Καλησπέρα!!!!!!!

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Έκανε εξετάσεις ο κτηνίατρος στους γονείς...
Σου εξασφάλησε δηλαδή ότι οι γονείς δεν έχουν πρόβλημα θυροειδές, δεν έχουν προβλήματα στους ισχύους, δεν έχουν την προδιάθεση να εμφανήσουν εντροπία, δεν έχουν κληρονομική ασθένεια στα γονίδια τους?

Με το μάτι δεν γίνεται εξέταση, ούτε με ένα μικρό δείγμα αίματος.
Οι εξετάσεις που γίνονται σε ένα σκυλί που προορίζεται να ζευγαρώσει πληρώνονται ακριβά.

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Οταν αγοραζεις σκυλο απο ιδιωτη, ακομα κι αν αυτος σου φαινεται καλος, υπαρχουν καποιες λεπτομερειες που κανουν τη διαφορα.

Κανενας ιδιωτης δεν κατεβαζει τα σκυλια του σε εκθεσεις, αρα δε ξερεις ποσο καλα δειγματα της φυλης ειναι. Για την ακριβεια δε ξερεις καν αν ειναι εντος ή εκτος προτυπου της ρατσας.
Κανενας δεν κανει τις απαραιτητες εξετασεις στα σκυλια του , για τις κληρονομικες παθησεις της φυλης. Αρα δε ξερεις τι κουβαλανε οχι μονο οι γονεις του σκυλου σου αλλα και οι προγονοι τους. Τα Ακιτα ας πουμε, παρουσιαζουν συχνα προβληματα θυρεοειδους,αιματολογικα(αιμοφιλια), δερματολογικα, οφθαλμολογικα και δυσπλασιες. πχ Autoimmune Disease

Κι επισης λιγοι ξερουν πως να φερονται στα κουταβια κι οτι δε πρεπει πχ να περπατανε σε εδαφος που γλιστρα ή να πηδουν απο μεγαλα υψη.

Αφου δε μπορουσες να παρεις απο εκτροφεα, το καλυτερο θα ταν να διαλεγες καποιο ημιαιμο ή να περιμενες να μαζευες τα χρηματα για εκτροφεα.

Ευχομαι ο σκυλος σου να ναι χαρουμενος και υγιης

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Οταν αγοραζεις σκυλο απο ιδιωτη, ακομα κι αν αυτος σου φαινεται καλος, υπαρχουν καποιες λεπτομερειες που κανουν τη διαφορα.

Κανενας ιδιωτης δεν κατεβαζει τα σκυλια του σε εκθεσεις, αρα δε ξερεις ποσο καλα δειγματα της φυλης ειναι. Για την ακριβεια δε ξερεις καν αν ειναι εντος ή εκτος προτυπου της ρατσας.
Κανενας δεν κανει τις απαραιτητες εξετασεις στα σκυλια του , για τις κληρονομικες παθησεις της φυλης. Αρα δε ξερεις τι κουβαλανε οχι μονο οι γονεις του σκυλου σου αλλα και οι προγονοι τους. Τα Ακιτα ας πουμε, παρουσιαζουν συχνα προβληματα θυρεοειδους,αιματολογικα(αιμοφιλια), δερματολογικα, οφθαλμολογικα και δυσπλασιες. πχ Autoimmune Disease

Κι επισης λιγοι ξερουν πως να φερονται στα κουταβια κι οτι δε πρεπει πχ να περπατανε σε εδαφος που γλιστρα ή να πηδουν απο μεγαλα υψη.

Αφου δε μπορουσες να παρεις απο εκτροφεα, το καλυτερο θα ταν να διαλεγες καποιο ημιαιμο ή να περιμενες να μαζευες τα χρηματα για εκτροφεα.

Ευχομαι ο σκυλος σου να ναι χαρουμενος και υγιης
Aκριβώς αυτό σκεφτόμουν κ χάζευα τον κούταβο φίλης. Πέρα από τα θέματα υγείας, προσπαθούσα να δω φαινοτυπικές ομοιότητες... Λίγες βρήκα... Ωραίο το κουταβάκι σου αλλά καλό θα ήταν να αρχίσεις να συνειδητοποιείς ότι κατά πάσα πιθανότητα δν θα βγει αυτό που περιμένεις...

Εχεις δει από κοντά κουτάβι Ακίτα Ινου εκτροφείου??? Εχω πρόχειρο να βοηθήσω. Οχι του ιντερνετ, αληθινό.

