Καλααζάρ και προφύλαξη

BIN

Member
19 Μαρτίου 2008
19
0
παιδια εγω πηγα σε ενα γεωπονο και με εδωσε δυο φαρμακα για να ραντισω
για (κουνουπια σκνυπεs μηγεs )κτλ.
το ενα για τα δεντρα και το γκαζον και το αλλο για τουs τοιχουs . και για ενα μηνα δεν εχα προβλημα

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Το να ραντίσεις τα φυτά τους τοίχους και το γκαζόν με εντομοκτόνο, δεν είναι ούτε ο ασφαλέστερος, ούτε ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αντιμετωπίσεις το καλααζάρ…
Εγώ θα ήμουν πολύ επιφυλακτική με την χρήση εντομοκτόνων σε χώρους που έχει πρόσβαση ο σκύλος!

BIN

Member
19 Μαρτίου 2008
19
0
ROTTIE εαν δεν ραντισω θα με φανε και μενα τα κουνουπια. τι να κανουμε
η εξοχη αυτα εχει :?: η γνωριζειs αλλη λυση :?:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Βεβαίως έχω λύση! :wink:

Σχετικά με τους τρόπους προστασίας του σκύλου σου από τη λεϊσμανίαση, διάβασε τις παρακάτω συζητήσεις.

Λεϊσμανίαση (Καλα-αζάρ)
Εξετάσεις αίματος για καλαζάρ
Πρόληψη κατά εξωπαράσιτων.
Εμβολιο Guardian

Σχετικά με τη δική σου προστασία από τα κουνούπια, υπάρχουν οι ταμπλέτες, οι ειδικές λοσιόν, τα κεριά κιτρονέλλας, τα σπιράλ (το γνωστό φιδάκι) και για δύσκολες περιπτώσεις η μπούρκα! :lol: 8)

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
nikos_x said:
δηλαδη παιδια στο θεμα advantix vs ex-spot τι λεμε???
ναι στην ex-spot επειδη ειναι πιο ελαφρυ σαν φαρμακο???
εγω στη δικη μου φοραω scalibor,ψεκαζω πριν απο καθε βολτα με σιτρονελα +μερικες φορες σουρουπο μιας και ζει μεσα στο σπιτι.
επειδη αυριο παω να παρω και αμπουλα...ποια να παρω??? :roll:

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Γεια σας!!!
σημερα εμαθα για ενα καινουριο κολλαρο το οποιο λεγεται biobant plus και ειναι αποκλειστικα για τη σκνιπα του καλαζααρ.εχει δραση για 4 μηνες και η τιμη του ειναι γυρω στα 5ευρα.
εγω εβαζα σκαλιμπορ και πιστευα ειναι οκ.αν το αλλο ειναι καλυτερο ομως???
(ειναι μονο για τη σκνιπα!για τσιμπουρια και τα υπολοιπα βαζεις αμπουλες).
εχετε ακουσει τπτ για αυτο?το εχετε βαλει στα σκυλια σας?

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Τι να σου πω ρε Νίκο... Μετά απ' αυτό που έπαθα με το σκάλιμπορ (δες εδώ: http://dogforum.gr/forum/viewtopic.php?t=2349 )
πορεύομαι στον ασφαλή δρόμο: Το αφήνω να ξεθυμάνει 10 μέρες και μετά του το βάζω. Άλλο κυριολεκτικά τρέμω να δοκιμάσω...

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
μπαχαλο και τρομος μαζι...
το biobant λεει δεν ειναι τοσο ''βαρυ'' οσο σκαλιμπορ γτ εχει απικλειστικα σιτρονελα....και οχι ολα τα αλλα... :?

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
απλα να ξερεισ θελει και αμπουλες για τα υπολοιπα...

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
ROTTIE said:
Το να ραντίσεις τα φυτά τους τοίχους και το γκαζόν με εντομοκτόνο, δεν είναι ούτε ο ασφαλέστερος, ούτε ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αντιμετωπίσεις το καλααζάρ…
Εγώ θα ήμουν πολύ επιφυλακτική με την χρήση εντομοκτόνων σε χώρους που έχει πρόσβαση ο σκύλος!
Επειδή ετοιμαζόμαστε οσονούπω για μετακόμιση σε σπιτάκι με κήπο (επιτέλους!!!! :D ) ρώτησα και μου είπαν κι εμένα ότι πρέπει να ραντίσουμε. Δε ρώτησα βέβαια για κουνούπια, αλλά για τσιμπούρια που βρίσκονται στο χώμα. Απ' ότι είπαν ραντίζεις και μετά από κάποιες μέρες είναι εντάξει για τα ζώα και δε διατρέχουν κάποιο κίνδυνο.

Επειδή είμαι όμως επιφυλακτική με τα φάρμακα γενικά, θα πάρω κι άλλες γνώμες και θα σας πω

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Η δημοσίευση μεταφέρθηκε σε σχετικό παλαιότερο θεμα

margarita said:
υπαρχουν αμπουλες αποκλειστικα για φλεβοτομο σκνιπα; ο κτηνιατρος μου ειπε αμπουλα frontline για τσιμπουρια, ψυλλους κροτωνες και αλλα και scalibor για φλεβοτομο σκνιπα και αλλα παρασιτα. τα'χω παιξει η αληθεια ειναι με ολα αυτα για τα φαρμακα. πραγματικα με βοηθατε!ευχαριστω.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
H αμπουλα ex-spot ειναι για τη σκνιπα του καλαζααρ και καλυπτει για ενα μηνα.
Αμεσως μετα ειναι h Advantix για 15 μερες καλυπτει τη σκνιπα.
αποκλειστικα και μονο για σκνιπα ειναι το κολλαρο bioband plus
:D

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
παιδια τα σκυλια π ζουν μεσα στο σπιτι και δεν βγαινουν εξω μετα το σουρουπο πρεπει να ψεκαζονται με σιτρονελα???μυριζει πολυ εντονα μεσα στο σπιτι γμτ...και κοιμαται στο δωματιο μ η Χιονα...αν βαζω μονο στη κοιλια και τη μουσουδα της ειναι οκ???... :roll:

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
βαζω και ταμπλετα στο δωματιο!!!
καλα δεν το γλυτωνω...με τη μποχα?με τη μποχα τι ν κανουμε! :shock: