Καλααζάρ και προφύλαξη

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Εγώ την ψεκάζω για σιγουριά, αλλα μ'αρέσει η μυρωδιά :) !
Όταν την ψεκάζω η δικιά μου τρέχει σαν τρελή μέσα έξω οπότε ξεμυρίζει από μόνη της !
Και στο μπαλκόνι(δίπλα στην πόρτα) ανάβω και ένα φιδάκι. Και αυτή η μυρωδιά μ' αρέσει, μου θυμίζει το χωριό μου :D !

Άσχετο..Πριν την έπιασα να "παιζει" με μια μέλισσα :?

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
37
νεαπολη-νικαια
το σκυλι μιας γειτονισσας κολλησε καλααζαρ θα πρεπει να παω και τα δικα μου σκυλια για εξετασεις;

ευτυχως το προλαβε σχεδον αμεσως και θα το σωσει

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Τις εξετάσεις έτσι και αλλιώς τέτοια εποχή πρέπει να τις κάνεις.

Προσωπικά δε νομίζω ότι υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, αρκεί να παίρνεις τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Ρε παιδια πριν λιγο,στη βολτα μας,μιλησα με μια κοπελα και αναφερθηκαμε στο θεμα σκαλιμπορ.
μ ειπε οτι το σκαλιμπορ εχει ακουσει πως ειναι καρκινογονο για τον ανθρωπο...λετε να ισχυει κατι τετοιο???
επισης μ ειπε οτι ενας γνωστος δινει προοληπτικα λεει ενα χαπι στο σκυλο το καθε μερα και δεν παθαινει ετσι καλαζααρ...υπαρχουν αυτα τα πραγματα???

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Περί καρκινογόνου σκαλιμπόρ δε γνωρίζω.

Το χάπι όμως που λέει για πρόληψη καλαζάρ είναι κάτι που έχω ακούσει και εγώ και μάλιστα από τον κτηνίατρό μου.

Βασικά, υπάρχει μια άποψη ότι το zylapour που χορηγείται όταν ένα σκυλί πάσχει από καλαζάρ, εάν χορηγηθεί προληπτικά τους καλοκαιρινούς μήνες, τη μια από τις τέσσερις βδομάδες κάθε μήνα, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη.

aleka2

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
300
0
47
Αλεξάνδρα με πρόλαβες. Κι εγώ αυτό έχω ακούσει για το zylapour, αλλά όχι μόνο για τα σκυλιά που πάσχουν ήδη απο καλαζααρ.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
καταλαβα... και γω το ειχα συζητησει με τον κτηνιατρο,μ ειχε πει για προοληπτικο χαπι αλλα μ ειπε ειναι υπερβολικο σε ενα υγιες ζωο να δινεις φαρμακα για τη πλακα... :?
απλα σημερα θα παω για ''ψωνια'',αμπουλες και τετοια(θελω να δω και το σαμπουαν σκαλιμπορ) ,και ειπα μηπως πηγαινα σε συνδιασμο bioband plus+ex-spot+μπανιο με σκαλιμπορ σαμπουαν...δεν ξερω εχω μπερδευτει παλι...απτην αλλη πολυ χημικο πανω στο σκυλι ρε γμτ... :?

aleka2

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
300
0
47
nikos_x said:
απλα σημερα θα παω για ''ψωνια'',αμπουλες και τετοια(θελω να δω και το σαμπουαν σκαλιμπορ) ,και ειπα μηπως πηγαινα σε συνδιασμο bioband plus+ex-spot+μπανιο με σκαλιμπορ σαμπουαν...δεν ξερω εχω μπερδευτει παλι...απτην αλλη πολυ χημικο πανω στο σκυλι ρε γμτ... :?
Ώπα Niko μην είσαι υπερβολικός. Θα ανοίξεις εργαστήριο χημείας σε λίγο :D

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
nikos_x said:
Ρε παιδια πριν λιγο,στη βολτα μας,μιλησα με μια κοπελα και αναφερθηκαμε στο θεμα σκαλιμπορ.
μ ειπε οτι το σκαλιμπορ εχει ακουσει πως ειναι καρκινογονο για τον ανθρωπο...λετε να ισχυει κατι τετοιο???
επισης μ ειπε οτι ενας γνωστος δινει προοληπτικα λεει ενα χαπι στο σκυλο το καθε μερα και δεν παθαινει ετσι καλαζααρ...υπαρχουν αυτα τα πραγματα???
Προφανώς εννοεί αλλοπουρινόλη (Zylapour ή Zyloric). Η αλλοπουρινόλη είναι λεϊσμανιοστατική και όχι λεϊσμανιοκτόνος ουσία. Η αλλοπουρινόλη εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό του μικροβίου ΔΕΝ το σκοτώνει. Χορηγείται μαζί λεϊσμανιοκτόνα για να για να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα τους και να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο υποτροπής. Η αλλοπουρινόλη δεν μπορεί να είναι μέσο πρόληψης, διότι δεν αποτρέπει το τσίμπημα της σκνίπας. Δεν εμποδίζει δηλαδή το σκυλί μας να κολλήσει καλααζάρ, εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό του μικρόβιου. Άρα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει να παίρνει το σκυλί πχ Zylapour ως μέσω πρόληψης.

