Καλημερα (χαρακτηριστικά ημίαιμου)

The Dogfather

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2010
69
0
Larisa, Greece
θα ηθελα να ξερω αν σε περιπτωση διασταυρωσης μπορουμε να ξερουμε τα χαρακτηριστικα που θα εχει το ζωο που γεννηθηκε....:confused:
δηλαδη αν μπορουμε με καποιο τροπο να "διασταυρωσουμε" τα χαρακτηριστικα της ρατσας του αρσενικου και της (διαφορετικης) ρατσας του θυληκου που το γεννησαν.....:confused::confused:

ελπιζω να καταλαβατε ;).....και ευχαριστω εκ των προτερων....:)

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
και αν ο ένας γονιός ή ακόμα καλύτερα και οι δύο είναι ...τουρλού τουρλού...εκεί να δεις γρίφος.......:)

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Όλοι οι σκύλοι χρειάζονται ΚΥΡΙΩΣ αγάπη, φροντίδα, καλό φαγητό, νεράκι, ένα ζεστό σπιτικό (το χειμώνα, διότι το καλοκαίρι προτιμούν το σπίτι να είναι δροσερό ;) ), βόλτες+άσκηση, εμβόλια, παρακολούθηση από κτηνίατρο, κοινωνικοποίηση με άλλα σκυλάκια και ανθρώπους.
Όλα τα άλλα, είναι απλώς κερασάκια στην τουρτα :)
Αν του δώσεις τα παραπάνω, να είσαι σίγουρος, ότι θα είναι ευτυχισμένος!

The Dogfather

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2010
69
0
Larisa, Greece
Όλοι οι σκύλοι χρειάζονται ΚΥΡΙΩΣ αγάπη, φροντίδα, καλό φαγητό, νεράκι, ένα ζεστό σπιτικό (το χειμώνα, διότι το καλοκαίρι προτιμούν το σπίτι να είναι δροσερό ;) ), βόλτες+άσκηση, εμβόλια, παρακολούθηση από κτηνίατρο, κοινωνικοποίηση με άλλα σκυλάκια και ανθρώπους.
Όλα τα άλλα, είναι απλώς κερασάκια στην τουρτα :)
Αν του δώσεις τα παραπάνω, να είσαι σίγουρος, ότι θα είναι ευτυχισμένος!
εννοειται οτι θα του δωσω ο,τι χρειαζεται...:);):cool:
απλως για τις τυχον λεπτομερειες δεν ειμαι σιγουρος.....;):cool:

The Dogfather

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2010
69
0
Larisa, Greece
Όλοι οι σκύλοι χρειάζονται ΚΥΡΙΩΣ (...) καλό φαγητό,
οσο για αυτο δεν ειμαι σιγουρος γιατι πολλα ασχημα εχω ακουσει-διαβασει για τι σκυλοτροφες.....:(:(
και δεν ξερεω τι τροφη να του παρω.....:confused::confused:

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
εννοειται οτι θα του δωσω ο,τι χρειαζεται...:);):cool:
απλως για τις τυχον λεπτομερειες δεν ειμαι σιγουρος.....;):cool:
Το ..υποψιάζομαι, γι'αυτό στα λέω, για να μην αγχώνεσαι :)
Θα τα δεις στην πορεία τα υπόλοιπα.
Όσο για τροφή, διάβασε τα θέματα εδώ μέσα, υπάρχουν κριτικές για διάφορες μάρκες.

The Dogfather

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2010
69
0
Larisa, Greece
Το ..υποψιάζομαι, γι'αυτό στα λέω, για να μην αγχώνεσαι :)
Θα τα δεις στην πορεία τα υπόλοιπα.
Όσο για τροφή, διάβασε τα θέματα εδώ μέσα, υπάρχουν κριτικές για διάφορες μάρκες.
ok
καλη συνεχεια σε ολους....:D

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
855
Ξεσσαλονικη!!!
προφανως για την τροφη μπερδευεσαι στο τι θα παρεις γιατι δεν ξερεις αν βγει μεσαιου, μεγαλου η μικρου μεγεθους το σκυλακι σου...παρε τροφη για μεσαιου να εισαι μεσα λεω εγω!

