Κάλος και δερματικό θέμα

Jennaouska

Well-Known Member
5 Οκτωβρίου 2015
51
8
Αθήνα, Κηφισιά
Καλησπερα σε ολους!
Εδω και 3 βδομαδες περιπου ο σκυλάκος μου (2 1/2 χρονων, ελληνικος ποιμενικος) ξεκινησε να ξυνει το πισω ποδαρακι του και σιγα σιγα αρχισε να κουτσαινει.Ήρθε μία κτηνίατρος στο σπιτι κοιταξε το ποδαρακι, και του εκανε μια 48ωρη αντιβιωτικη ενεση. Δυστυχως μετα απο 4 ωριτσες ο μικρος μου εκανε εμετο (εχει και τροφικη αλλεργεια η οποια του εχει δημιουργησει πλεον ευαισθησια στο στομαχι και σε ΟΛΑ τα φαρμακα που σημαινει οτι δεν μπορει να λαβει σχεδον καθολου φαρμακα). Το ποδαρακι αρχισε να σκληραινει (στο πατουσακι του) και τελικα ξεκινησε να κουτσαινει αρκετα. Τον πηγα στην κλινικη που εχει τους γιατρους του και μου ειπαν οτι ειναι κοινος κάλος.Για να μην σας κουραζω, τον εχω παει συνολικα 3 φορες εκει, και την τελευταια φορα του καναμε και 3 ακτινογραφιες και εναν υπερηχο (μηπως υπαρχει κατι μεσα) που δειξανε οτι ο κάλος ειναι αρκετα βαθυς και μεγάλος. Το προβλημα ειναι οτι εκει που ειναι ο κάλος, ερχεται σε επαφη με το δερματακι του και με την κίνηση και το περπατημα το ερεθιζει.
Υπάρχει περίτωση να ειναι κατι αλλο?Σας εχει τυχει ποτε κατι παρόμοιο?Να ειναι απο την αλλεργεια του πχ?
Σας ευχαριστω εκ των προτερων

Attachments

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Για να μην εχειςσκαλώσει πσρει απάντηση, μπορει να μην το εχει συναντησει καποιος ξανα...Επίσης ειναι και λιγο ανευθυνο το να σου πουν απο εδω γιατί καθε περίπτωση ειναι διαφορετικη και χρηζει αλλης ιατρικης αντιμετωπισης...

Εαν δεν εχεις καλυφθεί,μπορεις να πας να παρεις κ αλλη μια γνωμη....για να βρεις κάτι που να ανακουφισει το φιλαρακι σου...

• Like
Reactions: Jennaouska

Jennaouska

Well-Known Member
5 Οκτωβρίου 2015
51
8
Αθήνα, Κηφισιά
Σε ευχαριστω καταρχην που μου απαντησες..Δεν θελω να μου δωσει καποιος θεραπεια απο εδω..αν το εχει ξανασυναντησει ηθελα βασικα..να ακουσω και μια αλλη γνωμη..τον εχουν δει ηδη 3 κτηνιατροι και μου εχουν πει το ιδιο, αλλα αλλο ειναι να εχει τυχει και σε καποιον αλλο (ασε που μπορει να εχει ανακaλυψει μια αλοιφη που να του περναει πιο γργορα που ο κτηνιατρος μου να μην την εχει ακουστα) :)

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Σε ευχαριστω καταρχην που μου απαντησες..Δεν θελω να μου δωσει καποιος θεραπεια απο εδω..αν το εχει ξανασυναντησει ηθελα βασικα..να ακουσω και μια αλλη γνωμη..τον εχουν δει ηδη 3 κτηνιατροι και μου εχουν πει το ιδιο, αλλα αλλο ειναι να εχει τυχει και σε καποιον αλλο (ασε που μπορει να εχει ανακaλυψει μια αλοιφη που να του περναει πιο γργορα που ο κτηνιατρος μου να μην την εχει ακουστα) :)
Επειδή έχω σκύλο μιας φυλής η οποία συχνά εμφανίζει παρόμοια προβλήματα, σου προτείνω να διαβάσεις αυτό (είναι στα αγγλικά). Αν κατάλαβα σωστά και είναι αυτό, χρειάζεσαι εναν έμπειρο χειρούργο που θα το αφαιρέσει, αλλά το πρόβλημα μπορεί να υποτροπιάσει. Είσαι από Αττική βλέπω, οπότε δεν είμαι σε θέση να σου πω συγκεκριμένους γιατρούς αλλά ελπίζω κάποιος εδώ να σε βοηθήσει.

