν περιττη την πολυ σωστα επαναληψη του μετα απο 15 μερες

ασε που οι περισσοτεροι δεν συνεργαζονται με την εταιρεια CEVA και δεν το εχουν καθολου το εμβολιο

ειπα το γραμμα " C " μονο του που ειναι η CORONA
δεν ειπα αλεξια CPV που σωστα ειναι παρβοιωση

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Δεν μίλησα για μη υποχρεωτικό ;)

Η κτηνίατρος μου υποστηρίζει ότι η κορωναιωση δεν είναι τόσο απειλητική ενώ η αποτελεσματικότητα του εμβολίου αμφίβολη.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Ναι, επαναλήψεις κάνουμε. Αυτό το πρόγραμμα ακολουθώ για τα κουτάβια:
6/7 εβδομάδες κάνουμε DP
12 εβδομάδες DHP+Lepto
14/15 εβδομάδες Lepto

Lepto χρειάζεται ετησίως και αν είσαι σε περιοχή με περισσότερο κίνδυνο και κάθε εξάμηνο. DHP δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε ετησίως, παρόλο που το Nobivac DHP είναι για 3 χρόνια. Και επαναληπτικό κάνουμε λύσσας κάθε 3.

Pi δεν κάνουμε.

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
Pi- παραινφλουενζα

εγω περα απο τα υποχρεωτικα κανω και αυτα που κρινουμε απαραιτητα ,τους επαναληπτικους ετησιους τους κανω καθε 2 χρονια ,εαν ομως εχω σκυλα που θα μπει αναπαραγωγη τοτε 3 μηνες πριν τον αναμενομενο οιστρο κανω γενικο εμβολιασμο για να περασουν τα αντισωματα στα μωρα

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
παραινφλουενζα δεν κάνω
Lepto δεν κάνεις ετησίως; Με το ζόρι κρατάει 12 μήνες
DHP όμως και 1 στα 3 αρκεί

Vaccination regime

Primary course vaccination

A single injection should establish active immunity in dogs of 10 weeks of age or older. Where earlier protection is required a first dose may be given to puppies from 6 weeks of age, but because maternally derived passive antibody can interfere with the response to vaccination a final dose should be given 2–4 weeks later i.e. at 10 weeks of age or older.

Booster vaccination
To maintain protection a single booster dose is recommended every three years.
The product can be used in pregnant bitches which have previously been vaccinated with Nobivac DHPPi, Nobivac DHP, Nobivac PPi, Nobivac Parvo-C.

πηγή

Στα κουτάβια τι πρόγραμμα ακολουθείς;

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Είναι κανείς εδώ που τσεκάρει τα αντισώματα πριν ξανακάνει εμβολιασμό? Δεν ξέρω το κόστος, αλλά εχει αρχίσει να ακούγεται και στην Ελλάδα αυτό. Εγώ είμαι σίγουρη οτι όλα τα εμβολια (πλήν ΙΣΩΣ της λεπτοσπείρωσης) κρατανε τουλαχιστον 3 χρονια, απλά οι εταιρίες σταματάνε τα τεστ στον ένα χρόνο και σου λένε οτι για μετά δεν εγγυωνται (για ευνόητους λόγους... θα πέφτανε οι πωλήσεις κατα 2/3 αν εμβολιαζαμε ανα τριετία αντι για ετησίως).

Κάποιοι στο πάρκο αποφάσισαν να τσεκάρουν αντισώματα πριν ξαναεμβολιάσουν, οπότε θα σας πω αποτελέσματα οταν μάθω τα πρώτα (φυσικά θα αφορούν συγκεκριμένα σκυλιά και δε μπορούν να γενικευθούν, αλλά μια ιδέα θα πάρουμε).

Παρένθεση: φυσικά μιλάμε για επαναληπτικους εμβολιασμούς σε ενήλικα, όχι τον αρχικό σε κουτάβια.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Εδω γνωρίζω που το κάνουν. Η intevet, όπως έγραψα και παραπάνω, γράφει και στην ιστοσελιδα της ότι το DHP χρειάζεται επαναληπτικό κάθε 3 χρόνια.

Λεπτοσπείρωση δεν θα ρίσκαρα