Καλααζάρ και προφύλαξη

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
ποσα σκυλια εχουν παει απο αγνοια ρε γμτο. τπτα πρεπει η ευθανασια να γινει πολυ δυσκολο πραγμα.. εχεις καλαζαρ μπαι μπαι εχεις δυσπλασια? μπαι μπαι. ξυπνησες με νευρα και δαγκωσες τον τυπα που σου χωσε τη μουρη του στη δικια σου μπαι μπαι.. δισκοπαθεια? μπαι μπαι. Ελα ρε παιδια ημαρτον!! Αν τοσκυλι εχει ελπιδες το γιατροπορευεις και εισαι πολυ προσεκτικος για την υγεια των αλλων σκυλιων.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ισως να τα εχετε πει παραπανω και απλα να επαναλαμβανομαι!!

αν ενα σκυλι κολησει καλααζαρ η μονη λυση οσο και να το αγαπαμε ειναι η ευθανασια!! οτι και να το κανει ο οποιος κτηνιατρος το μονο που θα κανει ειναι να μην νωση το ζοω αλλα φορεας θα ειναι παντα!! αρα παντα θα κινδυνευει το σκυλι του γειτονα και του καθε ανθρωπου που θα ερχετε σε επαφη με αυτο!!!
Είναι θέμα που δεν διαπραγματεύεται όσον αφορά την πρόληψη ,αλλα αν εχει κολησει το σκυλι σου και θέλεις ,μπορείς να προστατέψεις τα υπόλοιπα ..Υπάρχει λύση ..απλά να μην το αμελεις..
Αν το έχουμε επιμελώς με σιτες και του βάζουμε σιτρονέλα ,advantix και σκαλιμπορ ,μπορούμε να προστατέψουμε την μετάδοση σε αλλα απο το καλαζάρ..

συμφωνω οτι υπαρχει αγαπη και ειδικα αν εισαι στην κατηγορια που επερνες ολες τις προφυλαξεις αλλα δυστηχως την πατησες ειναι δυσκολη αποφαση!!

αν ομως εισαι στην κατηγορια που απλα το αφησες ετσι η δεν πηρες ολα τα μετρα τοτε δεν ειναι αγαπη να το κρατας ως φορεα!! ας επερνες πριν τα μετρα σου!!
δεν μιλαω για καποιων εδω μεσα αλλα γενικα!! οτι οσο σκληρω και να ειναι ετσι ειναι!!!

εγω προσωπικα 20 μερες το πλακωνω στο φροντλαιν (οσο ακριβο και να ειναι) και καθε 2 μηνες του βαζω κολαρω σκαλιμπορ και ας λεει οτι για σκνιπα ειναι 4!!
Το φροντ λαιν ειναι καθαρα για την πρόληψη για ψυλλούς και τσιμπούρια ,για την σκνίπα το έχουμε πει πολλές φορες ότι είναι
το αντιφλεβοτον,το advantix το σκαλιμπορ και η σιτρονέλα!!!!!

αμπουλες- και 2 κολαρα την σεζον ειναι κατ εμενα ψευτοπροστασια και τεμπελοπροστασια!!
μολις προσεξουμετοσο πολυ τα δικα μας τα σκυλια τοτε να προσεξουμε και τα αδεσποτα αλλα και να τα χωσουμε στον καθε κυνηγο (95% για μενα ειναι απαραδεκτοι οι κυνηγοι) και καθε κακο ιδιοκτητη!!
γνωμη μου ειναι οτι η μονη λυση ειναι η αυστηρη προλυψη και μονο!!!
Η πρόληψη προϋποθέτει και καλή ενημέρωση ..οποτε ρίξε μια ματια στο φόρουμ γιατί σίγουρα κάποια πράγματα σου διαφευγουν και τα έχεις λάθος.

πρόληψη = (1)ενημέρωση+(2)πράξη

;):)

Last edited:

Simeonaras

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2008
176
0
σιγουρα κυκλοφωρουν 1000δες αδεσποτα με καλααζαρ και σιγουρα καποιοι απο εδω θα παρουν ολα τα μεσα ωστε να μην κολισει το σκυλι τους (εφοσον εχει καλααζαρ) αλλα σκυλια ομως μιλαμε για λιγους

δυστηχως (για αυτο ειμαι απολυτος-δεν ειμαστε οσοι εχουμε σκυλια στην ελλαδα σε αυτο το φορουμ-ουτε το 2%δεν ειμαστε)

κανγο-ειπα οτι βαζο σκαλιμπορ για την σκνιπα και μαλιστα το αλλαζο καθε 2 μηνες το φροντλιν το ξερω οτι δεν ειναι για σκνιπα απλα αναφερα τι βαζω!!