• Like
Reactions: Hammer

Jennaouska

Well-Known Member
5 Οκτωβρίου 2015
51
8
Αθήνα, Κηφισιά
Επειδή έχω σκύλο μιας φυλής η οποία συχνά εμφανίζει παρόμοια προβλήματα, σου προτείνω να διαβάσεις αυτό (είναι στα αγγλικά). Αν κατάλαβα σωστά και είναι αυτό, χρειάζεσαι εναν έμπειρο χειρούργο που θα το αφαιρέσει, αλλά το πρόβλημα μπορεί να υποτροπιάσει. Είσαι από Αττική βλέπω, οπότε δεν είμαι σε θέση να σου πω συγκεκριμένους γιατρούς αλλά ελπίζω κάποιος εδώ να σε βοηθήσει.
Σε ευχαριστω πολυ!!Πολυ ενδιαφερον το αρθρο που μου εστειλες..Στην Ελλάδα βεβαια, δυσκολα θα βρεις κτηνιατρο που θα το αφαιρουσε χωρις να ζητήσει ναρκωση..Βασικα, του αγορασα μια κρεμα (Paw Soother), που διαβασα πολυ καλες κριτικες οπου και να εψαξα και βλεπω οτι του κανει δουλεια..το πιο σημανικο ειναι οτι εχει αλλαξει η διαθεση του, περπαταει κανονικα και τρεχει χωρις να κουτσαινει και βλεπω και καλη διαθεση..απλα ξερεις..ηθελα να μου πει καποιος που μπορει να το εχει ζησει ποσο καιρο θα του παρει να φυγει ο κάλος (ή να μην τον ενοχλει τοσο), αν του ξαναβγηκε, κλπ κλπ

• Like
Reactions: Eroe

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Ουτε εγω το εχω ξαναδει. Απ οτι κτλβα δεν μπορει κ να ναρκωθει ωστε να αφαιρεθει ή να καθαριστει; ουτε υπαρχει καποια κρεμα που να βαζεις ωστε να μαλακωσει πχ κ να το καθαρισουν; Με καποιον επιδεσμο πχ ωστε να ειναι κλειστο κ να μαλακωνει; Δεν ξερω ισως λεω κ οτινα ναι αλλα δεν δινουν καποια λυση ωστε να μην περπαταει κ ποναει για παντα;

Α τωρα διαβασα κ τα προηγουμενα μνματα!

• Like

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.669
11.091
Athens
Έχει αλλεργία στα πάντα όλα - και στη λεγόμενη μέθη?
Το Οxyvet spray (το μπλε) έχει αποδειχθεί σε μένα αποτελεσματικό σε πληγές αλλά ρώτα και τον κτηνίατρο.

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Σε ευχαριστω πολυ!!Πολυ ενδιαφερον το αρθρο που μου εστειλες..Στην Ελλάδα βεβαια, δυσκολα θα βρεις κτηνιατρο που θα το αφαιρουσε χωρις να ζητήσει ναρκωση..
Όπως βλέπεις, στο άρθρο προτείνεται μια μέθοδος αφαίρεσης χωρίς καθόλου φάρμακα, ο σκύλος νιώθει ελάχιστο πόνο, ούτε αίμα έχει ούτε τίποτα. Δεν πιστεύω να μην μπορεί να το κάνει κανένας Έλληνας κτηνίατρος. Μακάρι να βοηθήσει κι η αλοιφή βέβαια αλλά αν ο κάλος είναι βαθύς να ξες είναι απλά συμπτωματική θεραπεία

Jennaouska

Well-Known Member
5 Οκτωβρίου 2015
51
8
Αθήνα, Κηφισιά
Ουτε εγω το εχω ξαναδει. Απ οτι κτλβα δεν μπορει κ να ναρκωθει ωστε να αφαιρεθει ή να καθαριστει; ουτε υπαρχει καποια κρεμα που να βαζεις ωστε να μαλακωσει πχ κ να το καθαρισουν; Με καποιον επιδεσμο πχ ωστε να ειναι κλειστο κ να μαλακωνει; Δεν ξερω ισως λεω κ οτινα ναι αλλα δεν δινουν καποια λυση ωστε να μην περπαταει κ ποναει για παντα;

Α τωρα διαβασα κ τα προηγουμενα μνματα!
Του πηρα κεραλοιφη (βιολογικη για να μην εχουμε θεμα στομαχι-γλειψιμο) και το Paw Smoother που διαβασα στην Αμερικη οτι εχει πολυ καλες κριτικες..Και οντως κανουν δουλεια!!Παει πολυ καλυτερα, εχει αλλαξει η διαθεση του, τρεχει χωρις να κουτσαινει!!!Ειμαι ΠΟΛΥ χαρουμενη!!Σε ευχαριστω που μου απαντησες!!

Jennaouska

Well-Known Member
5 Οκτωβρίου 2015
51
8
Αθήνα, Κηφισιά
Έχει αλλεργία στα πάντα όλα - και στη λεγόμενη μέθη?
Το Οxyvet spray (το μπλε) έχει αποδειχθεί σε μένα αποτελεσματικό σε πληγές αλλά ρώτα και τον κτηνίατρο.
Οχι σε ναρκωσης φαρμακα δεν εχει προβλημα γιατι περσυ του ειχασ κανει γαστροσκοπιση και πηγαν ολα οκ. Του πηρα κεραλοιφη (βιολογικη για να μην εχουμε θεμα στομαχι-γλειψιμο) και το Paw Smoother που διαβασα στην Αμερικη οτι εχει πολυ καλες κριτικες..Και οντως κανουν δουλεια!!Παει πολυ καλυτερα, εχει αλλαξει η διαθεση του, τρεχει χωρις να κουτσαινει!!!Ειμαι ΠΟΛΥ χαρουμενη!!Σε ευχαριστω που μου απαντησες!!

