Κακακια και τσισα στηηην...πανιτσα

Alex18

Member
3 Νοεμβρίου 2018
5
4
23
Καλησπερα στο Φορουμ και καλως σας βρηκα,απεκτησα προσφατα ενα κουταβι 1 μηνου και 10 μερες σημερα,προσπαθω να το μαθω να κανει την αναγκη του στην πανα αλλα καμια προοδος,σημερα αγορασα και σταγονες για την πανα που παλι δεν ειδα αποτελεσμα. Ειχαμε και παλια σκυλια αλλα ημουν πιο μικρος και δεν ειχα ασχοληθει με την εκπαιδευση,τωρα ομως πρεπει! Καποιες συμβουλες και οηδηγιες για το πως να τον εκπαιδευσω; Καθε ποτε να τον πηγαινω για κακακια και τσισα στην πανα; Μετα απο ποση ωρα απο το φαγητο;

• Like
Reactions: Tonaki

Tonaki

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2018
85
128
Καλησπέρα & καλως ήρθες!!
(& εγώ νέα είμαι, σίγουρα οι πιο έμπειροι θα σε κατατοπίσουν πολύ καλύτερα, αλλά για αρχή) :

Υπάρχουν πάρα πολλά θέματα στο φόρουμ/ ψάξε, διάβασε, κάνε αναζητήσεις

Τα κουτάβια τον πρώτο καιρό είναι λίγο ζόρικα με το πρόγραμμα της τουαλέτας τους, οπότε χρειάζεται υπομονή & επιμονή

Σταθερό πρόγραμμα στα γεύματα & μετά από κανένα 20' (αν δεν κάνω λάθος) δοκίμασε αν θέλει να τα.. κάνει..

& κάποιες πληροφορίες από σένα:
Είναι αρσενικό ή θηλυκό? (Τα "σερνικά" είναι λίγο πιο.. τζαναμπέτικα..)
Πότε θα ολοκληρωθεί ο κύκλος των εμβολίων του? (Για να μπορείτε να ξεκινήσετε & τις βόλτες..)

Alex18

Member
3 Νοεμβρίου 2018
5
4
23
Καλησπέρα & καλως ήρθες!!
(& εγώ νέα είμαι, σίγουρα οι πιο έμπειροι θα σε κατατοπίσουν πολύ καλύτερα, αλλά για αρχή) :

Υπάρχουν πάρα πολλά θέματα στο φόρουμ/ ψάξε, διάβασε, κάνε αναζητήσεις

Τα κουτάβια τον πρώτο καιρό είναι λίγο ζόρικα με το πρόγραμμα της τουαλέτας τους, οπότε χρειάζεται υπομονή & επιμονή

Σταθερό πρόγραμμα στα γεύματα & μετά από κανένα 20' (αν δεν κάνω λάθος) δοκίμασε αν θέλει να τα.. κάνει..

& κάποιες πληροφορίες από σένα:
Είναι αρσενικό ή θηλυκό? (Τα "σερνικά" είναι λίγο πιο.. τζαναμπέτικα..)
Πότε θα ολοκληρωθεί ο κύκλος των εμβολίων του? (Για να μπορείτε να ξεκινήσετε & τις βόλτες..)
Kαλησπερα,ειναι αρσενικος "χαζοκουταβος" και "ψευτονταης" οπως φαινεται :Ρ ,μεσα στην εβδομαδα(Δευτερα εως Τεταρτη το αργοτερο)θα κανει το πρωτο του εμβολιο. Η προηγουμενη ιδιοκτητρια μου ειπε πως παει σε πανα βεβαια την πρωτη μερα που ηρθε τα εκανε στην πανα,μετα το εχασε. Την εχω βαλει σε εξωτερικο χωρο την πανα μαλλον γι αυτο,και ειναι και η αλλαγη λογικα.

• Like
Reactions: Tonaki

Tonaki

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2018
85
128
Απ' όσο έχω διαβάσει, το θέμα της τουαλέτας σταθεροποιείται μετά από αρκετό καιρό, αφού περάσει από κάποια στάδια (το χάνει- το βρίσκει κλπ..)
Είναι πολύ μικρό ακόμα..
Τα αρσενικούλια έχουν & την τάση να.. μαρκάρουν την περιοχή τους, μόλις μάθουν να σηκώνουν το πόδι..
Χρειάζεται επίβλεψη, εκπαίδευση, πρόγραμμα & υπομονή..

Δεν ξέρω αν θα ήταν σωστό το εξής: επιβράβευση όταν τα κάνει στην πάνα, ήρεμο μάλωμα όταν τα κάνει εκτός..

