Καλαζάρ (Λεισμανιαση) 1/1600

hector25

New Member
5 Απριλίου 2016
3
5
34
Καλησπέρα διαγνώστηκε το σκυλάκι μου με λεισμανιαση 1/1600 σε προχωρημένο στάδιο.Ξεκινήσαμε αμέσως θεραπεία με zilapur και milteforan και ορό για 3 μέρες διότι έχουν πειραχτεί πολύ τα νεφρά του. Ωστόσο οι γιατροί δεν μου δίνουν πολλές ελπίδες! Μπορεί κάποιος με αντίστοιχη εμπειρία να μου πει τι ελπίδες έχουμε;

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Καλημερα και περαστικα να ειναι ... η προγνωση ειναι αδιαφορη, θα κανεις οτι μπορεις απο τη μερια σου και θα δεις την ανταποκριση του σκυλου. Ποσο χρονων ειναι ο σκυλος ?

hector25

New Member
5 Απριλίου 2016
3
5
34
Καλημερα και περαστικα να ειναι ... η προγνωση ειναι αδιαφορη, θα κανεις οτι μπορεις απο τη μερια σου και θα δεις την ανταποκριση του σκυλου. Ποσο χρονων ειναι ο σκυλος ?
Εννοείται πως θα κάνω ότι χρειάζεται παρά το κόστος! Ο σκύλος είναι 3μιση χρόνων σε πολύ καλή φυσική κατάσταση και έχει ζήσει σε πολύ καλές συνθήκες απο μικρό κουτάβι που τον πήρα επομένως ελπίζω ότι και αυτο βοηθάει κάπως την κατάσταση!

kosmaki

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2015
367
793
38
Περαστικά στο σκυλάκι σου!
Επ' ευκαιρία θα ήθελα να τονίσω (κυρίως για όσους θα διαβάσουν τυχαία) την ανάγκη εξετάσεων για καλαζάρ μία φορά το χρόνο τουλάχιστον! Και το λέω γιατί έχω ακούσει πολλές περιπτώσεις κτηνιάτρων που αν και οι ιδιοκτήτες είναι συνεπείς και κάνουν εξετάσεις αίματος στο σκύλο κάθε χρόνο, δεν ζητούν από τους κηδεμόνες να κάνουν εξετάσεις και για καλαζαρ ή ερλίχεια! Πρόσφατο παράδειγμα φίλου με κόρσο που ήταν ΤΥΠΙΚΟΤΑΤΟΣ σε όλα όσα του ζητούσε ο κτηνίατρος (αμπούλες, σιτρονέλα, εξετάσεις αίματος μία φορά το χρόνο μαζί με τα εμβόλια) και ένα μεσημέρι άνοιξε του σκύλου η μύτη και έτρεχε αίμα ασταμάτητο, οπότε το πήγε σε κοντινό κτηνίατρο να σταματήσει την αιμορραγία και εκεί διαπίστωσαν καλαζαρ σε μεγάλο τίτλο... Και όταν τον ρώτησα πως και δεν το είχε δει μου απάντησε πως ο κτηνίατρος που παρακολουθούσε το σκυλί του έλεγε ότι αφού βγαίνουν καλές οι γενικές δεν έχει λόγο να κάνει άλλες εξετάσεις!

