Κάταγμα ή κάτι Χειρότερο;

panagiotisgp

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
1.003
436
54
Β.Α Αττική
Το ιστορικό:
Παρασκευή βράδυ στην καθιερωμένη μας βόλτα, αν και λίγο αργότερα από τη συνηθισμένη ώρα, γύρω στις 02:00 βρίσκουμε αδέσποτους φίλους της Δάφνης και αυτή αρχίζει τα παιχνίδια και τις κατσικιές! Έπεσε κάνα - δυο φορές κάτω, μπερδεύτηκε στον οδηγό, τα συνηθισμένα δηλαδή και γυρίζουμε σπίτι χωρίς να παρατηρήσω κάτι.
Σάββατο πρωί την κατεβάζω για την βόλτα της και την βλέπω στη αρχή δυσανασχετούσε. Την τραβάω ελαφρά και ακολουθεί. Μόλις βγαίνουμε παρατηρώ μετά από 100 περίπου μέτρα πως κουτσαίνει και γυρίζουμε πίσω. Την παρακολουθώ όλο το Σάββατο και κοιμόταν αρκετά. Μόλις σηκωνόταν πονούσε λίγο μα σηκωνόταν και πήγαινε στο νερό η για πιπί.
Κυριακή τα πράγματα χειροτέρεψαν και δεν μπορούσε να σηκωθεί σχεδόν καθόλου. Της έφερνα δίπλα της το νερό και το φαγητό και από παιχνίδι τίποτα όλη μέρα. Κάθε φορά που πήγαινε να σηκωθεί πονούσε και έβγαζε έναν ήχο πόνου.
Σήμερα μου φαίνεται ακόμη χειρότερα.
Επικοινωνία με την Γιατρό είχα από την Παρασκευή η οποία μου είπε να το παρακολουθήσω δυο - τρεις μέρες και αν δεν καλυτερέψει να την πάω.
Τώρα περιμένω να πάει έντεκα να δούμε τι "παίζει" με την μικρή μου Δάφνη (αύριο κλείνει 19 εβδομάδες ή 4 μήνες και δέκα μέρες)
Είμαι χάλια δυο μέρες!!!:(

Υ.Γ Από χθές τρώει ελάχιστα και πίνει μόνο σε θέση ξάπλα. Όχι ότι δεν σηκώνεται αλλά προφανώς πονάει όταν στέκεται και όταν κάθετε στα πίσω και στηρίζεται στα μπροστά.
Δεν μπορώ να καταλάβω τι συνέβει έτσι ξαφνικά από την μία μέρα στην άλλη! Εκτός αν το βράδυ που μεσολάβησε από Παρασκευή στο Σάββατο έκανε καμία ταρζανιά μόνη της μάλλον στο μπαλκόνι γιατί μέσα την ακούω.

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Πες μας τι σου είπε ο γιατρός και θα σου έλεγα να δεις και ορθοπεδικό. Ελπίζω να είναι κάτι ασήμαντο και να περάσει γρήγορα.
Περαστικά και καλό κουράγιο!

panagiotisgp

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
1.003
436
54
Β.Α Αττική
Περιμένω να πάει 10:00 να της δώσω μια δραμαμίνη γιατί έχουμε ένα θέμα και να πάμε.
Πήρα την πρωτοβουλία και της έδωσα μισό mesulid και μου φαίνεται λίγο καλύτερα τουλάχιστον από όρεξη. άρπαξε και ένα παιχνιδάκι και παίζει τώρα.

Anesidora

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2012
504
5
Επίσης ψάξε καλά τις πατούσες της να δεις μήπως καρφώθηκε κάτι. Μπορει να είχε σφηνωθεί κατι μέσα και με το περπάτημα να μπήκε πιο βαθιά στο πόδι.

panagiotisgp

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
1.003
436
54
Β.Α Αττική
Επίσης ψάξε καλά τις πατούσες της να δεις μήπως καρφώθηκε κάτι. Μπορει να είχε σφηνωθεί κατι μέσα και με το περπάτημα να μπήκε πιο βαθιά στο πόδι.
Μπα! Πρέπει να είναι πολύ πιο σοβαρό, μακάρι να ήταν αυτό. Έχω ψάξει δεν βρήκα τίποτα.

