Καλααζάρ και προφύλαξη

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Δεν νομίζω…
Το scalibor shampoo παρέχει προστασία για 15 μέρες και συνήθως το χρησιμοποιούν σε σκυλιά που έχουν δυσανεξία στο περιλαίμιο.
Εγώ προσωπικά δεν το έχω χρησιμοποιήσει στο σκύλο μου. Εάν δεν κάνω λάθος το χρησιμοποιεί η FrenchieFan στην Εσμεραλντα.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
εγω βαζω σκαλιμπορ λουρακι,αμπουλα αντβαντιξ και σιτρονελα σπρει..
τωρα μηπως ειναι πολυ και σαμπουαν..δεν ξερω.. :? :roll:

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Oντως η Frenchie το χρησιμοποιει στην Εσμεραλντα.Οταν ρωτησα για σκαλιμπορ σαμπουαν με κοιταζαν και παλι σαν εξωγιηνο στο πετ σοπ... :shock:

οποτε το σκαλιμπορ λουρακι δρα και σαν εντομοαποθητικο και οχι μονο με την επαφη...οκ.ηρεμησα καπως. γτ λεω αν ειναι ν προσγιονεται και να περιμενουμε μετα να κανει δουλεια,φεξε μου δεντρι!!!

(το bioband εχει τρομερη μυρωδια !σαν ν εχει συνεχως σιτρονελλα πανω του+κανει αναφορα για ενα εντομοαποθητικο φυτο απτις Ινδιες παρακαλω,ναι ναι.το εβαλα στην αδεσποτη π φροντιζω σαν πιο οικονομικη λυση+την εξ σποτ.)

aggeliki1

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2007
407
0
49
Ν.ΜΑΚΡΗ
:lol: :lol: τελικα μου φαινεται οτι αντι να αρρωστησουν απο καλαζααρ τα σκυλια μας, θααρρωστησουν απο τα πολλα χημικα που τα βομβαρδιζουμε :?

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Nikos_x wrote:
κατα ποσο αναγκαια ειναι τοοσα χημικα στα σκυλια,αν πρεπει αν χρισημοποιουμε φυτικα καλυτερα

εγω ηθελα να βαλω το bioband plus επειδη ειναι απο φυτικα προιοντα.
ελα μ π τρεμει το φιλοκαρδι
για το αν αρκει.βλεπεις το σκαλιμπορ ειναι αυτο π εχει μεγαλη φημη και προτεινουν σχεδον ολοι.
επειδη με ανησυχησαν τα τοσα χημικα ξεκιινησα να ψαχνω παλι.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
κατι αλλο...τι ωρα περιπου τωρα βαζετε το σπρει κατα το σουρουπο, λιγο πριν?
αυτες τις μερες τι ωρα?

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
παιδια εχω μια απορια ααααακρως κουλη.....
ειμαι για πετρες....απορω κ γω πως το σκευτηκα....

λοιπον,
αν ενα σκυλι ΦΑΕΙ μια μολυσμενη σκνιπα...θα αρρωστησει????? :shock: :oops:

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Στο ίδιο μοτίβο..αν φάει τσιμπούρι τί γίνεται?

Επίσης αν αλλάζω το Scalibor πχ κάθε 1μιση ή 2 μήνες μπορεί να έχει κάποια παρενέργεια?

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Bασικα το σκαλιμπορ το αλλαζω κ εγω καθε 2μιση μηνες απτουσ 3 π μ εχει πει ο κτηνιατρος...ρωτησα αν θα παθει κατι αν αλλαζα ακομα πιο συχνα (1μιση μηνα πχ) κ μ ειπε πως δεν ειναι καλο επειδη κ εκεινη η ουσια (δελτα......αυτο) κατα πολυ μικρη ποσοτητα περναει κ στο αιμα τ σκυλου...αρα ειναι καλο ν περναει ενα καποιο χρονικο διαστημα..(πρεπει ν το εχει αναφερει κ η Ροττι νομιζω... :? )

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
aggelos said:
Βρε παιδιά, να ρωτήσω και γω κάτι?
Αυτο το περιλαίμιο scalibor και την αμπούλα τη βάζουμε και σε κουτάβια?
Κινδυνεύουν και αυτα απο καλααζάρ?
ΟΛΑ τα σκυλια κινδινευουν!!!

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
aggelos said:
Βρε παιδιά, να ρωτήσω και γω κάτι?
Αυτο το περιλαίμιο scalibor και την αμπούλα τη βάζουμε και σε κουτάβια?
Κινδυνεύουν και αυτα απο καλααζάρ?
Η σκνίπα δεν κάνει διακρίσεις! :wink:

Παρόλα αυτά δεν ενδείκνυται η χρησιμοποίηση αμπούλας (advantix) και Scalibor σε κουτάβια μικρότερα των 7 εβδομάδων. Η σιτρονελλα είναι πιο ασφαλής λύση αλλά ούτε και αυτή θα έβαζα σε κουτάβι, διότι μπορεί να προκαλέσει δερματικά προβλήματα.
Ο σκύλος μου εμφάνισε δερματικό πρόβλημα από τη χρήση σιτρονελλας και απ’ ότι διάβασα οι ερεθισμοί που προκαλούνται από τη χρήση της είναι πολύ συχνοί και στους ανθρώπους (σε παιδιά κάτω των 3 ετών δεν επιτρέπεται).

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Σε κουταβια ηλικιας 7 εβδομαδων και πανω ...βαση οδηγιων του κατασκευαστη.
(δεν ξερω αν το κανετε αυτο κ εσεις...παντα αγοραζω το μεγαλο σκαλιμπορ και δεν το κοβω.το τυλιγω γυρω απτο λαιμο κανονικα,και το κομματι π περισευει -κ ειναι αρκετο- το δενω ανα διαστηματα κατα μηκος με λαστιχακια...γιατι να μην πεσει και αυτη η ποσοτητα δελτα.... στο σκυλο?! :wink: )

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Το δένεις με λαστιχάκια? :shock: Πρώτη φορά το ακούω αυτό! :lol:

Βρε Νικόλα η διαδικασία είναι περιττή. Κόψε απλά ότι περισσεύει! :wink:

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
οοοοχι!!!
:lol: κοβω 3 κοματια απο το λαστιχακι π μας δινουν στα σουπερ μαρκετ με τα σαλαμια,τυρια και δενω το κομματι π περισευει(ειναι αλλο ενα σκαλιμπορ αυτο π μενει!γιατι να μην πεσει και αυτη η ποσοτητα δελτα... στο σωμα του σκυλου???ειναι κ συμβουλη κτηνιατρου να αφηνω ενα κομματι λιγο παραπανω με σκονη...εγω το παρακανω... :? :oops: )

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Εγώ θα πάω σύντομα να παραγγείλω σιτρονέλλα σε φυτό.
Θα πάρω αρκετα κομμάτια.

Άμα θέλει κανείς να πάρει μαζί μου, να μας κάνουν και καλύτερη έκπτωση. (Νικολάκι ψίνεσαι;;;;)

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Η σιτρονέλλα είναι φυτό και μπορείς να την φυτέψεις στο κήπο σου, στο μπαλκόνι σου.
Απ'ότι μου είπαν δεν θέλει πολύ ήλιο.

Εάν θέλετε μπορώ να μάθω λεπτομέρειες και να σας πώ.