Καθαρισμός δοντιών

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Αν μου επιτρέπεις να καταχραστώ το θέμα σου λίγο viviana για μια ερώτηση.
Ξέρει κανείς αν η εξαγωγή δοντιού γίνεται με νάρκωση?
Με νάρκωση έγινε στον σκύλο μου.

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Για τι δόντι μιλάμε...?

Αν είναι κουταβίσιο και κουνιέται κάπως μέθη...
Αν είναι δόντι ανηλίκου ακομα και χαλασμένο νάρκωση. :(

Έχει κανένα θεμα το παιδί ή ο μικρός???

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Ναι μωρέ, αυτός ο κυνόδοντας του μικρού που δεν πέφτει.
Του έδωσα χρόνο, αλλά έχει μαυρίσει ανάμεσα στα ούλα, κολλάει πολύ με τον καινούριο κυνόδοντα και δεν παίρνει αέρα, κολλάνε τροφές, φοβάμαι μην εμποδίσει και την ανάπτυξη του νέου δοντιού.
Θα το βγάλουμε να πάει στο καλό.

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Ο βρεφικός είναι? θα πέσει μόνος του μην ανησυχείς....
Ο Σπούκυ είχε βγάλει τα καινούργια δόντια και ο παλιός κυνόδοντας ήταν ακόμα εκεί. Από τη μια πλευρά είχε δύο κυνόδοντες, σαν τον δράκουλα ένα πράγμα....
Ο γιατρός τότε μου είχε πει ότι θα πέσει μόνος του μόλις κλείσει χρόνο ο μικρός, και όντως όταν χρόνισε, μια μέρα ξύπνησα και απλά δεν ήταν εκεί.

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Τι να σου πω.... του Σπούκυ πάντως δεν είχε μαυρίσει. Πέντε μήνες ήταν εκεί δίπλα-δίπλα με τον καινούργιο, αλλά δεν μαύριζε...
Πόσος καιρός είναι που βγήκε ο καινούργιος?

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Έχει καιρό που έχουν πέσει όλα τα άλλα δόντια κι έχουν βγει τα νέα. Τώρα θα σε γελάσω για το πόσο. Για ένα διάστημα είχε όλο διπλά δόντια, σαν αλλιγάτορας ήταν (καρχαρίας τέλος πάντων... ποιο ζώο έχει διπλή οδοντοστοιχία??)

Last edited:

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Εν τοιαύτη περιπτώσει το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις την συμβουλή του γιατρού σου.
Ρώτησε τον όμως πόσο μπορείς να το "τραβήξεις" ακόμα, μήπως πέσει και γλυτώσετε τη νάρκωση.

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Άντε, μια απόφαση είναι... μην του δημιουργήσει και κανένα πρόβλημα.
Με τοπική αναισθησία δεν γίνεται έ? πολλά ζητάω....

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Για μισό λεπτό δουλειά, μπορεί και να μην χρειαστεί τίποτα.
Ορμώμενη από το γεγονός ότι τα παλιά δόντια βγαίνουν πολύ εύκολα, μου δίνει την εντύπωση πως ούτε καν τοπική αναισθησία δεν θα χρειαστεί... ένα "τσικ" και του το έβγαλε χωρίς να το καταλάβει...

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Κι εμείς έχουμε πρόβλημα με τα δόντια.
Για την ακρίβεια με ένα κυνόδοντα.

Της βουρτσίζω συχνά τα δόντια και η οδοντόκρεμα πρέπει να έχει ωραία γεύση :p
Επίσης παίρνω μασουλητήρια και έχω δει βελτίωση.
Πριν κάνουμε καθαρισμό, που μάλλον θα χρειαστεί κάποια στιγμή,
βουρτσίζω τα δοντάκια και βοηθάει παρόλο που το θεωρούσα χαζομάρα παλιά, και υπερβολικούς όσους το κάνανε!
Κι όμως ;)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Γνωρίζει κανείς διαλύματα ειδικά για την αντισηψία της στοματικής κοιλότητας και αν έχουν δει αποτέλεσμα?

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Γνωρίζει κανείς διαλύματα ειδικά για την αντισηψία της στοματικής κοιλότητας και αν έχουν δει αποτέλεσμα?
Χμμμ,
νομίζω ο κτηνίατρος μας πρότεινε κάτι ανάλογο..
Είπε αν δεν κάνουν τα κοκκαλάκια,
τότε πάμε σε σταγονες
και αν δεν κάνουν οι σταγονες τότε πάμε σε χαπάκια.
Αν αποτύχουν όλα, τότε νάρκωση και καθαρισμός.
(Μπορεί να τα λέω κ ανάποδα :D )

Δεν ξέρω αν λέμε το ίδιο,
αλλά ο κτηνίατρος μου είπε πως έχει δει πολύ χάλια δόντια και με αυτά τα χαπάκια λίγο καιρό μετά να μην χρειάζεται καν καθαρισμός.
Θα τον ρωτήσω τι είναι ακριβώς και θα σου πω Κάτια.

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Αχ βρε Λιζάκι...πόσο σε νιώθω το ξέρεις πολύ καλά.
Είναι θέμα αυτό με τους κυνόδοντες. Κι εμένα μου πρότεινε η κτηνίατρος να περιμένουμε μέχρι το χρόνο.
Έβλεπα τους μήνες να περνάνε και τα δόντια εκεί ακούνητα... και το πήρα απόφαση ότι θα πρέπει κάποια στιγμή να γίνει η εγχείρηση και να τελειώνουμε με αυτό.
Και τσουπ πριν από κανένα μήνα πέφτει ο ένας ο κάτω.... και αναθαρώ εγώ ότι το γλιτώσαμε!
Αλλά από εκείνη τη μέρα μεχρι και σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα με τους άλλους τρεις και χρονίζει σε λίγο το μικρό και δεν ξέρω τι να κάνω.
Την τρέμω τη νάρκωση (γιατί δεν θα γίνει μέθη, θα πρέπει να σκάψει το ούλο και θα είναι με ράμματα σε κάθε κυνόδοντα που θα βγάζει) και ας πούμε ότι πάνε όλα μια χαρά... πόσο καιρό μετά θα ταλαιπωρείται η μικρή με το στόμα της σκαμμένο....

Από την άλλη δεν έχει χαλάσει κάποιο δόντι από τα τρία κουταβίσια, το στόμα της δεν μυρίζει καθόλου, και έχω βάσιμες πληροφορίες για Yorkie που πέταξαν τους τελευταίους κουταβίσιους κυνόδοντες στους 18 ακόμα και 24 μήνες χωρίς καμία επίπτωση στη διάταξη των υπολοίπων δοντιών...

Μπλέξιμο...
Θα πάρεις την καλύτερη απόφαση για το Floydάκο είμαι βέβαιη!

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Διαλυμα για αντισηψια
Pro care Zahn-pflege-spray της Trixie.
Βοηθαει πολυ,βλεπεις και τα ουλα να καλμαρουν.