Όταν τελειώσει & με τα εμβόλια θα μπορείτε να βγαίνετε & βόλτες & σιγά σιγά θα μπει στο νόημα ;)
& όσο μεγαλώνει θα περιοριστούν τα γεύματα & θα κρτιέται & για περισσότερη ώρα!!(y)

• Like
Reactions: Alex18

ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Τα κουτάβια δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποχωρίζονται τη μητέρα και τα αδέρφια τους πριν από την ηλικία των οκτώ εβδομάδων. Το γιατί μπορείς να το βρεις άνετα σε αναζητήσεις.

Για να καταλάβεις περισσότερα διάβασε Σωστός τρόπος απόκτησης κουταβιού!!

Όταν το διαβάσεις μάλλον θα πεις στην προηγούμενη ιδιοκτήτρια πως είναι ανεύθυνη, αν είναι αυτή που έχει την σκύλα η οποία γέννησε το κουτάβι. Εσύ κάνε την αυτοκριτική σου.

Δες τα παρακάτω

εκπαιδευση πανας
Βοήθεια ! Ο μικρούλης κάνει την ανάγκη του στο κρεβάτι του!

ΥΓ Μέχρι νεωτέρας έχω ενδείξεις πως τρολλάρεις ...

Φιλικά

• Like
Reactions: Hiraeth

Alex18

Member
3 Νοεμβρίου 2018
5
4
23
Τα κουτάβια δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποχωρίζονται τη μητέρα και τα αδέρφια τους πριν από την ηλικία των οκτώ εβδομάδων. Το γιατί μπορείς να το βρεις άνετα σε αναζητήσεις.

Για να καταλάβεις περισσότερα διάβασε Σωστός τρόπος απόκτησης κουταβιού!!

Όταν το διαβάσεις μάλλον θα πεις στην προηγούμενη ιδιοκτήτρια πως είναι ανεύθυνη, αν είναι αυτή που έχει την σκύλα η οποία γέννησε το κουτάβι. Εσύ κάνε την αυτοκριτική σου.

Δες τα παρακάτω

εκπαιδευση πανας
Βοήθεια ! Ο μικρούλης κάνει την ανάγκη του στο κρεβάτι του!

ΥΓ Μέχρι νεωτέρας έχω ενδείξεις πως τρολλάρεις ...

Φιλικά
Kαλησπερα ευχαριστω για τις πληροφοριες,αλλα γιατι να "τρολλαρω";

Alex18

Member
3 Νοεμβρίου 2018
5
4
23
τον έχεις περιορισμένο σε πάρκο ή ελεύθερο σε όλο το σπίτι;
Ελευθερο στο σπιτι,κυριως στο σαλονι βασικα που εχει αμεση επαφη με το μπαλκονι οπου εχω την πανα!

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Ελευθερο στο σπιτι,κυριως στο σαλονι βασικα που εχει αμεση επαφη με το μπαλκονι οπου εχω την πανα!
λάθος! είναι πολύ μικρό ακόμα για να τον αφήνεις σε όλο το σπίτι. Θα μπερδεύεται ευκολα. Πάρε πάρκο, βάλε στη μία άκρη το κρεβάτι του και στην άλλη την πάνα. Θα πηγαίνει από μόνος εκεί. Αλλιώς μόλις ξυπνάει, μετά το φαγητό και μετά το παιχνίδι να τον πηγαίνεις στην πάνα και να τον κρατάς εκεί μέχρι να τα κάνει. Μόλις τα κάνει το πανηγηρίζεις έντονα, του δίνεις λιχουδιά και λες πολλά μπράβο, μετά από λίγες φορές θα το εμπεδώσει.

• Like
Reactions: Alex18 and Tonaki

Alex18

Member
3 Νοεμβρίου 2018
5
4
23
λάθος! είναι πολύ μικρό ακόμα για να τον αφήνεις σε όλο το σπίτι. Θα μπερδεύεται ευκολα. Πάρε πάρκο, βάλε στη μία άκρη το κρεβάτι του και στην άλλη την πάνα. Θα πηγαίνει από μόνος εκεί. Αλλιώς μόλις ξυπνάει, μετά το φαγητό και μετά το παιχνίδι να τον πηγαίνεις στην πάνα και να τον κρατάς εκεί μέχρι να τα κάνει. Μόλις τα κάνει το πανηγηρίζεις έντονα, του δίνεις λιχουδιά και λες πολλά μπράβο, μετά από λίγες φορές θα το εμπεδώσει.
Αυτο κανω το να το πηγαινω εγω στην πανα ωστε να το μαθει!! Εχθες ολα τα κακακια τα εκανε στην πανα εκτος απο το βραδυ που ξυπνησε και το πρωι που δε προλαβα(συγχωρεστε με ειμαι 17 και δε προλαβα να σηκωθω νωρις),αλλα τα τσισα στις 10 φορες τα 3 ηταν στην πανα! Σημερα ομως προοδος! Τσισα στην πανα 2/3 φορες και κακακια στην πανα επισης!