222.jpg
Την εποχή που προσπαθούν να σηκώσουν αυτιά.

111.jpg
Οταν τα καταφέρνουν. Βλέπεις διαφορά με το δικό σου? Η μέρα με την νύχτα! Κ στα αυτιά κ στην υφή του τριχώματος που φαίνεται ακόμα κ από τις φωτογραφίες.

18436_1288522186619_1637156755_688985_7675743_n.jpg
Κ το πώς γίνονται...

Το αλεπουδάκι σου κάνει μπαμ ότι κτ τρέχει. Κ δν στο λέω για κακό. Απλά για να σου εξηγήσω γτ σου λένε τα παιδιά αυτό που σου λένε.

Οπως κ να έχει, να σου ζήσει κ να είναι ευτυχισμένο! :) Είναι πλέον ο σκύλος σου, φρόντισε για το καλύτερο

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Γενικοτερα τα σκυλια των πετ σοπ και των ιδιωτων ακομα και στην εμφανιση εχουν, πολλες φορες, σημαντικες διαφορες. Οταν ηταν να παρω τη δικη μου, ειχα παει στο εκτροφειο με την κολλητη μου. Η κοπελα δε ξερει περι εκθεσεων μορφολογιας κλπ, κυνολογικα δηλ ειναι ασχετη. Απο μονη της ομως μου χε πει πως τα κουταβια και τα ενηλικα δεν ειχαν καμια σχεση μ οσα εβλεπε μεχρι τοτε.

tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
Εχεις δει από κοντά κουτάβι Ακίτα Ινου εκτροφείου??? Εχω πρόχειρο να βοηθήσω. Οχι του ιντερνετ, αληθινό.
Θα κάνω λίγο το δικηγόρο του διαβόλου, και θα πω πως δεν είναι τα εκτροφικά όπως στις φωτογραφίες και τα μη εκτροφικά αλλιώς. Μεγάλο ρόλο παίζουν οι γραμμές του κάθε εκτροφέα.
Υπάρχουν Ακίτα, προς Σερβία μεριά, από εκτροφεία, που τα περισσότερα είναι με πεταχτά αυτιά, διαφορετικό τρίχωμα και μάλιστα έχουν και πολλά BOB + BOG σε εκθέσεις.
Οκ, Ακίτα και τα 2, σίγουρα ποιο τυπικά μορφολογικά οι φωτός που έχει βάλει ο ChilliJRT, σίγουρα και ποιο όμορφα. (Αλήθεια, από Βαζάκα είναι???)
Νομίζω η μορφολογία είναι το τελευταίο που μας ενδιαφέρει.
Πρώτα είναι η υγεία, μετά ο χαρακτήρας και μετά η μορφολογία. (Προσωπική μου άποψη)

12 Απριλίου 2012
15
0
Έκανε εξετάσεις ο κτηνίατρος στους γονείς...
Σου εξασφάλησε δηλαδή ότι οι γονείς δεν έχουν πρόβλημα θυροειδές, δεν έχουν προβλήματα στους ισχύους, δεν έχουν την προδιάθεση να εμφανήσουν εντροπία, δεν έχουν κληρονομική ασθένεια στα γονίδια τους?

Με το μάτι δεν γίνεται εξέταση, ούτε με ένα μικρό δείγμα αίματος.
Οι εξετάσεις που γίνονται σε ένα σκυλί που προορίζεται να ζευγαρώσει πληρώνονται ακριβά.
Εχεις δικιο δεν εκανα τις εξετασεις τις οπιοες αναφερες,εσυ ομως τις εκανες ολες αυτες οταν πειρες τον δικο σου σκυλο;μα φυσικα οχι ειναι απο εκτροφειο φανταζομαι....