• Like
Reactions: hector25

hector25

New Member
5 Απριλίου 2016
3
5
34
Περαστικά στο σκυλάκι σου!
Επ' ευκαιρία θα ήθελα να τονίσω (κυρίως για όσους θα διαβάσουν τυχαία) την ανάγκη εξετάσεων για καλαζάρ μία φορά το χρόνο τουλάχιστον! Και το λέω γιατί έχω ακούσει πολλές περιπτώσεις κτηνιάτρων που αν και οι ιδιοκτήτες είναι συνεπείς και κάνουν εξετάσεις αίματος στο σκύλο κάθε χρόνο, δεν ζητούν από τους κηδεμόνες να κάνουν εξετάσεις και για καλαζαρ ή ερλίχεια! Πρόσφατο παράδειγμα φίλου με κόρσο που ήταν ΤΥΠΙΚΟΤΑΤΟΣ σε όλα όσα του ζητούσε ο κτηνίατρος (αμπούλες, σιτρονέλα, εξετάσεις αίματος μία φορά το χρόνο μαζί με τα εμβόλια) και ένα μεσημέρι άνοιξε του σκύλου η μύτη και έτρεχε αίμα ασταμάτητο, οπότε το πήγε σε κοντινό κτηνίατρο να σταματήσει την αιμορραγία και εκεί διαπίστωσαν καλαζαρ σε μεγάλο τίτλο... Και όταν τον ρώτησα πως και δεν το είχε δει μου απάντησε πως ο κτηνίατρος που παρακολουθούσε το σκυλί του έλεγε ότι αφού βγαίνουν καλές οι γενικές δεν έχει λόγο να κάνει άλλες εξετάσεις!
Ευχαριστώ πολύ!
Το ίδιο συνέβη και σε μένα δεν είχα ενημερωθεί για την ανάγκη εξετάσων κάθε εξάμηνο,χρησιμοποιούσα απλά αμπούλες και scalibor και όπως απεδείχθη δεν ήταν αρκετά.Εντωμεταξύ το σκυλί είχε τον ιό εδώ και μήνες και δεν είχε εμφανίσει συμπτώματα! Τα συμπτώματα άρχισαν ξαφνικά (εμμετοι διάρροια και μειωμένη όρεξη) αλλά ο βαθμός είναι ήδη στο 1/1600.
Επομένως συνιστώ προληπτικές εξετάσεις απαραιτήτως κάθε 6 μήνες.

• Like
Reactions: mareco and kosmaki

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Ευχαριστώ πολύ!
Το ίδιο συνέβη και σε μένα δεν είχα ενημερωθεί για την ανάγκη εξετάσων κάθε εξάμηνο,χρησιμοποιούσα απλά αμπούλες και scalibor και όπως απεδείχθη δεν ήταν αρκετά.Εντωμεταξύ το σκυλί είχε τον ιό εδώ και μήνες και δεν είχε εμφανίσει συμπτώματα! Τα συμπτώματα άρχισαν ξαφνικά (εμμετοι διάρροια και μειωμένη όρεξη) αλλά ο βαθμός είναι ήδη στο 1/1600.
Επομένως συνιστώ προληπτικές εξετάσεις απαραιτήτως κάθε 6 μήνες.
Το 1/1600 δε λεει κατι απο μονο του ... υποδηλωνει την ενταση της ''μαχης'' που γινεται μεσα στον οργανισμο (ειναι τιτλος αντισωματων) αλλα δεν ειναι δεικτης επεκτασης της ασθενειας ή του χρονου που εχει μολυνθει το ζωο.

Σκεψου πως ο δικος μου διαγνωστηκε με καλαζαρ και τιτλο απο Παστερ 1/1600 πριν κλεισει ενα ετος ζωης ... εζησε αλλα επτα χρονια απο τοτε (απο φυλη που ζει κατα μεσο ορο 8-10 ετη) .

Δινε ζυλαπουρ, κανε και ενα κυκλο milteforan σωστα και με ευλαβεια και ξαναμετρας τιτλο σε κανα 6 μηνο ... τα βιοχημικα προεχουν τωρα και να στανιαρουν τα νεφρα ...

Γενικα ειναι μια μαχη που κερδιζεται (στα πλαισια του να ζει το ζωο και εσυ μαζι του μια φυσιολογικη ζωη) και το στοιχημα ειναι να κερδισεις με τις μικροτερες δυνατες απωλειες για το ζωο.

• Like
Reactions: hector25

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.414
Προσοχή με την ακρίβεια των δόσεων του milteforan.
Πρέπει να παρακολουθείς με επιμέλεια, το βάρος του σκύλου σου, και σε περίπτωση μεταβολής, να προσαρμόζεις αντιστοίχως και την δόση του φαρμάκου.

Περαστικά του (y)

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Προσοχή με την ακρίβεια των δόσεων του milteforan.
Πρέπει να παρακολουθείς με επιμέλεια, το βάρος του σκύλου σου, και σε περίπτωση μεταβολής, να προσαρμόζεις αντιστοίχως και την δόση του φαρμάκου.
Επισης να λαμβανονται υποψη (αναφορικα με τη δοσολογια και τον κυκλο θεραπειας) περιπτωσεις εμετου κατα τη χορηγηση του milteforan (εφοσον ο σκυλος εχει ηδη θεμα) ...

• Like
Reactions: hector25 and mareco