Καθαρισμός δοντιών

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Αφήστε τα και σήμερα είμαι στην πρίζα. Το Μουφ θα γίνει επισήμως οκτώ χρονών σε δυο μήνες και θα πρέπει να του καθαρίσω τα δόντια. Σήμερα λοιπόν έχουμε αυτή την ιστορία που θα γίνει με αναισθησία. Δυστυχώς η κτηνιατρική σχολή έχει δώσει εντολή να μη φλομώνουν τους σκύλους στην αντιβίωση και επομένως ανησυχώ ακόμα περισσότερο. Από την άλλη όμως μου είπανε ότι αν δεν κάνουμε την επέμβαση, θα χειροτερέψουν τα δόντια του Μουφ και θα πάθει ένα σωρό τρομερά, περιοδοντίτιδες, καρκίνους, κλπ. Οπότε είμαι ουσιαστικά από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη.

Το δε χειρότερο είναι ότι το Μουφ με έχει πρήξει από τα ξημερώματα διότι θέλει να φάει και να πιει νερό και απαγορεύονται και τα δυο λόγω της επικείμενης αναισθησίας. :( Το τι συγγνώμες του έχω ζητήσει, άλλο πράμα. Τώρα ευτυχώς το πήρε απόφαση και στρώθηκε δίπλα μου, μου γύρισε και τον αποτέτοιο του και σταμάτησε να χτυπιέται. Να δω κιόλας πότε θα του επιτραπεί να φάει μετά. Μάλλον θα πα να του πάρω καμιά κονσέρβα για καλό και για κακό, αντί να του δώσω σκυλοτροφή.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ναι, τις κάναμε τις βιοχημικές. Και πού να με βλέπατε να κυνηγάω το Μουφ με το κίτρινο ματσούκι να το πείσω να κατουρήσει μέσα στο μπουκάλι για την ανάλυση ούρων. Τις εγχειρίσεις και τις αναισθησίες όμως τις φοβάμαι πάντα.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.810
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Αναμένουμε update! Δεν είναι εγχείριση, καθαρισμός δοντιών είναι, και αφού βγήκαν άριστες οι εξετάσεις μη φοβάσαι τίποτα!

ΥΓ. Και μετά, τακτικό βούρτσισμα! :)

illuminaughty

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2013
188
21
Δεν πρέπει καν νερό να πιει για την αναισθησία; Εμένα ο κτηνίατρος μού είπε ότι δεν πρέπει να φάει τίποτα για 6 ώρες πριν μπει στο χειρουργείο. νεράκι είπε δεν πειράζει.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Απαγορεύεται το φαγητό για τουλάχιστον 12 ώρες πριν και καθόλου νερό το πρωί της επέμβασης. Το Μουφ με κοίταζε και πολύ του κακοφάνηκε που το παράτησα στην κλινική. Θα με πάρουνε τηλέφωνο το απόγευμα να πάω να το μαζέψω. Ελπίζω να μην του κάνουνε εξαγωγές δοντιών.

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Απορω γιατι συνεχιζετε να την ονομαζετε επεμβαση. Καμία σχεση παιδια.
Καλο ξυπνημα και με αστραφτερα δοντακια να χει !

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
ΟΚ, με πήρανε μόλις τηλέφωνο ότι το Μουφ ξύπνησε, εννοείται πεινάει και ότι πήγε μια χαρά. Δεν χρειάστηκε να του κάνουν καμιά εξαγωγή και οι ακτινογραφίες του δείξανε όντως ότι το μουσούδι του δεν έχει αναπτυχθεί τελείως λόγω των κληρονομικών του, οπότε όντως δυο δόντια δεν μπορέσανε ποτέ να βγούνε από τη μια μεριά και νομίζω ένα από την άλλη. Αυτά γίνονται όταν ηλίθιοι Άμις ΒΥΒ ζευγαρώνουνε Αυστραλέζους αβέρτα-κουβέρτα και μετά τους πουλάνε στη λαϊκή για να τους παρατάει μετά ο μαλάκας που τους αγόρασε.

Πάω τώρα να τον πάρω και κάτι μου λέει ότι θα πηδάει σα σούστα.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
ΟΚ, γύρισε ο φαγάνας. Μου δώσανε και συμβουλές να μην προσπαθήσω, λέει, να τον ταΐσω διότι, λέει, θα είναι ζαλισμένος και ζαβλακωμένος και ανόρεκτος από την αναισθησία! Σιγά! Μπούκαρε μέσα ωσάν ταύρος εν υιαλοπωλείω και χτυπιότανε για φαΐ. Τώρα τον τάισα και πάλι δεν είναι ευχαριστημένος.