12 Απριλίου 2012
15
0
Aκριβώς αυτό σκεφτόμουν κ χάζευα τον κούταβο φίλης. Πέρα από τα θέματα υγείας, προσπαθούσα να δω φαινοτυπικές ομοιότητες... Λίγες βρήκα... Ωραίο το κουταβάκι σου αλλά καλό θα ήταν να αρχίσεις να συνειδητοποιείς ότι κατά πάσα πιθανότητα δν θα βγει αυτό που περιμένεις... Εχεις δει από κοντά κουτάβι Ακίτα Ινου εκτροφείου??? Εχω πρόχειρο να βοηθήσω. Οχι του ιντερνετ, αληθινό.View attachment 35397Την εποχή που προσπαθούν να σηκώσουν αυτιά.View attachment 35398Οταν τα καταφέρνουν. Βλέπεις διαφορά με το δικό σου? Η μέρα με την νύχτα! Κ στα αυτιά κ στην υφή του τριχώματος που φαίνεται ακόμα κ από τις φωτογραφίες.View attachment 35399Κ το πώς γίνονται...Το αλεπουδάκι σου κάνει μπαμ ότι κτ τρέχει. Κ δν στο λέω για κακό. Απλά για να σου εξηγήσω γτ σου λένε τα παιδιά αυτό που σου λένε.Οπως κ να έχει, να σου ζήσει κ να είναι ευτυχισμένο! :) Είναι πλέον ο σκύλος σου, φρόντισε για το καλύτερο
Την απαντηση στην δινει ο φιλος ακριβως απο πανω...οσο για το αλεπουδακι μου ας γινει οπως θελει στην τελικη, τουλαχιστον δεν θα το εχω δεμενο με την αλυσιδα!!!οπως ειπες και εσυ θα προσπαθησω για το καλυτερο.Αμα μπορεις ανεβασε και αλλες φωτογραφιες ,θελω να τις αποθηκευσω και κατι τελευταιο εκτος απο τα αυτακια του πες μου σε παρακαλω που εχει αλλες διαφορες;και σου υποσχομαι οτι θα παρω camera με καλυτερη αναλυση για να τον δεις καλυτερα

12 Απριλίου 2012
15
0
Θα κάνω λίγο το δικηγόρο του διαβόλου, και θα πω πως δεν είναι τα εκτροφικά όπως στις φωτογραφίες και τα μη εκτροφικά αλλιώς. Μεγάλο ρόλο παίζουν οι γραμμές του κάθε εκτροφέα.
Υπάρχουν Ακίτα, προς Σερβία μεριά, από εκτροφεία, που τα περισσότερα είναι με πεταχτά αυτιά, διαφορετικό τρίχωμα και μάλιστα έχουν και πολλά BOB + BOG σε εκθέσεις.
Οκ, Ακίτα και τα 2, σίγουρα ποιο τυπικά μορφολογικά οι φωτός που έχει βάλει ο ChilliJRT, σίγουρα και ποιο όμορφα. (Αλήθεια, από Βαζάκα είναι???)
Πρώτα είναι η υγεία, μετά ο χαρακτήρας και μετά η μορφολογία. (Προσωπική μου άποψη)
Φιλε μου υπαρχουν πολλοι ειδικοι akita inu εδω μεσα τι να ξερεις εσυ και εγω....

12 Απριλίου 2012
15
0
Απο οτι καταλαβα δεν εχω θεση σε αυτο το φορουμ ,απλως βαλτε στην αρχικη σελιδα την προυποθεση για να γραφτει καποιος στο φορουμ να εχει σκυλο απο εκτροφεα και εχει την καλυτερη γνωμη για τους εκτροφεις

milk takis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2012
319
3
thessaloniki
Κωστα δεν ειπε κανεις οτι δεν εχεις θεση στο φορουμ..Απλα μερικοι τα λενε λιγο ωμα,αλλα μην σκουζεσαι:rolleyes:..Για καλο ειναι..Οτι και να γινει τωρα δεν αλλαζει,οποτε να προσεχεις το μικρο σου..

feniadimi

Well-Known Member
3 Απριλίου 2012
105
1
Θεσσαλονικη
Aκριβώς αυτό σκεφτόμουν κ χάζευα τον κούταβο φίλης. Πέρα από τα θέματα υγείας, προσπαθούσα να δω φαινοτυπικές ομοιότητες... Λίγες βρήκα... Ωραίο το κουταβάκι σου αλλά καλό θα ήταν να αρχίσεις να συνειδητοποιείς ότι κατά πάσα πιθανότητα δν θα βγει αυτό που περιμένεις...

View attachment 35397
Την εποχή που προσπαθούν να σηκώσουν αυτιά.

View attachment 35398
Οταν τα καταφέρνουν. Βλέπεις διαφορά με το δικό σου? Η μέρα με την νύχτα! Κ στα αυτιά κ στην υφή του τριχώματος που φαίνεται ακόμα κ από τις φωτογραφίες.

View attachment 35399
Κ το πώς γίνονται...

Το αλεπουδάκι σου κάνει μπαμ ότι κτ τρέχει. Κ δν στο λέω για κακό. Απλά για να σου εξηγήσω γτ σου λένε τα παιδιά αυτό που σου λένε.

