Καλημερα!! (τι θα πρέπει να ζητήσω από τον εκτροφεα?)

Rocky

Active Member
15 Μαϊου 2009
32
0
Glyfada
και μένα κάπως παράξενο μου κάνει. Καλύτερα άμα τον πάρεις να είσαι καλύμμενος όπως λέει και ο Μάκης γιατι σε αυτη τη χώρα συνηθίζεται να κοροιδεύουμε ο ένας τον άλλον.

BlackMamba

Member
27 Μαϊου 2009
22
0
Η συνιδιοκτησια πως ειναι? Δηλαδη τι δικαιωματα εχει αυτος στον σκυλο?
Το συμφωνητικο τι θα πρεπει να λεει?
Α και κατι αλλο χωρις δοσηι ειρωνιας απλα για να καταλαβω τι ενοειται, δηλαδη τι ΄΄κακο΄΄ μπορει να εχει ο σκυλος ωστε να θελει να μου τον ''ξεφορτωθει''?

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Δε σου λέει κανείς ότι ο εκτροφέας πάει να σε κοροϊδέψει, αλλά προσπαθούμε να σε βοηθήσουμε να μην είσαι..."κοροϊδεύσιμος", εύκολος στόχος.

Έχεις αποφασίσει να πάρεις ένα κουτάβι Γ.Π., δεν γνωρίζεις πολλά για την φυλή, δεν γνωρίζεις τι είναι και τι προσέχουμε σε ένα pedigree, δεν γνωρίζεις ποιές εξετάσεις πρέπει να έχουν κάνει οι γεννήτορες και ποιές τα κουτάβια, δεν γνωρίζεις ποιά τα καλά εκτροφεία.

Αποφασίζεις να επισκεφθείς ένα εκτροφείο, αλλά δεν ξέρεις τι να ρωτήσεις.

Μπαίνεις σε ένα φόρουμ και ρωτάς και πολύ καλά κάνεις.

Σου λέμε/λένε κάποια πράγματα και μέτα από κάποιες ώρες μπαίνεις και γράφεις πως τελικά θα πάρεις ένα σκύλο 9 μηνών που έφερε ο εκτροφέας από Γερμανία πριν 2 βδομάδες, δε ξέρεις από πιο εκτροφείο, δε ξέρεις γιατί τον έφερε, δε ξέρεις γιατί τον δίνει, δεν θυμάσε όνομα...καλός σου φάνηκε (με τα κριτήρια που διαμορφώνουν οι παραπάνω γνώσεις) και είσαι έτοιμος να δώσεις 2000 ευρώ για να τον αποκτήσεις...

Εσύ που τα ξαναδιαβάζεις αυτά, πως σου φαίνεσε?

Ένας άνθρωπος που ξέρει τι θέλει και πως θα το αποκτήσει?

Ή ένας άνθρωπος που δεν γνωρίζει και είναι εύκολο να παρασυρθεί σε λάθος (απλά λάθος και όχι απάτη...για αρχή)?

Δεν αναφέρομαι όπως βλέπεις καθόλου στον εκτροφέα, δε με ενδιαφέρει ο άνθρωπος την δεδομένη στιγμή.
Μιλάω με εσένα και για εσένα και πως εσύ δεν θα είσαι εύκολο θύμα (όχι για τον κύριο που έχει το εκτροφείο που μπορεί να έχει τις καλύτερες προθέσεις, αλλά για τον οποιονδήποτε και όχι μόνο θύμα απάτης, αλλά και απλής άγνοιας που θα οδηγήσει σε λάθος επιλογή).

Last edited:

BlackMamba

Member
27 Μαϊου 2009
22
0
Σιγουρα δεν εχω τις γνωσεις πανω στα σκυλια οπως εσεις. Το οτι κατεληξα σε αυτον τον σκυλο ηταν τυχαιο γιατι παρουσιαστηκε αυτη η περιπτωση (την οποια δεν ειχα σκεφτει να αποκτησω μεγαλο σκυλο) αλλα μετα απο την συζητηση και τα πλεονεκτηματα που ειδα οτι εχω αν θα αποκτησω ενα μεγαλο σκυλο σε αντιθεση με ενα κουταβι κατεληξα εκει. Απλα ηταν μια περιπτωση που δεν την ειχα σκεφτει.

Ειναι κακο δηλαδη που βλεπωντας τα θετικα και τα αρνητικα που εχει το να παρεις ενα κουταβι ή ενα μεγαλο σκυλο κατεληξα στο δευτερο? Βαση τα δικα μου κριτηρια και δυνατοτητες.

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Κατέληξες λοιπόν τυχαία σε ένα σκύλο, τυχαία μπορεί να συναντήσουμε τον έρωτα της ζωής μας στο τρένο αλλά εξίσου τυχαία μπορεί να μας πατήσει το τρένο.

Ας δούμε λοιπόν...μάλλον ας μας πείς, τι ξέρεις για αυτόν τον σκύλο.