The Dogfather

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2010
69
0
Larisa, Greece
προφανως για την τροφη μπερδευεσαι στο τι θα παρεις γιατι δεν ξερεις αν βγει μεσαιου, μεγαλου η μικρου μεγεθους το σκυλακι σου...παρε τροφη για μεσαιου να εισαι μεσα λεω εγω!
καλη μου ακουγεται η προταση σου....:)

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
θα ηθελα να ξερω αν σε περιπτωση διασταυρωσης μπορουμε να ξερουμε τα χαρακτηριστικα που θα εχει το ζωο που γεννηθηκε....:confused:
δηλαδη αν μπορουμε με καποιο τροπο να "διασταυρωσουμε" τα χαρακτηριστικα της ρατσας του αρσενικου και της (διαφορετικης) ρατσας του θυληκου που το γεννησαν.....:confused::confused:

Αν και οι δύο γονείς είναι καθαρόαιμοι (διαφορετικών φυλών) μπορείς να έχεις μία πολύ σοβαρή ένδειξη για το μικρό τους (αλλά όχι πάντα).

Όμως, εάν οι δύο φυλές είναι πολύ διαφορετικές, Γιορκσάιρ με Γκόλντεν ας μπούμε, τότε είναι τόσο τουρλουμπούκι που μπορεί ότιδήποτε να βγει. Επίσης, ενώ έχει εμφάνιση που "τείνει" προς την μία πλευρά, μπορεί να έχει χαρακτήρα που τείνει προς την άλλη. Φαντάζεσαι πχ, ένα μεγάλο σκύλο "Γκόλντεοειδές" με χαρακτήρα Γιόρσαιρ Τερριέ; Ο θεός να μας φυλάει....

Οπότε συχνά ούτε η εμφάνιση δεν σε βοηθάει να προβλέψεις το μέλλον.

Αν όμως έχουν κοινά οι γονείς (και οι δύο είναι από φυλές με παρόμιο χαρακτήρα γιατί έχουν εκτραφεί για παρόμοια χρήση από τον άνθρωπο) μπορείς να κάνεις μια ανάλογη προετοιμασία και ανάλογο πρόγραμμα στο κουτάβι.

Από την άλλη, τα περισσότερα κουτάβια σου λένε με τον τρόπο τους πως κάτι λείπει από την ζωή τους. Αν πχ, δεν ησυχάζουν τους λείπει μάλλον η βόλτα, το παιχνίδι και ίσως κάτι να προκαλεί την νοημοσύνη τους (εκπαίδευση).

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
μα γι'αυτο κι εγω οταν ειπε ο Dog father σε αλλο θεμα για διασταυρωση jack russell με border collie μιλησα για ταχυτυτα και εξυπναδα....εφοσον το εχουν και οι δυο φυλες αυτο ειναι παραλογο να βγει ετσι το κουταβι?

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Καθόλου παράλογο. Μάλιστα, το πιο πιθανό είναι να έχει ενέργεια σε βαθμό νεύρωσης! Του ιδιοκτήτη ή του σκύλου, δεν ξέρω (ίσως και των δύο!). Θα φρόντιζα να κοινωνικοποιήσω πολύ ένα τέτοιο κουτάβι, και να το εκπαιδεύσω ΠΟΛΥ καλά, καθώς και οι δύο φυλές έχουν την τάση να δαγκώνουν χωρίς να το σκέφτονται (ανθρώπους και ζώα). Και οι δύο φυλές έχουν θέματα με φοβίες και θρασυδειλίες επίσης (το Μ.Κ. πολύ περισσότερο). Θα χρειαστεί ένα πανέξυπνο, σταθερό αλλά και ΑΥΣΤΗΡΟ ιδιοκτήτη, πολύ δραστήριο και με πολύ όρεξη να ασχολείται με τον σκύλο σε καθημερινή βάση (με πολλές βόλτες και πολλά παιχνίδια και σπορ).

Από τις χειρότερες προσμήξεις που μπορούν να τύχουν....
... εκτός αν αγαπάς της προκλήσεις και τα δύσκολα!