Οπως κ να έχει, να σου ζήσει κ να είναι ευτυχισμένο! :) Είναι πλέον ο σκύλος σου, φρόντισε για το καλύτερο
Καταρχήν καλησπερα να χαιρεσαι το σκυλακι σου κ ελπίζω να ειναι υγιεις...Δεύτερον χωρις να εχω κατι προσωπικό πως μπορεις απο μια φωτο να κρινεις το σκυλακι του ανθρωπου???Κ να του λες οτι κατι θα παθει κτλ.Συμφωνω με την προσπαθεια να αγοραζουν οι ανθρωποι απο εκτροφέα αλλα δεν νομιζω οτι μπορει κανεις μας να κανει διαγνωση μεσω ιντερνετ απο μια φωτο!!Θα ηθελα πολυ να δω αν σου ελεγαν οτι αγοραστηκε απο εκτροφεα κ σου εβαζε φωτο αν θα ελεγες τα ιδια!!!

chitchy

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
329
1
Πάτρα
Καλησπερα Κωστα και να σου ζησει ο μικρος!
Δεν ειναι προυποθεση του φορουμ να εχεις σκυλο απο εκτροφειο.
Μην τα μπερδευεις...
Το φορουμ φτιαχτηκε για να ενημερωνει και να βοηθαει εσενα κι εμενα που ειμαστε ασχετοι απο σκυλια!
Γιατι απο το να αντιδρας ετσι αρνητικα δεν καθεσαι να διαβασεις και να ψαξεις το φορουμ και γενικοτερα το ιντερνετ να δεις γιατι ειναι λαθος ο τροπος αποκτησης του σκυλου σου?

Εγω προσωπικα αυτο εκανα αν και για καλη μου τυχη δεν ειχα ποτε σκυλο απο ιδιωτη ουτε πετ σοπ.

Και κατι ακομα που θα μαθεις εδω μεσα ειναι πως τα εξοδα ενος εκτροφεα ειναι πολλα σε σχεση με τις τιμες που πουλαει...ο byb βγαζει πολυ περισσοτερα κι ας εχει κατωτερης ποιοτητας σκυλους.

Εγω προσωπικα εναν ο οποιος δεν εχει δωσει δεκαρα για την γεννα,τα κουταβια και τους γονεις δεν θα τον εκανα μαγκα ουτε για 50 ευρω "καθαροαιμο" σκυλο!

Φιλικα σου μιλαω.

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Αυτό που λες για την υγεία, ήταν η ευχή μου εξαρχής. Όσο για το εκτροφείο του Ραλφ... Θα σε γελάσω. Δν ξέρω καθόλου. Απόδειξη ότι δν με νοιάζει να κάνω ούτε καν αναφορά σε αυτό. ;) Ούτε την φυλή ξέρω. Μια σύγκριση έκανα με το μάτι του απλού παρατηρητή. Αυτό για τις γραμμές, αν κ θα έπρεπε να το υποθέσω αφού ισχύει για πολλές φυλές, συγνώμη δν το σκέφτηκα ότι κ αυτή μπορεί να ήταν μία από αυτές.

Την απαντηση στην δινει ο φιλος ακριβως απο πανω...οσο για το αλεπουδακι μου ας γινει οπως θελει στην τελικη, τουλαχιστον δεν θα το εχω δεμενο με την αλυσιδα!!!οπως ειπες και εσυ θα προσπαθησω για το καλυτερο.Αμα μπορεις ανεβασε και αλλες φωτογραφιες ,θελω να τις αποθηκευσω και κατι τελευταιο εκτος απο τα αυτακια του πες μου σε παρακαλω που εχει αλλες διαφορες;και σου υποσχομαι οτι θα παρω camera με καλυτερη αναλυση για να τον δεις καλυτερα
Για να σου πω κ την ιστορία της φωτογραφίας αφού το έθιξες, είναι πρόχειρα δεμένος γτ κάναμε μετακόμιση εκείνη την μέρα κ από την χαρά του με τόσο κόσμο μας έγλειφε ότι μπορούσε! Αν δεις είναι κ σκουριασμένη αλυσίδα, δανεική από τον γείτονα. Αν θες κ άλλες φωτογραφίες, πολύ ευχαρίστως να σου στείλω με πμ. Τον έχω κ μαζί με το Τσόου της οικογένειας, πράγμα που αναφέρω μαζί με την χαρά για την συναναστροφή με τους ανθρώπους πιο πάνω γτ τα Ακίτα σε αυτούς τους τομείς θέλουν δουλειά, αλλά είναι καταπληκτικά αν τους δοθεί η ευκαιρία να το δείξουν. Με την προϋπόθεση πάντα του ισορροπημένου χαρακτήρα. Πράγμα που εν μέρει επίσης κληρονομείται κ είναι αποτέλεσμα σωστής αναπαραγωγής.

