Καλαζάρ, να διακόψει το χάπι για εξετάσεις??

Pegy_m

New Member
31 Μαϊου 2014
1
0
37
Καλησπέρα, είμαι νέα στο forum και θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά μ ένα θέμα υγείας που απασχολεί το σκυλάκι μου κ περισσότερο έμενα.
Ο rusty είναι ένα παγκάκι 3 χρόνων, τον Σεπτέμβριο του 2013 διαγνώστηκε θετικός στ καλαζάρ, ζω σε περιοχή όπου το φαινόμενο είναι σε έξαρση, δεν είχα δώσει ιδιαίτερη σημασία, κ αγνοώντας τον κίνδυνο την πάτησα :-(
Αμέσως μετά την διάγνωση ξεκίνησε zylapour, ευτυχώς οι βιοχημικές ήταν άψογες, συκώτι κ νεφρά απείραχτα, το είχαμε προλάβει στην αρχή , κάναμε κ την εξέταση που στέλνουν στο πανεπιστήμιό , για το <<όνομά>> της ασθένειάς κ δυστυχώς ήταν πολύ μεγάλος ο αριθμός, η γιατρός μου έδωσε την ίδια μέρα milteforan σιρόπι για 28 μέρες, μόλις τελείωσε συνεχίσαμε με zylapour, πολύ καλή διατροφή και neurobion. Ο rusty μέσα σ ένα μήνα είχε επανέλθει πλήρως, οι εξετάσεις άψογες κ ο αιματοκρίτης σε καλά επίπεδα. Έτσι συνεχίζουμε μέχρι σήμερα με zylapour, neurobion και γενικές αίματος κάθε 2 μήνες, η γιατρός μου είπε ότι είναι ώρα να κάνει ξανά την εξέταση για το πανεπιστήμιο, αυτό σημαίνει ότι για 20 μέρες κόβουμε το zylapour , αυτό βασικά με φοβίζει, και εδώ θα ήθελα την γνώμη σας, εάν έχετε εμπειρία από την συγκεκριμένη ασθένεια. Η γιατρός με διαβεβαίωσε ότι κατά 99.9% δεν υποτροπιάζει. Πόσο ασφαλές είναι να αφήσω το μικρόβιο να κυκλοφορήσει ξανά στο αίμα του, αν υποτροπιάσει κ χρειαστεί πιο δυνατή θεραπεία μετά..δεδομένου ότι η συγκεκριμένη ράτσα είναι πολύ ευπαθής κ ευαίσθητη δεν θέλω να το ρισκάρω.. Please heelppp