Κάποια γεγονότα για τα Labrador Retrievers


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.643
7.753
1.) Στα πρώτα βήματα διάδοσης της φυλής τα Labradors παραλίγο να εξαφανιστούν . Στο Newfoundland η αναπαραγωγή προβάτων θεωρείτω πολύ πιο επικερδής για την οικονομία απο την αναπαραγωγή σκύλων και για αυτό το λόγο είχαν βάλει υψηλούς φόρους στους σκύλους. Πολλές οικογένειες δεν μπορούσαν να πληρώσουν τον φόρο αυτό οπότε και η φυλή που ήταν ακόμη στο ξεκίνημά της κόντεψε να εξαφανιστεί.

2.)Τα labrador retrievers είναι η πιο δημοφιλής φυλή σκύλων παγκοσμίως. Σύμφωνω με το AKC (αμερικάνικος κυνολογικός όμιλος) τα τελευταία 18 χρόνια οι καταχωρήσεις των labs ήταν οι υψηλότερες από κάθε άλλη φυλή.

3.) Tα labradors έχουν ψύχωση με το στόμα τους η οποία εκδηλώνεται με την επιθυμία να μασούν/ κουβαλούν αντικείμενα σ'αυτό. Επιπλέον, έχουν απίστευτο αυτοέλεγχο στους μυς των σαγονιών τους και μπορούν να κουβαλήσουν μέχρι και ένα αβγό χωρίς να το σπάσουν.

4.) Το labrador έχει αναπτυχθεί έτσι ώστε να είναι ο ιδανικός σύντροφος για θαλάσσιες δραστηριότητες. Η γούνα τους έχει ένα εσωτερικό παχύ στρώμα το οποίο προστατεύεται από ένα εξωτερικό λιπαρό στρώμα που είναι αδιάβροχο. Επιπλέον ανάμεσα στα δάκτυλα των ποδιών τους έχουν μεμβράνες για να κολυμπούν πιο άνετα.

5.) Τα labrador retrievers έχουν την μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίσουν άγχος αποχωρισμού από κάθε άλλη φυλή. Αυτό συμβαίνει γιατί έχουν την συναισθηματική ανάγκη να βρίσκονται κοντά στον άνθρωπό τους σε μόνιμη βάση. Η φήμη τους μιλάει για αξεπέραστη πίστη και αγάπη και αυτό αποτελεί μια πολύ μεγάλη ανταμοιβή για όσους την απολαμβάνουν.
Παρόλα αυτά εάν η σχέση με ένα labrador δεν είναι η ενδεδειγμένη (π.χ. να τα αφήνεις μόνα τους συνέχεια) μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφική συμπεριφορά ίδια με ενός μικρού παιδιού.

6.)Όπως λέει το όνομά τους τα labradors αποτελούν τον καλύτερο σκύλο επαναφοράς. Υπερτερουν σε θέμα ταχύτητας, υπακοής και ικανότητας.

7.) Παρόλο που δεν υπάρχουν στοιχεία να υποστηρίξουν την παρακάτω εικασία λέγεται ότι τα μαύρα labs υπερτερούν των καφέ και των κίτρινων όσον αφορά τα χαρακτηριστικά που διακρίνουν την φυλή (δύναμη, πίστη και ικανοτητες επαναφοράς). Δεν υπάρχει ωστόσο επιστημονική βάση σ'αυτές τις απόψεις.

Υπάρχουν πολλά labradors που έμειναν στην ιστορία για την εξυπνάδα και την γενναιότητά τους όπως ο Jake για την δράση τoυ στους δίδυμους πύργους όπου αψηφώντας τον κίνδυνο της φωτιάς έσωσε πολλούς ανθρώπους και το ίδιο έκανε και στον τυφώνα Κατρίνα το 2005 και η Sandie στο Αφγανιστάν όπου με την καταπληκτική όσφρησή της έσωσε δεκάδες στρατιώτες όταν ανακάλυψε μια βόμβα λίγο πριν εκραγεί και μάλιστα παρασημοφορήθηκε για αυτή της την δράση.

Δική μου μετάφραση. :p
Πηγή: http://www.clublabrador.com/labrador-general/labrador-fun-facts/
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.118
Μηνύματα
895.870
Μέλη
19.929
Νεότερο μέλος
mariamaraki