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Αν δεν γινόταν αυτό δεν θα είχαν τόση ενέργεια οι υπερκινητικές φυλές.
Επιλεκτικά, κάποιος "πρόσθετε" ενεργητηκότητα...
Και εδώ το ίδιο έγινε, μόνο που έγινε κατά λάθος!

Όταν ξεπερνάς κάποια όρια κατά πολύ (σε όλους τους τομείς, ακόμη και στην εμφάνιση), συνήθως καταλήγεις με προβληματικό ζώο.
Αλλά δεν είναι μόνο η ενέργεια... και οι δύο φυλές έχουν και άλλα στοιχεία, όχι πάντα θετικά.
Όπως έλλειψη αυτοσυγκράτησης. Είναι εκπαιδεύσιμες φυλές, αλλά ταυτόχρονα ΠΟΛΥ παρορμητικές.
Οι υπερευαισθησία σε ερεθίσματα (και συχνά φοβική συμπεριφορά) είναι ένα άλλο κοινό και στις 2 φυλές.
Φοβικός/υπερευαίσθητος σκύλος που δαγκώνει εύκολα είναι ΠΟΛΥ μεγάλο πρόβλημα.

Παίζουν ρόλο και οι συγκεκριμένοι σκύλοι που ζευγάρωσαν (τι τάσεις μοιράζουν), αλλά είναι ένα ρίσκο ακόμη και αν είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες, γιατί παίζουν ρόλο και οι υπόλοιποι προγόνοι.

Όπως βλέπετε, είναι ΠΟΛΥ μεγάλος μύθος το ότι "τα ημίαιμα είναι πάντα καλύτερα".

Last edited:

The Dogfather

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2010
69
0
Larisa, Greece
Αν δεν γινόταν αυτό δεν θα είχαν τόση ενέργεια οι υπερκινητικές φυλές.
Επιλεκτικά, κάποιος "πρόσθετε" ενεργητηκότητα...
Και εδώ το ίδιο έγινε, μόνο που έγινε κατά λάθος!

Όταν ξεπερνάς κάποια όρια κατά πολύ (σε όλους τους τομείς, ακόμη και στην εμφάνιση), συνήθως καταλήγεις με προβληματικό ζώο.
Αλλά δεν είναι μόνο η ενέργεια... και οι δύο φυλές έχουν και άλλα στοιχεία, όχι πάντα θετικά.
Όπως έλλειψη αυτοσυγκράτησης. Είναι εκπαιδεύσιμες φυλές, αλλά ταυτόχρονα ΠΟΛΥ παρορμητικές.
Οι υπερευαισθησία σε ερεθίσματα (και συχνά φοβική συμπεριφορά) είναι ένα άλλο κοινό και στις 2 φυλές.
Φοβικός/υπερευαίσθητος σκύλος που δαγκώνει εύκολα είναι ΠΟΛΥ μεγάλο πρόβλημα.

Παίζουν ρόλο και οι συγκεκριμένοι σκύλοι που ζευγάρωσαν (τι τάσεις μοιράζουν), αλλά είναι ένα ρίσκο ακόμη και αν είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες, γιατί παίζουν ρόλο και οι υπόλοιποι προγόνοι.

Όπως βλέπετε, είναι ΠΟΛΥ μεγάλος μύθος το ότι "τα ημίαιμα είναι πάντα καλύτερα".

μαλιστα....αρκετα ενδιαφερον....
το σκυλι που εχω στο μυαλο μου (για το οποιο εκανα και την ερωτηση) ειναι σχετικα αρκετα ησυχο και φιλικο.....
δεν το εχω δει να δαγκωνει "ευκολα" αλλα τα "παιρνει" οταν βλεπει γατα....(ειναι ικανος να την κυνηγαει για χιλιομετρα.....:p)
περι "ενεργειας" δεν το βλεπω και τοσο σιγουρο....(μαλλον φταιει οτι πριν το παρω εγω δεν ειχε και πολλη ωρα καποιον ή κατι για παρεα)
παντως ειμαι σχετικα απαισιοδοξος για το τι και ποσο θα μπορουσα να το εκπαιδευσω σε υλικια 4 1/2 χρονων :-|:confused::(

ΥΓ απο οτι φαινεται θα ζησει αλλα 10 χρονια...(σωστα?:confused:)

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
ANETA τον εκπαιδεύεις 4,5 ετών. Ούτε να το σκέφτεσαι αυτό. Και λογικά ναι, θα ζήσει πάρα πολλά χρόνια ακόμη.

