Καλημέρα στην παρέα.

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
Μιας και το πιο βασικο μενου σου θα ναι το κοτοπουλο, ας πουμε οτι πας μια βολτα απο την βαρβακειο.... θα βρεις πλαταρι κοτοπουλου που θα ειναι "στεγνο" δλδ θα χει λιγο κρεας πανω του και λιγο παρακατω μπορει να βρεις πλαταρι πιο "γεματο" με καμποσο κρεας παραπανω. το πρωτο θα το βρεις στα 0.5ευρω το κιλο το αλλο θα το βρεις περιπου στο 0.9ευρω το κιλο. Το πλαταρι χοντρικα(κατα προσεγγιση μπακαλιστικη) θα λεγε κανεις οτι εχει 55%κρεας και 45% κοκκαλο και τα πιο γεματα μπορει να φτασει το ποσοστο αυτο στο 65% κρεας και 35%κοκκαλο.
Απο κει και περα το μπουτι κοτοπουλου που μπορεις να βρεις κατεψυγμενο, αρκετα φτηνο εχει καλη αναλογια σε κρεας (μπακαλιστικα και κατα προσεγγιση) 65-70% κρεας και 35-30% κοκκαλο. Απο κει και περα μην κολλας σε αναλογιες....η barf ειναι μια διατροφη οπου πρεπει σε βαθος χρονου 30ημερων να παρει τις οποιες αναλογιες κρεας του αντιστοιχουνε. Μπορεις να ταιζεις μια μερα 1πλαταρι και 1μπουτι και την αλλη 2 πλαταρια και την τριτη 2μπουτια.εσυ θα φτιαξει το πργραμμα...γιατι εσυ θα βλεπεις αν εχουν η οχι κρεας τα κοματια που ταιζεις!

*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
Καλώς ήρθες. Είναι πολύ παράξενο που κατάφερες με μπαρφ να παχύνεις τον σκύλο σου και με orijen τον αδυνάτισες. Πάντα άκουγα το αντίθετο. Προφανώς μπορούσες να υπολογίσεις πολύ καλύτερα την ποσότητα που πρέπει να τρώει με ξηρή τροφή.
Η μπαρφ δεν είναι τόσο απλή όσο εμφανίζεται από πολλούς στο φόρουμ και αλλού.
Θέλει πολλές γνώσεις και για τις αναλογίες αλλά και για τα ήδη κρέατος που μπορείς να δίνεις, τι πρέπει να αποφεύγεις, ποιοί κίνδυνοι καραδοκούν όπως π.χ. κιμάς αλεσμένος στην ίδια μηχανή που αλέθεται και ο χοιρινός κλπ κλπ κλπ
Αυτά από μένα που δεν με έπεισε ποτέ ο τρόπος διατροφής μπαρφ και που πιστεύω ότι το μαγειρεμένο φαγητό είναι πιο ασφαλές. Αν μη τι άλλο αν αποφασίσεις ότι αυτό θέλεις να συνεχίσεις μελέτησε το πάρα πολύ ώστε να είσαι όσο πιο ενημερωμένος γίνεται.
Με την Orijen η δικιά μου δε βάζει βάρος με τίποτα, αναρρωτιέται ο κόσμος αν την αφήνω νηστική. Και ήταν η μοναδική τροφή που της έκατσε τόσο καλά κατά τα άλλα. Μας βλέπω να ξεκινάμε barf στο τέλος αλλά δυσκολεύομαι να το πάρω απόφαση

Μόκα

Well-Known Member
31 Μαϊου 2015
74
23
37
Μιας και το πιο βασικο μενου σου θα ναι το κοτοπουλο, ας πουμε οτι πας μια βολτα απο την βαρβακειο.... θα βρεις πλαταρι κοτοπουλου που θα ειναι "στεγνο" δλδ θα χει λιγο κρεας πανω του και λιγο παρακατω μπορει να βρεις πλαταρι πιο "γεματο" με καμποσο κρεας παραπανω. το πρωτο θα το βρεις στα 0.5ευρω το κιλο το αλλο θα το βρεις περιπου στο 0.9ευρω το κιλο. Το πλαταρι χοντρικα(κατα προσεγγιση μπακαλιστικη) θα λεγε κανεις οτι εχει 55%κρεας και 45% κοκκαλο και τα πιο γεματα μπορει να φτασει το ποσοστο αυτο στο 65% κρεας και 35%κοκκαλο.
Απο κει και περα το μπουτι κοτοπουλου που μπορεις να βρεις κατεψυγμενο, αρκετα φτηνο εχει καλη αναλογια σε κρεας (μπακαλιστικα και κατα προσεγγιση) 65-70% κρεας και 35-30% κοκκαλο. Απο κει και περα μην κολλας σε αναλογιες....η barf ειναι μια διατροφη οπου πρεπει σε βαθος χρονου 30ημερων να παρει τις οποιες αναλογιες κρεας του αντιστοιχουνε. Μπορεις να ταιζεις μια μερα 1πλαταρι και 1μπουτι και την αλλη 2 πλαταρια και την τριτη 2μπουτια.εσυ θα φτιαξει το πργραμμα...γιατι εσυ θα βλεπεις αν εχουν η οχι κρεας τα κοματια που ταιζεις!
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε. ..

Μόκα

Well-Known Member
31 Μαϊου 2015
74
23
37
Με την Orijen η δικιά μου δε βάζει βάρος με τίποτα, αναρρωτιέται ο κόσμος αν την αφήνω νηστική. Και ήταν η μοναδική τροφή που της έκατσε τόσο καλά κατά τα άλλα. Μας βλέπω να ξεκινάμε barf στο τέλος αλλά δυσκολεύομαι να το πάρω απόφαση
Και γιατί ανησυχείς που δεν βάζει περιττά κιλά ;; δεν χρειάζεται το σκυλί να είναι σαν μοσχάρι. . Αν εμπιστεύεστε την ξηρά τροφή για εμένα μην αλλάξετε..

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
μεινε στην ξηρα για κανενα τριμηνο ακομα, αγορασε καμια ερευνα ή κανενα βιβλιο διατροφης(γραμμενο απο διατροφολόγο δηλαδη....) μελετησε πολύ και μετα ξεκινα να ετοιμαζεις μονος σου γευματα....
αν σκεπτεσαι την τιμή μεινε στην ξηρα. για εμενα ενας αξονας για να βεβαιωθεις αν το σπιτικο σιτιρεσιο του σκυλιου σου αξιζει ειναι να βγαινει π ο λ ύ πιο ακριβο απο την ξηρα....

θα σας εκπληξω αλλα το να προσθετεις συμπληρωματα στο μαγειρευτο ειναι πολύ σημαντικο, εξισου σημαντικο με το να τα προσθετεις στην μπαρφ.....

ο σκυλος ειναι πτωματοφαγος και σκουπιδοφαγος, οχι κυνηγος...

• Like
Reactions: l.Kyveli

Μόκα

Well-Known Member
31 Μαϊου 2015
74
23
37
μεινε στην ξηρα για κανενα τριμηνο ακομα, αγορασε καμια ερευνα ή κανενα βιβλιο διατροφης(γραμμενο απο διατροφολόγο δηλαδη....) μελετησε πολύ και μετα ξεκινα να ετοιμαζεις μονος σου γευματα....
αν σκεπτεσαι την τιμή μεινε στην ξηρα. για εμενα ενας αξονας για να βεβαιωθεις αν το σπιτικο σιτιρεσιο του σκυλιου σου αξιζει ειναι να βγαινει π ο λ ύ πιο ακριβο απο την ξηρα....

θα σας εκπληξω αλλα το να προσθετεις συμπληρωματα στο μαγειρευτο ειναι πολύ σημαντικο, εξισου σημαντικο με το να τα προσθετεις στην μπαρφ.....

ο σκυλος ειναι πτωματοφαγος και σκουπιδοφαγος, οχι κυνηγος...
Δεν έχω πρόβλημα με το πόσο θα μου στοιχίσει και αυτό προσπαθώ να κάνω να μάθω όσα περισσότερα μπορώ πριν ξεκινήσω ,το σκέφτομαι για Σεπτέμβριο να ξεκινήσω να το φτιάχνω μόνος μου. ! Αυτό το βιβλίο που μου λέτε είναι για διατροφή σκύλων ή γενικά για διατροφή ;;; Αν και μέσω internet πλέων βρίσκεις όποια πληροφορία θες, θα μου άρεσε να βρω ενώ βιβλίο με αυτό το θέμα και να ενημερωθώ πάνω στην διατροφή της Μοκας μου. ..

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
Ψαξε στην αναζητηση του φορουμ με key word "barf" και θα βρεις καμποσα θεματα,δοαβασε και αν εχεις αποριες, στειλε pm σε μελη που κανουν καιρο barf διατροφη και θα σε κατατοπησουν αριστα!

Μόκα

Well-Known Member
31 Μαϊου 2015
74
23
37
Ψαξε στην αναζητηση του φορουμ με key word "barf" και θα βρεις καμποσα θεματα,δοαβασε και αν εχεις αποριες, στειλε pm σε μελη που κανουν καιρο barf διατροφη και θα σε κατατοπησουν αριστα!
Θα το κάνω, Ευχαριστώ

*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
Και γιατί ανησυχείς που δεν βάζει περιττά κιλά ;; δεν χρειάζεται το σκυλί να είναι σαν μοσχάρι. . Αν εμπιστεύεστε την ξηρά τροφή για εμένα μην αλλάξετε..
Εννοείται δε μιλάω για περιττά κιλά. Ούτε για το φυσιολογικό αδύνατο σώμα που είναι καλό να έχουν τα νεαρά σκυλιά. Είναι όντως αδύνατη και σαφώς κάτω απ το φυσιολογικό για την ηλικία της. Σ ευχαριστώ για την απάντηση πάντως, απλά το ανέφερα ως άλλη μια περίπτωση που η Orijen αδυνατίζει σκύλο

Μόκα

Well-Known Member
31 Μαϊου 2015
74
23
37
Διαβάζοντας μέσα στην ομάδα συζητήσεις για την Barf δεν ξέρω αν μπερδεύεται κάποιος περισσότερο ή ενημερώνετε! !!! Και όταν ανοίγει κάποιος ένα θέμα δικό του και έχει μια απορία για έναν συγκεκριμένο λόγο δεν είναι ωραίο να μπαίνει ο καθένας που είναι αντίθετος με αυτό το σκεπτικό και να κράζει, γιατί πρώτον χαλάει την κουβέντα, δεύτερον δεν γίνεται πιο έξυπνος από τους άλλους που βοηθάνε και τρίτον όταν μπαίνει κάποιος πατώντας στην αναζήτηση την λέξη που θέλει πχ Barf Όπως έκανα εγώ τώρα, πιο πολύ βλέπει να έρχονται σε αντιπαράθεση άτομα της ομάδας παρά μαθαίνει κάτι από αυτό πάνω στο θέμα που θέλει. Γενικά τα λέω γιατί είναι ένα πολύ καλό και οργανωμένο forum Και είναι αμαρτία για 5-6 άτομα να χαλάει ένας διάλογος που μπορεί να βοηθήσει 50 άτομα.