Απο οτι καταλαβα δεν εχω θεση σε αυτο το φορουμ ,απλως βαλτε στην αρχικη σελιδα την προυποθεση για να γραφτει καποιος στο φορουμ να εχει σκυλο απο εκτροφεα και εχει την καλυτερη γνωμη για τους εκτροφεις
Δν είπα ποτέ κτ τέτοιο κ λυπάμαι αν θεωρείς ότι το υπονόησα. Αλλωστε ούτε κ τα δικά μου σκυλιά είναι εκτροφικά. Η μία είναι από γέννα φίλου κ η άλλη από καταφύγιο. Η διαφορά μας είναι ότι ποτέ δν παρεξηγήθηκα όταν μου λέγανε ότι η Τσίλι πχ δν μοιάζει με τα εκτροφικά Τζακ. Είμαι πολύ τυχερή που την έχω χωρίς να της κολλάω ταμπέλες.

Η 2η διαφορά μας είναι ότι δν υπεραμύνομαι λάθος επιλογές. Γτ ναι, έκανα λάθος με την μικρή. Δν ήξερα. Οπότε στο μέλλον διακινδυνεύω επιδείνωση μιας πάθησης που λέγεται luxating patella που η από ανεξέλεγκτη γέννα μικρή μου έχει, ευτυχώς σε πρώιμο στάδιο. Κτ τέτοιο είχα στο μυαλό μου όταν έφερα το παράδειγμα με τον Ραλφ που είναι από ελεγμένους γεννήτορες. Η οπτική σύγκριση είναι κτ επιφανειακό, κτ που "βγάζει μάτι" ακόμα κ σε έναν άσχετο με τν φυλή όπως εγώ. Θα δεχόμουν κριτική κ από σένα για την Τσίλι αν την έβλεπες κ δν ήταν αυτό που έχεις στο μυαλό σου για τα Τζακ.

Καταρχήν καλησπερα να χαιρεσαι το σκυλακι σου κ ελπίζω να ειναι υγιεις...Δεύτερον χωρις να εχω κατι προσωπικό πως μπορεις απο μια φωτο να κρινεις το σκυλακι του ανθρωπου???Κ να του λες οτι κατι θα παθει κτλ.Συμφωνω με την προσπαθεια να αγοραζουν οι ανθρωποι απο εκτροφέα αλλα δεν νομιζω οτι μπορει κανεις μας να κανει διαγνωση μεσω ιντερνετ απο μια φωτο!!Θα ηθελα πολυ να δω αν σου ελεγαν οτι αγοραστηκε απο εκτροφεα κ σου εβαζε φωτο αν θα ελεγες τα ιδια!!!
Δν ξέρω αν λέει κτ να το πω εκ των υστέρων, αλλά ναι θα αναρωτιόμουν. Μόνο κ μόνο γτ έτυχε να έχω δει Ακίτα να μεγαλώνει. Καθαρά εμπειρικά λοιπόν μιλάω. Απόδειξη ότι υπάρχει άλλο μέλος του φόρουμ με Ακίτα Ινου ΒΥΒ το οποίο ταύτισα αμέσως με τις εικόνες που ήξερα. Δν κόλλησα στα χαρτιά. Είπα ότι είδα. Απλά ο συνδυασμός της γνώσης της προέλευσης με την εικόνα, οδηγεί σε ότι υποστήριξα ας το παραδεχτούμε. Οπότε ακόμα κ αν μου έλεγαν είναι "εργασιακό" Ακίτα, θα έλεγα "όπα, κοίτα διαφορές!"

tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
Οπότε ακόμα κ αν μου έλεγαν είναι "εργασιακό" Ακίτα, θα έλεγα "όπα, κοίτα διαφορές!"
Εργασιακό είναι το Ακίτα... Για αυτό και τα μεγάλα αυτιά!!!
Για να ακούει καλύτερα και να είναι καλύτερος φύλακας.... ;)

Υ.Γ. Ειρήνη Υμήν.... Κουβέντα κάνουμε....

