Καινούρια μέθοδος εμβολίων

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Πήγα το Μουφ σήμερα στην κτηνίατρο για τον ετήσιο εμβολιασμό του που ήταν ο μεγαλύτερος που κάνουμε ανά τρία χρόνια. Δεν τα ξέρω όλα τα εμβόλια στα ελληνικά, αλλά είχαμε λύσσα, distermper, Lyme's, Leptospirosis και δε θυμάμαι τι άλλο. Συνήθως το Μουφ γίνεται χάλια με τη λεπτοσπείρωση και τη λύσσα, ξερνοβολάει και γενικώς χάνει το κέφι του για κανα διήμερο, ακόμα κι αν τα κάνουμε σε δόσεις. Σήμερα λοιπόν αποφάσισε η κτηνίατρος να του κάνει τα πάντα εκτός από λεπτοσπείρωση διότι δεν ήθελε να αναμείξει κάποια συγκεκριμένα βακτήρια. Για να του κάνει όμως τα άλλα χωρίς ιστορίες, αποφάσισε να του κάνει πρώτα μια ένεση στεροειδών και μια αντισταμινική για να αποφευχθεί πιθανή αλλεργία. Περίμενε δέκα λεπτά και μετά του έκανε όλα τα εμβόλια. Τη λεπτοσπείρωση θα την κάνουμε σε δυο βδομάδες και την Bordetella θα την κάνουμε τον Απρίλιο διότι δεν είναι ακόμα καιρός γι' αυτήν.

Φαίνεται ότι έπιασε το κόλπο διότι το Μουφ δεν έχει πάθει απολύτως τίποτα μέχρι τώρα και είναι ορεξάτο όπως συνήθως. Το μόνο περίεργο που έκανε είναι ότι σήμερα απέδειξε ότι έχει τελειοποιήσει την απόλυτη μέθοδο εκβιασμού της κτηνιάτρου του για να τον ταΐζει. Η ταρίφα είναι: δυο κομμάτια βοδινού για κάθε υποδόρεια ένεση, ένα μεγάλο βοϊδομπίσκοτο για ενδομυικό εμβολιασμό και δυο μεγάλα βοϊδομπίσκοτα για να του πάρει αίμα! Ο μόνος τρόπος που τον έπεισα να κάτσει ήσυχος για άλλες εξετάσεις είναι βρίζοντάς τον ελληνιστί, να μη γινόμαστε και τελείως ρεζίλι δηλαδή...

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Ο μόνος τρόπος που τον έπεισα να κάτσει ήσυχος για άλλες εξετάσεις είναι βρίζοντάς τον ελληνιστί, να μη γινόμαστε και τελείως ρεζίλι δηλαδή...
Αχαχαχαχαχαχα! Και να βρεθεί κανείς που να ξέρει Ελληνικά και να σ'αρχίσει! :pPpppp

Δεν ξέρω για τη μέθοδο που αναφέρεις... Εμείς όλα μαζί τα κάναμε μέχρι στιγμής σε 3 επαναλήψεις... Μάλλον η Ελλάδα είναι πίσω...

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Δεν νομίζω ότι είναι ούτε καινούργιο, ούτε πρωτότυπο!
Σε περίπτωση που η πιθανότητα αλλεργικής αντίδρασης είναι πολύ ψηλή, κάνεις ουσιαστικά προληπτική αντιαλλεργική θεραπεία, κορτιζόνη-αντισταμινικά....

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Και πώς ξέρει ο κτηνίατρος πότε η πιθανότητα αλλεργικής αντίδρασης είναι υψηλή; Γιατί έχω την εντύπωση το δικό μου εμβολιάστηκε στα τυφλά... Αλλά πάλι το δικό μου είναι κουτάβι, δεν έχει αναπτύξει αλλεργίες ακόμα...

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Θεωρητικά αυτό γίνεται με βάση στατιστικών δεδομένων και με βάση το ιστορικό του σκύλου, του ανθρώπου, κτλ!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
θεωρητικά θα έπρεπε..αλλά στα κουτάβια π.χ. δεν έχουμε αυτήν την πολυτέλεια ούτε στα μωρά (στην Ελλάδα..) ..
Άσε που η φαρμακευτική αλλεργία δεν την γνωρίζεις μέχρι να έρθεις σε επαφή με το αλλεργιογόνο.., αλλά και η ηλικία που θα παρουσιαστεί δεν είναι συγκεκριμένη..π.χ. έγινα αλλεργική στην πενικιλίνη στα 19 μου μέχρι εκείνη την ηλικία δεν είχα πρόβλημα..!!

Είναι πολύ σημαντικό να μην παραλείπουμε να αναφέρουμε την φαρμακευτική αλλεργία μας στους οικείους μας κάθε φορά που θα βρεθούμε με γιατρούς.., είτε πρόκειται για εμάς είτε για το σκυλί μας.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Θεωρώ πάντως ότι εκτός από πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις είναι υπερβολή να γίνεται γενικά η διαδικασία αυτή!

G.M.Z.K.

Well-Known Member
29 Οκτωβρίου 2010
192
0
Αλεξανδρούπολη, Έβρος
Foibos αν έχεις πιθανότητα αλλεργικής αντίδρασης απλά δεν χορηγείς την ουσία παρά αν είναι απολύτως απαραίτητη!
Αν κάνεις εμβόλιο και μετά κάνεις και μια κορτιζόνη ο οργανισμός μπερδεύεται και ενώ πρέπει να αναπτύξει ανοσία κατά του αντιγόνου που περιέχει το εμβόλιο η κορτιζόνη του λέει να μην ενεργήσει με τη χυμική ανοσοποίηση (αντισώματα, κυτταροκίνες, ιντερλευκίνες).
Οπότε απλά δεν κάνεις όλα μαζί τα εμβόλια κυρίως σε νεαρούς οργανισμούς!
ΑΝΑΦΥΛΑΞΙΑ!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Αυτό που γράφεις GMZK είναι ο κανόνας, αλλά υπάρχουν εξαιρέσεις, όπως είπες που είναι απολύτως απαραίτητο να γίνει ο εμβολιασμός!

Last edited:

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Sara , δωσε του μουφ ενα ταψι μπιφτεκια να του φυγουν ολες οι αλλεργιες.
Τοσες ενεσεις εφαγε.