Από πιο εκτροφείο είναι?
Πως τον λένε?
Για πιο λόγο αγοράστηκε από τον έλληνα εκτροφέα?
Για πιο λόγο πωλείται από τον έλληνα εκτροφέα?

Για αρχή αυτά και βλέπουμε...

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Δεν είναι κακό!Αρκετοί άλλωστε από εδω μέσα έχουν επιλέξει μεγάλοσκύλο κι όχι κουτάβι!;)
Απλά είναι λίγο περίεργο ένας έκτροφέας να μπει στην διαδικασία να φέρει έναν σκύλο από εκτροφείο του εξωτερικού και ξαφνικά να αποφασίσει να τον δώσει σε κάποιον που δεν τον γνωρίζει καν κι απλά πήγε ψάχνωντας για σκύλο....
Αν βέβαια συζητάμε για συνιδιοκτησία αλλάζει σχετικά το πράγμα...

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
foibos ας αφήσουμε τον εκτροφέα στην ησυχία του...Αυτός θα ήξερε να μας απαντήσει στις ερωτήσεις και σίγουρα θα ήξερε περισσότερα και από εμάς για τα Γερμανικά Ποιμενικά.

Το θέμα μας είναι ο BlackMamba και κατά πόσο είναι ένας καλός πελάτης, ένας ενημερωμένος αγοραστής σκύλου και μελλοντικός ιδιοκτήτης.

Θέμα μας είναι να τον θωρακίσουμε όσο μπορούμε στο να κάνει μια σωστή επιλογή και όχι να δικάσουμε έναν άνθρωπο που δεν μας ενόχλησε και δεν είναι καν παρόν.

:)

BlackMamba

Member
27 Μαϊου 2009
22
0
Τι ειναι ακριβως η συνιδιοκτησια?

Μου ειπε οτι ειναι απο ενα εκτροφειο στην Γερμανια που συνεργαζονται.
Το πληρες ονομα του σκυλου δεν το ξερω απλα μονο το πως τον φωναζουνε.
Τις αλλες ερωτησεις δεν τις εκανα γιατι δεν το σκεφτηκα, ουτε μου τα ειπε. Μπορω ομως να ρωτησω και να σας πω. Μου εδειξε το πεντιγκρι του και μια ακτινογραφια. Υπαρχει περιπτωση αυτα να ειναι ψευτικα?

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Βρε BlackMamba άσε τις συνιδιοκτησίες και τα δικαιώματα επίβασης και μάθε πρώτα τι είναι αυτό που πας να αγοράσεις, γιατί αυτό και όχι άλλο, τι το θες και αν σου κάνει αυτό που πας να πάρεις και άλλα πολλά.

Άσε το αν υπάρχει περίπτωση να είναι κάποιος ή κάτι ψεύτικο και αναρωτήσου αν υπάρχει περίπτωση να είσαι εσύ κάποτε τόσο καλά πληροφορημένος ώστε να μη πέσεις θύμα κοροϊδίας ή λάθους και προσπάθησε προς αυτή την κατεύθυνση.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Δεν έχω καμία πρόθεση ούτε να δικάσω ούτε να καταδικάσω κανέναν, πόσο μάλλον χωρίς αυτός να είνα εδώ να υπερασπιστεί τον εαυτό του, απλά προσπάθησα να εξηγήσω στον blackmamba γιατί φάνηκε περίεργο σε κάποιους απο εμάς!

BlackMamba

Member
27 Μαϊου 2009
22
0
Ωραια, οποτε απο οτι καταλαβα καποια πραγματα που θα πρεπει να μαθω θα ειναι αυτα που με ρωτησες παραπανω. Αλλα οτι και να μου πει δηλαδη το ονομα του εκτροφειου στην Γερμανια ειναι ''αυτο'' το εφερα και τον πουλαω για αυτον και αυτον τον λογο. Πως θα μπορω να το εξακριβωσω εγω? Η ουσια δηλαδη ποια ειναι? Πανω σε ποια θεματα θα πρεπει να ειμαι καλυμενος ωστε να καταληξω εκει?

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Η ουσία είναι ότι θα πάρεις 5-10 πληροφορίες παραπάνω για τον σκύλο και τους λόγους που ήρθε και πωλείται.Αλήθεια ή όχι, με απόλυτη ειλικρίνεια ή "σκοτεινά σημεία", σίγουρα θα είναι κάτι περισσότερο από το απόλυτο μηδέν που είμαστε τώρα.

Επίσης ουσιαστικό προσόν είναι και η υπομονή...
Εντάξει, είδες ένα εκτροφείο, είδες και 2-3 σκυλιά...Πάμε πάρακάτω.

Δε θες να δείς και άλλα εκτροφεία, 5-6 σκυλιά παραπάνω, να μιλήσεις και με 3-4 ανθρώπους διαφορετικούς?

Αυτό σημαίνει ψάχνω και κρίνω...Όχι αγοράζω από τον πρώτο που βρίσκω (αν μετά το ψάξιμο και την "γύρα" κρίνεις πως ο πρώτος πληρούσε τις προϋποθέσεις σου, τότε αγοράζεις)! ;)

Αν ανησυχείς μήπως και ο σκύλος πουληθεί όσο εσύ θα ψάχνεις και θα ενημερώνεσε, να σε πληροφορήσω πως με τα 2000 ευρώ που καταλαβαίνω πως διαθέτεις θα βρεθούν και άλλα καλά, για εσένα, σκυλιά.

Good things come to those who wait λοιπόν και σε αυτούς που συνεχώς ενημερώνονται για να ξέρουν να κρίνουν, συμπληρώνω εγώ!

:)

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
οπως ειπα και πριν καλο ειναι σε αυτες τις περιπτωσεις να γίνοντε 5 πράγματα για να ειναι καλυμενες και οι δυο πλευρές

λαμβάνοντας υπόψη απο την μια πλευρα το ποσο που πρεπει να πληρωθει και απο την αλλη το ονομα και η φήμη θα πρεπει και οι δυο πλευρές να ειναι οσο το δυνατόν καλυμένες

ενα συμφωνητικο που να λεει ποιος ειναι ο σκυλος και ως προς τι πουληθηκε ( πετ, εργασία, show),να γίνουν καινούργιες εξετάσεις υγείας ( αιματολογικές , δυσπλασία κλπ), αν το σκυλι δίνετε εξ΄ολοκλήρου ή συνιδιοκτησια ( στην δευτερη περίπτωση ποιες ειναι οι απαιτήσεις των δυο πλευρων)

ολα αυτα ΞΑΝΑ λέω καλύπτουν και τις δυο πλευρες αλλα πανω απο ολα τον αγοραστη

αυτη η ηλικία ειναι απο τις καλύτερες για να παρεις σκυλι αφου δεν υπάρχουν πλέον εκπλήξεις και εχεις μια καθαρή εικόνα του τι παίρνεις

επίσης

καλό θα ειναι να δεις και αλλα εκτροφεία

μηπως καποιο αλλο εκτροφείο εχει κατι ανάλογο ή και καλύτερο απο αυτο που εχεις βρει ήδη??

μια ερευνα αγοράς ποτε δεν εβλάψε κανέναν

BlackMamba

Member
27 Μαϊου 2009
22
0
Το συμφωνητικο ειναι υποχρεωτικο ή στην κριση του καθε εκτροφεα αν θελει να δεχτει ή οχι?

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
BlackMamba από άλλο θέμα κατάλαβα ότι μάλλον πρέπει να σου ευχηθούμε να σου ζήσει...Σωστά? :)

Πες μας, αν θες, λοιπόν τελικά τι έγινε.
Ποιός είναι ο 9 μηνών κούταβος που πήρες, από πιο εκτροφείο ήρθε και τελικά τι ερωτήσεις έκανες και τι απαντήσεις πήρες?

Να μένει και τίποτα για όσους διαβάζουν και να μαθαίνουμε και εμείς τα ευχάριστα που γράφουμε! :D

BlackMamba

Member
27 Μαϊου 2009
22
0
Δεν εχει κλεισει ακομη τιποτα αλλα ή παρω αυτον ή καποιο αλλο το χωρο θα πρεπει να τον προσαρμοσω για αυτο ρωταω. Μολις εχω κατι νεοτερο σχετικα με την αγορα θα γραψω:)

asli

Well-Known Member
8 Φεβρουαρίου 2008
557
1
48
Θεσ/νικη-Αγ.Τριαδα
aslihan.gr
BlackMamba από άλλο θέμα κατάλαβα ότι μάλλον πρέπει να σου ευχηθούμε να σου ζήσει...Σωστά? :)

Πες μας, αν θες, λοιπόν τελικά τι έγινε.
Ποιός είναι ο 9 μηνών κούταβος που πήρες, από πιο εκτροφείο ήρθε και τελικά τι ερωτήσεις έκανες και τι απαντήσεις πήρες?

Να μένει και τίποτα για όσους διαβάζουν και να μαθαίνουμε και εμείς τα ευχάριστα που γράφουμε! :D

Εσυ εχεις "δικαστηκες" τασεις να το κοιταξεις τωρα που ειναι νωρις ....

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Ευχαριστώ!...Δεν έχεις και άδικο, αλλά ο κάθε άνθρωπος με τα κουσούρια του.
Στο μόνο που θα διαφωνήσω είναι στο "νωρίς"...είναι μάλλον αργά...:D

(...και για να μη ξεχνιόμαστε...)

Πως πάει το ψάξιμο φίλε BlackMamba?...Σε τι φάση βρισκόμαστε? :)

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Κοιτώντας τα θέματα στα οποία είχα συμμετάσχει, θυμήθηκα και αυτό (που είχε βγάλει στη "φόρα" και τα κουσούρια μου)...

Τελικά πήρες σκύλο BlackMamba? :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.312
Μέλη
20.074
Νεότερο μέλος
E1rhnhfr