Κίτρινος εμετός

Expecto_patronum

Active Member
15 Δεκεμβρίου 2021
38
26
26
Καλησπέρα και καλό σ/κ!
Εχω ένα κουταβι 5,5 μηνών και σήμερα έκανε κίτρινο εμετό. Αμέσως μόλις το έκανε σηκώθηκε πηγε για κακα και τσισα και ήταν πολύ κομπλέ τα κακά του. Από όρεξη σήμερα ήταν μια χαρά, κοιμηθηκε λίγο παραπάνω από το συνηθισμένο αλλα μόλις ξύπνησε κλασσική υπερκινητικοτητα ενός κουταβιου. Μου το ξαναέκανε πριν καμιά βδομάδα πάλι ίδια ώρα 2:30 το βράδυ. Δεν επαναλήφθηκε και συνεχίστηκαν όλα φυσιολογικά (κακά, διαθεση). Τώρα όμως που το ξαναεκανε προβληματιστηκα. Στην βόλτα έβαλε κάτι στο στόμα του και το μασουσε, προσπάθησα να το βγάλω όπως έχω κάνει άλλες φορές αλλά δεν είμαι σίγουρη αν το έφτυσε τελικά η αν το κατάπιε. Αυτό έγινε 12 ώρες πριν. Την Τρίτη έχουμε κτηνίατρο αλλα μέχρι τότε και επειδή μεσολαβεί τριήμερο αγχώνομαι. Τι λέτε να σημαίνει ο κίτρινος εμετος; είχε και λίγο αφρό και ήταν σκούρο κίτρινο με υγρα.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.904
Aθήνα
Καλησπέρα.
Ο κίτρινος εμετός είναι συνήθως γαστρικα υγρά.
Συμβαίνει καποιες φορές, όταν μεσολαβεί αρκετή ώρα από το προηγούμενο γεύμα.

Αν δίνετε την σωστή ποσότητα τροφής για την ηλικία του και τα κιλά του, μπορείτε να την σπάσετε σε περισσότερα γεύματα, να απέχουν δηλαδή λιγότερη ώρα μεταξύ τους.
Αν ήδη δίνετε 3 ή 4 γεύματα την ημέρα, ίσως χρειάζεται να αυξήσετε λίγο την ποσότητα που δίνετε.

• Like
Reactions: Billias83 and Orjo

Expecto_patronum

Active Member
15 Δεκεμβρίου 2021
38
26
26
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Όντως μου τον κάνει το βράδυ που είναι το διάστημα όπου μεσολαβούν 8 ώρες μέχρι το επόμενο γεύμα. Γενικά μέσα στην μέρα του δίνω 4 γεύματα που περιέχουν το μεγαλύτερο μέρος της ποσοτητας που πρέπει να τρώει και στο μεσοδιάστημα αν πάμε βόλτα ή κάνουμε εκπαίδευση του δίνω τις λιχουδιές του.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.904
Aθήνα
Μπορειτε τότε να δοκιμάσετε να δώσετε λίγο παραπάνω ποσότητα στο τελευταίο γεύμα, μειώνοντας όμως ανάλογα τα υπόλοιπα. Να τρώει δηλαδή την ίδια ποσότητα συνολικά, αλλά μοιρασμένη διαφορετικά.
Επίσης μπορείτε τα 4 γεύματα να τα κάνετε 3. Έτσι θα αυξηθεί και η ποσότητα στο τελευταίο γεύμα.

• Like
Reactions: Billias83 and Orjo