Κήλη ή κολίτιδα? Θέλω την βοήθεια σας!

anastasia1114

New Member
14 Μαϊου 2012
4
0
Καλησπέρα!
Έχω ένα σκυλάκι ημίαιμο τεριέ 10χρονών γύρω στα 9 κιλάκια. Το πρόβλημα ξεκίνησε την περασμένη βδομάδα όταν ο σκύλος δεν μπορούσε να περπατήσει και έκλαιγε. Πηγαίνουμε κτηνίατρο και μας λέει κολίτιδα και επειδή δεν μπορούσε να ενεργηθεί είχε πόνους,του έκανε κλύσμα και του έδωσε αντιβίωση.Αποτέλεσμα δεν είχε και την επόμενη μέρα ο σκύλος δεν μπορούσε να σηκωθεί,να σταθεί στα πόδια του.Πηγαίνουμε σε άλλο κτηνίατρο ο οποίος μας είπε κήλη στην σπονδυλική βλέποντας την ακτινογραφία.Τον κράτησε 2 μέρες και του έκανε ενέσεις αντιφλεγμονώδη.Ο σκύλος περπατούσε κανονικά έκανε την ανάγκη του κανονικά.Μετά όμως πάλι τα ίδια.Μου είπε ότι θα χρειαστεί εγχείρηση αλλιώς ο σκύλος θα μείνει παράλυτος.Μπορεί να υπάρξει βελτίωση αλλά στο τέλος θα μείνει παράλυτος αν δεν γίνει η επέμβαση. Τον πηγαίνω και σε τρίτο κτηνίατρο,ο οποίος είπε ότι έχει κήλη αλλά δεν χρειάζεται επέμβαση και μας έδωσε χάπια κορτιζόνης.Ενώ ο σκύλος είναι καλά περπατάει,έχει όρεξη για φαγητό,όταν πήραμε το χάπι δεν μπορούσε να κουνηθεί,ξάπλωσε και ανέπνεε με δυσκολία. Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω.[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT]

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Αφού και οι 2 στους 3 είπαν κήλη...τότε μάλλον η κολλίτιδα δεν πρέπει να παίζει. Η κορτιζόνη μπορεί να προκαλέσει αλλεργικό σοκ, σε περίπτωση που ο σκύλος είναι αλλεργικός. Τον πήρες τον γιατ΄ρο να του πεις ότι έχει π΄ροβλημα με αναπνοή λόγω κορτιζόνης? Εγω θα πήγαινα ακόμα σε έναν γιατρό.

anastasia1114

New Member
14 Μαϊου 2012
4
0
Ενημέρωσα τον γιατρό και μου είπε ότι θα συνεχίσουμε τα χάπια κορτιζόνης για τις επόμενες 3 μέρες και ότι λόγω ηλικίας και ότι έχει ταλαιπωρηθεί τόσες μέρες με τα προηγούμενα φάρμακα γι'αυτό αντέδρασε έτσι.ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Αυτό σκέφτομαι να τον πάω και αλλού.

anastasia1114

New Member
14 Μαϊου 2012
4
0
Είμαι στον βόλο.Σκέφτομαι να τον πάω στην Θεσσαλονίκη στο ιατρικό κέντρο.Εδώ δεν βλέπω να γίνετε δουλειά με τους γιατρούς.

Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
Θεσσαλονίκη έχουμε πολύ καλή κτηνίατρο εμείς...
Αν έρθεις τελικά, μπορώ να σου δώσω τα στοιχεία της και να πας το σκυλάκι σου να το δει..

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Θα σε ρωτουσα τα ονοματα τους αλλα φοβαμαι οτι θα σε επιβεβαιωσω!

Μπορεις να το πας και στην κλινικη του πανεπιστημιου στη Θεσσαλονικη. Εγω στη θεση σου αυτο θα εκανα.

anastasia1114

New Member
14 Μαϊου 2012
4
0
Nizinny uparxei tropos na ta poume kapws prive gia tous giatrous gia na mi tous ekthesoume gt thelw ti gnwmi sou gia aftous pou exw paei?gt pragmatika de mporw na vlepw etsi to skuli,de kserw an viazomai na dw veltiwsi alla an uparxei enas giatros sa ton sugxwremeno ton ktiniatro pou eixe o volos kapote kai ton thewrousa egguisi tha ithela na mou to peis..