Jennaouska

Well-Known Member
5 Οκτωβρίου 2015
51
8
Αθήνα, Κηφισιά
Όπως βλέπεις, στο άρθρο προτείνεται μια μέθοδος αφαίρεσης χωρίς καθόλου φάρμακα, ο σκύλος νιώθει ελάχιστο πόνο, ούτε αίμα έχει ούτε τίποτα. Δεν πιστεύω να μην μπορεί να το κάνει κανένας Έλληνας κτηνίατρος. Μακάρι να βοηθήσει κι η αλοιφή βέβαια αλλά αν ο κάλος είναι βαθύς να ξες είναι απλά συμπτωματική θεραπεία
Ναι το ειδα..αλλα γενικα στο Ελλαντα ψιλοφοβουνται να προχωρησουν σε τετοιες θεραπειες χωρις ναρκωση σε μεγαλοσωμα...Η αλοιφη εχει βοηθησει παρα πολυ!!Και η κεραλοιφη και το Paw Smoother!!Παει πολυ καλυτερα.βασικα ειναι να σαν μην εχει τιποτα...τον κάλο τον βλεπω ακομα αλλα και τρεχει και παιζει και εχει πολυ καλη διαθεση..

• Like
Reactions: Eroe

Apostolis13

New Member
3 Φεβρουαρίου 2018
2
0
36
Καλησπερα Φιλοι,

Αναζητω τη γνωμη σας για ενα δερματικο προβλημα στο νυχι του σκυλου μου. Οπως βλεπετε στην εικονα.
Εδω και 2 μερες το κουτσαινει και ποναει οποτε το πιανω.
Οποιαδηποτε γνωμη ειναι αποδεχτη.
Ευχαριστω εκ των πρωτερον.
Rocky !

Attachments

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
Τι να σου πω, λιγο δυσκολο να σου κανουν απλοι ιδιοκτητες ζωων τον γιατρο. Γνωμη μου ειναι να βρεις τροπο δευτερα να πας τον φιλαρακο σου στον κοντηνοτερο κτηνιατρο, ειναι κριμα να ταλαιπωρειται και αυτος και εσυ. Οσο απομονομενο και αν ειναι ενα μερος, φανταζομαι οτι εντος 30 λεπτων με το αυτοκινητο πρεπει να υπαρχει καποιος κτηνιατρος...

υγ. το εντιτ ειναι για τα ορθογραφικα :notworthy:

• Like

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Μοιάζει σαν αυτό;

Το μόνο που μορείς να κάνεις μόνος σου είναι να καθαρίζεις την πατούσα με ήπιο αντισηπτικό τύπου οξυζενε ή χλωρεξιδίνης και να προσέχεις μην το κάνει χειρότερα. Αλλά μόνο ο κτηνίατρος μπορεί να σου πει αν είναι απο μύκητα, βακτήριο ή τραυματισμό, και να χορηγήσει την κατάλληλη αλοιφή.

-
ΥΓ ισως γίνεται να βγάλεις μια ΚΑΛΗ φωτογραφία κ να τη στείλεις ηλεκτρονικά στον κτηνίατρο που τον παρακολουθεί/παρακολουθούσε; Όλο κ κάποιος θα υπάρχει, παρτον ένα τηλεφ., μίλησε μαζί του, άνθρωπος είναι θα σε βοηθήσει καλύτερα από μας.

Tri

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2016
1.201
3.141
36
Καλησπερα Φιλοι,

Αναζητω τη γνωμη σας για ενα δερματικο προβλημα στο νυχι του σκυλου μου. Οπως βλεπετε στην εικονα.
Rocky !
Μήπως εννοείς στην πατούσα?

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Καλησπερα Φιλοι,

Rocky !
Κάτι τέτοιο μπορεί να προκληθεί από άκοπα νύχια, είτε επειδή μπαίνουν στο κρέας και ξεραίνεται η πληγή, είτε επειδή μπαίνουν ανάμεσα διάφορα αγκαθάκια, λάσπες κλπ.
Έτσι όπως βλέπω την φώτο εικάζω πως το σκυλί δεν μπορεί να πατήσει καλά με τέτοια νύχια, ίσως κάνω και λάθος βέβαια μια φώτο είναι. Είναι τόσο καμπυλωτό το νύχι που στο περπάτημα θα μπαίνει στο κρέας. Κόψε τα νύχια λίγο λίγο μέχρι να ανέβει η φλέβα και να μπορείς να τα έχεις κοντά.