Καλααζάρ και προφύλαξη

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Και με το να με βρίζεις θα γράψω εσένα στα &*^%*%%^ μου
Alexandra είσαι ή Alexandros?????????

το ξαναγράφω γιατί προφανώς έχεις προβλημα

ΜΑΚΗΣ 8 θέματα πιο πάνω

δεν απευθυνομε σε εσένα

απευθυνομε σε όλους

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Μάκη Αλεξάνδρα είμαι, αλλά μετά το 8 θέματα πιο πάνω, αναφερόσουν προσωπικά σε μένα.

Δεν έχω όρεξη να το ξαναπιάσω αυτό, άλλα λέγαμε.

noela, εγώ μετέφερα αυτά που μου είχε πει ο κτηνίατρός μου. Το σκυλί μου έχει τίτλο 1/100, αλλά με προειδοποίησε ότι κατά τη διάρκεια της θεραπείας δεν κολλάει, έχεις δίκιο, αλλά παραμένει για πάντα φορέας όταν γίνει καλά.

Ίσως κάνω λάθος, αλλά εγώ αυτό το μετέφρασα στο ότι το ζώο μπορεί να μεταδόσει την ασθένεια. Νομίζω ότι αν γνωρίζεις ότι το ζώο σου πάσχει από κάτι μεταδοτικό και δεν παίρνεις τα μέγιστα μέτρα που μπορείς, είσαι το λιγότερο ανεύθυνος.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Εγώ διάβασα πάντως στο link που παρέθεσε ο Oscar το εξής:

"Πάντως τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι περίπου το 25 % των ζώων που ακολουθούν θεραπεία γιατρεύονται εντελώς, το 50% δεν έχει συμπτώματα αλλά είναι φορέας της ασθένειας και το 25% καταλήγει. Μεγάλη σημασία έχει να διαπιστωθεί η ασθένεια όσο το δυνατόν πιο σύντομα γιατί προκαλεί νεφρική ανεπάρκεια."

CostasKontadakis

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2008
112
0
Alexandra, τι τίτλο είχε η σκυλίτσα σου όταν διαγνώστηκε η ασθένεια?

ROTTIE: Το κείμενο διορθώθηκε και γράφτηκε στα Ελληνικά. Θερμή παράκληση να μην χρησιμοποιούμε Greeklish διότι δεν εμφανίζονται στην αναζήτηση.

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
CostasKontadakis said:
Alexandra, ti titlo eixe h skylitsa sou otan diagnwsthke h astheneia?
1/800. Κάναμε 4 κύκλους θεραπείας, τρεις στην αρχή με τον τίτλο να πηγαίνει από το 1/800 στο 1/400 και ξανά στο 1/600.

μετά τον 4ο κύκλο συνέχισα zyloric και συνέχισε να πέφτει. Αυτό για 1,5-2 χρόνια. εδώ και 1,5 χρόνο είναι 1/100 και έχω σταματήσει και τα χάπια.

john7

Member
20 Φεβρουαρίου 2008
9
0
Παιδιά όσον αφορά εμένα, ο σκύλος κατά την διάρκεια της θεραπείας και για λίγο καιρό αργότερα, έζησε στο σπίτι μέσα, για δύο κυρίος λόγους
1) Για να τον προσέχω καλύτερα από κοντά,
2) Επειδή από όσα μου είχαν πει οι κτηνίατροι, οι συγκεκριμένες σκνίπες δεν εντοπίζονταν ψηλά στον αέρα, αλλά στο επίπεδο του εδάφους, οπότε το να ανέβουν στον τρίτο όροφο ήταν κομματάκι δύσκολο.

Στην βόλτα, απέφευγα τα παλιά λειμέρια, και τον πήγαινα σε πιο ήσυχο μέρος, αφού τον ψέκαζα πρώτα με κάποιο εντομοαπωθητικό που μου είχαν συστήσει οι κτηνίατροι.
Εννοείτε πως δεν τον έφερνα σε επαφή με άλλα ζώα, γιατί δεν ήμουν σίγουρος αν τελικά μεταδίδονταν μόνο από την σκνίπα ή και κάπως αλλιώς.

Δεν ήξερα πως ήταν παράνομο, όμως και τώρα που το ξέρω θα τα ξαναέκανα χωρίς δεύτερη σκέψη.

Συμφωνώ ωστόσο ότι θα πρέπει και ο ιδιοκτήτης να είναι υπεύθυνος και γνώστης των πράξεών του.

Το να σκοτώνεις ότι φοβάσαι δεν αποτελεί λύση και αν μη τι άλλο μας οδήγεί πίσω σε εποχές περασμένες.

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
john7 αυτό με το ύψος της πολυκατοικίας το θεωρώ λίγο μύθο.

Δεν είναι ότι δεν πετάει τόσο ψηλά η σκνίπα, φτάνει, θεωρητικά όμως φυσάει περισσότερο σε μεγαλύτερο ύψος και την παρασέρνει.

Και εγώ στον 3ο μένω, αλλά αν περίμενα να βγάζω δάκτυλο στον άνεμο για να δω αν θα τα βάλω μέσα ή έξω βράσε όριζα.

Το θέμα με τα προστατευτικά μέτρα είναι το εξής. Εγώ που έχω μολυσμένο ζώο πρέπει να πάρω όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μη νοσήσουν τα υπόλοιπα. Αλλιώς είμαι ανεύθυνη. Συμφωνώ και επαυξάνω.

Όποιος όμως θεωρεί τη σίτα σαν το μόνο κατάλληλο μέσο προστασίας του ζώου, δεν πρέπει να το εφαρμόσει έτσι και αλλιώς στα δικά του, εφόσον είναι υγιή, για να τα προστατέψει?

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Alexandra said:
Τι εννοείς αρνητική? Τίτλο 1/100?

Και η δική μου τόσο έχει και είναι φορέας.
εννοω ΑΡΝΗΤΙΚΗ.
το 1/100 σημαινει "ΑΡΝΗΤΙΚΟ"?

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Galazio ρωτάω γιατί το 1/100 σημαίνει θεωρητικά ότι το ζώο είναι υγιές. Στο 1/200 είναι το αμφίβολο.

Αλλά δεν έχω καταλάβει, και ας το εξηγήσουν οι γνώστες, αν το 1/100 ταυτίζεται με το αρνητικό.

Εμένα ο κτηνίατρος με 1/100 μου είπε ότι το ζώο παραμένει φορέας. Περισσότερα δεν ξέρω.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
όχι

το 1/100 είναι ύποπτο

ξανακανεις την εξέταση μετά από ένα μήνα και αν δείξει τίτλο τότε κάνεις άλλη εξέταση (δεν θυμάμε όνομα) για να δεις αν έχει

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Δε το είχα ξαναακούσει. Μόνο τίτλο της κάνω. (αυτό με το 1/200 το έγραφε πάνω το χαρτί ότι θεωρείται το όριο αμφίβολο, θα το ξαναδώ και θα σας πω)

Ξέρει κανείς το όνομα της εξέτασης?

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Κοίταξα τις εξετάσεις και στο χαρτί του μικροβιολογικού εργαστηρίου αναγράφονται τα ακόλουθα όρια:

1/200-1/400 αμφίβολο, επαναλαμβάνεται μετά από 45-90 ημέρες.
>1/400 θετικό.

Μέθοδος IFA.

Επίσης λέει ότι για το φθορισμό και όλες τις μικροσκοπικές τεχνικές χρησιμοποιείται μικροσκόπιο Leica DMRB HC. Δεν ξέρω αν βοηθάει σε κάτι.

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
όλα τα μέλη οφείλουν να παραμένουν εντός της θεματολογίας του εκάστοτε topic, και να αποφεύγουν άσχετες και εκτός θέματος συζητήσεις.

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Galazio έκανες quote ένα μέρος της πρότασης.

Όλη η πρόταση έλεγε "Το μ@@@@α το γείτονα τον έχω χεσμένο, τα σκυλιά του τα σκέφτομαι".

Και οι λόγοι είναι για τους ίδιους που με έχει και αυτός. Εφόσον προσπαθώ να προστατεύσω τα σκυλιά και των δυο μας, δε το αναλύω περαιτέρω.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
oscar said:
όλα τα μέλη οφείλουν να παραμένουν εντός της θεματολογίας του εκάστοτε topic, και να αποφεύγουν άσχετες και εκτός θέματος συζητήσεις.
σε ποιες συζητησεις αναφερεσαι?

αλεξανδρα,ναι,διαβασα ολη την προταση και καταλαβα πως τα σκυλια του γειτονα τα σκεφτεσαι,αλλα ρωταω για ποιον λογο εχεις αυτον χεσμενο.
εν ολιγοις,ας μην τα φερει ετσι η ζωη ,ωστε να γινουμε γειτονες και να με εχεις χεσμενη.... (στο θεμα ασθενειων αναφερομαι...εαν με εχεις χεσμενη για αλλους λογους ασχετους,δεν με αφορα :wink: )

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Galazio, γιατί σε μια πολυκατοικία ουδείς δυστυχώς σέβεται το γείτονά του. Και γιατί οι άνθρωποι είναι ανενημέρωτοι. Ενδεικτικά σου λέω ότι μια φορά στο καθιστικό του κτηνιατρείου που με ρώτησαν γιατί είμαι εκεί και είπα θεραπεία για καλαζάρ δεν ξέραν από που να φύγουν.

Πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων πιστεύουν ότι το σκυλί με καλαζάρ είναι επικίνδυνο για τα δικά τους. Επειδή φοβάμαι καταγγελία και είμαι της νοοτροπίας φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά, κανείς δεν έμαθε τι έχει το σκυλί. Έτσι το θεώρησα σωστό.

Θα ρωτήσω όμως το εξής. Αν ξεφεύγω από τη θεματολογία, θα παρακαλέσω να μας μεταφέρουν αλλού.

Εσείς ως πιθανοί γείτονές μου, με ποια μέτρα προστασίας που θα λάμβανα θα ήσασταν ευχαριστημένοι?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
galazio said:
ουτε εγω δινω αναφορα για το τι συμβαινει στην οικογενεια μου,αυτο ομως δεν αναιρει το οτι ναι! το σκυλι με καλαζαρ ειναι επικινδυνο για τα σκυλια των αλλων...το οτι δεν κολλαει με το σαλιο ,τον αερα ,την επαφη,(αυτο μαλλον εννοεις πως δεν γνωριζουν)δεν σημαινει πως δεν ειναι επικινδυνο.
απο εκει και υστερα,εαν σου εκαναν καταγγελια,τι πιστευεις οτι θα γινοταν?

για το τελευταιο που ρωτας τωρα...
θα ημουν ικανοποιημενη εαν δεν εβγαζες τον σκυλο εξω απο το σπιτι 7 το απογευμα-με 9 το πρωι...
εφοσον αυτο δεν μπορει να γινει,ταισμα με σκορδο καθημερινα,αουταν μπολικο στο κεφαλι και στην κοιλια και γρηγορη βολτα τροχαδην :roll:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Alexandra said:
Σενάριο επιστημονικής φαντασίας? Έρχεται η κτηνιατρική υπηρεσία, κάνουν εξέταση στο σκυλί, βρίσκεται θετικό στο καλαζάρ, βουρ στην ευθανασία.

Λύσεις? Οκ και βρίσκω και το φυγαδεύω. Πιθανά μπλεξίματα με το νόμο δε ξέρω, αλλά το σκυλί μου και πάλι θα είναι μακριά μου, γιατί αν το ξαναδεί ο γείτονας κλάφτα.

Για την πρωινή βόλτα σου το κάνω το χατήρι έτσι και αλλιώς, στη βραδυνή θα στα χαλάσω.

Φοράνε scallibor, αμπούλες Frontline και η βόλτα τους δυστυχώς ποτέ δεν κρατάει μια ώρα, ακόμα και το χειμώνα.

Για το autan δεν ξέρω αν κάνει, η σιτρονέλλα το ίδιο δεν είναι?

Σκόρδο το σκέφτομαι ήδη, δε το έχω ξαναδοκιμάσει, αλλά τους δίνω ξηρά τροφή πλέον. Που να το βάλω το σκόρδο και πόσο?