Κακοσμία στόματος – σάλιου της πινσερίνας

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Έχω την εντύπωση ότι με το μαγειρευτό τα δόντια θέλουνε περισσότερο προσοχή απ' ότι με την ξηρά. Λογικό μου ακούγεται εδώ που τα λέμε, οπότε καλό βούρτσισμα!
O οδοντιατρος μου είπε ότι δεν ισχύει αυτό. Είναι μύθος ότι η ξηρά καθαρίζει, γιατι γίνεται σκόνη στο στόμα του σκυλου και κολλάει ακόμα περισσότερο.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Σημερα το πρωι πηγε ξανά η γυναικα μου την Ζηνα στην γιατρο μας.
Της εδωσε μια αντιβιωση για 4 μερες για πιθανους μύκητες του στοματος και ένα ειδικο σπρέι για την κακοσμια.
Ηταν κατά των βιομηχανικων μασουλητηριων και της οδοντόκρεμας.

Περασα κι εγω από τον κρεοπώλη μας και πηρα μεγαλα μοσχαρισια κοκαλα για την Ηρα και μικρα για την Ζηνα.

Το φαϊ της Ζηνας θα το δω με πιο μεγαλη συνεπεια χωρις καθολου ξηρά και με πολύ ηπια μαγειρεμενο ξεκοκαλισμένο κοτοπουλο και μοσχαρι με λιγα ζυμαρικα ή λαχανικα, βραστο μονο με λιγο λαδι και μηδέν αλάτι κι καρυκεύματα.
Ειμαι υπερ του συκωτιου που αρεσει παρα πολύ στην Ζηνα αλλά η γιατρος ειπε να το αποφυγουμε.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Αντιβίωση προληπτικά? Αμάν ρε γαμώ το με την υπερ-συνταγογράφηση αντιβιωτικών (από ανθρωπογιατρούς και κτηνίατρους). Φαντάζομαι μπορεί να έχει δίκιο... Να ευχηθώ περαστικά της.

Σου είπε γιατί είναι κατά της οδοντόκρεμας? Και το συκώτι τι πειράζει? Για την κακοσμία ή για κάποιον άλλο λόγο?

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Κι εμενα δεν μου αρεσε αυτό με την αντιβιωση αλλά η επομενη κινηση ειπε θα είναι νάρκωση για ελεγχο των δοντιων, κατι που δεν το θελω, οπότε δοκιμαζουμε προληπτικα την αντιβιωση, μπας και είναι μύκητες και όχι προβλημα με τα δοντια.

Δεν μου ανελυσε για ποιο λογο είναι κατά της οδοντοκρεμας και του συκωτιου.
Για την οδοντοκρεμα δεν χαλάστηκα και πολύ αλλά για το συκωτι με πειραξε γιατι στην Ζηνα αρεσει τρελά. Είπε απλά ότι το κοτοπουλο και το μοσχαρι είναι πολύ καλυτερα.

Εδωσα και στις δυο πριν λιγο από ένα ωμο κοκαλο. Ένα τεραστιο στην Ηρα και ένα πολύ μικρο στην Ζηνα.
Μιλαμε τετοια αφοσίωση σε κατι δεν εχω ξαναδει στα σκυλια μου. Η τελεια απασχοληση.
Για να δουμε όμως και τα αποτελεσματα αργοτερα.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Μια ερωτηση παιδια, επειδη βλεπω με χαρά ότι έχουν ξετρελαθεί και οι δυο, εχουν απασχοληση και ησυχασε και το δικο μου το κεφαλι.
Πόσο συχνα μπορω να τους δινω κοκαλα?

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ζητω συγνωμη από την διαχειρηση για τα πολλαπλά ποστ αλλά παρελειψα να αναφερω τα φαρμακα.

Αντιβιωση: STOMORGYL 10
Σπρέι: pet fresh spray της εταιριας TAFARM

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Και το συκώτι τι πειράζει? Για την κακοσμία ή για κάποιον άλλο λόγο?
Για άλλο λογο. :)

Αφ΄ενός τα εντόσθια καλό είναι να μην υπερβαίνουν το 10% της τροφής διότι ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα διάρροιας στο σκύλο και αφ΄ ετέρου το συκώτι μπορεί να είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λίπος, βιταμίνη Α και βιταμίνες Β, αλλά η υπερβολική του κατανάλωση μπορεί να οδηγήσει σε τοξικότητα από βιταμίνη Α (ανορεξία, προβλήματα στους μύες και στα οστά.).

