Κακος εκτροφεας??

ioannisg3891

Active Member
23 Φεβρουαρίου 2009
33
0
Αγαπητά μέλη του φόρουμ,

θα ήθελα να σας ενημερώσω, πως τελικά ο εκτροφέας κατάφερε να πατήσει πάνω στον συναισθημαιτικό δεσμό που έχουμε αναπτύξει με το ζώο, και αρνείται να μας επιστρέψει τα χρήματα της αγοράς.

Ενώ είχε συμφωνήσει να μας επιστρέψει τα 550 ευρώ, τώρα, καθώς, όπως λέει, του κάναμε μεγάλη δυσφήμιση μέσω του φόρουμ

(εν τω μεταξύ, ο ίδιος αποκαλύφτηκε, εμείς μάλλον διαφήμιση του κάναμε) ζητά να του επιστρέψουμε το ζώο και να το κάνει ό,τι αυτός θέλει.

Το σκυλί δέχεται φαρμακευτική αγωγή που μας κοστίζει 45 ευρώ ανά 12 ημέρες, τρώει ειδική τροφή που κοστίζει 72 ευρώ το 15 κιλο και περιμένουμε να μεγαλώσει για να την υποβάλουμε σε εγχείριση που κοστίζει γύρω στις 2000 ευρώ.

Το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει ως σωστός επαγγελματίας και άνθρωπος, θα ήταν να συνεισφέρει στο πρόβλημα, επιστρέφοντάς μας τα χρήματα. Όχι τόσο για τα λεφτά, αλλά για την κίνηση.

Συνεπώς, κακός επαγγελματίας; Κακός άνθρωπος; Κακός εκτροφέας;

Τα συμπεράσματα δικά σας...

Ζητώ συγγνώμη για τα πολλά μηνύματα, αλλά δεν δέχεται με τίποτα την ενιαία τοποθέτηση, δεν ξέρω γιατί.

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Οπότε οικονομικά συμφέρον είναι να του επιστρέψετε τον σκύλο πριν μπείτε σε περισσότερα έξοδα.

Από συναισθηματικής τώρα πλευράς και εάν δεν αντέχετε να αποχωριστείτε το σκύλο , τον κρατάτε και διεκδικείτε αυτά που θεωρείτε δίκαια δικαστικός.

Αυτές τις επιλογές βλέπω σαν λογικές , εκτός και αν υπάρχει και η περίπτωση να τα ξεχάσετε όλα και να κρατήσετε το σκύλο.

Όλα τα θέματα είναι διαπραγματεύσιμα...Σας έδινε λεφτά και απορίψατε αυτή τη λύση , απέσυρε αυτή την επιλογή και σας δίνει άλλη και εσείς πάλι την απορίπτετε γιατί θεωρείτε κάτι άλλο δίκαιο και ορθό.

Έτσι είναι η ζωή!...Λύση από εδώ δεν θα βρεθεί (και με αυτό τον τρόπο) , αρμόδιοι είναι άλλοι μάλλον (δικαστήρια , δικηγόροι).

Ανενημέρωτος πελάτης?...Κακός ιδιοκτήτης?...Πρόβλημα επικοινωνίας?...Η κακιά η ώρα?...Ποιός ξέρει?

Last edited:

ioannisg3891

Active Member
23 Φεβρουαρίου 2009
33
0
Το σκυλί ανήκει στην οικογένεια και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για την υγεία του.

Ανενημέρωτος πελάτης...για ποιον λόγο; Κακός ιδιοκτήτης...για ποιον λόγο; Πρόβλημα επικοινωνίας...για ποιον λόγο; Η κακιά η ώρα...σίγουρα!

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Ανενημέρωτος πελάτης γιατί ως πελάτης πρέπει να γνωρίζεις το καλύτερο και το χειρότερο που μπορεί να σου τύχει ώστε να αντιδράσεις ανάλογα πρίν να είναι αργά (συναισθηματικό δέσιμο , χάσιμο χρόνου χρημάτων , κλπ.).

Επίσης για να αντιδράσεις όπως πρέπει και όχι όπως να'ναι.

Κακός ιδιοκτήτης γιατί έγιναν αρκετά λάθη , σε μικρό χρονικό διάστημα που μπορεί να επηρέασαν την κατάσταση από λίγο εώς πολύ.

Πρόβλημα επικοινωνίας υπάρχει αυταπόδεικτο μια που δεν καταφέρατε να έρθετε σε μία συμφωνία.

