Καλησπερα απο Γερμανια

Irini73

Member
11 Ιουνίου 2007
8
0
Γεια σας κι απο μενα. Μολις καταφερα να γινω κι εγω μελος της παρεας σας!!!
Εδω και 4 μηνες περιπου, αποκτησα ενα Ιαπωνικο Ακιτα (Ακιτα Ινου) ειναι αρσενικο και τον λενε Ακιο. Το ονομασε ετσι ο εκτροφεας. Ειναι Ιαπωνικο ονομα και σημαινει λαμπερος αντρας.Στην αρχη ηθελα να το αλλαξω,αλλα η κορη μου ενθουσιαστηκε ακουγοντας την σημασια του ονοματος.
Ο σκυλος ειναι πολυ εξυπνος και μαθαινει γρηγορα.
Μεχρι στιγμης δεν αντιμετωπιζω καποιο ιδιετερο προβλημα.
Ειναι φιλικος με τα παιδια μου, και ιδιετερα με τον τον γιο μου που ειναι 5 ετων και πολυ ζωηρος.

Στην γειτονια εχουμε πολλα σκυλακια και του αρεσει πολυ να παιζει μαζι τους.
Τωρα του μαθαινω να μ ακουει την ωρα που παιζει με τα αλλα σκυλια, αλλα χρειαζετε εξασκηση.

Σε λιγο καιρο θα μετακομισουμε για παντα στην Ελλαδα, και του μιλαω απο την αρχη μονο ελληνικα.(ασχετως με τα προβληματα που αντιμετωπιζω καθημερινα, γιατι οι γερνμανοι με σνομπαρουν)
Τον πηγα στις αρχες σε ενα σχολειο αλλα δεν μου αρεσε και σταματησα.

Μου αρεσει αυτο το φορουμ γιατι μαθαινω πραγματα που δεν γνωριζω,και παιρνω συμβουλες για την ανατροφη του .
Ο σκυλος μου ειναι γκριζος και ασπρος και αν θελετε μπορειτε να δειτε τις φωτογραφιεs του σε αυτην την σελιδα:http://www.yamabeno-kuni.de/
Ειναι ο γκριζος και ο μεγαλυτερος απο τα αδερφια του.
Φιλικα Ειρηνη. :wink:

Dogo

Well-Known Member
11 Μαϊου 2007
307
0
Γειά σου Irini73! :D

Το σκέφτηκες καλά να γυρίσεις στο Ελλάντα? :D

Να χαίρεσε τον κούκλο σου! :D

eleni

Well-Known Member
10 Μαϊου 2007
91
0
καλώς ήρθες κι από μένα...

...μου θυμίζεις δυστηχώς τη μία και μοναδική επαφή που είχα με ένα κουτάβι σαν το δικό σου που συγκεκριμένα τον είχαν ονομάσει INΟΥ. Τον βλέπαμε από μωρουλίνι στο πάρκο των σκύλων και τα αφεντικά του είχαν ακούσει πως η ράτσα του είναι "επιθετική" και το λέγανε και το ξαναλέγανε...
...ανήμπορη να κάνω κάτι, είδα τον Ινού να μεγαλώνει μέσα στη προκατάληψη και ουσιαστικά να δημιουργείται έναι επιθετικό σκυλί από τις συμπεριφορές των αφεντικών του....

δεν ξέρω τι χαρακτηριστικά έχει η ράτσα του αλλά... συμβουλή... πίστευε τα καλύτερα και θα έρθουν... λέω τώρα
:)

Irini73

Member
11 Ιουνίου 2007
8
0
Σας ευχαριστω ολους για τα καλα σας λογια!!!!!!! :D
Θελω να ευχαριστισω την Ελενη, και να πω πως αυτο το σεναριο το ακουω πολυ συχνα, οπως και ιστοριες για ακιτα που ειναι επιθετικα σε παιδια και σε αλλα ζωα.Αποψη μου ομως ειναι,(χωρις να εχω εμπειρια)πως φταιμε εμεις για την ανατροφη τους, και οχι η ρατσα του σκυλου.Ευχομαι να ειναι ετσι! :)

Dogo σου απαντω πως το σκεφτηκαμε πολυ καλα πριν παρουμε την αποφαση της επιστροφης, και οτι και να γινει δεν υπαρχει περιπτωση να μετανιωσουμε! Ειμαι 34 χρονων και ζω στην Γερμανια εδω και 15 χρονια απο τοτε που παντρευτικα. Πιστεψε με πως ολα αυτα τα χρονια δεν επαψα ποτε να σκευτομαι την στιγμη που θα γυριζαμε πισω, και θα εκπληρωνα το ονειρο μου να μεγαλωσουν τα παιδια μου εκει που μεγαλωσα εγω! :wink:

Dogo

Well-Known Member
11 Μαϊου 2007
307
0
Με το καλό να έρθετε Ειρήνη μου! :D

Απλά επειδή εμείς εδώ αγανακτούμε πολλές φορές με την κατάσταση για αυτό στο έγραψα αυτό,με αρκετή δόση χιούμορ βέβαια. :D

eleni

Well-Known Member
10 Μαϊου 2007
91
0
Irini σίγουρα τα σκυλιά έχουν γεννητικές προδιαγραφές, πχ δεν νομίζω να δεις ποτέ το δικό σου να πανηγυρίζει ασύστολα σαν ένα γελοίο τρελομπόξερ, αλλά όπως μπορώ να κάνω εγώ το μπόξερ να μοιάζει άγιο (ή και να το τρελάνω μέχρι να φρικάρει τελείως!) έτσι και ο καθένας ελέγχει κατα πολύ μεγάλο ποσοστό το χαρακτήρα του σκύλου του. Οπως και με τα παιδιά μπορείς πραγματικά να κατασκευάσεις μια προσωπικότητα φορώντας τους ταμπελίτσες. (πχ έξυπνο/ήσυχο/άτακτο/ανυπάκουο/κοινωνικό κλπ) Ενα καλό ΓΙΑ ΜΑΣ που γνωρίζουμε τη ράτσα του είναι πως έτσι ξέρουμε τα χαρακτηριστικά της ώστε να τα ενισχύουμε αν τα επιθυμούμε ή να τα απενεργοποιούμε αν δεν μας βολεύουν (εμας και τον σκυλο φυσικα που ζει μαζι μας).

