Καθαρισμός δοντιών

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Μάλλον είναι καιρός να αρχίσω κι εγλω το βούρτσισμα στα δόντια του Ρόκυ! Το θέμα είναι πως να τον μάθω να κάθεται,
γιατί είναι αντιδραστικός πολύ! Να φανταστείτε όταν θέλω να του καθαρίσω τ'αφτιά βάζει το κεφάλι κάτω,γυρίζει ανάσκελα και με το πόδι του προσπαθεί να με εμποδίσει!
Τέλος πάντων,κάποια στιγμή τον καταφέρνω αλλά στα δόντια είναι άλλο θέμα!
Αν μπορεί κάποιος να μου πει καμμιά ιδέα πως να τον κάνω να μάθει το βούρτσισμα,καλά θα ήταν!:rolleyes:

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Εγώ κάνω το εξής κόλπο,γιατί ούτε εμένα κάθεται και συνήθως παλεύουμε!!!Βράζω κοτόπουλο το κάνω πατε και το βάζω στην οδοντόβουρτσα...αυτή προσπαθεί να το φάει και βουρτσίζω τα δόντια της!!!
Δε το κάνω πολύ συχνά, μία φορά το μήνα και ενδιάμεσα κόκαλα από τον χασάπη!!

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Μπορουμε επεισης να βρεξουμε μια πλευρα μιας πετσετουλας, να καλυψουμε τον δεικτη μας με την υγρη πλευρα κ να βαλουμε την οδοντοκρεμα. Πολυ πιο ευκολα θα μπορεσουμε να καθαρισουμε ετσι τα δοντια παρα με την οδοντοβουρτσα που θα την δαγκωνει για να φαει την κρεμα ενω το δαχτυλο μας θα προσπαθει απλα να το γλυψει κ μεχρι να το πετυχει εμεις θα κανουμε τη δουλεια μας.

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Μπορουμε επεισης να βρεξουμε μια πλευρα μιας πετσετουλας, να καλυψουμε τον δεικτη μας με την υγρη πλευρα κ να βαλουμε την οδοντοκρεμα. Πολυ πιο ευκολα θα μπορεσουμε να καθαρισουμε ετσι τα δοντια παρα με την οδοντοβουρτσα που θα την δαγκωνει για να φαει την κρεμα ενω το δαχτυλο μας θα προσπαθει απλα να το γλυψει κ μεχρι να το πετυχει εμεις θα κανουμε τη δουλεια μας.
Ωραία ιδέα αυτή!!!!!!!! Θα τη δοκιμάσω!!

• Like
Reactions: manosthegreek

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Το απόγευμα έγινε ο καθαρισμός στα δόντια του ρόκυ,ευτυχώς όχι με νάρκωση ολική,του έκανε ένεση μέθης.
Ηταν πολύ ζαβλακωμένος αλλά είχε επαφή με το περιβάλλον.
Αν και ζαβλακωμένος όμως ήταν πολύ συνεργάμισος ο καημενούλης μου,παρόλο που ήταν μια ταλαιπωρία γι αυτόν!
Περιτό να σας πω,ότι όταν του έκανε την ένεση και μετά από λίγο που τον είδα να μη μπορεί να πάρει τα πόδια του,έβαλα τα κλάματα!
Τέλος πάντων όλα πήγαν καλά,τώρα έχει καθαρά δόντια αλλά ακόμα δεν έχει συνέλθει εντελώς!
Ο γιατρός μου είπε ότι ίσως κάνει εμετό για να αποβάλει το φάρμακο και είμαι σε επιφιλακή, αλλά μέχρι στιγμής έχει μόνο αναγούλες κι αυτές όχι συχνές.Μάλιστα,νωρίτερα πεινασε και του έβαλα τη μισή δόση να φάει για να μην του πέσει βαρύ στο στομάχι.
Ελπίζω αύριο να είναι εντελώς καλά!

smaro

Member
19 Σεπτεμβρίου 2011
5
0
καλησπέρα
και μένα τα δόντια του μικρού (2 ετών μαλτεζάκι) που εγώ το έχω 6 μήνες ήταν καφέ. Τώρα με αυτά τα στικ για τα δόντια είναι μπεζ. Τόσο μικρός δεν ξέρω γιατί... επειδή έκανε πρόσφατα ράμματα στο μάτι με νάρκωση και έκλαιγα και γω σαν τη φίλη παραπάνω δεν παίρνω την αποφαση να παμε για καθαρισμα

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Για να μην ανοίξω καινούριο θέμα είπα να γράψω εδώ.

Ξέρει κανείς τίποτα για παιχνίδια που τρώγονται;;
Βρήκα ένα σαν κι'αυτό και το αγόρασα Amazon.com: Tasty Bone Toy for Dogs - Lamb (4.5"): Pet Supplies εγώ το πήρα περίπου στης 7 λίρες.

Έχετε ακούσει κάτι;; Το θέλω για τα δόντια του κυρίως.

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Γιατί έχετε σχηματίσει την άποψη πως η νάρκωση είναι κάτι το κακό ;

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Γιατί έχετε σχηματίσει την άποψη πως η νάρκωση είναι κάτι το κακό ;

Γιατρέ το ποστ είναι παλιό τώρα αν ρωτάς εμένα, είμαι της άποψης ότι προτείνει ο γιατρός, όπως και το οικονομικό. Λόγω της ασφάλειας του μικρού είμαι υποχρεωμένος τουλάχιστον μία το χρόνο να τον πάω στον γιατρό για τα δόντια του αλλιώς άκυρη η ασφάλεια αν πάθει κάτι που συσχετίζεται με τα δόντια του.

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Το θέμα είναι πρακτικό απο 2 σημαντικές απόψεις .

Πρώτον , οτι σε ένα κοιμισμένο ζώο μπορείς να κάνεις πολύ πολύ καλύτερα την δουλειά σου ( καθαρισμό , οτιδήποτε ) με ηρεμία και χωρίς άγχος , πράγμα που πιστεύω βοηθάει στο να γίνει και αποτελεσματικότερα .

Και δεύτερον , σαφώς (και είναι απόλυτα κατανοητό φαντάζομαι ) κανένα ζώο δεν είναι συνηθισμένο και σαφώς ούτε τους αρέσει , να είναι ξύπνια και να τους "σκαλίζουν τα δόντια " , ειδικά τα καναπεδίσια σκυλιά που κακά τα ψέμματα είναι και ... καλομαθημένα :p . Δεδομένου πως τα χέρια του όποιου ιατρού , είναι τα εργαλεία του , δεν είναι πρακτικό ( και για την υγεία του ) να θέτει τα χέρια του στον κίνδυνο ανα πάσα στιγμή να τον δαγκώσει κάποιο ζώο .. Και δεδομένου πως το στόμα των σκύλων είναι μια τεράστια δεξαμενή μικροοργανισμών , φαντάζεσαι πως ο γιατρός μπορεί να ταλαιπωρηθεί ακόμη και 3 εβδομάδες με αντιβιοτικά , ακόμη και με εγχείριση για καθαρισμό του τραύματός του .

Αποκεί και πέρα πιστεύω πως ο μόνος λόγος για να μην προτιμηθεί η νάρκωση για την οποιαδήποτε επέμβαση , είναι καταστάσεις όπως ηλικιωμένα ζώα , ζώα με πιθανές καρδιοπάθειες κλπ συστηματικές "-πάθειες" .

Σε κάθε περίπτωση , καλύτερα προλαμβάνειν παρά...τρέχειν :p

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Να σε ρωτήσω κάτι, έχω ακούσει ή διαβάσει δεν θυμάμαι ότι στις μικρές φυλές είναι καλό να αποφεύγεται η νάρκωση ισχύει αυτό. Δεν μιλάω για φυλές όπως Γαλλίκα Μπουλντόγκ (με την μύτη μέσα), αλλά σαν τον δικό μου (έχω Welsh Corgi Pembroke).

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Μπορεις να κάνεις και μέθη για τον καθαρισμό δοντιών,οπως έκανα κι εγώ,γιατί φοβόμουν τη νάρκωση παρόλο που είναι μεγαλόσωμος ο δικός μου! Δεν είναι εντελώς ναρκωμένος απλά είναι ζαλισμένος και δεν μπορεί να αντιδράσει, να δαγκώσει,οπότε ο κτηνίατρος έκανε μια χαρά τη δουλειά του.

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Στην βαθιά ηρέμηση αναφέρεσαι ,αλλά
τι είναι αυτό που σας/σε κάνει να φοβάστε ; Δεδομένου πάντα οτι όταν ένα ζώο πρόκειται να υποβληθεί σε νάρκωση για την όποια επέμβαση δεν είναι σε φάση " καλημέρα - αναισθησία - επέμβαση " . Πάντοτε προηγείται προεγχειριτικός έλεγχος .