χριτακι-τα αδεσποτα δυστηχως δεν εχουν καποιο αφεντικο να τα προσεξει και να κανει αυτο που πρεπει-τα δικα μας ομως εχουν και θα πρεπει αφου ειναι δεσποζευομενα να μην ακολουθουν τους αγραφους κανονες τον αδεσποτων..

μου θυμιζει λιγο την κλασικη κατασταση κακα στο παρκο!
(εγω παντα παιρνω σακουλα και χαρτι και τα μαζευω) 1000δες αλλοι ομως λενε το εξης οτι γιατι μωρε μονο τα δικα μου ειναι τα αδεσποτα που ειναι ενα σωρο στο παρκο τα μαζευει κανεις τα κακα τους?

απλα θελω να πω οτι αλλο τα αδεσποτα αλλο τα δικα μας!!

οσο για την σκνιπα τσιμπαει τον ανθρωπο αλλα αλλο ειδος σκνιπας τσιμπαει τα κυνοειδη και αλλο τον ανθρωπο υπαρχουν ομως και περιπτωσεις μεγαλης πεινας η ανωμαλιας που καποια απο το ειδος τον κυνοειδων τσιμπαει ανθρωπο!! μικρο το ποσοστο πολυ μικρο αλλα γινετε!!

με εκτενη περιορισμο και πολλα μετρα ασφαλεια τοτε ναι κατι γινετε ομως θυμηθειτε οτι δεν υπαρχει ουστιστικη γιατρεια και οτι ενας κτηνιατρος αν εχει 15 σκυλους που τους κουραρει για αυτο τον λογο εχει να πολυ καλο εισοδημα.

χωρις να θελω να θυξω κανενα απλα ειμαι λιγο πονηρος και μερικα πραματα απλα δεν μου αρεσουν!!

επεισεις στατιστικα 15 χρονια πριν με ποιο λιγα μετρα προφυλαξης υπηρχαν ποιο λιγα εως σπανια συμβαντα τωρα γινετε ο χαμος!! γιατι?

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Δεν φτανει το σκαλιμπορ..
Πρεπει να βαζεις και σιτρονελα και advantix αμπουλα..επιμελως
καθε σουρουπο και παντα να κοιματε μεσα..!!!
Με το σκαλιμπορ μονο που ανεφερες ,δεν κανεις τιποτα..

rinos

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2008
142
0
ferrara(it)-a8hna(gr)
ρε παιδια μια ερωτησουλα.εγω στην ιταλια χρισιμοπιο αdvatix χωρις scalibur γιατι εκει που ζω δεν εχουμε προβλημα με καλαζααρ και για τιν ελλαδα μου προτινε frontline με scalibur και οχι advantix!

Simeonaras

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2008
176
0
οσο ζεις μαθαινεις για την αντβαντιξ το ηξερα για το αλλο οχι!!

σε συνδιασμο και τα τρια? και με το φροντλινε που βαζω εγω- οχι αμπουλα αλλα κανονικα σπρευ δεν υπαρχει κανενας κινδυνος για καμια δερματοπαθεια η οτιδηποτε αλλο?

ευχαριστω!!

υ.γ. κοιμαται παντα μεσα και εχω ψεκανει ολο το σπιτι για οποιαδηποτε εντομα με τον εξολοθρευτη!!

εξω ομως τρεμω!!

Simeonaras

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2008
176
0
ρινο το κανανε προφανος για ολικη προστασια το σκαλιμπορ εχει ιδικοτητα στην σκνιπα αλλα το φροντλινε σε τσιπουρια ψυλους κλπ.

σαν ομπρελα προστασιας προφανος.. και εγω αυτο κανω αλλα αν το σκυλι δεν εχει προβλημα να βαλω και αντβαντιξ θα το κανω

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Δεν χρειαζεται να βαζεις καθε βραδυ φροντ λαιν σπρει...,αν εχει πολυ επαφη με χορτα κλ. βαζε 1 φορα στις 3 εβδομαδες..