Οσο για τον απαναπατρισμό... ως κόρη επαναπατρισμένης οικογένειας θα σου πω τι είδα, σε μας, αλλα και σε παρα πολλους άλλους.
Ο μετανάστης τείνει να πιστεύει πως όταν κάποια πράγματα τον δυσαρεστούν, αυτό οφείλεται στην "ξένη" χώρα. Τότε διανθίζουν την Ελλάδα και την ονειρεύονται σαν την καλύτερη. Φυσικά η Ελλάδα είναι η καλύτερη χιχιχιχιχιχι αλλά η μαμά μου τότε που ήρθε πραγματικά δεν πείσθηκε για αυτό, παρόλο που είχε λίγο μεγαλώσει Ρόδο. Επι 20 χρόνια ήθελε να γυρίσει Αμερική όπου πραγματικά είχε μεγαλώσει. Κάποια στιγμή γύρισε. Είδε πως μετά από τα 20 αυτά χρόνια τίποτα δεν έμοιαζε με πρώτα, άσε που και η ίδια είχε αλλάξει κατα πολύ... οποτε γύρισε πάλι Ελλάδα, προνομιούχα πλέον συναισθηματικά, μιας και ανγνωρίζει τώρα τα πολύ καλά μας. Ηταν όμως μια δύσκολη διαδικασία.
Η Ελλαδα που μεγάλωσες, δεν υπάρχει πια. Τα παιδιά σου θα μεγαλώσουν με διαφορετικό τρόπο... ίσως βέβαια αυτός και πάλι να είναι καλύτερος από της Γερμανίας. Καντο όμως γρήγορα γιατι το καλύτερο είναι σχετικό. Ενα παιδί που έχει γίνει 7 και 8 χρονών σε μια χώρα έχει ήδη μια διαμορφωμένη άποψη. Εγώ ήρθα Αθήνα στα 5 μεγαλωμένη ως ελληνοαμερικανάκι μεσα σε ελληνικες οικογενειες. Στα 12 με ξαναπηγανε Αμερική. ΔΕΝ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΜΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ! Ειναι ακομα πιο δυσκολο για ενα παιδι να αισθανεται "διαφορετικό"
Πολυλόγησα; Ετσι ειμαι το πρωι χαχαχαχαχα
Ευχομαι the best
Α και να μην ξεχνιόμαστε.... στο θέμα μας... η αλλαγή στις συνθηκες θα επηρρεάσει ΚΑΙ τον σκύλο. Εαν μέχρι 11 μηνών δεν εχει γνωρισει τη νεα του ζωη, συνδιαζοντας την παντα θετικά, μετα πιθανον να υπαρξουν προβληματα. Επισης το αγχος σας για την μετακομιση/αλλαγη ειδικα οταν ειναι μηνων μπορει να το παρει και καλα και να γινει ενα σκυλι ευκολο στις αλλαγες, αλλα μπορει και να στραβωσει... φροντιστε πρωτα για τους εαυτους σας, τα παιδια σας αλλα και για το σκυλακι να αισθανεστε θετικα...

καλη επιτυχια σε ολα ευχομαι

Irini73

Member
11 Ιουνίου 2007
8
0
Συμφωνω με ολα οσα μου εγραψες Ελενη, και ειμαι ετοιμη να αναλαβω τις
ευθυνες μου! :?
Το καλο ειναι πως σκεφτομαι θετικα και ελπιζω παντα σε κατι καλυτερο!
:p φιλικα Ειρηνη.

Panos

Member
13 Ιουνίου 2007
12
0
Καλησπερα και απο τον κινεζο ξαδελφο του Akita σου(chow-chow) ελπιζω να πανε ολα καλα!Δεν ξερω τοσα για akita και επιθετικοτητα αλλα 2 pit-bull που βοηθησα να μεγαλωσουν ηταν μια χαρουλα!

bobos_SSvar

Member
9 Ιουνίου 2007
18
0
THESSALONIKI
Καλωσόρισες Irini73 :) ,

θα συμφωνήσω μαζί σου, ότι εμείς έχουμε την ευθύνη της ανατροφή του σκύλου μας.

Με το καλό και όλα βολικά για την επιστροφή στα πάτρια εδάφη.

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Η Ελλάδα είναι ένας καταπληκτικός τόπος, και όσο έρχεσαι μόνο για διακοπές, τόσο θα σου φαίνεται σαν "ο παράδεισος επί γης".

Στην πραγματικότητα, παντού υπάρχουν καλά, και παντού υπάρχουνε στραβά. Φεύγοντας από έναν τόπο, θυμάσαι μόνο τα καλά του, ενώ ζώντας κάπου, καθημερινά ζεις πιο έντονα τα κακά του.

Καλώς ορίσατε στο φόρουμ.
Σου εύχομαι καλή τύχη σε ότι και αν αποφασίσεις.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.085
Νεότερο μέλος
DimitrisK.