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Πάντως αυτό το θέμα με τα κόκαλα δεν το έχω πιάσει πλήρως..... ο Denis λέει οτι κάποια κόκαλα κρατανε δυο μήνες..... εσύ δίνεις κάθε 2-3 μέρες.... υποθέτω ότι ο Αρης που δε δινει μπαρφ, μάλλον αναφέρεται στα πρώτα.....

Μπορεί να δώσει κανεις ένα παράδειγμα τι ακριβώς ζητάει στο χασάπη? Ποια τα μεν, ποια τα δε??

Εκτος απο πουλερικά κτλ που είναι προφανώς μικρά και τρώγονται επι τοπου.....

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Πάντως αυτό το θέμα με τα κόκαλα δεν το έχω πιάσει πλήρως..... ο Denis λέει οτι κάποια κόκαλα κρατανε δυο μήνες..... .....
ναι, οταν το ειχα διαβασει , ειχα απορησει κι εγω αλλα σκεφτηκα μηπως αναφεροταν σε μικροσωμα σκυλια:confused:
εγω δινω αυτα τα μεγαλα με το μεδουλι-δεν ξερω πως λεγονται- που εχουν βαλει κατα καιρους και φωτογραφιες εδω.
που ειναι το κοκκαλο και στην μια ακρη κανει σαν κωλαρακι :p πως λεγεται μωρε?
ε, αυτο το κοκκαλο, τα δικα μου, το αφηνουν μια πετρινη φλογερα,:p σε δυο μερες.
ε και σε μια δυο μερες, ξαναδινω.
στον μικρο που δινω μικροτερο κοκκαλο, ενταξει, δεν το φτανει σε τετοια σημεια, τρωει αυτο που εχει το περισσοτερο ενδιαφερον.
"μεγαλα μοσχαρισια κοκκαλα με μεδουλι" ζηταω.

Last edited:

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
παιδια εγω της δινω κοκαλα μοσχαρισια ειναι νομιζω..τα παιρνω απο πετ-σοπ συσκευασμενα,ωμα (η συσκευασια δεν εχει αερα καθολου δεν θυμαμαι την λεξη τωρα).η εταιρεια ειναι η trixie.(επιτρεπεται να το αναφερουμε ε??)ποια η γνωμη σας??
παντως σε 2 μερες το πολυ τα καθαριζει..αφηνει ενα πολυ μικρο κομματι και αυτο γιατι δεν μπορει να το πιασει καλα για να το δαγκωνει.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Αφ΄ενός τα εντόσθια καλό είναι να μην υπερβαίνουν το 10% της τροφής διότι ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα διάρροιας στο σκύλο και αφ΄ ετέρου το συκώτι μπορεί να είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λίπος, βιταμίνη Α και βιταμίνες Β, αλλά η υπερβολική του κατανάλωση μπορεί να οδηγήσει σε τοξικότητα από βιταμίνη Α (ανορεξία, προβλήματα στους μύες και στα οστά.).
Μάλιστα. Δε θα χαρεί πολύ το σκυλί μου όταν το μάθει :-|
Από κάθε topic όλο και κάτι μαθαίνεις :)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Είναι μύθος ότι η ξηρά καθαρίζει, γιατι γίνεται σκόνη στο στόμα του σκυλου και κολλάει ακόμα περισσότερο.
και λογικό.., όταν μια κροκέτα σπάει με τα δάχτυλα του ενός χεριού ποσο μπορεί να καθαρίσει τα δόντια..;):)

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
μονο τα ειδικα κοκαλα και γενικως τα κοκαλα καθαριζουν τα δοντια.η ξηρα τροφη δεν τα καθαριζει.βεβαια οι κατοχοι κουταβιων δεν χρειαζεται να ανησυχειτε ακομα για οδοντικα προβληματα...θα ειναι ολολευκα μεχρι μια ηλικια...

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Παιδια, όπως ειδατε το παλεύουμε από ολες τις μεριες το θεμα.
Φαρμακα, κοκαλα, διατροφή, σπρέι.
Ηδη η κακοσμία μειωθηκε παρα πολύ αλλά δεν ξερω πού οφειλεται γιατι τα καναμε όλα μαζι.
Εδώ δεν μιλαμε βεβαια για θαύμα… :rolleyes:;):p

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr