Καλααζάρ και προφύλαξη






Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Το ξέρω, το ανέφερα στο πλαίσιο των γενικότερων προστατευτικών μέτρων. Επίσης κάνω διάλυμα cebacil και βάζω στους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού (βεράντες βασικά).

Άλλες παρατηρήσεις?

Ένα πράγμα δεν κατάλαβα μέχρι τώρα. Με ποιον επιπρόσθετο τρόπο θα προστατεύατε το σκυλί σας από το δικό μου, αν γνωρίζατε ότι έχει καλαζάρ?

Η γνώση είναι δύναμη και τέτοια?
 


galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
αλεξανδρα,οπως τα λεει ο μακης...δεν προστατευεται ετσι...ουτε με σιτρονελα,η οποια ειναι ...εσανς για μωρα παιδια και για οικολογους :lol:
εγω βαζω αουταν,το λαδι,αυτο που σκυλοβρωμαει και ριχνω πολυ,εδω και χρονια,δεν εχουν παθει κατι απο την χρηση του,εκτος απο την εντονη ταρακουλιαση-υστερια την ωρα μονο που το βαζω (λογω της εντονης μυρωδιας)
το σκορδο τωρα...μου το ειχε συστησει ο εκτροφεας και πραγματικα με εχει σωσει,οχι μονο απο την σκνιπα,αλλα και απο τα τσιμπουρια(διοτι εχει "ποτισει" το δερμα τους και δεν τα πλησιαζουν καν...βαζω και την αμπουλα,αλλα τα σκυλια ζουνε συνεχως σε χωμα,κατω απο πευκα και τσιμπουρι δεν εχω δει ποτε πανω τους,ακομη και οταν ξεχναω να τους βαλω αμπουλα και την καθυστερω πολυ.
λοιπον...εγω βαζω στον μικρο(γκριφον) μια σκελιδα τριμμενη στον τριφτη,μαζι με την ξηρα τροφη(βρεγμενη η τροφη και καλο ανακατεμα).
και στον γερμανικο και την καυκασινα,δυο και τρεις...
στην αρχη δεν θα το θελουν το φαγητο,οποτε βαζετε πολυ λιγοτερο,ωστε να αρχισουν να το συνηθιζουν και σιγα σιγα προσθετετε :wink:
υπαρχει και σε μεγαλη συσκευασια αποξηραμενο (ο εκτροφεας δινει τετοιο ) αλλα δεν μυριζει πολυ,δεν εχει την ιδια"ενταση" με το φρεσκο.
 




galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
ναι,αναλογα το βαρος του σκυλου..μια δινω στα 11 κιλα :wink: καθε μερα,χειμωνα καλοκαιρι.
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Εχω σκύλο 11 χρονων με καλααζάρ από τα 2 του ... ζεί με άλλα πόσα σκυλιά, με τα απαραίτητα μέτρα βεβαια, όχι και πάρα πολύ τυπικά πάντα ... ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑ δεν νόσησε .... ΕΚΤΟΣ από ένα σκυλί που γεννήθηκε ΙΟΥΝΙΟ, και νόσησε ΔΕΚΕΜΒΡΗ, χωρίς να έχει έρθει ποτέ σε επαφή ή να έχει βρεθεί ποτέ στον ίδιο χώρο με το άλλο που νοσούσε ...

συμπέρασμα ... η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη ... κάνεις ότι μπορείς και μετά τον σταυρό σου ... δεν θα έπρεπε να τα λέω έτσι αλλά έτσι είναι.

Επίσης ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΑ η ευθανασία άμεσα και χωρίς συζήτηση, όχι απλά δεν είναι ακραία αλλά επιβάλλεται. Εγώ δεν το κάνω, γιατί είμαι Ελληνάρας ... :wink:
 


galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
θα συμφωνουσα κι εγω με την ευθανασια,μονο εαν υπηρχαν αρκετα κρουσματα στους ανθρωπους...(και τοτε φυσικα θα τηρουνταν και οι νομοι :wink: )θυμαμαι τοτε που αντιμετωπιζα το δικο μας περιστατικο,ειχα ενημερωθει για 11 (εαν θυμαμαι καλα?) περιπτωσεις σε ολη την ελλαδα ,οι 9 στην επαρχια.
εφοσον υπαρχουν τοσα αδεσποτα σκυλια που νοσουν,για ποιο λογο να κανω εγω ευθανασια στο δικο μου,οταν μπορω να το θεραπευσω και να ειμαι υπευθυνη για την μη μεταδοση ?
 


Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Για κανένα απολύτως :D

Εκτός και αν είναι κανένας της άποψης ότι πρέπει να πέσει φωτιά και λεπίδι σε όλα, οπότε το λέω από τώρα. Ας μου πει που μένει να του κάνω καμμιά επισκεψούλα εγώ πρώτα.

Στα δικά μου αναπάντητα ερωτήματα θα απαντήσει κανείς?
 


galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
ποια αναπαντητα?λεγε τωρα που γυριζει,εχω παρει φορα σημερα... :lol:
 


Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Επειδή το πολλαπλό quote δε το κατέχω ακόμα συνοψίζω όσα θυμάμαι.

Τα ακριβή όρια της ασθένειας (κάπου παραπάνω το πόσταρα).

Το όνομα της εξέτασης που πιστοποιεί ότι το σκυλί είναι αρνητικό στο καλαζάρ.

Σε τι θα χρησίμευε η extra γνώση του αν ένα σκυλί είναι φορέας ή όχι, στην προστασία των δικών σου?
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Ειπα ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΑ είναι ανήκουστο να έχεις ανίατη νόσο σε ζώα και να μήν επιβάλλεις ευθανασία, είναι ο μονος τρόπος προφύλαξης, οπως αποδυκνείεται στην πράξη, και από εμένα βέβαια ...

Τώρα τα ΑΝ Ο ΝΟΜΟΣ, και τα ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ αδεσποτα, εμπίμπτουν στην λέξη Ελληνάρας που είπα, γιατί πολύ απλά ΑΝ ΤΗΡΟΥΝΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ δεν θα υπήρχαν ούτε αδέσποτα ούτε καλααζάρ ούτε τίποτα ... :wink:

Φυσικά και εγώ όπως έχω πεί 5-6 φορές μέχρι τωρα παρανομώ ...
 


Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Denis, επειδή πολύ παρεξηγούμαι σήμερα (ή χθες??), δεν αναφερόμουν σε σένα.
 


galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Alexandra said:
Σε τι θα χρησίμευε η extra γνώση του αν ένα σκυλί είναι φορέας ή όχι, στην προστασία των δικών σου?
ουσιαστικα,ισως σε τιποτα(εαν ηδη εκανα οσα επρεπε να κανω)
υπαρχουν ομως και ιδιοκτητες που λογω αγνοιας δεν κανουν κατι,η δεν ειναι σωστα ενημερωμενοι,οποτε ταρακουνιουνται περισσοτερο γνωριζοντας πως η "απειλη" ειναι διπλα τους :wink:

...αλλα επειδη τελικα ακομη και η παραμικρη λεπτομερεια μπορει να μας βοηθησει(οπως εχεις διαπιστωσει,ολα μικρα κομματακια ειναι που συνθετουν τον παζλ της επιτυχιας η της αποτυχιας,μαζι με την τυχη),θα ηθελα να γνωριζω τα σκυλια που ειναι φορεις στην γειτονια μου,ωστε να δω τι αλλο μπορω να κανω (στο θεμα της προφυλαξης) :wink:
βεβαια καμια φορα ...μακαριοι οι πτωχοι τω πνευματι 8)
 


FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.000
1.506
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Επειδη ο σκυλος της φιλης μου, μετα απο θεραπεια με Glucantime kai zylapur βγαινει εδω και αρκετα χρονια με αρνητικο τιτλο (ουτε καν υποπτο 1/100) εχω ρωτησει και στο γερμανικο Φορουμ τουParasitus ex. αν αυτος ο σκυλος τωρα θεωρειται υγιες/θεραπευμενος και ελαβα την εξης απαντηση :
Μου ειπε, οτι αν και ο σκυλος βγαινει στης εξετασεις τιτλου αρνητικος, δεν σημαινει, οτι δεν ειναι πια φορεας.
Το Τεστ τιτλου ανιχνευει αντισωματα.
Υπαρχει ομος περιπτοση, οταν οι Λεισμανιες εχουν "αδρανοποιθει" στον οργανισμο του για πολυ καιρο (λογο θεραπειας), να εξαφανιζονται τα αντισωματα με τον καιρο.
Οταν για καπιο λογο ( αυτο μπορει να ειναι μια καμψη του ανοσσοποιτικου λογο εμβολιου, η στρες λογο ταξιδιου π.χ) αυτες ξανα δραστιριοποιουνται και ο οργανισμος προσπαθει να τα αντιμετοπισει, κανει και ξανα αντισωματα.
Αν σε καποιον σκυλο, που μεν βγαινει αρνιτικος πια- αλλα ηταν σιγουρα θετικος στο παρελθον, παρθει Liquor (δεν ξερω την ελληνικη λεξη- ας βοηθησει καποις αλλος) και εξεταστει, θα βρεθουν αδρανοποιμενες λεισμανιες.

Στεκει??
Η μου ειπαν μπουρδες???
 


iro

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
174
0
ρωτησα εχθες τον κτηνιατρο για το σκορδο και μου ειπε οτι δεν εχει εξακριβωθει ακομα αν κανει καλο ή κακο αλλά καλύτερα να μην τους δώσω γιατί μακροχρόνια μπορεί να τα πειράξει στο στομαχι..
σαν φυσικο εντομοαπωθητικο για σκνιπες και κουνουπια λειτουργει ο βασιλικος;)
 


Faye

Well-Known Member
7 Φεβρουαρίου 2008
70
0
Εγω παντως χρησιμοποιω ΠΑΝΤΑ ΑΝΤΙΦΛΕΒΟΤΟΜ με το οποιο τους ψεκαζω ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. Οταν χαλαρωσα λιγο, λογο Σκαλιμπορ την επομενη χρονια ΝΟΣΗΣΕ το Am. Staff. μου ενω ηταν αρνητικος στο τεστ του 6μηνου που ειχε κανει. Ειναι το μοναδικο μου ζωο στο οποιο χρειαστηκε να κανω ευθανασια.
 




Faye

Well-Known Member
7 Φεβρουαρίου 2008
70
0
Ειναι κτηνιατρικο. Ψεκαζω μια γραμμη στη ραχη, απο το κεφαλι προς την ουρα, και το ιδιο στην κοιλια. Δεν τους αρεση, αλλα ξερουν οτι δεν γινετε να το αποφυγουν και ετσι καθονται.
 


nearos

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2008
205
0
[quote="Faye"

Ολα οσα αναφερατε ειναι ετσι να πω και εγω τη γνωμη μου ο σκυλος μου νοσησε απο leismania σε ηλικια 5 ετων του εκανα θεραπεια και εζησε αλλα 5 χρονια σε πολυ καλη κατασταση πεθανε απο αλλη αιτια.
Ολα τα παραπανω βοηθουν θα σας πω ομως μια μεθοδο προστασιας που ειναι κυριως για τα σκυλια που ζουν σε μποξ η σε μικρο χωρο.
Ανεμιστηρας τους επικυνδινους μηνες με χρονοδιακοπτη 8 με 8 το πρωι συν ολα τα αλλα.Επειδη υπαρχουν πολλα ειδη σκνιπας ευτυχως διοτι θα ημασταν ολοι αρρωστοι με την εξαρση που υπαρχει η αλλοπουρινολη φαινεται να βοηθα σε καποιες πιο υπιες μορφες της νοσου.Στη θεραπεια προστιθεται οι αμινογλυκοσιδες η τετρακυκλινη η λεβιμαζολη και τα αλατα πεντασθενους αντιμονιου.Επισης η β αμφοτερικινη απο τα νεοτερα και οι κυνολονες. Ολα αυτα κατα περιπτωση εξαρτωνται απο πολλους παραγοντες.Νεφρικη ηπατικη βιοχημεια κυριως.