...ναι...αλλά μπορείς να κάνεις αναζήτηση στο φόρουμ και να πάρεις όλες τις απαντήσεις, πριν καν ρωτήσεις....σορυ για τις ερωτήσεις αλλα είναι η πρώτη φορά που έχω σκυλάκι...
...ναι...αλλά μπορείς να κάνεις αναζήτηση στο φόρουμ και να πάρεις όλες τις απαντήσεις, πριν καν ρωτήσεις....σορυ για τις ερωτήσεις αλλα είναι η πρώτη φορά που έχω σκυλάκι...
αν σου είναι κόπος να απαντάς άσε να απαντάνε οι άλλοι που δεν τους είναι! γι αυτό δεν είναι το forum? για να ρωτάμε ότι απορίες έχουμε! διαβάζω σχεδόν τα πάντα στο forum αλλα νομίζω οτι κάθε σκυλι είναι διαφορετικο κ δεν ισχύουν τα ίδια για όλες τις ράτσες κ τις ηλικίες......ναι...αλλά μπορείς να κάνεις αναζήτηση στο φόρουμ και να πάρεις όλες τις απαντήσεις, πριν καν ρωτήσεις.
Δεν πρόκειται να τσακωθώ μαζί σου ούτε με κανέναν άλλο εδω μέσα!δεν υπάρχει λόγος νομίζω... απλά για να καταλάβεις προς τι το ''ύφος'' μου διάβασε την πιο πάνω απάντηση της aliki_s και θα βρείς τις διαφορές με την δική σου! σ'ευχαριστώ παρ όλα αυτα που ασχολήθηκες και ελπίζω να μην χρειάστηκε να ψάξεις κάτι για να μου απαντήσεις...Το πως χρησιμοποιούμε το crate, είναι μάλιστα και υπόμνημα.
Δηλαδή...για όλα τα σκυλιά. Οχι μόνο για το δικό σου.
Γι'αυτό άλλωστε υπάρχει η "αναζήτηση" και οι κανονισμοί βεβαίως, για να μην γράφουμε συνεχώς τα ίδια και τα ίδια.
Λυπάμαι αν σου είναι κόπος να τα ψάχνεις και προτιμάς να τα ψάχνουν οι άλλοι για σένα.
[Η παραπάνω απάντηση, ήταν ακριβώς στο ύφος της δικής σου. Το οποίο ύφος σε διαβεβαιώ, ότι μπορώ να το συνεχίσω επ'άπειρον, με τεράστια επιτυχία. Καλό θα ήταν λοιπόν, να μην το συνεχίσεις κι εσύ, γιατί θα πάει το θέμα σου στο βρόντο και σίγουρα οι εκατέρωθεν απαντήσεις, θα διαγραφούν. Αν έχεις απορίες για την χρήση του crate, διάβασε σε παρακαλώ τα αντίστοιχα θέματα και αν παρόλα αυτά σου μείνουν απορίες, πράγμα απίθανο, τις ρωτάς εκεί]
Σ'ευχαριστώ πολύ! και συ να χαίρεσαι το κουκλάκι σου! φάτσα είναι!!! ασε, έχω ρίξει το δίβασμα της ζωής μου απ οταν αποφάσισα να πάρω σκυλί! έχω διαβάσει πολλά πράγματα σχετικα με τα beagle κ την εκπαιδευση τους αλλα είναι απρόβλεπτα! κάθε μέρα κάτι καινούργιο θα κάνει!!!!Κατ' αρχήν να χαίρεσαι το σκυλάκι σου, είναι γλύκα.
Κατά δεύτερον θέλω να σου πω ότι κι εγώ είμαι πρωτάρα στο θέμα ανατροφής κουταβιού και γενικά συμβίωσης με σκύλο στο σπίτι. Πριν αποφασίσω να πάρω το μαλτεζ μου, πληκτρολόγησα maltese στο google και έμαθα τα πάντα γι' αυτά τα σκυλάκια, την ψυχολογία τους, την υγεία τους, τη συμπεριφορά τους, το πώς αναθρέφουμε κουταβάκια μαλτεζ κ.λ.π. Επί ένα μήνα διάβαζα στο ίντερνετ διάφορα για μαλτεζάκια και άλλες ράτσες σκυλιών. Ας πούμε έμαθα ότι το μπιγκλ είναι ζωηρό σκυλάκι και θέλει πολλές βόλτες έξω για να διοχετεύει την ενεργητικότητά του, είπα λοιπόν ότι αυτό το σκυλί δεν είναι για μένα.Το μόνο που δεν πρόσεξα ήταν το θέμα των puppy mills, δυστυχώς (κι αυτό γιατί δεν είχα βρεί απο νωρίς αυτό το φόρουμ για να ξεστραβωθώ).
Απο τη στιγμή που η φίλη σου σου χάρισε αυτό το όμορφο σκυλάκι, βάλε beagle στο google και ψάξε να βρεις ο,τιδήποτε γράφει γι' αυτή τη ράτσα. Θα σε βοηθήσει πολύ.
Είναι πραγματικά πανέξυπνα! μέσα σε μια μέρα έμαθε το κάτσε κ απο τότε υπακούει πάντα στην εντολή! όσον αφορά την ενεργητικότητα την βγάζω 3 φορες την μέρα κάτω στην αυλή μου και παίζουμε, τρέχει ξεσαλώνει κ μετα είναι ερείπιο... crate τώρα σκέφτομαι να της πάρω...ανυπομωνώ να δώ πως θα αντιδράσει! δεν νομίζω πως θα της αρέσει κ πολύ πάντως γιατί έχει πολύ καλή όσφριση κ θέλει όλα να τα μυρίζει και να τα πειράζει στο σπίτι! θα δούμε όμως πως θα πάνε τα πράγματα! όσο για την ανάγκη της τα κακά έχουμε αρχίσει να τα ελέγχουμε γιατι μετά απο κάθε γεύμα την κατεβάζω στην αυλή, με τα τσισα της όμως??? λογικά θα χρειαστεί πολυ δουλειά για να μην τα κάνει στο crate... υπομονή όμως κ όλα γίνονται!Τα beagle λόγω ενεργητικότητας θέλουν τρελή εκτόνωση. Φαντάζομαι δε θα το χρησιμοποιείς ως κυνηγόσκυλο, άρα πρέπει να το αθλείς τακτικά. Τώρα που είναι κουτάβι σίγουρα δε θα έχει πολλές αντοχές και γρήγορα θα κοιμάται. Είναι όμως φυλή που δεν πρέπει να την αφήσεις να βαρεθεί ή να έχει αποθέματα ενέργειας, διαφορετικά την έβαψες.
Κατά τη γνώμη μου είναι πανέξυπνα σκυλιά, μαθαίνουν γρήγορα, αλλά θέλουν συνεχή εκπαίδευση, αλλιώς τό'χασες το train. Κάθε εντολή που θα της μαθαίνεις, θα την επαναλαμβάνεις καθημερινά και σε άκυρες στιγμές για να είναι πάντα υπάκουη.
Θα σε συμβούλευα να πάρεις crate (αν δεν έχεις ήδη πάρει) και να μάθει από τώρα εκεί μέσα η μικρή. Κανονικά δεν πρέπει να λερώνει το χώρο της και το crate χρησιμοποιείται κυρίως σαν μέθοδος εκπαίδευσης για να μάθει να κάνει την ανάγκη της έξω. Ποτέ δε θα το χρησιμοποιήσεις ως τιμωρία και ποτέ δε θα την κλείσεις για πολλές ώρες λόγω του νεαρού της ηλικίας της.
ps. Ελπίζω να διάβαζες τα θέματα περί σωστής απόκτησης σκύλου.
Πραγματικά δεν καταλαβαίνω το ύφος σου αλλα δεν πειράζει, ο καθένας έχει στο μυαλό του χίλια πράγματα... δεν βρίσκω λόγο να πω ψέματα για το που βρήκα την μαλού, σιγά μην φοβηθώ! μου φτάνει που ξέρω εγώ πόσο λάθος είναι να αγοράζεις ένα σκυλί απο pet shop κ δεν με απασχολει αν με πιστεύεις εσυ... προσωπικα, πολύ που με ενοιαξε...!για να πηρες το σκυλακι απο φιλη σου οπως λες που ζευγαρωσε το σκυλο της,λογικα θα ηξερες για το ζωακι πριν το αποκτησεις, οτι θα το παρεις δλδ εννοω...............
το διαβασμα λοιπον και ολα τα συναφη που αφορουν ενα ζωακι,την ολη αναζητηση γι αυτο που πας να αναλαβεις ενα δλδ εμψυχο πλασμα το οποιο θα εχεις για τουλαχιστον 10 χρονια στην ζωη σου επρεπε να τα ειχες ηδη κανει,να ενημερωθεις δλδ πρωτα απο μονη σου και να ρωτησεις και να διαβασεις ,τοτε θα ειχες μαθει παρα πολλα και δε θα χρειαζοταν να κανεις ερωτησεις για το παραμικρο και αν οχι να γινεις βετερανος σε μια μερα αλλα τουλαχιστον να ενημερωθεις εστω για την τροφη που πρεπει να τρωει....πεντιγκρι και φρισκιες απλα ακαταλληλες για να μη πω τπτ αλλο,ειδα σε καποια φαση οτι ο γιατρος σου ειπε ειναι μικρο για λουρι και απορω δε σκεφτηκε να σου πει να μη το βγαζεις εξω μη κολλησει τπτ?το σοι γιατρος ειναι αυτος?ασε που δε πιστευω οτι το βγαζεις μονο στην αυλη...αν εχεις και αυλη.......
επισης ναι τα φορουμ ειναι για να βοηθανε το κοσμο ναι αλλα τον κοσμο που εχει ηδη δειξει ενδιαφερον πριν ασχοληθει με κατι,που εχει αγαπη και κολλημα γι αυτο που κανει,ειτε χομπι ειναι αυτο,ειτε του να αναλαβει μια τοσο μεγαλη ευθυνη οσο ενα ζωο,γιατι ναι ειναι μεγαλη ευθυνη να εχεις ενα ζωακι που εξαρταται αποκλειστικα απο εσενα για την διαβιωση του,ελπιζω τουλαχιστον αυτο να το ξερεις,αν οχι τωρα το εμαθες......δλδ εμεις οι υπολοιποι ειμαστε χαζοι πο μας εχουν βγει τα ματια???συγνωμη δλδ,
και ναι εμενα προσωπικα μου την δινουν οι χαζες ερωτησεις του στυλ την μια ειναι καλο στο "μπαλκονι" του και την αλλη τρελο και μου τραβολογαει τη πυτζαμα σαν τρελο ,αχου μωρε, ....οταν το πηρες ενος μηνου απο τη μανα του δε σκεφτηκες να ειχες διαβασει κατι τοτε.........τωρα ολα αυτα δε θα τα συζητουσαμε εμ αν ειχες ενημερωθει σωστα ΠΡΙΝ παρεις το ζωο (που προσωπικα μιλωντας και παλι πιστευω οτι δεν το πηρες απο φιλη αλλα απο μαγαζι και απλα φοβασαι μη στην πουμε) και αν το πηρες απο φιλη οπως λες και νοιαζεσαι πραγματικα να το πας παλι πισω μεχρι να γινει 2 μηνων και κατι να μαθει τουλαχιστον οτι προλαβει το ζωο,αλλιως να βαλεις το πισινο σου κατω και να ασχοληθεις πραγματικα με το ζωο γιατι βλεποντας τα λεγομενα σου και το υφακι...
(που την ειπες και κατευθειαν στον χρηστη μαρεκο,λες και σου ειπε τιποτα,θα τρελαθουμε δλδ ετσι,αυθαδεια,αγενεια και υφος με το παραμικρο)οταν ζητας κατι να μαθεις να δεχεσαι και να ακους τους αλλους που προσπαθουν να σε βοηθησουν....... πιστευω καπως οτι καποιος μας κανει πλακα,ειδικα οταν ειδα για την τροφη το ναι τωρα δε παιρνω φρισκιες παιρνω πεντιγκρι γελουσα...λεω δε μπορει τοοοοοοοοοοσο πια..... τελοσπαντων,ελπιζω και λεω αυτο που λεω παντα, ελπιζω λεω να μην ειναι ενα ακομη λουτρινο ζωακι που θα καταληξει,η στο μπαλκονι,η στην αυλη,η στο δρομο στο μελλον...καληνυχτα και καλα μυαλα.