Μου δώσανε πάντως και αναφορά τι του κάνανε με φωτογραφίες της επέμβασης πριν και μετά. Τα δόντια του όντως αστράφτουν και θα πρέπει να ξεκινήσω να του τα βουρτσίζω μετά από δυο βδομάδες.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
534 δολλάρια διότι δεν είχαμε αντιβίωση, εξαγωγές και παυσίπονα. Μου είχανε πει θα μπορούσε να πάει μέχρι 1000!!!!! Μου κάνανε δώρο και ένα προϊόν που θα πρέπει να του το βουρτσίζω στα δόντια μετά από την οδοντόκρεμα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
ΟΚ, γύρισε ο φαγάνας. Μου δώσανε και συμβουλές να μην προσπαθήσω, λέει, να τον ταΐσω διότι, λέει, θα είναι ζαλισμένος και ζαβλακωμένος και ανόρεκτος από την αναισθησία! Σιγά! Μπούκαρε μέσα ωσάν ταύρος εν υιαλοπωλείω και χτυπιότανε για φαΐ. Τώρα τον τάισα και πάλι δεν είναι ευχαριστημένος.

Μου δώσανε πάντως και αναφορά τι του κάνανε με φωτογραφίες της επέμβασης πριν και μετά. Τα δόντια του όντως αστράφτουν και θα πρέπει να ξεκινήσω να του τα βουρτσίζω μετά από δυο βδομάδες.
Ορίστε;;;;
50 πλήρωσα πριν λίγους μήνες.

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
534 δολλάρια διότι δεν είχαμε αντιβίωση, εξαγωγές και παυσίπονα. Μου είχανε πει θα μπορούσε να πάει μέχρι 1000!!!!! Μου κάνανε δώρο και ένα προϊόν που θα πρέπει να του το βουρτσίζω στα δόντια μετά από την οδοντόκρεμα.
με συγχωρείς αλλα μετά τις 12 η οραση μου εξασθενει..μπορεις σε παρακαλω να επαναλαβεις ; Διαβασα καλα; 534 dollars για καθαρισμό σκυλ-οδόντων ??

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Η αμερικανική ιατρική είναι δυστυχώς ακριβή. Τόσο είναι οι τιμές εδώ παντού. Το Πρώτο Βοηθειών πέρσυ που είχε πάθει τα στομαχικά του το Μουφ μου κόστισε γύρω στα 600 δολλάρια, μου δώσανε όμως και μερικές ειδικές κονσέρβες για τρεις μέρες φαΐ.

Η ανθρώπινη ιατρική είναι ακόμα χειρότερη από τιμές: πέρσυ είχα πολλά προβλήματα με τη μέση μου και με είχανε για κανα τρίμηνο φυσιοθεραπεία τρεις φορές τη βδομάδα. Εγώ πλήρωσα κανά χιλιάρικο συμμετοχή, η ασφάλειά μου όμως πλήρωσε πάνω από 15.000 δολλάρια. Η αλήθεια όμως είναι ότι από κει που δεν μπορούσα να περπατήσω πάνω από 10 λεπτά, ούτε καν το Μουφ βόλτα, με φτιάξανε και τώρα μπορώ να κάνω τα πάντα.

Last edited:

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25

Τι λες τώρα. Χειρότερα από Αγγλία είσαι. Στην ασφάλεια του Μουφ πόσα δίνεις;

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Όχι, το Μουφ δεν έχει ασφάλεια διότι δε συμφέρει καθόλου. Εκτός του ότι θα πλήρωνα περισσότερα για την ασφάλεια του Μουφ από τη δικιά μου, θα ήταν ακριβότερη και δε θα κάλυπτε τα δόντια ή υπάρχουσες ιστορίες όπως η δυσπλασία του που είναι πολύ ελαφρά και δεν τον ενοχλεί. Με συμφέρει καλύτερα να πληρώνω ό,τι είναι να πληρώνω.

Τώρα χειρότερα από την Αγγλία μπορεί να είμαι από άποψη εξόδων, όχι όμως από άποψη παροχής ιατρικών υπηρεσιών, αφού η Αμερική είναι πάντοτε 50 χρόνια μπροστά περί τα ιατρικά, τουλάχιστον τ' ανθρώπινα. Από την άλλη, όπως σας είπα, είναι ένα πράμα να μπαίνεις μέσα στην κλινική κουτσαίνοντας και πονώντας και να βγαίνεις μετά από μισή ώρα περπατώντας άνετα, τρέχοντας και χωρίς πόνους.

Και φυσικά φακελάκια και τέτοια δεν υπάρχουν, σου δίνουν δε πάντοτε απόδειξη για τα πάντα.