Που ήταν πριν τον πάρεις; Σε σωματείο; Πόσο καιρό τον έχεις; Είναι στειρωμένος;
Συνήθως θέλει λίγο καιρό να βγάλει τον αληθηνό του εαυτό, πρέπει να νιώσει ασφάλεια πρώτα.

Επίσης, ποιός σου είπε τι ήταν οι γονείς του; Το Τ.Ράσσελ είναι λίγο σπάνιο στην Ελλάδα, και το Μ.Κόλι σχεδόν ανύπαρκτο.
Έχεις καμία φωτό;

Εσένα σου αρέσει ο σκύλος σου; Αυτό είναι που έχει σημασία!

The Dogfather

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2010
69
0
Larisa, Greece
ANETA τον εκπαιδεύεις 4,5 ετών. Ούτε να το σκέφτεσαι αυτό.
μπορει και 5 χρονων ακριβως δεν ξερω....

Που ήταν πριν τον πάρεις; Επίσης, ποιός σου είπε τι ήταν οι γονείς του; Πόσο καιρό τον έχεις;
τον εχει η γιαγια μου στο χωριο μου.....
τους γονεις του τους θυμαμαι εγω....
αυτην την στιγμη απλως μου ειπε να ετοιμαζομαι σε λιγο καιρο να τον παρω στην λαρισα (εκει μενω...)

[/QUOTE]
Είναι στειρωμένος;
πιθανοτατα οχι.....
θα επρεπε ?

Το Τ.Ράσσελ είναι λίγο σπάνιο στην Ελλάδα, και το Μ.Κόλι σχεδόν ανύπαρκτο.
τοτε φανταζομαι οτι ειμαι αρκετα τυχερος....:D;)
Έχεις καμία φωτό;
προς το παρον οχι....:(
αμα θελεις μπορω οτι τον βγαλω φωτο να σας δειξω....:)

Εσένα σου αρέσει ο σκύλος σου;
ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ ???!!!:p
πως και πως περιμενω να ερθει η ωρα να τον παρω.......!!!!!;):D
εχω κατσει και τα εχω μαθει ολα οσα χρειαζεται να ξερω.....
μονο για την εκπειδευση του σου ειπα οτι δεν ξερω αν θα δεχτει ολα αυτα που θελω να του μαθω...:(

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά

Καλά, συγνώμη κι όλας, αλλά έκανες αυτήν την ερώτηση, σκεπτόμενος έναν σκύλο 5 ετών; Του οποίου ΔΕΝ ξέρεις τους γονείς;

Από τα τελευταία ποστ σου συμπεραίνω πως ο σκύλος δεν έχει ΟΥΤΕ Τζακ Ράσσελ μέσα του αλλά ΟΥΤΕ και καθόλου Μπόρντερ Κόλι. Την εποχή που ζευγάρωσαν οι γονείς του, δεν ήξερε κανένας τα Τζακ Ράσσελ στην Ελλάδα (τα Μ.Κ. δεν τα ξέρουν ούτε και τώρα). Μπορεί να ήταν τυχαία διασταύρωση από τουρίστες αλλά αυτό είναι σπάνιο.

Αλλά, τι νόημα έχει να αναρωτιέσαι για χαρακτηρηστικά, εφ' όσον είναι ενήλικος και τον ξέρεις καλά;
Θέλεις να μαντέψεις ποιοί ήταν οι γονείς του;
Αυτό ξεχασέ το. Μάλιστα, στατιστικά θα έχουν πεθάνει κι όλας.
Να χαίρεσαι που είναι καλός σκύλος και που μπορείς να του μάθεις ΠΑΡΑ πολλά πράγματα. Όσο για ράτσες, μην ψάχνεσαι. Άδικος κόπος.

Όσο για την στείρωση, είναι απαραίτητη μόνο αν ο σκύλος ζει με τρόπο που μπορεί να ζευγαρώσει (φεύγει από τον κήπο της γιαγιάς πχ.).

Last edited: