Και το όνομα αυτής "Σέρφη"

SonqoPura

New Member
31 Μαϊου 2015
1
16
36
Aegean
Καλησπέρα σε όλους. Πριν κάποιους μήνες είχα γράψει για ενδεχόμενη αγορά κουταβιού και ζητούσα τις γνώμες σας για την ράτσα γιατί θα ήταν η πρώτη φορά με σκύλο.
Η τύχη όμως τα έφερε αλλιώς και αγορά δεν έγινε και δεν πρόκειται να γίνει.
Πριν λίγο καιρό ένα κουτάβι εμφανίστηκε στην περιοχή και κατέληξε σε ένα σπίτι. Τα παιδιά που μένουν εκεί έχουν ήδη σκύλο και πρόσφατα έκαναν και παιδάκι οπότε δεν έχουν χρόνο και για δεύτερο σκύλο.

Το σκυλάκι θα το πάρω εγώ τελικά, είναι θηλυκό και φυσικά δεν είναι "ράτσα".
Πήγα σήμερα και το είδα, το έχουν δεμένο και ήταν λίγο υπερκινητικό αλλά και γενικά φαίνεται να έχει ενέργεια! Πήγα κοντά, παίξαμε λίγο, με έγλυφε κτλ.
Του έχουν μάθει είδη το "κάτω" και το "σπίτι" που όταν το ακούει μπαίνει στο σπιτάκι του.
Το "κάτω" το άκουσε και από εμένα όταν του το είπα να δω τι θα κάνει.

Όταν το είδα από μακριά δεν μου έκανε αίσθηση αλλά όταν πλησίασα άρχισε ο έρωτας. Αυτές είναι οι πρώτες 2 φωτογραφίες που την έβγαλα στα γρήγορα, όταν έρθει σπίτι θα βγάλουμε κι άλλες.
Το σπίτι έχει πίσω αυλή, όχι μεγάλη αλλά ούτε σαν μπαλκόνι, περίπου 20τμ ίσως και παραπάνω. Είμαστε όμως μέσα στην φύση, στην άκρη του χωριού, 10 λεπτά με το αυτοκίνητο από την θάλασσα και 2 λεπτά με τα πόδια από χώρο για τρέξιμο και παιχνίδια.

Από τι ράτσες μπορεί να είναι κατά προσέγγιση όπως το βλέπετε; Και ποια περίπου να είναι η ηλικία της; μου είπαν γύρω στα 4 μηνών.

Υγ. Το Σέρφη βγήκε ενώ ψάχναμε όνομα με την μητέρα μου. Έψαχνε και έλεγε ονόματα που να έχουν σχέση με τα αυτιά επειδή είναι κάπως μεγάλα και όρθια και της είπα να μην κοροϊδεύει την Σέρφη και μου άρεσε και θα την λέμε έτσι.
Σέρφη στο νησί είναι το μαμούνι που δεν ξέρουμε τι ακριβώς είναι ή κάποιο άγνωστο ζώο. Η λέξη πλέον χρησιμοποιείται πολύ σπάνια από μεγαλύτερους σε ηλικία.
Π.χ. αν φυτέψουμε κάποιο φυτό ή σπόρο και κάτι φάει τον καρπό που δεν ξέρουμε τι, λέμε "το έφαγαν οι σέρφες"
ή όταν μπει μέσα στο σπίτι κάποιο έντομο,αράχνες κτλ που από μακριά δεν καταλαβαίνουμε τι είναι λέμε "τι σέρφη είναι αυτή μέσα στο σπίτι;"
το λέμε ακόμα και για ανθρώπους πειραχτικά αν κάνουν μια πλάκα ή ένα αστείο π.χ. λέμε τι αγριόσερφη είσαι εσύ.

d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
43
Αθήνα, Παγκράτι
Κούκλα η Σέρφη! Να τη χαίρεσαι!
Μόνο ένα τεστ DNA θα σου έδινε ίσως την απάντηση που ζητάς, αλλά αξίζει πιστεύεις τον κόπο και τα λεφτά του;
Τέλειο το όνομα και η ιστορία του! Με ένα παρόμοιο τρόπο έδωσα κι εγώ το όνομα στη δικιά μου.
Πολλά και χαρούμενα χρόνια μαζί να έχετε!

• Like
Reactions: SonqoPura

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.969
20.398
Καλώς ήρθες στο φόρουμ :)

Λες ότι είχες ξαναγράψει πριν μήνες, αλλά με μόλις ένα ποστ, κάτι δεν συνάδει. Με άλλο nick μάλλον ε;

Να το χαίρεσαι το κουτάβι σου. Γλύκα είναι!
Και να μην σε νοιάζει και ψάχνεις, από τι ράτσες μπορεί να προέρχεται.
Τι σημασία έχει;
Καλύτερα να κάτσεις να διαβάσεις, τα άπειρα θέματα που υπάρχουν, για την ασφάλεια και την ευζωία του :)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Παράξενες μίξεις έχει η Σέρφη! Πρώτη φορά έχω δει γκριφονοειδές με όρθια αφτιά!
Πανέμορφη είναι να την χαίρεστε.

• Like
Reactions: myEnzo