Υ.Γ Δεν ξέρω αν έκανα καλά πάντως με το mesulid έχει αρχίσει και κόβει βόλτες μέσα στο σπίτι και ψάχνει τα παιχνίδια της.

Last edited:

Anesidora

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2012
504
5
Μην ανησυχείς, αυτά τα σκυλιά είναι πολύ ευλίγιστα. Μπορεί απλά να το στραμπούληξε. Να πας πεις τι έγινε όταν πάτε στον γιατρό.

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Θα σου πρότεινα να μην παίρνεις πρωτοβουλίες με φάρμακα.... Μόνο οτι σου λέει ο γιατρός :(

Περαστικά της, καταλαβαίνω πως νιώθεις... :(

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Καλά έκανες και της έδωσες mensulid. Ειδικά για ΓΠ πρέπει να προσέχεις ΠΑΡΑ πολύ τα κουταβίσια παιχνίδια. Για να μη σου πω ότι τέτοιες ταρζανιές απαγορεύονται δια ροπάλου, τα πίσω πόδια τους θέλουν υπερβολική προσοχή όσο μεγαλώνουν. Τρεξίματα, χοροπηδητά και άγαρμπα παιχνίδια είναι απαγορευτικά σε τέτοιες ηλικίες. Περαστικά σας.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.414
Εγώ δεν θα έδινα, ειδικά παυσίπονο, μέχρι να την δει γιατρός.

panagiotisgp

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
1.003
436
54
Β.Α Αττική
Καλά έκανες και της έδωσες mensulid.
Πάλι καλά!
Τρεξίματα, χοροπηδητά και άγαρμπα παιχνίδια είναι απαγορευτικά σε τέτοιες ηλικίες.
...και πως ακριβώς το πετυχαίνουμε αυτό;
Το διαβάζω, το ξαναδιαβάζω αυτό γενικά στο φόρουμ αλλά πως καταφέρνουμε ένα κουτάβι να μην χοροπηδάει και να μην κάνει σαν παλαβό δεν έχω διαβάσει κάπου.:)
Περαστικά σας.
Ευχαριστούμε πολύ!
Εγώ δεν θα έδινα, ειδικά παυσίπονο, μέχρι να την δει γιατρός.
:(

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Κακώς έδωσες αντιφλεγμονώδες λίγο πριν την εξέταση. Και πολύ κακώς έδωσες mesulid εξαιρετικά τοξικό φάρμακο.
Από δω και πέρα μόνο σε συνενόηση με τον γιατρό σας αυτά!
Καλή επιτυχία!

panagiotisgp

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
1.003
436
54
Β.Α Αττική
Κακώς έδωσες αντιφλεγμονώδες λίγο πριν την εξέταση. Και πολύ κακώς έδωσες mesulid εξαιρετικά τοξικό φάρμακο.
Από δω και πέρα μόνο σε συνενόηση με τον γιατρό σας αυτά!
Καλή επιτυχία!
](*,)Έχει ξεραθεί στον ύπνο με το mesulid δεν πρέπει να κοιμήθηκε καθόλου το βράδυ.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.414
Πάντως, μη δίνεις τίποτα κατασταλτικό του πόνου, αν δεν ξέρεις τι έχει.

panagiotisgp

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
1.003
436
54
Β.Α Αττική
Με τον κίνδυνο να χαρακτηριστώ γραφικός θα το γράψω:
Το λυπήθηκα το καημένο έτσι όπως έκανε προσπαθώντας να σηκωθεί.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Γιατί της πέρασε ο πόνος. Επίσης, το συγκεκριμένο φάρμακο φέρνει και υπνηλία. Μη τρελλαίνεσαι, αν της έχει περάσει ο πόνος μάλλον ήταν τράβηγμα. Πρόσεχε τα άγαρμπα παιχνίδια και για λίγες μέρες απέφυγε τις ταρζανιές και κράτα την ήρεμη.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.414
Ρε Κατερινάκι, όταν δίνεις παυσίπονο και ναι, περνάει κάπως ο πόνος και το σκυλί δεν φυλάγεται πια γιατι δεν πονάει, μπορεί να κάνει μεγαλύτερη ζημιά.

Παναγιώτη, μάθε όσο και να την λυπάσαι [γιατί αλλίμονο, εννοείται όλοι μας τα αγαπάμε και δεν θέλουμε να πονάνε], να κάνεις κάποιες φορές την καρδιά σου πέτρα. Γιατί μπορεί να νομίζεις ότι της κάνεις καλό και να τα κάνεις χειρότερα.

Υπόψιν, ότι κάποια φάρμακα απαγορεύονται δια ροπάλου. Το depon πχ, μπορεί να αποβεί μέχρι και μοιραίο. Οπότε, καλύτερα μην αυτοσχεδιάζεις και έχε υπομονή μέχρι να σου δώσει οδηγίες ο γιατρός σου.

panagiotisgp

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
1.003
436
54
Β.Α Αττική
Γιατί της πέρασε ο πόνος. Επίσης, το συγκεκριμένο φάρμακο φέρνει και υπνηλία. Μη τρελλαίνεσαι, αν της έχει περάσει ο πόνος μάλλον ήταν τράβηγμα. Πρόσεχε τα άγαρμπα παιχνίδια και για λίγες μέρες απέφυγε τις ταρζανιές και κράτα την ήρεμη.
δεν της έχει περάσει και ιδιέτερα, απλώς σηκώθηκε κάνα, δυο φορές χωρίς επιφώνημα πόνου και έκανε δυο γύρες στο σπίτι.

Ρε Κατερινάκι, όταν δίνεις παυσίπονο και ναι, περνάει κάπως ο πόνος και το σκυλί δεν φυλάγεται πια γιατι δεν πονάει, μπορεί να κάνει μεγαλύτερη ζημιά.

Παναγιώτη, μάθε όσο και να την λυπάσαι [γιατί αλλίμονο, εννοείται όλοι μας τα αγαπάμε και δεν θέλουμε να πονάνε], να κάνεις κάποιες φορές την καρδιά σου πέτρα. Γιατί μπορεί να νομίζεις ότι της κάνεις καλό και να τα κάνεις χειρότερα.

Υπόψιν, ότι κάποια φάρμακα απαγορεύονται δια ροπάλου. Το depon πχ, μπορεί να αποβεί μέχρι και μοιραίο. Οπότε, καλύτερα μην αυτοσχεδιάζεις και έχε υπομονή μέχρι να σου δώσει οδηγίες ο γιατρός σου.
Ευτυχώς τουλάχιστον που έδωκα το μισό!

Last edited:

panagiotisgp

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
1.003
436
54
Β.Α Αττική
RIMADYL των 50mg για μια εβδομάδα και περιορισμό στο crate.
Μετά πλάκες.
Μου έβαλε και "χέρι" που της έδωσα mesulid "ποτέ ανθρώπινα αντιφλεγμονώδη" μου είπε επειδή είναι όξινα ή κάτι τέτοιο δεν θυμάμαι και επειδή ήθελε να την πονέσει να δει προφανώς που πονάει.
Το πρόβλημα το εντοπίζει ψηλά στον ώμο, δεν με καθησύχασε ιδιαίτερα αλλά μου είπε αν συνεχίσει πάμε για ακτινογραφίες. Πάντως με το mesulid χοροπηδούσε στο ιατρείο.