Καλημέρα... βοήθεια...

Sandos

Well-Known Member
29 Ιουνίου 2010
128
0
Πατρα
Καλημερα... λεγομαι αλεξανδρος και εχω την μαγια ενα σαμογιεντ 19 μηνων πλεον... εχω πολυ καιρο να γραψω στο φορουμ χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν παρακαλολουθω...

λοιπον μπαινω στο θεμα...

Παασκευη απογευμα και βγαζω την μαγια βολτα σε μια αποσταση πηγαινε ελα 4 χιλιομετρων...
μ κανει 7 εμετους χωρις να εχει φαει τιποτα απο το πρωι...

τρελενομαι ειναι αργα και ο κτηνιατρος δεν σηκωνει τηλ...
Το βραδυ κανει αλλον ενα και 8 η ωρα το πρωι σαββατο ξαναπερνω και μ λεει να περασω απο κτηνιατρειο...

Της βαζει ορο της κανει εξετασεις αιματος και υψηλα τα λευκα η κοκκινα αιμοσφαιρια (συγγνωμη δεν θυμαμαι)

Το μεσημερι ξανα εμετος και την ξαναπαω στην κτηνιατρο...
Κανει ακτινογραφιεσ δεν φαινοταν τιποτα... κανει αιματος παλι ... παλι τα ιδια...

Αρχιζει να υποψιαζεται και να μ λεει οτι παιζει να ειναι τα νεφρα της γτ ειχε παρει ενα λιτρο ορο και δεν ειχε κατουρησει.... αρχιζει ναμ λεει οτι ειναι κληρονομικο των σαμο και κατι τετοια αλλα για να το σιγουρεψουμε θα περιμεναμε εναν συναδελφο να του στειλουμε το αιμα να κανει την εξεταση σε ενα μηχανημα π ειχεαυτος...

Μεχρι το βραδυ το κλαμα παει στεφανι απο ολη την οικεγενεια....

Σταματανε οι εμετοι... με παιρνει η κτηνιατρος και μ λεει τα νεφρα ειναι κομπλε...(πιο πριν ειχε κατουρησει η μαγια).

Ολο το βραδυ του σαβατου κομπλε , δεν εχει ορεξη να φαει τιποταμονο νερο αλλα μ ειπε να μην την αφησω και να παιρνει μονο τον ορο...

κυριακη χθες
κανει εναν εμετο .... ξαναπηγα της καναμε κατι ενεσεις για εμετο και για το στομαχι και ολα καλα.... απο κυριακη μεσημερι μεχρι σημερα το πρςι π την ξαναπηγα στον κτηνιατρο τιποτα απο εμετο.... ξανακανουμε τις ενεσεισ ορο καινουργιο και γυρναμε σπιτι....

Οι εκδοχες ειναι 2 .... μου ειπε η λοιμωξη που θα περασει σιγα σιγα με τα καταλληλα φαρμακα π τις δινει... η κατι εχει φαει και εχει μεινει μεσα της...

Και τωρα πριν μιση ωρα παλι εμετος....

Εχει τυχει κατι τετοιο σε κανεναν ....πειτε μ αποψεις...

Παμε να τρελαθουμε..
Με εκτιμηση αλεξανδρος

ξεχασα να αναφερω οτι καναμε υπερηχους και ηταν ολα καλα...

Sandos

Well-Known Member
29 Ιουνίου 2010
128
0
Πατρα
οταν το βγαζω να παω κτηνιατρο π ειναι στα 5 λεπτα απο το σπιτι με τραβαει μυριζει συνεχεια... δεν ειναι οπως ηταν αλλα δεν ειναι ουτε οπως ειναι αυτες τισ μερες στο σπιτι.... στο σπιτι ειναι νοχελικο ξαπλωμενο με τον ορο συνεχειακαι ηρεμο... οδεν θελει να φαει τιποτα...

αντιδραει σε ολα ακουεια τα παντα... κουναει ουρες απλα δεν εχει ορεξη ..

Χθες π της ειπα παμε βολτα(στον κτηνιατρο) κατευθυαν σηκωθηκε εψαχνε το λουρι της και ηταν κομπλε..

