ΚΟΡΩΝΑΙΩΣΗ και εμβολιακό πρόγραμμα

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Μπράβο τους που το λένε..... το hexadog του οποίου είχα διαβάσει τις οδηγίες, δεν ελεγε κάτι τέτοιο.....

Εδώ πάντως δεν ξέρω κτηνίατρο που να προτείνει τριετές προγραμμα......

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
Alexia : Στα κουτάβια τι πρόγραμμα ακολουθείς;
αποπαρασιτωσεις 11ης 22ης 33ης μερας
και μετα ξανα μια στις 60 μερες
DP μορβα,παρβοιωση κυναριων
DHP+L μορβα,ηπατιτιδα,παρβοιωση,λεπτοσπειρωση
DHPPi+LC μορβα,ηπατιτιδα,παρβοιωση,παραινφλουενζα,λεπτοσπειρωση,κορωνα
DHPPi+RL μορβα,ηπατιτιδα,παρβοιωση,παραινφλουενζα,λυσσα,
λεπτοσπειρωση
PNEUMODOG κατα των αναπνευστικων νοσηματων εναντιαστην bordetella bronchiseptica & parainfluenza type 2
PNEUMODOG 15 μερες ξανα επαναληψη

αν εχει παει κουταβι σε νεο ιδιοκτητη παρακολουθω τους εμβολιασμους που κανει ο γιατρος τους και αν παραλειψει κατι το ζηταω να γινει

επισης αν εχει ελειψη το σχημα DHPPi+LC κανω DHPPi+L και κοιταμε να βρουμε μονη της τη κορωνα
επισης στο σχημα που εγραψα η κορωνα υπαρχει μια φορα ,καλο ειναι να γινει και μια μονη της επαναληπτικη 'η να κανουμε αλλο σχημα και να την ενταξουμε οπως δεν κανουμε DHPPi+RL αφηνουμε τη R εξω κανουμε παλι DHPPi+LC και μετα απο 25 μερες μπορουμε την R μονη της

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Εμείς κάνουμε αποπαρασίτωση στις 2, 4, 6 και 8 εβδομάδες

DHP στις 6 εβδομάδες
DHP+Lepto
στις 12 εβδομάδες
Lepto στις 14-15 εβδομάδες

Έστειλα email στους νέους ιδιοκτήτες για να τους υπενθυμίσω ότι ήρθε η στιγμή για τον εμβολιασμό.

Το εμβόλιο που κάνουμε στις 6 εβδομάδες μάλλον είναι περιττό εφόσον τα κουτάβια έχουν πάρει πρωτόγαλα. Οι μελέτες δείχνουν ότι η φυσική ανοσία του συστήματός τους κρατάει τουλάχιστον 12 εβδομάδες και ότι εμβολιασμός εκείνη την περίοδο δεν έχει κανένα όφελος εφόσον υπάρχουν ήδη αντισώματα.

Ιδίως Krina στην δική σου περίπτωση που εμβολιάζεις την σκύλα 3 μήνες πριν τον οίστρο.

Το είχα συζητήσει με τους κτηνιάτρους μου και τελικά αποφασίσαμε ότι δεν είναι καλή λύση ο εμβολιασμός πριν το ζευγάρωμα διότι τα κουτάβια θα πάρουν πολλά αντισώματα και πιθανόν να κρατήσει η φυσική ανοσία πάνω από 14-16 εβδομάδες με αποτέλεσμα να μην προστατευτούν αρκετά από τους εμβολιασμούς.

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
αποψεις ποικιλουν ,χαιρομαι γιατι αυτο δειχνει τους ανθρωπους να νοιαζονται και να ψαχνουν το καλυτερο ,αλωστε ειναι ο μονος τροπος για να γινει ενας διαλογος ουσιαστικα παραγωγικος
το μονο που ευχομαι σε οποιο εμβολιακο πρωτοκολλο ακολουθει καποιος ,ειναι να ειναι γερα και δυνατα ,τα μικρα και τα μεγαλα παιδια μας

sstelios

Active Member
28 Αυγούστου 2017
29
11
Καλησπέρα σας,
Να κάνω και εγώ τις ερωτήσεις μου πάνω στα εμβόλια καθώς δεν έχω βγάλει άκρη με τον κτηνίατρο...

Το κουτάβι μου σχεδόν 3 μηνών έκανε το 3 εμβόλιο του.

Το πρώτο που του είχαν κάνει ήταν το vanguard cpv .
Το δεύτερο Nobivac DHPPI και Nobivac L4
Το τρίτο έγινε αναγκαστικά από άλλον κτηνίατρο (λόγω αλλαγής πόλης) και μου έκανε το Nobivac DHP και Nobivac Lepto (να πω ότι του είχα ζητήσει να κάνει ακριβώς ότι είχε κάνει τη 2η φορά, αλλά μάλλον στον αέρα θα το είπα)

Υπάρχει πρόβλημα λέτε; Μπορεί να γίνει κάτι συμπληρωματικό ή δε χρειάζεται λέτε....