Καθαρισμός ποδιών μετά απο βόλτα. Είναι απαραίτητος?

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Χαχαχ! Ειρήνη μου (και πάλι) ομοιοπαθούσα :)
Το γαϊδουράκι μας αμολάει κάτι στο ξωφαλτσο κι όταν αρχίσουμε τα "Πουυυφου" και τα "Ρε τι μπόχαααααααα" το παιζει ψόφος κοριός και κοιτάζει γύρω - γύρω σαν την αθώα περιστερά, μ'αυτό το απαθές και αθώο βλέμμα:D

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Ναι.....του στυλ..." Καλά ποιός αγενέστατος την αμόλησε?"...
Εμεις επειδή είμαστε 3... ο ένας κοιτάει τον άλλον με πολύ "ανακριτικό" ύφος!!!!

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Ο δικος μου οταν του λεω εκλασες βρε παλι?? τσαντιζεται με κοιταει με μισο ματι και φευγει. Τον θιγω κιολας τον κλανιαρη! Sorry για το off topic Αγγελε!

killah1

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
142
0
48
Γιάννενα
Ενω οι δεσποινιδες μας...Ουτε πριτσ ουτε προυτσ! (καλα...ισως αν εχουν φαει λιγο σκορδακι...)
χα!!! μύθος ειναι αυτό!! ξέρεις πόσα βράδια έχουμε περάσει το χειμώνα με το σώμα εντός σπιτιού αγκαλιά με το παράθυρο και το κεφάλι εκτός σπιτιου μόνο κ μόνο για να αναπνέουμε??

το χειρότερο μου που δε θα ξεχάσω ΠΟΤΕ ομως ειναι όταν μπηκα στο ασανσέρ με τον Γ.Π. απο 3ο όροφο κ με το που πατάω κουμπάκι για ισόγειο, μου σκάει τη ΜΠΟΜΠΑ!!! μεχρι να βγω απο το ασανσερ ειχα μπλαβιάσει!!

να, έτσι -- > :(

λοιπόν, και εγώ μόνο οταν ειναι χάλια απο λάσπη τη σκουπίζω με πετσετούλα.. οταν πλυναμε μοκετες πιο πολυ βρωμια εβγαλε απο τα παπουτσια μας, παρα απο την Killah

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
χα!!! μύθος ειναι αυτό!! ξέρεις πόσα βράδια έχουμε περάσει το χειμώνα με το σώμα εντός σπιτιού αγκαλιά με το παράθυρο και το κεφάλι εκτός σπιτιου μόνο κ μόνο για να αναπνέουμε??
Εγω τις εχω με γαλλικα και πιανο! Δεν ξερω για σενα!
(χαχαχαχαχαχαχαχαχα)
Περαν της πλακας με πολυ συγκεκριμενες τροφες ειχε αερια η μικρη.Για την μεγαλη δεν ξερω γιατι δεν την ζω τοσο κοντα.

λοιπόν, και εγώ μόνο οταν ειναι χάλια απο λάσπη τη σκουπίζω με πετσετούλα.. οταν πλυναμε μοκετες πιο πολυ βρωμια εβγαλε απο τα παπουτσια μας, παρα απο την Killah
Βρεγμενη πετσετα ή ντουζακι με νερο εμεις.

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
Για να φύγουμε λίγο από τις γαλλικές εσανς:D, ας επανέλθουμε στο θέμα: Ούτε κι εγώ καθαρίζω τα πόδια του μετά τη βόλτα και δε σιχαίνομαι γενικότερα γιατί δε βγάζω και αμέσως τα παπούτσια μου στο σπίτι. Έχω αισθανθεί την ανάγκη όμως να του πλύνω τα πόδια, τώρα το καλοκαίρι γιατί αλλάζουν χρώμα από μπέζ σε μαύρο από την άσφαλτο και μερικές φορές τον χώνχω στη μπανιέρα και του τα ξεπλένω, αλλά είναι καθαρά αισθητικό το θέμα και όχι επειδή σιχαίνομαι.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Απο τη στιγμη που ο ιδιος βγαζει τα παπουτσια του το βρισκω λογικο να καθαριζει τα ποδια του σκυλου.
Εγω δεν τα καθαριζω του σκυλου,εκτος αν εχουν λερωθει με λασπες-νερα ή αν εχω φρεσκοσφουγγαρισει.Παντως αν ανεβαινε σε κρεβατια και καναπεδες(που δεν ανεβαινει),θα τα καθαριζα οπωσδηποτε.Ειναι σα να ανεβαινω εγω με τα παπουτσια.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Κι εγώ είμαι του ξυπόλυτου. ΠΟΛΥ!
Δεν έχω δει διαφορά στα πέλματά μου από πριν έχω σκύλο σε σχέση με μετά.
Πάλι πρέπει να πλένω συχνά τα ΔΙΚΑ μου πόδια.

Δεν πλένω του σκύλου γιατί αυτό δεν θα βοηθούσε στο να καθαρίσουν οι δικές μου "πατούσες".
Ούτε σε μας όμως ανεβαίνει ο σκύλος σε επιπλα ή κρεββάτια.

Το βρίσκω υποχόνδριο να πλένεις τα πόδια του σκύλου μετά από κάθε βόλτα (ακόμη κι αν υπάρχει μωρό στο σπίτι, δεν το έχω ακούσει ποτέ!) αλλά δεν νομίζω να πάθει κάτι ο σκύλος. Πολύ κουραστικό μου ακούγεται πάντως.

Θεωρώ πολύ πιο λογικό, αν μένεις με σκύλο να μάθεις να "ανέχεσαι" και λίγη βρώμα (όπως αν μένεις με μικρά παιδιά), και να μάθεις να καθαρίζεις καλά το σπίτι (και τον σκύλο φυσικά) σε μία λογική ρουτίνα.

Αλλά ο καθένας στο σπίτι του είναι αυτός ο Άρχοντας. Ας κάνει ότι του αρέσει.

Πάντως το διαμέρισμα είναι πολύ εύκολο στο καθάρισμα από την μονοκατικία που είχαμε ως πέρισι.
Μπες-βγες οι σκύλοι στον κήπο, σκούπιζα συνέχεια να βγάζω τα χώματα. Κι όταν έβρεχε, τις λάσπες.
Είχα κι ειδικό νουλάπι (το pit το λέγαμε, όπως στα ράλλυ όπου αλλάζουν τα λάστιχα) στην είσοδο με πετσέτες για άμεσο λασποσκούπισμα των πατουσιών...

Ναι, μπορούσα να "μαντρώσω" τους σκύλους μέσα ή έξω να μην "υποφέρω" τόσο. Είναι σκύλοι όμως, και τους έχω σε μεγαλύτερη προτεραιότητα (την ευτυχία τους) από το να έχω το τέλειο σπίτι.

Last edited:

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
37
Ξεσσαλονίκη
Αν ο σκυλος δεν ανεβαινει σε καναπεδες και κρεβατια ειναι λογικο να μην θελει καποιος να τον υποβαλλει σε αυτη την διαδικασια. Αλλα επειδη μερικοι απο εμας τα εχουμε κακομαθει τα καμαρια μας (μιλησε κανεις??) δεν γινεται να ειναι ξαπλα ολη μερα στο κρεβατι μου και να κουβαλαει εκει πανω ο,τι βρωμια εχει πατησει στον δρομο. Μπορει να μπαινω με τα παπουτσια μεσα στο σπιτι αλλα δεν ξαπλωνω με αυτα και ουτε παταω το μαξιλαρι μου φορωντας τα. Βεβαια ειναι οπως πολλοι ειπατε "περι ορεξεως κολοκυθοπιτα", αλλοι το θεωρουν υποχονδριο, αλλοι φυσιολογικο. Και ο δικος μου εχει μαθει πλεον και περιμενει υπομονετικα να του σκουπισω τα ποδαρακια, γυρναει κιολας για να με διευκολυνει μολις τελειωσω με τα μπροστινα!! :D

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Υπάρχουν κι υπέροχα μποτάκια για σκύλους.... μήπως θα ήταν καλύτερο αυτό από το καθημερινό πλήσιμο;
Μόνο τον χρόνο σου να γλυτώσεις, καλό θα ήταν.

Aggelos, ανεβάζεις το μπουλντόγκ στο κρεββάτι/ έπιπλα;

Αυτό είναι πολύ ΚΑΚΗ ιδέα (άσχετα με το θέμα της υγειηνής).

DogzLover

Well-Known Member
16 Μαϊου 2010
384
0
Neverland
Εγώ, ναι, πάντα. Κι αν συμβεί να μη το κάνω κάποια στιγμή, μετά θα σφουγγαρίσω διότι όπως προείπα κυκλοφορώ ξυπόλητος. Όσο για τους ξένους, αν είναι φίλοι κι έχω το θάρρος θα τους ζητήσω να τα βγάλουν, αν όχι, τότε μόλις φύγουν οι επισκέπτες θα σφουγγαρίσω.
Ίσως να ακούγεται/διαβάζεται λίγο υποχόνδριο αλλά δεν μπορώ διαφορετικά.
Και εμεις μεσα στο σπιτι αυτο κανουμε..
Παντα καθαριζω τα ποδια του με ενα βρεγμενο πανι, ακομη και αν βγουμε στον κηπο.Εσυ θα περπατουσες στους δρομους με γυμνα ποδια και μετα θα εμπαινες χωρις να τα σκουπισεις και θα καθοσουν σε καναπε, κρεβατι κτλ.?Και απο την αλλη δεν ειναι και κατι τοοοσο κουραστικο να καθαριζεις λιγο τα ποδια του σκυλου.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.664
11.080
Athens
Υπάρχουν κι υπέροχα μποτάκια για σκύλους.... μήπως θα ήταν καλύτερο αυτό από το καθημερινό πλήσιμο;

Τα μποτάκια τα θεωρώ τελείως αφύσικα και ενδεχομένως και επικίνδυνα για να κακοφορμίσουν τα δάχτυλα/πόδια κλπ.

Εγώ σκουπίζω τα πόδια με βρεγμένη πετσέτα ή για πιο εύκολο με μωρομάντηλα γαιτί κοιμόμαστε στο ίδιο κρεβάτι και ανεβαίνουν και στους καναπέδες - γενικώς είμεθα της κοινοκτημοσύνης :D

Γιατί είναι πολύ κακή ιδέα να ανεβαίνει σε κρεβάτια - καναπέδες κλπ. αν ο ίδιος ο ιδιοκτήτης δεν έχει πρόβλημα με αυτό? Π.χ. εγώ χωρίς Κάρλα δεν κοιμάμαι (η μικρή δεν κοιμάται ακόμη στο κρεβάτι γιατί φοβάμαι μην πέσει τη νύχτα).

valeria

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2009
563
3
Αθηνα
Αν ο σκυλος δεν ανεβαινει σε καναπεδες και κρεβατια ειναι λογικο να μην θελει καποιος να τον υποβαλλει σε αυτη την διαδικασια. Αλλα επειδη μερικοι απο εμας τα εχουμε κακομαθει τα καμαρια μας (μιλησε κανεις??) δεν γινεται να ειναι ξαπλα ολη μερα στο κρεβατι μου και να κουβαλαει εκει πανω ο,τι βρωμια εχει πατησει στον δρομο. Μπορει να μπαινω με τα παπουτσια μεσα στο σπιτι αλλα δεν ξαπλωνω με αυτα και ουτε παταω το μαξιλαρι μου φορωντας τα. Βεβαια ειναι οπως πολλοι ειπατε "περι ορεξεως κολοκυθοπιτα", αλλοι το θεωρουν υποχονδριο, αλλοι φυσιολογικο. Και ο δικος μου εχει μαθει πλεον και περιμενει υπομονετικα να του σκουπισω τα ποδαρακια, γυρναει κιολας για να με διευκολυνει μολις τελειωσω με τα μπροστινα!! :D
Συμφωνω απολυτα!!!! Παιδια δε γινεται να μην καθαριζεις τα ποδια του σκυλου και μετα αυτος να παταει στο μαξιλαρι σου, εμενα αυτο μου φαινεται απο αλλο πλανητη!!!!!!

Επισης, σιγα μη βαλω παπουτσια στο σκυλι, ελεος! Του ειχα βαλει για πλακα μια φορα και δεν μπορουσε να περπατησει το καημενο!
Ειλικρινα, 3 λεπτα ειναι το να σκουπισεις τα ποδια του σκυλου 2 φορες τη μερα ( ή οσες παει βολτα), σιγα τα ωα!!!!
Και δεν ειναι επιπονο, ισα-ισα που ο δικος μου το γουσταρει τωρα (του το εκανα με λιχουδιες τον πρωτο καιρο χαχα).

Last edited:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Γιατί είναι πολύ κακή ιδέα να ανεβαίνει σε κρεβάτια - καναπέδες κλπ. αν ο ίδιος ο ιδιοκτήτης δεν έχει πρόβλημα με αυτό? Π.χ. εγώ χωρίς Κάρλα δεν κοιμάμαι (η μικρή δεν κοιμάται ακόμη στο κρεβάτι γιατί φοβάμαι μην πέσει τη νύχτα).
Γιατι αν ο σκύλος έχει τάσεις κυριαρχηκότητας, διακινδυνεύεις να σου κάτσει στο κεφάλι.

aggelos

Well-Known Member
21 Μαϊου 2008
187
2
48
Γιάννενα-Θεσσαλονίκη
Ίσως έχετε δίκιο όσο αναφορά ότι με το πέρασμα του χρόνου ίσως να αποκτήσω κάποιου είδους "απάθεια" με το θέμα αυτό.
Βέβαια, η αρχική ιδέα που άνοιξα αυτό το θέμα ήταν να εστιάσω περισσότερο στο, αν ενέχει κάποιους κινδύνους για τη δική μας υγεία και όχι τόσο στο θέμα της καθαριότητος.
Το βίντεο που έβαλες minpinkiller το βρίσκω απαράδεκτο και δεν θα το έκανα ποτέ στο σκύλο μου.
Ευχαριστώ όλους σας για τις απαντήσεις!

aggelos

Well-Known Member
21 Μαϊου 2008
187
2
48
Γιάννενα-Θεσσαλονίκη

Τι εννοείς?