Η "κακιά η ώρα" γιατί ένας "άριστος εκτροφέας όσον αφορά την ποιότητα της φυλής" και τα λόγια είναι δικά σου , έτυχε να έχει ένα σκύλο με πρόβλημα ένω έχει δώσει δεκάδες άλλους χωρίς.
Επίσης γιατί ένας υποψήφιος ιδιοκτήτης απευθύνθηκε σε εκτροφέα και όχι pet-shop για να αποφύγει όλα αυτά , αλλά τελικά τα βρήκε μπροστά του.

Είχες αναφέρει παλαιότερα πως το θέμα έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.
Τι γίνετε σε αυτό το επίπεδο τελικά?

ioannisg3891

Active Member
23 Φεβρουαρίου 2009
33
0
Συμφωνώ απόλυτα πως πέσαμε στην περίπτωση, καθώς το συγκεκριμένο εκτροφείο βγάζει όντως άριστα σκυλιά! Ως προς αυτό δεν υπάρχει καμία αμφιβολία!

Εάν αναφέρεσθε στο φόρουμ, σας ενημερώνω πως δεν υπήρξε αντίδρασή μας στο πρόβλημα. Κάποιος γνωστός μου έφερε το θέμα εδώ και αναγκάστηκα να παρέμβω, καθώς ο εκτροφέας παρουσίασε τα γεγονότα πλήρως λανθασμένα.

Ως πελάτης, αγόρασα ένα σκυλί 5,5 μηνών με τις καλύτερες προϋποθέσεις, και τρεις μήνες αργότερα μου βγήκε βαριά άρρωστο!

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Εγώ δεν έχω καταλάβει γιατί δεν επιστρέψατε τη σκύλα στον εκτροφεα (που επανελλειμένως σας πρότεινε να σας δώσει τα χρήματα σας πίσω) από την αρχή και να τελειώνει η υπόθεση.

Τελικά (επειδή παρέλειψες να μας απαντήσεις) θα κινηθείτε ή όχι δικαστικά?

ioannisg3891

Active Member
23 Φεβρουαρίου 2009
33
0
Όσο για το κακός ιδιοκτήτης, δεν νομίζω να μπορείτε να το κρίνετε, καθώς δεν γνωρίζετε ούτε εμένα προσωπικά, ούτε την οικογένειά μου, ούτε το σκυλί.

Υποθέτω πως ο ισχυρισμός σας βασίζεται στην απεγνωσμένη προσπάθεια του εκτροφέα να βγει αλώβητος από την κατηγορία μου, η οποία αφορά αποκλειστικά τη συμπεριφορά του.

Ο εκτροφέας μας πρότεινε να μας επιστρέψει τα χρήματα αφού το είχαμε είδη 3-4 μήνες.

Η άποψή μου είναι πως το εκτροφείο πουλάει ψυχές και όχι υλικά αντικείμενα που μπορούν να επιστραφούν.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Η άποψή μου είναι πως το εκτροφείο πουλάει ψυχές και όχι υλικά αντικείμενα που μπορούν να επιστραφούν.
Χωρίς να επεμβαίνω στη συγκεκριμένη κουβέντα στα άλλα ζητήματα, σε αυτό 1000 φορές μπράβο :)

ioannisg3891

Active Member
23 Φεβρουαρίου 2009
33
0
Για το εάν θα κινηθούμε δικαστικώς, θα το αποφασίσει ο θείος και η θεία μου, διότι αυτοί πληρώνουν. Εάν ήταν καθαρά δική μου υπόθεση, θα έφτανα σίγουρα στην αγωγή!

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
υπαρχει ενα κουμπακι που κανεις edit αν ξεχασες κατι να γραψεις
επειδη διαβασα ολο το θεμα σωστα τα λεει ο djdoctor
καλο θα ηταν να βρειτε μια λυση για το καλο της μικρης.
παντως και εμενα αν παθει κατι ο μικρος δεν θα απαιτησω τιποτα απο τον
εκτροφεα γιατι οταν κανονιζα για κουταβι δεν ειπαμε τιποτα αν εχει κατι τι γινεται αν παθει
και ειναι λαθος μου φυσικα:(

ioannisg3891

Active Member
23 Φεβρουαρίου 2009
33
0
Φίλε μου, το ξέρω το κουμπάκι, και γενικά ξέρω να χειρίζομαι τους υπολογιστές, ωστόσο αντιμετωπίζω μεγάλο πρόβλημα με τις απαντήσεις μου, δεν τις δέχεται με τίποτα. Έχω δοκιμάσει τα πάντα.

Επίσης, να σας ενημερώσω πως υπάρχει φωτογραφία που τραβήχτηκε τη δεύτερη μέρα της αγοράς, στην οποία φαίνεται ξεκάθαρα ένα εξόγκωμα στο δεξί πίσω άκρο, το οποίο έχει και το μεγάλο πρόβλημα.

Η φωτογραφία αποδεικνύει ότι ο εκτροφέας γνώριζε το πρόβλημα όταν μας πούλησε το σκυλί.

Και επαναλαμβάνω, το θέμα δεν είναι το οικονομικό, απλά θεωρούμε τη στάση και συμπεριφορά του εκτροφέα απαράδεκτη. Θα μπορούσε να μας δώσει 100 ευρώ, 50, κάτι που να δείχνει ότι ενδιαφέρεται και δεν μας κοροϊδεύει.

chiara

Well-Known Member
12 Ιουνίου 2008
274
0
Nea Smirni
να κάνω μία ερώτηση. Ο εκτροφέας τι θα την έκανε την σκύλα σε περίπτωση που του την επέστρεφαν;

chiara

Well-Known Member
12 Ιουνίου 2008
274
0
Nea Smirni
Δηλαδή σκυλιά που παρουσιάζουν δυσπλασία πάνε για ευθανασία ή εξαφανισμός της σκύλας για να σωθεί το prestige του εκτροφείου;

ioannisg3891

Active Member
23 Φεβρουαρίου 2009
33
0
Σκυλιά με δυσπλασία δεν πρέπει να ζευγαρώνουν για να μη διαιωνίζεται το πρόβλημα. Τώρα, στη συγκεκριμένη περίπτωση, μάλλον το δεύτερο ισχύει.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Η δική μου άποψη είναι ότι το ζώο έπρεπε από την πρώτη στιγμή να επιστραφεί στον εκτροφεα και να πάρετε τα χρήματα σας πίσω.

Τα περί ψυχής βεβαία δεν στεκουν σε κανένα δικαστήριο αλλά γι΄αυτό είναι αρμόδιος να σας ενημερώσει ο/η δικηγόρος σας. Η δική μου παρατήρηση είναι να αφήσουμε κατά μέρος την επιλεκτική ευαισθησία διότι αγγίζει τα όρια της υποκρισίας. Αν πιστεύατε ότι οι ψυχές δεν αγοράζονται/ πουλιουνται/ επιστέφονται, πολύ κακώς αγόρασατε σκύλο. Δεν γίνεται να αγοράζονται οι ψυχές αλλα να μην επιστέφονται! Ή το ένα θα ισχύει ή το άλλο. Αν δεν συμφωνούσατε με την τακτική αυτή, ας παίρνατε ένα αδέσποτο από το δρόμο τζάμπα. ;)

Ο εκτροφεας απ’ ότι κατάλαβα, δεν αποποιήθηκε των ευθυνών του. Άμεσα σας πρότεινε επιστροφή των χρημάτων σας ή αντικατάσταση του ζώου. Το ότι δεν φτάσατε σε συμφωνία σημαίνει πως δεν υπήρχε διάθεση συμβιβασμού ούτε από τη μια ούτε από την άλλη πλευρά.

Ελπίζω να βρεθεί λύση έστω μέσω της δικαστικής οδού.

ioannisg3891

Active Member
23 Φεβρουαρίου 2009
33
0
Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω.

Δεν πρόκειται περί επιλεκτικής ευαισθησίας, και σαφώς δεν πρόκειται περί υποκρισίας. Το γεγονός ότι θελήσαμε να αποκτήσουμε σκύλο της συγκεκριμένης ράτσας,

δεν αποκλείει το γεγονός να δεθήκαμε μαζί του όπως ακριβώς δενόμαστε με κάποιον φίλο ή ακόμη και συγγενή. Άλλο το ένα, και άλλο το άλλο.

Συνεπώς, όταν αρρωστήσει ένα μέλος της οικογενείας σου, δεν μπορείς απλά να το αντικαταστήσεις και να πάρεις άλλο.

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Πήγα να γράψω αυτά:

Τα περί ψυχής βεβαία δεν στεκουν σε κανένα δικαστήριο αλλά γι΄αυτό είναι αρμόδιος να σας ενημερώσει ο/η δικηγόρος σας. Η δική μου παρατήρηση είναι να αφήσουμε κατά μέρος την επιλεκτική ευαισθησία διότι αγγίζει τα όρια της υποκρισίας. Αν πιστεύατε ότι οι ψυχές δεν αγοράζονται/ πουλιουνται/ επιστέφονται, πολύ κακώς αγόρασατε σκύλο. Δεν γίνεται να αγοράζονται οι ψυχές αλλα να μην επιστέφονται! Ή το ένα θα ισχύει ή το άλλο. Αν δεν συμφωνούσατε με την τακτική αυτή, ας παίρνατε ένα αδέσποτο από το δρόμο τζάμπα. ;)
...αλλά με πρόλαβαν. :)

Όντως οι ψυχές δεν πωλούνται και δεν αγοράζονται , τα σκυλιά όμως ναί.
Ότι πωλείται και ότι αγοράζεται λοιπόν είναι προϊόν.Έμβιο ή όχι (και δε λέω άψυχο ή έμψυχο γιατί η ψυχή είναι "θρησκευτική πεποίθηση" περισσότερο και δεν αποδυκνείετε η ύπαρξη ή έλλειψη της).

Για αυτό σου λέω ότι η στάση σας , ως πελάτης ήταν λάθος.

Επίσης φαίνεται ότι και ως υποψήφιοι ιδιοκτήτες Ροτβάιλερ , μάλλον (δεν μπορώ να είμαι σίγουρος , αν θες μας λες) , δεν είσασταν και τόσο συνειδητοποιημένοι.
Δηλαδή γιατί Ροτβάιλερ και όχι κάποιο άλλο σκυλάκι?
Τι είναι Ροτβάιλερ και τι το κάνω αφού το πάρω?...και άλλα πολλά που δεν είναι του παρόντος.

Για το εάν θα κινηθούμε δικαστικώς, θα το αποφασίσει ο θείος και η θεία μου, διότι αυτοί πληρώνουν. Εάν ήταν καθαρά δική μου υπόθεση, θα έφτανα σίγουρα στην αγωγή!
Με βάση το παραπάνω καταλαβαίνω πως τελικά δεν ισχύει το παρακάτω ε?

Αρχικά σας ενημερώνω πως το ζήτημα έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, και, έπειτα από τηλεφώνημα του δικηγόρου μας...

ioannisg3891

Active Member
23 Φεβρουαρίου 2009
33
0
Καταλαβαίνετε πως ήταν και είναι αδύνατον να επιτρέψουμε το σκυλί και να δεχτούμε άλλο.

Επίσης, δεν καταλαβαίνω την επιμονή σας εις ό,τι αφορά τον μεταξύ μας συμβιβασμό.

Έχω πει και παραπάνω πως ο εκτροφέας παρουσίασε τα γεγονότα λανθασμένα.

Η αρχική του πρόταση ήταν να βρούμε κάποιον γείτονα να δώσουμε το σκυλί, και θα μας έβρισκε άλλο σε καλή τιμή.

Έπειτα, μας υποσχέθηκε πως θα μας έδινε γιο του Ράσμους.

Μετά γιο του Βόταν και της Λέιζη.

Αφού τα κουτάβια πέθαναν όλα (ενώ εμείς τα βλέπαμε πουλημένα στο ίντερνετ)

μας πρότεινε να μας επιστρέψει τα χρήματα και να του δώσουμε το σκυλί για να το κοιμίσει.

Εμείς αρνηθήκαμε και μας υποσχέθηκε πως θα μας έδινε από άλλη γέννα.

Και τότε, ξαφνικά, μας είπε πως θα μας δώσει τελικά θηλυκό. Όταν αρνηθήκαμε, είπε πως κουράστηκε και πως αυτός αποφασίζει και όχι εμείς. Και τότε ξεκινάει η ιστορία μας.

Δεν θεωρώ υποχρέωσή μου να αποδείξω εδώ τις γνώσεις μου σχετικά με τη φυλή. Επίσης, δεν νομίζω ότι σας αφορούν τα κίνητρά μας όσον αφορά την αγορά του συγκεκριμένου σκύλου.

chiara

Well-Known Member
12 Ιουνίου 2008
274
0
Nea Smirni
Εγώ επιμένω, μπορεί λόγω απειρίας λόγω συναισθηματικού δεσίματος με το πρώτο μου σκύλο ,και ξαναρωτάω. Τα σκυλιά με πρόβλημα, π.χ δυσπλασία, πάνε στον ΚΑΙΑΔΑ;

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.326
Μέλη
20.093
Νεότερο μέλος
Melenia78