Καθαρισμός ποδιών μετά απο βόλτα. Είναι απαραίτητος?

aggelos

Well-Known Member
21 Μαϊου 2008
187
2
48
Γιάννενα-Θεσσαλονίκη
Παιδιά θέλω να ρωτήσω αν πρέπει μετά απο κάθε βόλτα να καθαρίζουμε τα πόδια του σκύλου. Βέβαια, όταν λέω βόλτα δεν εννοώ κανονική βόλτα αλλά μια μικρή έξοδο που κάνουμε για να επισκεφθεί την τουαλέτα του. Επειδή ο δικός μου είναι 6 μηνών και όπως καταλαβαίνεται βγαίνουμε αρκετές φορές μέσα στην ημέρα για τουαλέτα, μου είναι βαρετό:( να του καθαρίζω συνεχώς τα ποδαράκια του. Όμως μήπως αυτό έχει κινδύνους και για τη δική μου υγεία μιας και κυκλοφορώ στο σπίτι ξυπόλητος?

kormos

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2009
322
2
47
Greece
www.GrDevelopers.metrelenis.gr
Στον δικό μου απ όταν ξεκινήσαμε μετά τη βόλτα είχαμε μια νωπή πετσέτα για καθάρισμα αλλά με τον καιρό καταλήξαμε στα μωρομάντηλα :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Εμένα...μπαίνουν και βγαίνουν όλη μέρα...από τον κήπο στο σπίτι...
Κυκλοφορώ εδώ και 30 χρόνια ξυπόλητη στο σπίτι μου...και δεν έχω πάθει απολύτως τίποτα!!!
Κοιμάμαι μαζί τους ...και ξαπλώνουμε στον ίδιο καναπέ..εδώ και 10 χρόνια και είμαι υγιέστατη!!!!!
Η μόνη περίπτωση να κάτσω να τους σκουπίσω τα πόδια είναι αν έχει λάσπες έξω και αυτό γιατί μου τσακίζουν τη μοκέτα...και πρέπει να βάλω σκούπα μετά!!

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Εγω δεν τα καθαριζω! Ειναι λιγο υποχονδριο καθε φορα που βγαινει ο σκυλος να τον τυρανναω για να του καθαριζω τα ποδια. Οπως λεει και η Κατερινα μονο οταν εχει βρεξει και ειναι τιγκα στις λασπες τα καθαριζω για να μην σκουπισω-σφουγγαρισω ολο το σπιτι μετα.

aggelos

Well-Known Member
21 Μαϊου 2008
187
2
48
Γιάννενα-Θεσσαλονίκη
Εμένα...μπαίνουν και βγαίνουν όλη μέρα...από τον κήπο στο σπίτι...
Κυκλοφορώ εδώ και 30 χρόνια ξυπόλητη στο σπίτι μου...και δεν έχω πάθει απολύτως τίποτα!!!
Κοιμάμαι μαζί τους ...και ξαπλώνουμε στον ίδιο καναπέ..εδώ και 10 χρόνια και είμαι υγιέστατη!!!!!
Η μόνη περίπτωση να κάτσω να τους σκουπίσω τα πόδια είναι αν έχει λάσπες έξω και αυτό γιατί μου τσακίζουν τη μοκέτα...και πρέπει να βάλω σκούπα μετά!!
Ναι αλλά άλλο κήπος και άλλο δημόσιος δρόμος όπου ο καθένας πετάει ότι γουστάρει π.χ. ροχάλες (μπλιαχ)

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
΄Να ρωτήσω κάτι aggelos...πριν μπεις σπίτι σου..εσύ βγάζεις τα παπούτσια σου από την εξώπορτα ΠΑΝΤΑ? Δεν έχεις πατήσει ποτέ με τα παπούτσια σου μέσα στο σπίτι σου?
όταν έρθει κάποιος επισκέπτης σπίτι σου τον βάζεις και βγάζει τα παπούτσια του στη πόρτα?

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Δεν καθαριζω ποτέ τα ποδια τους και η μια κοιμαται μαζι μας. Ουτε εμεις παθαμε τιποτα (οπως ειπε και η Κατερινα).

aggelos

Well-Known Member
21 Μαϊου 2008
187
2
48
Γιάννενα-Θεσσαλονίκη
΄Να ρωτήσω κάτι aggelos...πριν μπεις σπίτι σου..εσύ βγάζεις τα παπούτσια σου από την εξώπορτα ΠΑΝΤΑ? Δεν έχεις πατήσει ποτέ με τα παπούτσια σου μέσα στο σπίτι σου?
όταν έρθει κάποιος επισκέπτης σπίτι σου τον βάζεις και βγάζει τα παπούτσια του στη πόρτα?
Εγώ, ναι, πάντα. Κι αν συμβεί να μη το κάνω κάποια στιγμή, μετά θα σφουγγαρίσω διότι όπως προείπα κυκλοφορώ ξυπόλητος. Όσο για τους ξένους, αν είναι φίλοι κι έχω το θάρρος θα τους ζητήσω να τα βγάλουν, αν όχι, τότε μόλις φύγουν οι επισκέπτες θα σφουγγαρίσω.
Ίσως να ακούγεται/διαβάζεται λίγο υποχόνδριο αλλά δεν μπορώ διαφορετικά.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Ουτε εμεις καθαριζουμε ποδια.
Εκτος και αν ειναι μεσα στην λασπη.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Εγώ, ναι, πάντα. Κι αν συμβεί να μη το κάνω κάποια στιγμή, μετά θα σφουγγαρίσω διότι όπως προείπα κυκλοφορώ ξυπόλητος. Όσο για τους ξένους, αν είναι φίλοι κι έχω το θάρρος θα τους ζητήσω να τα βγάλουν, αν όχι, τότε μόλις φύγουν οι επισκέπτες θα σφουγγαρίσω.
Ίσως να ακούγεται/διαβάζεται λίγο υποχόνδριο αλλά δεν μπορώ διαφορετικά.
Περί γούστου και ορέξεως, δεν μπορεί να υπάρξει αντίρρηση.

Θα μου πεις βέβαια ότι οι καλεσμένοι μας δεν μας αγκαλιάζουν με τα ...πόδια, αλλά έχοντας μεγαλώσει 4 παιδιά, αυτά είναι πταίσματα.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ούτε κι εγώ καθαρίζω πόδια, εκτός αν βρέχει οπότε σκουπίζω τα πολλά νερά. Ούτε κι εγώ βγάζω τα παπούτσια μου αμέσως, οπότε δε βλέπω γιατί τα πόδια του σκύλου μεταφέρουν περισσότερη βρώμα....

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Εγω τα καθαριζα οταν ηταν πιο μικρος γιατι ηταν ατσουμπαλος και λερωνοταν πολυ ευκολα!Οχι τωρα πως δεν λερωνεται!

Οχι δεν του τα σκουπιζω!

Ουτως η αλλιως μολις ερχομαστε απο την βολτα πινει παντα νερο και παει και ξαπλωνει και γλυφεται,ποδια,την αποτετοια του και τον αποτετοιο του απο πισω...οποτε...!Ουτε εγω επαθα τιποτα απο θεμα υγειας!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Θεωρώ ότι είναι τρελά υποχόνδριο...αλλά περί γούστου...κολοκυθόπιτα!!!!
Απλά...αναρωτιέμαι αν άνθρωποι οι οποίοι έχουν το "μικρόβιο της καθαριότητας" τόσο έντονο....μπορούν να 'συμβιώσουν" με σκυλιά...ευτυχισμένοι...

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Απλά...αναρωτιέμαι αν άνθρωποι οι οποίοι έχουν το "μικρόβιο της καθαριότητας" τόσο έντονο....μπορούν να 'συμβιώσουν" με σκυλιά...ευτυχισμένοι...
...γιατι τα σκυλια κ σε ψοφιμια θα κυλιστουν...και σκ@τα θα φανε...και σε σκ@τα θα κυλιστουν...και οτι σιχαμερη βλακεια βρεθει θα μασησουν...

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Παιδιά, ας μην τον αποπαίρνουμε το φίλο.
Εγώ θέλω να το δω καλοπροαίρετα, ότι δηλαδή ακόμα κι αν έχει ένα θέμα με την καθαριότητα (δε θα το πω υποχόνδριο, δε μ'αρέσουν οι χαρακτηρισμοί γιατί γούστα του καθενός είναι αυτά), η συμβίωση με τον σκύλο ίσως τον βοηθήσει να βάλει λίγο νερό στο κρασί του, να δει τα πράγματα λίγο πιο απλοϊκά, να σκέφτεται όλο και λιγότερο όσο περνάει ο καιρός το θέμα της καθαριότητας :)

• Like
Reactions: Aliki V.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Eγω ειμαι σιγουρος οτι οσο περναει ο καιρος θα αναθεωρησει πολλα πραγματα.
:)

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
....και τρίχες θα βγάλουν σε όλο το σπίτι...και εμετούς θα κάνουν στα πιο απίθανα σημεία...και διάρροια....και κανένα ποντίκι θα φέρουν για δώρο στον μπαμπά τους...και "αέρια" αφήνουν όταν κοιμούνται....και άλλα..πολλά, πολλά, πολλά...!!!

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Οσο θα τριβετε με το σκυλο η καθημερινοτητα του σαφεστατα και θα αλλαξει. Θα εχει ανεχεια σε πολλα περισσοτερα πραγματα. Για παραδειγμα οταν ειχα πρωτο παρει το Φωντα και τις αμολαγε ετρεχα σαν τρελη για να αναπνευσω καθαρο αερα. Πλεον δεν μου κανει διαφορα (οσο σιχαμερο και να ακουγεται) ειναι μερος της καθημερινοτητας μου. Δεν με ενοχλει τοσο οσο παλιοτερα.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Οσο θα τριβετε με το σκυλο η καθημερινοτητα του σαφεστατα και θα αλλαξει. Θα εχει ανεχεια σε πολλα περισσοτερα πραγματα. Για παραδειγμα οταν ειχα πρωτο παρει το Φωντα και τις αμολαγε ετρεχα σαν τρελη για να αναπνευσω καθαρο αερα. Πλεον δεν μου κανει διαφορα (οσο σιχαμερο και να ακουγεται) ειναι μερος της καθημερινοτητας μου. Δεν με ενοχλει τοσο οσο παλιοτερα.
Βαρβατιλα ο Φωντας...χαχαχαχαχα

Ενω οι δεσποινιδες μας...Ουτε πριτσ ουτε προυτσ! (καλα...ισως αν εχουν φαει λιγο σκορδακι...)