Κάναμε εγχείριση στη σπονδυλική στήλη

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.023
ΑΤΤΙΚΗ
περαστικά του/σας!!!!Σιδερένιος !!!:):):)
που έκανες τελικά την μαγνητική;
ποιός γιατρός έκανε την επέμβαση;
όποτε μπορέσεις γράψε λίγο παραπάνω για την εγχείρηση...ήταν τελικά σύνδρομο lumbosacral ;
ποιά θα είναι η πορεία της ανάρωσης; θα κάνετε κάποια φυσιοθεραπεία;
μπαρντόν που ρωτάω τόσα.....

KaterinaAli

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
618
1
Πατρα
Μαρια,χαθηκα γιατι ανοιξανε τα σχολεια.Διαβαζω και φτιαχνω φωτοτυπιες στα παιδια και δεν προλαβαινω...:rolleyes:
Περαστικα να ειναι κ αγυριστα ευχομαι!

Υ.Γ: Σε σας οι συμβουλοι δε λενε να μη δινετε πολλες φωτοτυπιες στα πιτσιρικια??:p

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Περαστικά στον αμπλαούμπλα γίγαντα σας!Τετράγερος να είναι και τετραπέρατος!

Μπορείς να μας πεις τον γιατρό που έκανε την εγχείρηση?

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Δεν ξερω τι παραπανω να πω για την εγχειριση.

Εγινε ολικη ναρκωση,και του ετριψαν τον ενα σπονδυλο,αυτος που ηταν μεγαλυτερος ωστε να μειωθει και να αποσυμπιεσει το σημειο.

Οταν ρωτησα αν ο οργανισμος θα αντιδρασει και θα ξαναναπτυχθει το λιμαρισμενο σημειο,μου ειπε ο γιατρος οτι βιβλιογραφικα δεν εχει ξανασυμβει.Παρολαυτά,του εχυσε στο σημειο υγρο σαν γυψο,που σταθεροποιειται ωστε να εμποδισει οποιαδηποτε αναπτυξη στο σημειο.

Ουσιαστικα,αυτοι οι δυο σπονδυλοι,στραγκαλιζαν το νευρο και του εκαναν ζημια.Σε εμας δεν προλαβε να συμβει αυτο.

Αν το νευρο παθει ζημια,δε διορθωνεται με τιποτα,ουτε φαρμακα,ουτε εγχειριση,τιποτα.Παραμενει ετσι μια ζωη.
Στην περιπτωση αυτη γινεται αποσυμπισεση του σημειου γυρω στο 80%,αναλογα βεβαια την προχωρημενη κατασταση.

Ειναι σημαντικο σε αυτη την παθηση να προλαβεις το χρονο.
Εμεις ουσιαστικα,μεχρι να βρουμε τι εχει μας πηρε 9-10 μηνες.Περιμενα να εχει παθει ζημια.

Χρειαζεται μαγνητικη και οχι απλη ακτινογραφια.
Η μαγνητικη εγινε στο Νοσοκομειο Ζωων στο Πικερμι και οι 2 γιατροι(η γιατρος μου και ο Θεσσαλονικιος,βασικα Χανιωτης ειναι που δουλευει επανω) μου ειπαν να γινει μονο εκει,γιατι οποιες αλλες μαγνητικες του εχουν παει απο αλλου,δεν ειναι καθαρες και με σωστη θεση το ζωο.

Πριν την εγχειριση ειχα ρωτησει για φυσιοθεραπειες,νευρολογικα φαρμακα,ειδικη ασκηση,συγκεκριμενη διατροφη,κτλ
Σε ολα ο γιατρος ηταν αρνητικος.Η εγχειριση μου ειπε γινεται για να μη χρειαζεται το ζωο ολα αυτα.Αν δεν εχει γινει νευρολογικη ζημια,το ζωο ειναι σα να ξαναγεννιεται,θα εχει μονο μικρη ευαισθησια στην αλλαγη καιρου,οπως με οποιαδηποτε εγχειριση.Αν εχει γινει νευρολογικη ζημια,παλι δε θα κανεις τιποτα περα απο αυτα που εκανες νωριτερα με το ζωο,μαλλον περισσοτερα θα μπορεις,απλα ο σκυλος δε θα ποναει πια και το νευρο δε θα τραυματιστει αλλο.

Τα ραματα στη ραχη του σκυλου,που προσεγμενα.

Ο γιατρος ειναι ο Γιωργος Καζακος,νευροχειρουργος κτηνιατρος.

Και στην ιδιωτικη κλινικη στο Πικερμι και στην Κτηνιατρικη σχολη στο Αριστοτελειο(δημοσια κληνικη,πανεπιστημιακη),οι γιατροι και το προσωπικο αψογοι,οι χωροι πεντακαθαροι,η φροντιδα επαγγελματικη.

Γενικα ειμαι πολυ ευχαριστημενη.Θα σας πω ομως και τα αποτελεσματα της εγχειρισης σε 2 μηνες.

Τελικα,βρηκα να πω δυο πραγματακια.

Last edited:

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Περαστικα να ειναι κ αγυριστα ευχομαι!

Υ.Γ: Σε σας οι συμβουλοι δε λενε να μη δινετε πολλες φωτοτυπιες στα πιτσιρικια??:p
Ααααχ!Αν δινανε καλυτερα βιβλια,σωστα γραμμενα,χωρις λαθη και αποριες απο τα μικρα,τοτε κι εγω θα περνουσα πιο ομορφα τα απογευματα μου μακρια απο το word και τις φωτοτυπιες.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Περιμεναμε οτι θα το απορροφουσε ο οργανισμος και οχι να το πεταξει εξω.

Τι αλλο θα βγαλει;Στα γεραματα ισως εμφανισει συνδρομο wobler.

Μετα από αυτό το σκύλο θα παρα και πτυχιο κτηνιατρικης.

Ειδικά αν ζησει και μεχρι 12 χρονων(τετοια σχεδια κανω η αμοιρη),θα παρω και βραβειο ... ευρεσιτεχνιας!

andrykor

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2010
311
0
κορινθος
φυσικα και θα φτασει τα 12 γιατι εχει εσας που ειστε παντα διπλα του και τον προσεχετε τοσο πολυ! μπραβο! με το καλο να το ξεπερασει και να μην χρειαστει τιποτα αλλο πια!σιδερενιος!