Μπορεις να βαζεις και το ανιφλεβοτομ για το καλαζαρ ,αλλα η σιτρονελα ειναι πιο βιολογικη..και μια χαρα αποτελεσματικη..,σκεψου οτι υπαρχουν και φυτα και κερια απο σιτρονελα..;);)

rinos

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2008
142
0
ferrara(it)-a8hna(gr)
απλα εχει και κατι πσιλο αλλεργιεσ και δεν θελω να τον παραφορτονο!διφορετικα θα του εδενα και το φιδακι στο κολαρο:D:D:D

GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
57
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
.......οσο για την σκνιπα τσιμπαει τον ανθρωπο αλλα αλλο ειδος σκνιπας τσιμπαει τα κυνοειδη και αλλο τον ανθρωπο υπαρχουν ομως και περιπτωσεις μεγαλης πεινας η ανωμαλιας που καποια απο το ειδος τον κυνοειδων τσιμπαει ανθρωπο!! μικρο το ποσοστο πολυ μικρο αλλα γινετε!!.....
1) O Φλεβοτόμος είναι ο ξενιστής.... Αν δεν υπήρχε κοινός ξενιστής μεταξύ ανθρώπων και σκύλων δε θα υπήρχε μετάδοση της ζωονόσου στον Άνθρωπο... Οπότε, το ίδιο είδος είναι σε κάθε περιοχή, απλά από περιοχή σε περιοχή διαφέρει το είδος που φλεβοτόμου που έχει αναλάβει το ρόλο αυτό...

2) Φυσικά και κάτι τέτοιο δε συμβαίνει, παρά μόνο σε έργα επιστημονικής φαντασίας..

Simeonaras

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2008
176
0
1) O Φλεβοτόμος είναι ο ξενιστής.... Αν δεν υπήρχε κοινός ξενιστής μεταξύ ανθρώπων και σκύλων δε θα υπήρχε μετάδοση της ζωονόσου στον Άνθρωπο... Οπότε, το ίδιο είδος είναι σε κάθε περιοχή, απλά από περιοχή σε περιοχή διαφέρει το είδος που φλεβοτόμου που έχει αναλάβει το ρόλο αυτό...

2) Φυσικά και κάτι τέτοιο δε συμβαίνει, παρά μόνο σε έργα επιστημονικής φαντασίας..

στο ιδιο καταληξαμε
αλλα εσυ το ειπες ποιο σωστα και ποιο επιστημονικα!!

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Να προσθέσω και τις αμπούλες exspot για πρόληψη ενάντια στο καλαζάαρ.
Συμπεραίνω λοιπόν ότι δεν έχουν όλα τα είδη γερανιών εντομωαπωθητική δράση. :-k

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
μολις μουηρθε απαντηδη απο σκαλιμπορ για σκονη.. σορυαν δεν ηταν σε αυτο το τοπικ αλλα με 40 πυρετο τι ναψαξω..εγω με σκονη το θυμομοθν..τι να πω
usually you do not find "powder" on a Scalibor Protectorband. But on some collars you can find "powder". Both is normal and no product defect.
Kind regards,

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Ξαναδιάβασα και τις 18 :eek: σελίδες από την αρχή. Τα μάτια μου κάνουνε σκνιπάκια εεε.. πουλάκια δηλαδή!... Αλλά εξακολουθώ να μην είμαι εντελώς σίγουρη για την κατάλληλη λύση για την περίπτωσή μου...

Μέχρι τώρα έπαιζε ο κλασικός συνδιασμός του scalibor & της αμπούλας frontline. Ο Dexter εμφάνισε ερεθισμό με το scalibor οπότε το γύρισα σε Bio Band & αμπούλα frontline. Το μεγάλο μου πρόβλημα όμως τώρα είναι το εξής. Τα βλαμμένα μου τραβολογιούνται συνεχώς και πάνω στο παιχνίδι βγάζουν το ένα το αντιπαρασιτικό κολάρο του άλλου. Ο Dexter μάλιστα μάσησε το scalibor της Nelly! Ξαναέβαλα και στους 2 Bio Band, αλλά μια απ'τα ίδια... Σε 2-3 μέρες δεν είχε μείνει τίποτα! Ετσι για την ώρα είμαι με αμπούλα frontline και ψεκάζω κάθε τρεις και λίγο spray με citronella & neem.

Διαβάζω ότι η αμπούλα Anti Phlebotome κάνει για φλεβοτόμο, ψύλλους και τσιμπούρια. Αρα υποθετικά αρκεί και από μόνη της? Είναι όντως από τα πιο "αθώα" προϊόντα για την υγεία του σκύλου (και τη δική μας) από αυτά που κυκλοφορούν? Οπως καταλάβατε ψάχνω για λύση που να μην περιέχει κολάρα... Καμιά ιδέα/πρόταση?

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Αμπούλα advantix που κάνει για όλα....μόνο που δεν είναι και τόσο "αθώο" κατα την γνώμη μου....

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
advantix εχει δράση 15 ημέρες για σκνίπα

xpsot για 30 ημέρες

άρα ελαχιστοποιείς τις δόσεις στο μισό