Haska

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2011
52
0
60
athens greece
Εχει κανει κακακια? Αν δεν εχει κανει, ισως να εχει φαει κατι και δεν ενοω απο φαγητο και τοτε καλο ειναι να της κανουν μια ακτινογραφια η εναν υπερηχο στο στομαχι της. Το ξερω γιατι η μικρη μου ειναι μεγαλη παπουτσοφαγος και καθε φορα τα "ιδια Παντελακη μου τα ιδια Παντελη μου". Ο κτηνιατρος της μου εχει πει να προσεχω αν θα κανει κακακια και αν οταν κανει ζοριζεται η εχουν υπολειματα απο το οτι εφαγε την τελευταια φορα. Αν δεν ..... τοτε θελει ακτινογραφια η υπερηχο για να δουμε που εχει κολησει τι. Το πιο συνηθες συμπτωμα ειναι οι εμετοι. Ελπιζω απλα να ειναι μια γαστριτιδα, αλλα κοιταξε το και αυτο.
Α ναι, και συνηθως ξεκινανε μετα απο 48 ωρες που εφαγε οτι εφαγε που δεν επρεπε

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Στο σπίτι την έχετε με ορό;
Αν ναι, τότε είναι λογικό να μην θέλει να φάει και να πιεί. Δεν νοιώθει τέτοια ανάγκη.
Επίσης, λόγω των εμετών, μια μικρή ατονία είναι λογική.
Από κει και πέρα, ξέροντας εσύ και το σκυλί σου, θεωρείς ότι η ενέργεια και η διάθεσή του, είναι πολύ κάτω του σύνηθες;
Εξετάσεις για ερλίχεια/καλαζάρ έχεις κάνει;
Οίστρο πότε έχει περάσει;

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Αφου κανει εμετο που να την βρει την ορεξη για φαγητο.
Αν οι εξετασεις δεν εδειξαν τιποτα ,θα περασει,ειναι πολλα τα ζωα αυτη την εποχη που ταλαιπωρουνται με εμετους,διαρροιες,η και τα δυο.

Περαστικα ευχομαι!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Haska, είπε ότι έκανε και ακτινογραφίες και υπέρηχους και ήταν καθαρά ;)

Sandos

Well-Known Member
29 Ιουνίου 2010
128
0
Πατρα
δεν εχει διαρροιες... ναι με ορο κανονικα...
Καλαζαρ πριν κανα μηνα- 1,5 της εβγαλα το κολαρο γτ εληξε και ειχε και περιοδο οποτε δεν την εβγαζα καθολου απο το σπιτι

Θα μ ειχε πει να της κανουμε η κτηνιατρος .... και αν ειχε κατι απο αυτα δεν θα το εβγαζε στις εξετασεις αιματος??

Ναι η διαθεση της ειναι κατω του μετριου στο σπιτι... οταν βγηκα 2 φορες να την παω με τα ποδια στον κτηνιατρο η διαθεση της ηταν καπως ανεβασμενη

Sandos

Well-Known Member
29 Ιουνίου 2010
128
0
Πατρα
να τωραπαιζω λιγο μαζι της ψιλοκουναει ουρα και μ γλυφει πραγμα π προχθες δεν το εκανε..

Να σαι καλα yasemin ευχαριστω πολυ

Ο κτηνιατρος ειπε οτι αν δεν σταματησουν οι εμετοι μεχρι την τεταρτη θα την χειρουργησει γτ κατι θα εχει μεινει μεσα...
Δεν θελω να γινει αυτο εκτος αν οντως ειναι το σωστο

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
δεν εχει διαρροιες... ναι με ορο κανονικα...
Καλαζαρ πριν κανα μηνα- 1,5 της εβγαλα το κολαρο γτ εληξε και ειχε και περιοδο οποτε δεν την εβγαζα καθολου απο το σπιτι

Θα μ ειχε πει να της κανουμε η κτηνιατρος .... και αν ειχε κατι απο αυτα δεν θα το εβγαζε στις εξετασεις αιματος??

Ναι η διαθεση της ειναι κατω του μετριου στο σπιτι... οταν βγηκα 2 φορες να την παω με τα ποδια στον κτηνιατρο η διαθεση της ηταν καπως ανεβασμενη
Δεν σε ρώτησα πότε της έβγαλες το κολλάρο. Το αντιπαρασιτικό κολλάρο δεν το βγάζουμε καμμία εποχή του χρόνου.
Τέλος άνοιξης, τέλος φθινοπώρου, κάνεις προληπτικές για ερλίχεια/καλαζάρ, με ευλάβεια. Δεν τις παρακάμπτεις. Οι εξετάσεις της είπες ότι έδειξαν λευκά ή ερυθρά ανεβασμένα. Αρα...κάτι έδειξαν.
Ο γιατρός μπορεί να παρασύρθηκε από τα λοιπά συμπτώματα. Η αν δεν είναι ο σταθερός γιατρός σου, να μην ξέρει αν εσύ έχεις κάνει κάπου αλλού εξετάσεις. Κακώς που δεν στο επισήμανε, αλλά πρέπει να το ψάξεις και να το έχεις μόνιμα στο μελλοντικό σου πρόγραμμα.

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Έκανε ψηλάφηση στη κοιλιακή χώρα ?
Έλεγξε αν το σκυλί πονάει κάπου?
Έχω δει παρόμοιο περιστατικό με σκύλο που τον είχαν κλοτσήσει.
Μήπως το σκυλί έχει χτυπήσει κάπου?

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Ο κτηνιατρος ειπε οτι αν δεν σταματησουν οι εμετοι μεχρι την τεταρτη θα την χειρουργησει γτ κατι θα εχει μεινει μεσα...
Δεν θελω να γινει αυτο εκτος αν οντως ειναι το σωστο
Εγω ξερω οτι τα χειρουργεια τα κανουμε αφου βρουμε τι εχει κολλησει και που ή αφου ειμαστε σιγουροι που εντοπιζεται το προβλημα. Δεν ανοιγουμε την κοιλια να δουμε μπας και φταιει τιποτα επειδη δεν μπορουμε να βρουμε εξωτερικα τι φταει.

Παρε γνωμη κι αλλου γιατρου. Στην Αθηνα που εισαι και κοντα εχει πολλες καλες κλινικες-νοσοκομεια ζωων.

Sandos

Well-Known Member
29 Ιουνίου 2010
128
0
Πατρα
Ειναι ο γιατρος π την πηγαινω 1μιση χρονο...

Ναι κατι εδειξαν και ειπε οτι θα ξανακανουμε αιματος σημερα το απογευμα και ακτινογραφιεσ..

Οτι υπαρχει μικρη βελτιωση στην μαγια ως προς διαθεση και ωςπρος ερεθισματα υπαρχει... εχουν μειωθει σημαντικα οι εμετοι..

Γτ ομως δεν μπορει να βρει τι εχει εδω και 3 μερεΣ?

την ψηλαφησε στην κοιλια και εδειξε να την ποναει... αλλα οταν της το εκανα και εγω δεν εδειξε να καταλαβαινει τπτ... αν απλα εβαλε δυναμη για να πιεση πιο μεσα λογικο δεν ειναι να πονεσε??

την εχω πιεση και εγω καταλαθαος παλιοτερα δυνατα στην κοιλια και γυρισε και εδειξε οτι την πονεσε για αυτο δεν ξερω

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Γτ ομως δεν μπορει να βρει τι εχει εδω και 3 μερεΣ?
Συμβαίνει καμμιά φορά. Μπορεί να μην είναι κάτι σοβαρό και τα συμπτώματά της [οι εμετοί δηλαδή] να είναι τυχαία. Να μην συνδιάζονται. Και είναι λογικό να πηγαίνει, βλέποντας και κάνοντας, εφαρμόζοντας συντηρητικές θεραπείες. Αν βέβαια το σκυλί σου χειροτέρευε, φαντάζομαι θα άλλαζε στρατηγική. Για το διερευνητικό χειρουργείο, δεν ξέρω....δεν νομίζω...θα μπορούσε να κάνει μια γαστροσκόπηση ίσως, για να δει τι γίνεται.
Τέλος πάντων, εύχομαι να αναρρώσει πλήρως και να μην χρειαστεί περαιτέρω συζήτηση. Να κάνεις όμως άμεσα εξετάσεις για ερλίχεια/καλαζάρ.

Sandos

Well-Known Member
29 Ιουνίου 2010
128
0
Πατρα
ενεργηθηκε πεμπτη βραδυ στην βολτα...
κανονικα ηταν... απο εκεινη την μερα οχι γτ παρασκευη πρωι δεν ειχα τροφη πηγα δουλεια τει και το απογευμα π γυρισα σπιτι πηρα τροφη και θα την ταιζα μετα την βολτα..

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.701
321
Lund, SE
Γιατί βρε Αρη, να αλλάξει κτηνίατρο;
Γιατί αν πάρει μια δεύτερη γνώμη από κάποιο κτηνίατρο που θα μπορεί να κάνει ο ίδιος όλες τις εξετάσεις και να πάρει πρωτοβουλίες εκεί που πρέπει ο σκύλος του μπορεί να θεραπευτεί.

Κι επιπλέον γιατί ο κτηνίατρος μου έκανε 75 χλμ φεύγοντας από πάρτι να έρθει να δει το σκύλο μου σε πρόβλημα που είχε προκύψει και σήκωσε το τηλέφωνο στο τρίτο χτύπημα. Δεν υπάρχουν συν πλην σ' αυτά, υπάρχει μόνο το ιατρικό καθήκον.