Καλημέρα στην παρέα.

Μόκα

Well-Known Member
31 Μαϊου 2015
74
23
37
Έχω ένα λαμπραντορ 8 μηνών θηλυκό και θα ήθελα να με βοηθήσετε με την διατροφή του.
Από όταν την πήρα (2,5 μηνών) και μέχρι 6 μηνών την τάιζα barf έτοιμη όμως. Πηγαίνοντας στον γιατρό μου είπε ότι είχε παραπάνω κιλά και παρόλο που βγαίνουμε μεγάλες βόλτες κάθε μέρα δεν μπορούσα να την κάνω να τα χάσει! ! Εδώ και 2 μήνες της δίνω orijen puppy large Και έχει έρθει στα φυσιολογικά της από θέμα κιλών Θα ήθελα όποιος μένει Αθήνα να μου πει από που αγοράζει κρέατα, ώστε να ξεκινήσω να της φτιάχνω μόνος μου Barf γιατί πιστεύω σαν την Barf Δεν μπορεί να συγκριθεί καμία ξηρά.

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
Έχω ένα λαμπραντορ 8 μηνών θηλυκό και θα ήθελα να με βοηθήσετε με την διατροφή του.
Από όταν την πήρα (2,5 μηνών) και μέχρι 6 μηνών την τάιζα barf έτοιμη όμως. Πηγαίνοντας στον γιατρό μου είπε ότι είχε παραπάνω κιλά και παρόλο που βγαίνουμε μεγάλες βόλτες κάθε μέρα δεν μπορούσα να την κάνω να τα χάσει! ! Εδώ και 2 μήνες της δίνω orijen puppy large Και έχει έρθει στα φυσιολογικά της από θέμα κιλών Θα ήθελα όποιος μένει Αθήνα να μου πει από που αγοράζει κρέατα, ώστε να ξεκινήσω να της φτιάχνω μόνος μου Barf γιατί πιστεύω σαν την Barf Δεν μπορεί να συγκριθεί καμία ξηρά.

Αφού μένεις Αθήνα ή πήγαινε στον χασάπη της γειτονίας σου (που ξέρεις και εμπιστεύεσαι) ή στην Βαρβάκειο

• Like
Reactions: johnk

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Συμφωνώ με τον προλαλλήσαντα!
Βαρβάκειος... αλλά και ο τοπικός χασάπης μπορεί να σας εκπλήξει...

Υ.Γ.1. Καλώς ήλθατε!:)

Υ.Γ.2 Το "Μόκα" να το αλλάξετε παρακαλώ... Πάραυτα!!!:cool:
Είναι όνομα (και μάγουλα!) που έχει κατατεθεί στο διεθνές δικαστήριο σημάτων!!!:D
070813 121.jpg

Last edited:

Μόκα

Well-Known Member
31 Μαϊου 2015
74
23
37
Χαχαχαχαχαχαχα Δεν μπορώ να ανεβάσω φωτογραφίες γιατί δεν έχω λάπτοπ και από το κηνιτο δεν ανεβαίνουν! ! Καλώς Ευχαριστώ. .

• Like
Reactions: johnk

Μόκα

Well-Known Member
31 Μαϊου 2015
74
23
37
Πόσο ποσοστό κόκαλα και πόσο κρέας πρέπει να έχει το γεύμα για να απορροφηθεί το ασβέστιο ;;; πχ στα 560 γραμμάρια κρέας που πρέπει να δώσω ημερησίως, πόσα γραμμάρια να είναι τα κόκαλα ;;

d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
43
Αθήνα, Παγκράτι
Καλώς ήρθες. Αν χρησιμοποιήσεις την αναζήτηση θα βρεις αρκετό υλικό. Διαφορετικά αναζήτησε στο φόρουμ τα νήματα απο την υποκατηγορία της διατροφής.
Θα βρεις όλες τις πληροφορίες σχετικά με τη barf

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Καλώς ήρθες. Είναι πολύ παράξενο που κατάφερες με μπαρφ να παχύνεις τον σκύλο σου και με orijen τον αδυνάτισες. Πάντα άκουγα το αντίθετο. Προφανώς μπορούσες να υπολογίσεις πολύ καλύτερα την ποσότητα που πρέπει να τρώει με ξηρή τροφή.
Η μπαρφ δεν είναι τόσο απλή όσο εμφανίζεται από πολλούς στο φόρουμ και αλλού.
Θέλει πολλές γνώσεις και για τις αναλογίες αλλά και για τα ήδη κρέατος που μπορείς να δίνεις, τι πρέπει να αποφεύγεις, ποιοί κίνδυνοι καραδοκούν όπως π.χ. κιμάς αλεσμένος στην ίδια μηχανή που αλέθεται και ο χοιρινός κλπ κλπ κλπ
Αυτά από μένα που δεν με έπεισε ποτέ ο τρόπος διατροφής μπαρφ και που πιστεύω ότι το μαγειρεμένο φαγητό είναι πιο ασφαλές. Αν μη τι άλλο αν αποφασίσεις ότι αυτό θέλεις να συνεχίσεις μελέτησε το πάρα πολύ ώστε να είσαι όσο πιο ενημερωμένος γίνεται.

• Like
Reactions: ghelly

Μόκα

Well-Known Member
31 Μαϊου 2015
74
23
37
Καλώς ήρθες. Είναι πολύ παράξενο που κατάφερες με μπαρφ να παχύνεις τον σκύλο σου και με orijen τον αδυνάτισες. Πάντα άκουγα το αντίθετο. Προφανώς μπορούσες να υπολογίσεις πολύ καλύτερα την ποσότητα που πρέπει να τρώει με ξηρή τροφή.
Η μπαρφ δεν είναι τόσο απλή όσο εμφανίζεται από πολλούς στο φόρουμ και αλλού.
Θέλει πολλές γνώσεις και για τις αναλογίες αλλά και για τα ήδη κρέατος που μπορείς να δίνεις, τι πρέπει να αποφεύγεις, ποιοί κίνδυνοι καραδοκούν όπως π.χ. κιμάς αλεσμένος στην ίδια μηχανή που αλέθεται και ο χοιρινός κλπ κλπ κλπ
Αυτά από μένα που δεν με έπεισε ποτέ ο τρόπος διατροφής μπαρφ και που πιστεύω ότι το μαγειρεμένο φαγητό είναι πιο ασφαλές. Αν μη τι άλλο αν αποφασίσεις ότι αυτό θέλεις να συνεχίσεις μελέτησε το πάρα πολύ ώστε να είσαι όσο πιο ενημερωμένος γίνεται.
Να σας πω την αλήθεια, θα κάνω ακριβώς ότι στην Barf μόνο που το κρέας θα το κόβω σε πιο μεγάλα κομμάτια και όχι κιμά και θα το βράσω 10-15 λεπτά για να σκοτώνω κάποια μικρόβια, γιατί το δέχομαι ότι τα σκυλιά δεν αρρωσταίνουν αλλά το να τρώει το σκυλί και να περιμένω να περάσει μισή ώρα για να είναι πιο ασφαλές και γενικά κάποια παραδείγματα που ξέρω έχουν παρουσιάσει κάποιες αρρώστιες! !! Στην ουσία είναι Barf με 10 λεπτά βαρασημο το κρέας Ναι γιατί στην ξηρά ελέγχω καλύτερα τα γραμμάρια.

• Like
Reactions: l.Kyveli

Μόκα

Well-Known Member
31 Μαϊου 2015
74
23
37
στην ουσία, είναι δέκα λεπτά βρασμένο κρέας (χωρίς Barf) :)
Ναι αλλά όλα τα υπόλοιπα: κόκαλα, λαχανικά ,και φυσικά συμπληρώματα θα είναι χωρίς να δεχτούν επεξεργασία. ..

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
Μοκα αυτο που σκεφτεσαι να κανεις ειναι στην ουσια μαγειρευτο φαγητο. Η Barf σαν διατροφη επιβαλει ωμο/νωπο κρεας και το ιδιο και τυα λαχανικα! Αν φοβασαι για μικροβια και μικροοργανισμους...κανε μαγειρευτο καλυτερα.
Οσο για κρεατα...η Βαρβακειος εχει τα παντα και σε φτηνες τιμες! Ο κρεοπωλης της γειτονιας απο την αλλη εχει λιγο πιο τσιμπημενες τιμες, αλλα ειναι διπλα σου και σιγουρα αν του παραγγελνεις 25-30 κιλα καθε μηνα για το σκυλο και αλλα 6-8 κιλα για σενα.... ε ολο και και κατι καλυτερο θα σου κανει σε τιμη!

