Καλαζαρ και αίσιο τέλος; Γίνεται!

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Πριν ένα χρόνο τέτοιες μέρες βρήκαμε το Μπρούνο μας θετικό στο καλαζάρ με τίτλο 1/400.
Κλάματα, πίκρα, στεναχώρια δεν τα αναλύω, τα καταλαβαίνετε.

Να μην τα πολυλογω, ξεκινήσαμε αμέσως Zylapour, 4 χάπια την ημέρα, κάθε μέρα, ανελιπώς.
Κάθε δεκαπέντε μέρες εξετάσεις για να ελέγχουμε νεφρά και συκώτι και αφού όλα έδειχναν καλά ένα μήνα μετά ξεκινάμε ενέσεις Glucantime.
Πρωί βράδυ για είκοσι μέρες και βλέπουμε.
Εξετάσεις, όλα καλά, είκοσι μέρες διάλειμμα από τις ενέσεις, πάλι εξετάσεις και μετά νέος κύκλος ενέσεις, άλλες είκοσι ημέρες.
Ο κακομοίρης είχε γίνει σουρωτήρι, δε βρίσκαμε που να τον τρυπήσουμε, τον λυπόταν η ψυχή μου....

Όλο αυτό τον καιρό συνέχιζαμε σταθερά τα Zylapour στην ίδια δοσολογία.

Μέχρι σήμερα όμως! :)

Σήμερα πήραμε τα αποτελέσματα εξέτασης PCR η οποία ήταν αρνητική! Εντελώς! Όχι μηδέν, απλά το σκυλί δεν έχει πια καλαζάρ!

Σκυλί μαύρο ο Μπρουνάκος, τα κατάφερε! :D:D:D

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Μπράβο σας για την αντιμετώπιση, μπράβο στον σκυλάκο!!!!

Πάντα τέτοια να ακούμε!!!!!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Μπραβο στον Μπρουνο και σε εσας!!! Πολυ ευχαριστη και αισιοδοξη εξελιξη :D

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
το σημαντικο ειναι να μην πειραχτουν τα νεφρα.. ωστε να ολοκληρωθει ο κυκλος θεραπειας ενεσεις - ζυλαπουρ..
μπραβο στον μπρουνο!!!!

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Ναι, γι' αυτο και κάναμε εξετάσεις συνέχεια.
Αν προέκυπτε πρόβλημα αναγκαστικά θα σταματούσαμε.
Τα μπράβο όλα για το μούργο!
Εμείς απλά ότι μας είπε ο γιατρός κάναμε (που δεν το αρνούμαι, πολλές φορές τον ρώτησα αν είναι σίγουρος για τη δοσολογία των χαπιών, μου φαινόντουσαν πολλά βρε παιδί μου όλα αυτά τα χάπια)

Haska

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2011
52
0
60
athens greece
Μπραβο στον μικρο. Μια λεπτομερεια μονο χωρις να σας απογοητευω, απλα για να το προσεξετε. Το Καλαζαρ δεν ειναι ιασιμο στο 100% και το ζωακι παντα θα το εχει εστω και σε σχεδον μηδενικο τιτλο. Το 90% των κτηνιατρων επιμενουν πως το Ζυλαπουρ για συντηρηση θα πρεπει να το παιρνουν εφ ορου ζωης αλλα σε μικρες δοσεις και περιοδικα οταν ο τιτλος πεσει στο ελαχιστο. Περιπου 10 μερες τον μηνα αναλογα με τον σκυλο και το μεγεθος του.
Εχω μια σκυλα με το ιδιο και το εχω ψαξει παρα πολυ και καθοτι λιγο υστερικη με τα ζωακια μου εχω μιλησει με τους μισους κτηνιατρους της επικρατειας επι του θεματος εξ ου και μιλαω. Και εμεις ειμαστε καλα τωρα αλλα ζυλαπουρ παιρνει καποιες μερες τον μηνα για να συνεχισει να ειναι καλα.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Χαίρομαι για το Μπρουνάκο! Αλλά να κάνω μια ερώτηση? Το δείγμα για την εξέταση PCR τι ήταν? Αίμα πήρε μόνο ή και άπό άλλους ιστούς?

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Μόνο αίμα εξετάσαμε. Ενδέχεται δηλαδή με δείγμα από μυελό να είχαμε διαφορετικό αποτέλεσμα?

Πάντως σχετικά μ' αυτό το σημείο του άρθρου: "The remission can be maintained with an additional allopurinol therapy. Even cases which had positive PCR results after GLUCANTIME® therapy can become PCR negative with additional allopurinol treatment . After clinical improvement allopurinol should be given long term. The duration of treatment is not clear yet, it can vary from 5 weeks to 21 mo n t h s" o Μπρούνο πήρε zylapour (αλλοπουρινόλη δηλαδή) για 10 μήνες μετά τους κύκλους με τις ενέσεις.

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Μπραβο στον μικρο. Μια λεπτομερεια μονο χωρις να σας απογοητευω, απλα για να το προσεξετε. Το Καλαζαρ δεν ειναι ιασιμο στο 100% και το ζωακι παντα θα το εχει εστω και σε σχεδον μηδενικο τιτλο. Το 90% των κτηνιατρων επιμενουν πως το Ζυλαπουρ για συντηρηση θα πρεπει να το παιρνουν εφ ορου ζωης αλλα σε μικρες δοσεις και περιοδικα οταν ο τιτλος πεσει στο ελαχιστο. Περιπου 10 μερες τον μηνα αναλογα με τον σκυλο και το μεγεθος του.
Εχω μια σκυλα με το ιδιο και το εχω ψαξει παρα πολυ και καθοτι λιγο υστερικη με τα ζωακια μου εχω μιλησει με τους μισους κτηνιατρους της επικρατειας επι του θεματος εξ ου και μιλαω. Και εμεις ειμαστε καλα τωρα αλλα ζυλαπουρ παιρνει καποιες μερες τον μηνα για να συνεχισει να ειναι καλα.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση δε μιλάμε για σχεδόν μηδενικό τίτλο, υποτίθεται ότι αυτή η εξέταση ανιχνεύει το DNA του παρασίτου και ότι είναι πάρα πολύ "ευαίσθητη", δείχνει δηλαδή την την ύπαρξη του παρασίτου ακόμα και όταν αυτό υπάρχει σε πάρα πολύ χαμηλό φορτίο (από τα λίγα που έχω διαβάσει και έχω καταλάβει, δεν είμαι και κανένας ειδήμων). Επομένως αν αυτή η εξέταση είναι αρνητική θεωρούμε ότι το παράσιτο πλέον δεν υπάρχει. Γι' αυτό το λόγο ο γιατρός μας κρίνει ότι δεν χρειάζεται να επιβαρύνουμε άλλο το ζώο με φάρμακα.

Από 'κει και πέρα εννοείται ότι θα τον ελέγχουμε πάντα και ότι δεν επαναπαυόμαστε.