Καλαζαρ!!


Lia92

New Member
11 Δεκεμβρίου 2021
1
0
30
Καλησπέρα παιδιά ειμαι καινούργια στην ομαδα θα ήθελα τις γνώμες σας για το καλαζάρ... Εχθές πήγαμε το σκυλάκι μας για τις εξετάσεις όπως καθε χρόνο και ανακαλύψαμε οτι έχει καλαζαρ σε πολύ αρχικό στάδιο χωρίς συμπτώματα και δεν εχουν επηρεαστεί ζωτικά όργανα κάνουμε θεραπεία με zylapour! Ο σκυλακος μας ειναι γαλλικό μπουλντοκ σχεδόν 5 ετών και τον λένε Μπούκη! Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων!
 

Attachments

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.257
Αθήνα
Για τη θεραπεία του καλαζάρ (θα πρέπει να) συνεκτιμούνται διάφοροι παράγοντες, όπως η γενική κατάσταση υγείας του σκύλου, η συγκεκριμένη κατάσταση υγείας λόγω καλαζάερ, ιατρικό ιστορικό, οι συνθήκες διαβίωσης, ηλικία κλπ
Η θεραπεία δηλαδή δεν καθορίζεται από το καλαζάρ και μόνο πχ. αν είναι σε αρχικό στάδιο ένα ζυλαπούρ, αν είναι σε μεσαίο στάδιο σιρόπι ή ενέσεις, αν είναι σε προχωρημένο στάδιο ένα σιρόπι και προσευχές.

Στα δυο δικά μου σκυλιά δε δίνω τίποτα (τίτλοι γύρω στο 1/200), για διαφορετικούς λόγους στο καθένα. Αυτό δε σημαίνει υποχρεωτικά ότι ισχύει το ίδιο για έναν άλλο σκύλο.

Νομίζω είναι πιο χρήσιμο σε πρώτη φάση να ξενικήσεις τη συζήτηση με τον κτηνίατρό σου, δηλαδή γιατί δίνει θεραπεία γενικώς, γιατί διάλεξε τη συγκεκριμένη θεραπεία και όχι κάποια άλλη, τι ελπίζει να πετύχει με το ζυλαπούρ, ποιοι είναι οι μετρήσιμοι στόχοι για να δείτε αν αποδίδει η θεραπεία κλπ κλπ
Αν αυτά τα έχεις ήδη συζητήσει, γράψε αν θέλεις τις λεπτομέρειες. Όχι επειδή ανταλάσσοντας απόψεις, υποχρεωτικά θα βγάλουμε διάγνωση και θεραπεία σε οποιοδήποτε ιατρικό πρόβλημα, αλλά τουλάχιστον να υπάρχει και μια βάση στη συζήτηση.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
32.586
Μηνύματα
890.715
Μέλη
19.443
Νεότερο μέλος
Χρυσή