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Να σας πω την αλήθεια, θα κάνω ακριβώς ότι στην Barf μόνο που το κρέας θα το κόβω σε πιο μεγάλα κομμάτια και όχι κιμά και θα το βράσω 10-15 λεπτά για να σκοτώνω κάποια μικρόβια, γιατί το δέχομαι ότι τα σκυλιά δεν αρρωσταίνουν αλλά το να τρώει το σκυλί και να περιμένω να περάσει μισή ώρα για να είναι πιο ασφαλές και γενικά κάποια παραδείγματα που ξέρω έχουν παρουσιάσει κάποιες αρρώστιες! !! Στην ουσία είναι Barf με 10 λεπτά βαρασημο το κρέας Ναι γιατί στην ξηρά ελέγχω καλύτερα τα γραμμάρια.
Ομολογώ ότι δεν καταλαβαίνω τίποτα

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Και προς Θεού.. μη βράζετε τα κόκαλα για 15 λεπτά και μετά τα δίνετε στα σκυλιά σας :(

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.811
59
ΑΘΗΝΑ
Ναι, τα διάφορα έτοιμα προϊόντα που κυκλοφορούν. Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της BARF πίστευα πως είναι και ο τρόπος που τρώει ο σκύλος. Αλλά με τα αλεσμένα δε νομίζω πως γίνεται κάτι τέτοιο, σωστά;

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
Κοιτα να δεις..θεωρητικα παντα ..η barf μιμειται τον τροπο διατροφης του σκυλου συμφωνα με τον προγονο του τον λυκο. Οποτε ο λυκος ολοι ξερουμε ειναι θηρευτης...κυνηγαει σε αγελες..και ετσι ειβιωνει κτλπ. Τωρα ο σκυλος ιδιως μες στην πολη δεν μπορει να κυνηγησει, να ειναι θηρευτης...οποτε εμεις ο ανθρωπος του προσφερουμε το γευμα του , περιπου οπως θα το βρισκε στην φυση. Το σωστο θεωρω οτι ειναι να δινεις ολοκληρα κοματια κρεατος και ο σκυλος να δουλευει τα σαγονια του για να τα σπασει,κοψει και φαει εν τελει. (τα λαχανικα που δινονται συμπληρωματικα, ειναι γιατι θεωρητικα καποιο χορτοφαγο ζωο, θα τα χε φαει και θα υπηρχαν στο στομαχι του, και το στομαχι του θα το τρωγε ενας λυκος η στην προκειμενη ο σκυλος)
Τωρα η αλεσμενη τροφη γινεται απο αποψη, χωρου στην καταψυξη,απο αποψη οτι οσοι δεν εχουν χρονο να ξεπαγωσουν το κρεας, να κανουν πολτο τα λαχανικα κτλπ αλλα δεν θελουν να δινουν κροκετα (junk food ) στον σκυλο, επιλεγουν την ετοιμη barf υπο μορφη κιμα. Γενικα γινεται για να προσφερεις καλυτερη ποιοτητα τροφης, και δινεται η επιλογη σε εκεινον που δεν εχει να διαθεσει 15-20 λεπτα καθε μερα να κανει προετοιμασια της τροφης...να ταισει κατι πιο ποιοτικο υπο μορφη κιμα.

Μόκα

Well-Known Member
31 Μαϊου 2015
74
23
37
Δεν είπα ότι θα βράσω τα κόκαλα! ! Και αυτό που ήθελα να μάθω είναι από πού προμηθευστε τα κρέατα και επειδή έχω κοιτάξει πολλά site Και διάφορα forum όλοι γράφουν ότι πρέπει να υπάρχει σωστή αναλογία κρέατος με κόκαλα για σωστή απορρόφηση αλλά πόσο τις % πάει σε 500 γραμμάρια κρέατος ας πούμε που θα αποτελεί την ημερήσια ποσότητα τροφής του σκύλου έτσι ώστε κρέας και κόκαλα να μου βγείτε αν χωρίσω τα 700 γραμμάρια που θα τις δίνω την μέρα το 80% και να βάλω και 15% λαχανικά με συκωτακια και καρδιές ;;; αυτό το 80% κρέας θέλω να μου πει κάποιος πόσα γραμμάρια κρέατος αντιστοιχούν σε πόσα γραμμάρια κόκαλα ;; Ευχαριστώ για τις απαντήσεις όλων σας.