12 Απριλίου 2012
15
0
θελω να σταματησει εδω αυτη συζητηση περι εκτροφεων ,δεν μπηκα στο φορουμ για να βρεθω σε αντιπαραθεση με κανενα και ουτε να ζητησω την γνωμη αν ο σκυλος μου ειναι αυθεντικο ακιτα.
εχω ενα μικρο προβληματακι ,του αγορασα την εξης τροφη (JUNIOR LAMB & RICE - )
το προβλημα ηταν οτι σε 3 μερες την βαρεθηκε και σταματησε να την τρωι,με μια ερευνα που εκανα για την τροφη διαπιστωσα οτι ναι μεν ειναι αρκετα καλη σε συστατικα αλλα!!εχει βαρετη γευση επειδη ειναι ολιστικης συνθεσης(σαν να λεμε βιολογικη)
ετσι συνεχισα την ερευνα και κατεληξα σε αυτην Comida de perros y cachorros elige cuál le conviene mejor a tu perro
αφου εκανα μεταφραση πρωτα στην σελιδα
απο δω και περα θα δειξει (να σημειωσω οτι με την belcando το μονο που εκανα ηταν να την μουλιασω,ουτε να τη μπερδεψω με γαλαχτοκομικα, ουτε να την αναμειξω με κατι δελεστικο γιατι ξερω οτι θα το πληρωσω στο μελλον

tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
Γενικά τα Ακίτα δεν φημίζονται για την όρεξη τους στο Φαΐ.

Αρχικά του έδινα Orijen. Την έτρωγε έτσι και έτσι αλλά το σκατό το μάζευα με τα φτυάρια.

Μετά του έδινα Royal Canin Maxi Junior και αυτήν την έτρωγε ποιο καλά από όλες όσες έχω δοκιμάσει. Αν ήταν να σου προτείνω μία τροφή θα σου πρότεινα αυτήν. Καθάρισε 4 σακιά για πλάκα, στο 4ο άρχισε να κάνει μιζεριές....

Τώρα για να περάσω σε Adult πήρα Pro Plan με σολομό. Δεν την έτρωγε από την αρχή και μας πιάσανε και κάτι φαγούρες τώρα τελευταία.

Σκέφτομαι τώρα να γυρίσω σε Royal Adult και βλέπουμε. Μέχρι να του κάτσει κάποια καλά.
Το μούλιασμα με το νερό γενικά απέφευγε το. Αλλά μην αγχώνεσαι κιόλας να πάρει κιλά. Κράτα τον προς το αδύνατο, όχι προς το παχουλό.

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
θελω να σταματησει εδω αυτη συζητηση περι εκτροφεων ,δεν μπηκα στο φορουμ για να βρεθω σε αντιπαραθεση με κανενα και ουτε να ζητησω την γνωμη αν ο σκυλος μου ειναι αυθεντικο ακιτα.
εχω ενα μικρο προβληματακι ,του αγορασα την εξης τροφη (JUNIOR LAMB & RICE - )
το προβλημα ηταν οτι σε 3 μερες την βαρεθηκε και σταματησε να την τρωι,με μια ερευνα που εκανα για την τροφη διαπιστωσα οτι ναι μεν ειναι αρκετα καλη σε συστατικα αλλα!!εχει βαρετη γευση επειδη ειναι ολιστικης συνθεσης(σαν να λεμε βιολογικη)
ετσι συνεχισα την ερευνα και κατεληξα σε αυτην Comida de perros y cachorros elige cuál le conviene mejor a tu perro
αφου εκανα μεταφραση πρωτα στην σελιδα
απο δω και περα θα δειξει (να σημειωσω οτι με την belcando το μονο που εκανα ηταν να την μουλιασω,ουτε να τη μπερδεψω με γαλαχτοκομικα, ουτε να την αναμειξω με κατι δελεστικο γιατι ξερω οτι θα το πληρωσω στο μελλον
Δεκτό κ θεμιτό το αίτημα. ;)

Εκανες αναζήτηση για τροφές στο φόρουμ? Εννοώ, υπάρχουν πολλές αυτή δν είναι δυσεύρετη για να καταλήξεις σε αυτήν? Κατά τα άλλα δν τν ξέρω κιόλας για να σου πω... Αν θες κτ για κάμποσους κωδικούς της Ακάνα κ της Όριτζεν ή της ΠροΠλαν, πολύ ευχαρίστως.