Το δραστικό συστατικό του Scalibor είναι η δελταμεθρίνη, η οποία είναι νευροτοξική ουσία και σίγουρα σε μεγάλη δόση μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
i know εχω φαει κολλημα...απλα με αγχωσε λιγο η συζητηση μας.και εκει π εχω κολλησει ειναι οτι το σκαλιμπορ εχει αυτη τη σκονη.πεσ απλωνεται στο δερμα του σκυλου.το κανεις μπανιο.φευγει.το λουρακι μετα σιγα μην εχει την ιδια ποσοτητα σκονης να ξαμολισει! εκει τι γινεται??? :?

aleka2

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
300
0
47
Λοιπόν εγώ αλλάζω το scalibor στον 1,5-2 μήνες. Το σούρουπο αφού παίξουμε κλπ. βουρ μέσα στο σπίτι που εννοείται ότι υπάρχουν ταμπλέτες.

Αν κάτσουμε στην αυλή ψεκάζω με autan (ιδίως στην κοιλίτσα, μουσουδίτσα κλπ) και βάζω και καμμιά 5αδα φιδάκια τριγύρω. Επίσης ακόμη καλύτερα απο τα φιδάκια για εξωτ.χώρους είναι κάτι τεράστια stick που βγάζουν πολυυυ καπνό.

Σε γενικές γραμμές αυτά.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
To Zylapour δεν βοηθάει την πρόληψη, απλά μας ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ να δούμε ότι ο σκύλος κόλλησε καλααζάρ, και σκυλί χωρίς συμπτώματα (ειδικά για μας τους Ελληνες) είναι ίσο με υγιές σκυλί ... :wink:

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
μια απο τις 1000 αποριες π εχω...
το scalibor δρα σαν εντομοαποθητικο ή περιμενει τη σκνιπα να προσγιωθει πρωτα και μετα κανει οτι κανει????? :roll:

aggeliki1

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2007
407
0
49
Ν.ΜΑΚΡΗ
ηρεμησε βρε λιγο,εσυ ζεις μεσα στο αγχος,(δεν εχω δει ποτε αντρα να εχει αγχος :lol: )μπραβο παντως,ελα να κανεις μαθηματα στον συζυγο γιατι εχω παραπονα. :lol:

περα απο την πλακα,εγω θα σου ελεγα να παρεις καποιες προφυλαξεις και απο εκει και περα ειναι θελημα θεου για το τί και αν θα κολλησει καθε ζωακι.κανεις οτι καλυτερο μπορεις και προληπτικες εξετασεις,αμα ειναι να το παθει απο κει και περα θα το παθει :? :wink: εσυ τα μετρα σου τα περνεις παντως,οποτε ολα καλα. :wink:

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
μωρε και αγχος εχω κ απο ολα εχω!!! :lol:
ειμαι σε αναζητηση συνδιασμων,κατα ποσο αναγκαια ειναι τοοσα χημικα στα σκυλια,αν πρεπει αν χρισημοποιουμε φυτικα καλυτερα κ.α. και ποιον θα πριξω???ε??? ΕΣΑΣ!
εδω παιζει και πολυ αδεσποτο και μ τρεμει η ψυχη.καθε απογευμα βγαινω σαν το τρελο με ενα σπρευ σιτρονελα και κυνηγαω ολα τα σκυλια της γειτονιας!χαχααχαχ αλλο γελιο απο κει...
:twisted:

aggeliki1

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2007
407
0
49
Ν.ΜΑΚΡΗ
nikos_x said:
μωρε και αγχος εχω κ απο ολα εχω!!! :lol:
ειμαι σε αναζητηση συνδιασμων,κατα ποσο αναγκαια ειναι τοοσα χημικα στα σκυλια,αν πρεπει αν χρισημοποιουμε φυτικα καλυτερα κ.α. και ποιον θα πριξω???ε??? ΕΣΑΣ!
εδω παιζει και πολυ αδεσποτο και μ τρεμει η ψυχη.καθε απογευμα βγαινω σαν το τρελο με ενα σπρευ σιτρονελα και κυνηγαω ολα τα σκυλια της γειτονιας!χαχααχαχ αλλο γελιο απο κει... :twisted:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
αυτο με το σαμπουαν σιτρονελα πρωτη φορα το ακουω κανει κατι ?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
nikos_x said:
μια απο τις 1000 αποριες π εχω...
το scalibor δρα σαν εντομοαποθητικο ή περιμενει τη σκνιπα να προσγιωθει πρωτα και μετα κανει οτι κανει????? :roll:
Η δελταμεθρίνη δρα ακαριαία κατά την επαφή με το παράσιτο. Η δράση της είναι πολλαπλή:
• Εντομοαπωθητική δράση: Αποτρέπει την επαφή των σκνιπών και των κροτώνων με το σκύλο
• Αντινυγματική δράση: Τα νευρικά συμπτώματα αποτρέπουν το νύγμα (τσίμπημα)
• Εντομοκτόνος δράση: Το παράσιτο θανατώνεται.

Scalibor

kango1 said:
αυτο με το σαμπουαν σιτρονελα πρωτη φορα το ακουω κανει κατι ?
Κάνει, όπως και το scalibor shampoo που είναι αντιπαρασιτικό σαμπουάν με δελταμεθρινη και δρα κατά των εξωπαρασιτων.