Καινούρια δόντια...

sl8

Well-Known Member
12 Απριλίου 2009
149
4
Ηράκλειο Κρήτης
Ερώτηση. Ο Ρόκυ σήμερα μου έδωσε στο χέρι το πρώτο του σκυλόδοντο(πάνω γνάθος εμπρός αριστερά), είναι κάτι που πρέπει να προσέξω με τα μασουλητήρια? Και τα ούλα του άρχισαν να ματώνουν σε μερικά σημεία..

sl8

Well-Known Member
12 Απριλίου 2009
149
4
Ηράκλειο Κρήτης
Σευχαριστώ πολύ omarock! Σχετικά με το μασούλημα, μήπως είναι καλύτερα να του δίνω πιο "μαλακά" αντικείμενα? Επίσης αποφεύγω τα παιχνίδια δύναμης σε στιλ tug of war αυτή την περίοδο μην μείνει φαφούτης πριν την ώρα του:D.

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
τα σκυλια ξεκινουν να αλλαζουν δοντια απο τον 4 μηνα κ ολοκληρωνουν στον 6.
με τα μασουλητηρια δεν χρειαζεται να φοβασαι(εξαιρουνται πολυ σκληρα αντικειμενα,οπως πετρες,κοκκαλα κτλ).επισης παιχνιδια τυπου διελκυστινδα καλο ειναι να αποφευγονται.το ματωμα των ουλων ειναι φυσιολογικο.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Κάπως έτσι είναι ο κακομοίρης :cuniaoo: ευχαριστώ και πάλι παιδιά!
χαχααχαχαχαχ καλο!Εμενα ο δικος μου πολλες φορες ηταν μεσα στα αιματα και ετσι->:cuniaoo: απο 4 μηνων και μετα αλλα τωρα στους 5 + αρχιζει και σταθεροποιειται και ολα καλα.Μην φοβασαι ολα φυσιολογικα ειναι!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Ω ναι να ενημερωσω και εγω εδω!:D:D:D

Αρχισαμε να βγαζουμε δοντακια...με λιγο αιματακι!

Μεχρι στιγμης το αγαπημενο του παιχνιδι ειναι μια ξεφουσκωτη μπαλα...

Να τον αφησω να δαγκωνει αυτη?

Επισης του δινω και μια υγρη πετσετα που την εχω βαλει στον καταψυκτη πρωτα για να του φευγει λιγο η ενοχληση που νιωθει...και την κρατσαναει...

Υπαρχει κατι αλλο που κανουμε?...εκτος απο σκληρα αντικειμενα και τραβηγματα και υπομονη:D...οχι ετσι?

Tonini

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
843
2
37
Munich/Germany
Καλημέρα!!!!!Λοιπόν και εμένα ο Δίας τα κατάπιε ολα...δεν καταλάβαινε τίποτα αυτό το σκυλί....τεσπά τωρα είναι 7,5 μηνών τα ολοκληρώσαμε και ολα καλα...
St3lio και εγώ του είχα μια μπάλα μπασκετ ξεφουσκωτη και ομολογώ οτι ακόμα τις θέλει...παρόλο που τα άλλαξε τα δόντια βγάζει ενέργεια πάνω τους...ξεσκίζοντας τις!!!!:)

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Εγώ από τα δόντια του είχα βρει μόνο 2 τυχαία..
Το ένα το κράτησα, το τύλιξα σε ένα χαρτάκι και το έβαλα στο πορτοφόλι μου για γούρι...:p:D

little_pony

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2008
179
0
Χαλκίδα
Εγώ αρκετά έβρισκαν πριν κανένα μήνα σχεδόν κάθε μέρα έβρισκα από ένα πεσμένο στο πάτωμα..ένα του κουνιοτΝ μια μέρα σαν τα παιδάκια κ ήταν έτοιμο να φύγει κ δεν άφηνε από εκείνη την μεριά να τον ακουμπησω ούτε έξω από το στόμα..:p
τώρα δηλαδή που μπήκε στον 7ο μήνα έχει αλλάξει όλα τα δόντια του;η μπορεί κ όχι;

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
....αρχισαμε και εμεις.. εχουν εμφανιστει πισω απο τα κατω μπροστινα δοντια τα καινουρια, και στα πανω, εχουν αρχισει και ματωνουν οι ριζες. Εχει φρικαρει η καυμενη, δαγκωνει σαν δαιμονισμενη....

trickius

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
263
4
Εγώ πάντως έχω κάνει συλλογή με τα δόντια της δικιάς μου. Μπορεί να πλέξω κανά κολιέ σαν τους ιθαγενείς λούα-λούα :D

Αυτό που με ανησυχεί λίγο είναι ότι έχει διπλοφυτρώσει ένας πάνω κυνόδοντας και δεν έχει φύγει ο παλιός ακόμα. Μάλιστα είναι και πολύ σταθερός!! :shock:

Πάντως για αίματα δεν αγχωνόμαστε. Φυσικό είναι. Και τα μικρά παιδιά αίμα έχουν όταν βγαίνει δοντάκι! :p

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Οχι βρε Σοφια δεν εννοουμε αυτο!

Εγω τουλαχιστον εννοω οτι ενω παει να φυγει το δοντακι το παλιο εχει ηδη σκασει η μυτουλα του καινουργιου!

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Εσύ δεν εννοείς αυτό, η trickius όμως είπε ότι
έχει διπλοφυτρώσει ένας πάνω κυνόδοντας και δεν έχει φύγει ο παλιός ακόμα. Μάλιστα είναι και πολύ σταθερός!!
;)