Καθαριότητα η μισή αρχοντιά!


VickyS

New Member
18 Φεβρουαρίου 2021
3
2
38
Γεια σας,
είμαι νέα σκυλομαμά ενός φλώρου! (όνομα και πράγμα!) Είμαστε 3 μηνών περίπου (μαλτεζ) και το βασικότερο πρόβλημα μας είναι ότι η πάνα μας είναι λευκή και πρέπει να παραμείνει καθαρή, σε αντίθεση με το χαλί που είναι μαύρο και ότι κάνουμε δεν φαίνεται!

Στην αρχή ξεκινήσαμε με το crate, όταν ήθελε τσίσα κτλ κλαψούριζε, τον βγάζαμε και περιμέναμε να τον προλάβουμε για να πάει στην πάνα…
2 εβδομάδες μετά, αποφάσισε ότι δε θα ξαναπάει στην πάνα και έτσι μπορεί ακόμα και να έχει το σώμα του στην πάνα αλλά να τα κάνει ακριβώς δίπλα!:X3:

Σήμερα και μετά από επικοινωνία με τον εκπαιδευτή του βάλαμε πάρκο, το ενώσαμε και με το crate και όλα καλά, βάλαμε και την πάνα μέσα, φαγητό, παιχνίδια κτλ. Ήταν λοιπόν στο πάρκο του, κοιμόταν, σηκωνόμαστε όλοι και αρχίζει το κλαψούρισμα… Τον βγάζω έξω για να παίξουμε και φυσικά…… Ω ναι! Πάλι στο χαλί…
Να επισημάνω εδώ ότι στην πάνα έχω ρίξει 4 διαφορετικά ελκυστικά και το χαλί πλύσιμο στο χέρι με ξύδι! Παρόλα αυτά, κρατάμε την πάνα μας καθαρή!

Υπάρχει καμία ιδέα? Επίσης να σημειώσω ότι περιμένω έτσι και αλλιώς να τελειώσουμε τα εμβόλια για να βγαίνουμε έξω, αλλά ως τότε θα ήταν καλύτερο να πηγαίνουμε στην πάνα μας...
 


Tony91

Well-Known Member
9 Μαϊου 2019
95
88
32
Αθήνα
Ωραίος ο παίχτης !!!!! Χαχαχα
Όπως έριξες ελκυστικό σπρέι στη πάνα , υπάρχει και απωθητικό σπρέι!!!!
Μια λύση που είχα κάνει εγώ, τις λίγες μέρες που τα έκανε στη πάνα, ήταν να τραβήξω λίγα ούρα με μια πετσέτα και να την βάλω πάνω στη πάνα έτσι ώστε να την μυρίζει και πήγαινε κατευθείαν εκεί.
Πολλές φορές και με την μυρωδιά των προηγουμενων ούρων τα κάνουν επιτόπου αυτόματα
 
  • Like
  • Wow
Reactions: Εriana and VickyS


VickyS

New Member
18 Φεβρουαρίου 2021
3
2
38
Ωραίος ο παίχτης !!!!! Χαχαχα
Όπως έριξες ελκυστικό σπρέι στη πάνα , υπάρχει και απωθητικό σπρέι!!!!
Μια λύση που είχα κάνει εγώ, τις λίγες μέρες που τα έκανε στη πάνα, ήταν να τραβήξω λίγα ούρα με μια πετσέτα και να την βάλω πάνω στη πάνα έτσι ώστε να την μυρίζει και πήγαινε κατευθείαν εκεί.
Πολλές φορές και με την μυρωδιά των προηγουμενων ούρων τα κάνουν επιτόπου αυτόματα

ναι υπάρχει και απωθητικό! Το μόνο που κατάφερα με αυτό είναι να μην μας δαγκώνει τα παπούτσια! λες να δοκιμάσω να το βάλω στο χαλί?? Θα δοκιμάσω και με την πετσέτα.. γενικά πάντως και τσίσα να έχουμε κάνει στην πάνα, πιο πιθανό είναι να κάτσουμε πάνω και να τα κάνουμε εκτός από να ξαναπάμε εκεί...
 
  • Like
Reactions: Tony91


medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.221
7.753
Καλως ηρθατε. Εχουμε πολλά θέματα σχετικά αν κανετε αναζήτηση.

Καταρχας είναι μικρούλι, μωράκι θέλει χρόνο και υπομονή.

Γενικά ή πανα με το χαλι τα μπερδευουν, δε προκειται να καταλαβει διαφορα. Και όσο το κατουράει πιο πολυ θα πηγαίνει οσα σπρευ και να αδειάστε. Βγάλτε το χαλι απλα για λίγο απο το δωμάτιο που βρίσκεται, πριν χρειαστεί να το πετάξετε :p Τα πλακακια καθαρίζονται πολυ πιο ευκολα !

Επίσης τωρα που έχετε κρεητ πάρκο, είναι καλό για να μάθει. θα στρώσετε το πάρκο εξω πανες μέσα στρωματάκι κ.τ.λ .
Μολις ξυπνάνε ή παιξουν για μισή ώρα ή φανε θα τα κανουν μετά. . Δε τον βγαζετε απο το παρκο μολις ξυπνησει και ας κλαψουρίζει, θα περιμενε μεχρι να τα κανει στο παρκο και μετα εξω. Μολις τον ταιζετε πάλι αμεσως στο παρκο μεχρι να τα κανει. Παίζει για μισή ωρίτσα? Μετα στο παρκο μέχρι να τα κάνει.

Γενικα απο τη στιγμη που θα κανει τσισα 2-3 ωρες μετα είστε σε επιφυλακή για τα επόμενα τσίσα, οποτε αντι να περιμένετε να πάει μόνο του το μωρό "βοηθάτε" φροντίζοντας τον πρώτο καιρό να ειναι εκει που πρέπει ήδη. Και φυσικά επιβραβευουμε οταν τα κάνει εκει που πρέπει!!! Ταυτοχρονα καθαρίζετε το υπολοιπο δωμάτιο (χωρις χαλιά όπως είπαμε) καλα αν γίνουν ατυχηματα ( δε χρησιμοποιούμε ποτέ χλωρίνη, κατι ήπιο ή αποσμίνη για τις μυρωδιές) .

Καλη επιτυχία και καλο σφουγγάρισμα. :LOL:
 


Εriana

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2019
283
905
Είχα το ίδιο θέμα. Εβαλα παλιότερα τσίσα στην πάνα και εμαθε να πηγαίνει σε αυτήν. Για τα κακά πολλά κουτάβια στριφογυρίζουν καθώς προσπαθούν και στο τέλος βρίσκονται εκτός της πάνας.
 


marmaltz

New Member
3 Μαρτίου 2021
1
0
40
Λοιπόν, στην αρχή οταν τον πηραμε τον δικό μας ειχαμε σοβαρό θεμα, κακα και τσισα όπου να ειναι.... Σταδιακά αρχισα να χρησιμοποιώ μια λεξη για να την αναγνωρίζει ως "κακό" το "μη". Οταν τα έκανε εξω του τα έδειχνα έλεγα μη και τον έβαζα για λίγο στο κλουβι (5'). Σιγά σιγά τα μείωσε κατα πολύ. Οπότε μετα απο 1 μήνα άρχισα να τον επιβραβευω με λιχουδίτσες για να κοψουμε και τα υπολοιπα εκτός του κλουβιου.. Ε!! Δεν ξαναείδα τσισα και κακά στο σπιτι. Προσοχή στις λιχουδιές όμως, εμάς το έμαθε και όταν θέλει περισσότερες πάει και κατουράει κατι σταγονίτσες και αρχίζει και κουνάει ουρά και ξερογλύφεται...Εχω λοιπόν τεμαχίσει ολες τις λιχουδιές σε 2 ή 3 κομματακια και του δίνω 1 μικρούλικο. ...επιπλέον του δινω και κροκετες απο το φαι του. Αρκεί να συνοδευονται απο το "Μπράβο"!!! ....ας ειναι και κουτσουρο...χαχαχαχα. 6 μηνων τωρα ειναι κυριος!! βασικά αυτα έγιναν με πολλή προσπάθεια και επιμονη και χρειάστηκαν 4 μήνες...Επιμονή!
 




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.594
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3