Καθαρισμός αυτιών

blanky

Member
20 Φεβρουαρίου 2013
18
0
:D γεια σας,
προσπαθω να καθαρισω τα αυτια της σκυλιτσας μου και δεν ξερω πως, αρχικα της βαζω το υγρο καθαρισμου λιγες σταγονες μου εχουν πει χρησιμοποιω το clean aural κανω ενα απαλο μασαζακι στα αυτια της και μετα με ενα βαμβακακι της τα καθαριζω αλλα παρατηρω οτι το κερι δεν φευγει ακομα και χτες που την πηγα κτηνιατρο και της εβαλε φαρμακο και της τα καθαρισε σημερα εχουν παλι κερι και επειδη παθαινουμε ωτοτιδες πρεπει να καθαριζονται καθημερινα τα αυτια της αλλα το κερι δεν φευγει, πρεπει να κανω κατι αλλο? να παρω αλλο υγρο ? φοβαμαι κιολας δεν θελω να βαζω βαθια το βαμβακι μην την χτυπησω. να βαζω πιο πολυ υγρο ισως???

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
καλησπέρα,
ο γιατρός σου τι σου απάντησε στις ερωτήσεις που έθεσες?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Καθημερινά, αποκλείεται, να πρέπει να της τα καθαρίζεις μ'αυτό τον τρόπο.
Ρώτα τον γιατρό σου. Κάτι δεν γίνεται σωστά, αν κάθε μέρα έχει τόσο μεγάλο πρόβλημα.

blanky

Member
20 Φεβρουαρίου 2013
18
0
μου ειπε οτι ειναι μια χαρα και το υγρο και η ποσοτητα απλα δεν εκανα το μασαζακι μεχρι χτες και μου ειπε οτι χρειαζεται για να πηγαινει παντου και οτι απλα επειδη υπαρχει το θεμα με τις ωτιτιδες να τα καθαριζω καθημερινα :)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Είναι δυνατόν, να είναι φυσιολογική καθημερινή διαδικασία αυτή;
Για σκέψου το.
Εγώ νομίζω, καλύτερα να πάρεις μια δεύτερη γνώμη.

blanky

Member
20 Φεβρουαρίου 2013
18
0
δεν μπορει λογω καιρου επειδη ιδρωνουν τα αυτια της να μαζευει καθε μερα??
θα ρωτησω και εναν αλλο , να δω τι θα μου πει..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Οχι. Δεν μπορεί να ιδρώνουν τα αυτιά της.
Αλλες χρονιές, ίδρωναν;

blanky

Member
20 Φεβρουαρίου 2013
18
0
οχι ουτε και τωρα ειναι ιδρωμενα απλα λεω μηπως στον υπνο ιδρωνει γι αυτο και ετσι...
αλλα πιο πριν κανενας κτηνιατρος απο οσους εχουμε γυρισει εδω και 8 χρονια δεν μας ειχε πει τιποτα ουτε να της τα καθαριζουμε ουτε να βαζουμε υγρο ουτε τιποτα απλα συνεχεια ειχαμε ωτιτιδες και βαζαμε φαρμακο και για το κερι στο αυτι μας λεγαν σκυλος ειναι θα ξυστει θα φυγει...στην προτελευταια που πηγαμε εκεινη μας ειπε για καθαριστικο και οτι θελει συχνα τουλαχιστον μια φορα την εβδομαδα τιποτα αλλο σε αυτη που πηγαινουμε τωρα μας ειπε οτι θελει καθε μερα γιατι μαζευει πολυ και ετσι ισως δεν θα κανει και πολλες ωτιτιδες :(

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.668
11.086
Athens
Δεν μου φαίνεται νορμάλ το καθημερινό. Έως και επικίνδυνο μου φαίνεται για το αυτί.
Θα σου λεγα να πας σε άλλο κτηνίατρο.
Το αυτί βρωμάει αν το μυρίσεις? Βγάζει σκούρα κοκκινοκαφέ μπίχλα όταν το καθαρίζεις?

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Το σκυλί σου τι ράτσα είναι? Είναι μαλλιαρό και με κατεβασμένα αυτιά? Αν ναι, τότε πρέπει να του αφαιρείς και τις τρίχες από τον ακουστικό πόρο. Αν δεν μπορείς μόνος πες στον κτηνίατρο να σου το δείξει. Και η δικιά μου είχε 2-3 φορές ωτίτιδα και μετά μου έδειξε ο κτηνίατρος πως θα το κάνω. Τώρα τις βγάζω τις τρίχες κάθε εβδομάδα και βάζω το καθαριστικό epiotic, τινάζεται μερικές φορές, τα καθαρίζω με υγρό βαμβάκι και τα αυτιά είναι πεντακάθαρα. Οι ωτίτιδες εξαφανίστηκαν.

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
δεν κάνει να βάζεις κάθε μέρα υγρό στο αυτί ,σκέψου ότι έτσι θα απομακρύνεις και την προστασία άμυνας του οργανισμού του σκύλου εκτός απο την ωτίτιδα.πάρε δεύτερη γνώμη γιατί ο κτηνίατρος σου κάτι λάθος κάνει.

απο προσωπική εμπεριά πρέπει να καθαρίζεις τα αυτιά του σκύλου 1 με 2 φορές την εβδομάδα (με epiotic η μπορείς και με ένα μπαμπακάκι εξωτερικά).αν έχει ωτίτιδα και σιγουρευτείς πρέπει να σου προτείνει ο κτηνίατρος μία αλοιφή,υγρό και για μία εβδομάδα η όσο πρέπει να το βάζεις.

blanky

Member
20 Φεβρουαρίου 2013
18
0
καταρχας ευχαριστω για τις απαντησεις. το σκυλακι μου ειναι ενα ημιαιμο τζακ ρασελ , το αυτι δεν μυριζει εχει απλα πολυ κιτρινο κερι , δεν ειναι μαλλιαρο ουτε εχει κατεβασμενα αυτια . ουτε βγαζει κατι σκουρο οταν τις τα καθαριζω. να ρωτησω πρεπει να βγαζουμε και τις τριχες απο το αυτι του σκυλου? δλδ μπορει να προκαλεσουν κατι στο αυτι?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Η διαταγή του δικού μου γιατρού όταν είχε ωτίτιδες ο μικρός ήταν:

• Κάθε μέρα υγρό φάρμακο
• Μέρα παρά μέρα καθαρισμό με EpiOtic μέχρι να τελειώσει η θεραπεία.
Και όχι μερικές σταγόνες αλλά μπόλικο για να πλυθεί καλά η περιοχή, μσαζάκι και τίναγμα για να φύγουν ότι έχει μεσα!

Γενικά τον καθαρισμό των αυτιών τον κάνουμε όχι με λίγες σταγόνες υγρό αλλά με μπόλικο!

Ο τόσος συχνός καθαρισμός δεν είναι νορμαλ.

[video=youtube;Pc2Cum0jBvE]http://www.youtube.com/watch?v=Pc2Cum0jBvE[/video]

blanky

Member
20 Φεβρουαρίου 2013
18
0
Η διαταγή του δικού μου γιατρού όταν είχε ωτίτιδες ο μικρός ήταν:

• Κάθε μέρα υγρό φάρμακο
• Μέρα παρά μέρα καθαρισμό με EpiOtic μέχρι να τελειώσει η θεραπεία.
Και όχι μερικές σταγόνες αλλά μπόλικο για να πλυθεί καλά η περιοχή, μσαζάκι και τίναγμα για να φύγουν ότι έχει μεσα!

Γενικά τον καθαρισμό των αυτιών τον κάνουμε όχι με λίγες σταγόνες υγρό αλλά με μπόλικο!

Ο τόσος συχνός καθαρισμός δεν είναι νορμαλ.

[video=youtube;Pc2Cum0jBvE]http://www.youtube.com/watch?v=Pc2Cum0jBvE[/video]
ααα τοσο πολυ υγρο ...παντως την καλεσα την κτηνιατρο και της ειπα τις αμφιβολιες μου για τον καθημερινο καθαρισμο και μου ειπε οτι το τοσο πολυ κερι και ειδικα στο ενα που κανει και πιο πολυ ωτιτιδα ειναι αρχη ωτιτιδας και οτι το εντοπισαμε νωρις και γι αυτο θελει καθημερινα τωρα που ειναι τοσο πολυ μολις δεν εχει τοσο κερι θα το σταματησω και θα το κανω μια φορα την εβδομαδα...θα ψαξω να βρω και καποιον αλλο παντως να παρω και μια δευτερη αποψη

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Ναι, αλλά...πρόσεξε...

Η η γιατρός σου δεν στα εξηγεί εξ'αρχής καλά και ολοκληρωμένα, ή εσύ δεν καταλαβαίνεις τι σου λέει.
Γιατί αν δεν είχες ρωτήσει τυχαία εδώ, θα συνέχιζες να "πνίγεις" καθημερινά τα αυτιά του φουκαρά του σκύλου σου, επ'αόριστον, χωρίς λόγο, προκαλώντας ίσως και πρόβλημα. Στην συγκεκριμένη δε περίπτωση, τώρα κατάλαβες, ξαναρωτώντας, ότι ο σκύλος σου τελικά έχει πρόβλημα και η καθημερινή χρήση, εκτελεί χρέη θεραπείας.

Οπότε, δες σε ποιά περίπτωση από τις δύο ανήκεις και πράξε αναλόγως:

α) Ψάχνεις για άλλο γιατρό.
β) Προσέχεις περισσότερο, την ώρα που σου μιλάει και κυρίως ρωτάς, ότι δεν καταλαβαίνεις.

Περαστικά του :)

blanky

Member
20 Φεβρουαρίου 2013
18
0
και παλι ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας, πηγα και σε ενα αλλο γιατρο και μου ειπε οτι επειδη εχει πολυ κερι στο αυτι της λειτουργει σα θεραπια στο αυτι της αλλιως το αφηνω και περιμενω την ωτιτιδα και παιρνει ως γνωστον αντιβιωση και μου ειπε κατι που δεν μου το ειχε πει κανει οτι λογω θυροειδη θα κανει ετσι κι αλλιως απλα καλο ειναι να μην την αφηνω να μαζευει τοσο πολυ

ευχαριστω και παλι για την βοηθεια σας!

Megane

Well-Known Member
25 Απριλίου 2013
132
3
Οντως τωρα π το λες κ ενους ξαδερφου μ το λαμπραντορ εχει θυροειδη κ του εβγαζε συνεχεια ωτιτιδες! Οι πιο εμπειροι τ φορουμ θα μπορουν να μας πουν αν σχετιζονται μεταξυ τους...Πληροφοριακα!

kiriakos22

Well-Known Member
26 Μαϊου 2012
224
0
Λοιπον εμεις ειχαμε περιστατικο με αγανο την προηγουμενη εβδομαδα και παρολο που το καταλαβαμε μεσα σε μια ωρα απο την στιγμη που μπηκε στο αυτι, προλαβε και μας δημιουργησε και ωτιτιδα.Ο γιατρος μας εδωσε το hibitane (ιατρικο σαπουνι) και μας ειπε να κανουμε καθαρισμο με γαζες καθε μερα πρωι-βραδυ.Επισης βαζουμε και σταγονες Posatex αμεσως μετα τον καθαρισμο.Καλο θα ηταν να αποφευγεις το βαμβακι γιατι υπαρχει περιπτωση να αφησει κομματακια μεσα που δεν φαινονται και να δημιουργηθει μεγαλυτερο προβλημα.Επισης αποφευγε και τα μωρομαντηλα γιατι ερεθιζουν το αυτι.Η καλητερη λυση ειναι αποστειρωμενες γαζες(οχι αυτοκολητες) απο το φαρμακειο.