Καλησπερα σας!

fotisvs

Member
14 Ιανουαρίου 2014
14
1
Athens, Greece
Καλησπερα σε ολους και καλη χρονια!Ειχα κανει και παλαιοτερα εγγραφη στο φορουμ (πριν κανα 2 χρονια) οταν ειμασταν ξανα σε αναζητηση σκυλου αλλα εχω ξεχασει τους κωδικους.Πολλα χρονια συζηταμε για την αποκτηση ενος σκυλου αλλα παντα βρισκαμε μια δικαιολογια για μην προβουμε σε αυτην.Σε αυτη την φαση νομιζουμε οτι οικογενειακως μπορουμε και εχουμε τον χρονο και την ορεξη να το κανουμε.Αρχικα ειμασταν σε διλημμα μεταξυ αδεσποτου και ρατσας.Τελικα το ενδεχομενο του αδεσποτου το απορριψαμε καθως φοβηθηκαμε για τυχον μελλοντικες αρρωστιες-αν και αυτες μπορουν να εμφανιστουν και σε σκυλια ρατσας-.

Μας ειχαν γοητευσει αρκετα σε χαρακτηρα τα boston terrier (ετσι κι αλλιως θελουμε καποια μικροσωμη φυλη).Μιλησαμε με ολους τους εκτροφεις σε Ελλαδα και Κυπρο αλλα οι τιμες-απο 1200 και πανω- ειναι καπως απαγορευτικες.Υπολογιζαμε οτι η αγορα απο εκτροφεα θα ανερχοταν γυρω στα 800 με 900 ευρω.Επειτα οι οροι που βαζουν καποιοι εκτροφεις περι συνιδιοκτησιας εκθεσεων κλπ καπως μας εχουν ξενισει καθως τελικα δεν εχουμε καταλαβει αν αγοραζοντας κουταβι απο εκτροφεα θα ειναι δικο μας η αν ο εκτροφεας θα εχει σχεδον καθε δικαιωμα αποφασεων πανω σε αυτο.Εμεις θελουμε ενα κατοικιδιο συντροφιας κι οχι ενα σκυλο "πασαρελας".Δεν ξερω ισως ειμαστε λαθος σε αυτο αλλα θεωρω οτι ειναι ταλαιπωρια για εναν σκυλο να τρεχει στο εξωτερικο μονο και μονο για να δειξει ο εκτροφεας τα αποτελεσματα του.

Ωστοσο γνωριζει κανεις σωστους εκτροφεις εξωτερικου που να εχουν boston terrier και να μπορουν να ταξιδεψουν μεχρι την Ελλαδα?Αν εχετε να μας προτεινετε και καποια αλλη ρατσα κοντα στα χαρακτηριστικα των μποστον θα μας βοηθουσατε πολυ.

Σας ευχαριστω εκ των προτερων και με συγχωρειτε αν σας κουρασα με το κατεβατο.

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Καλως ηρθατε στο φορουμ :)
Μαλλον ο εκτροφεας θα μιλουσε για 1η και 2η επιλογη και γι αυτο σας ελεγε για τρεξιματα σε εκθεσεις κλπ αλλιως δεν ειναι υποχρεωτικο οποιος εχει εκτροφικο σκυλο να τρεχει σε εκθεσεις :p
Πως και καταληξατε στα μποστον τερριε? Απο οτι εχω ακουσει ειναι το υγιες ξαδερφακι των γαλλικων μπουλντογκ και των παγκ οποτε ως εδω ειναι σωστη επιλογη.
Σας τραβηξε μονο το μεγεθος, η φατσουλα ή και ο χαρακτηρας?
Αν διαθετετε 900 ευρω για το κουταβι πιστευω με λιγη υπομονη ακομα θα μαζεψετε αλλα 300 ευρω :)
Επισης κανενας εκτροφεας που δεν σας ξερει δεν θα ταξιδεψει Ελλαδα για να σας φερει κουταβι εκτος αν γνωριζεστε (που και παλι δυσκολο).

Επισης οσον αφορα τα αδεσποτακια υπαρχουν πολλα μικροσωμα που ψαχνουν σπιτι απο κουταβια εως ενηλικα για να διαλεξετε.
Δεν ισχυει ακροβως αυτο για τις αρρωστιες, συνηθως τα ημιαιμα εχουν πιο γερη κραση απο τα καθαροαιμα συν οτι ειναι πιο εξυπνα απο οτι λενε και προσωπικα θα συμφωνησω :p
Μπορειτε να παρετε καποιο πιο μεγαλο σε ηλικια ωστε να ειστε σιγουροι για τον χαρακτηρα του και για το αν εχει καποιο προβλημα υγειας.

nikos00

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2013
193
81
Αθηνα
Φιλε Φωτη (απ οτι καταλαβα) καλη χρονια κ σε σενα με υγεια πανω απ' ολα !

Το οτι το καθυστερησαται εφοσον δεν ησασταν ετοιμη ειναι πολυ σωστο μιας κ οταν μιλαμε για την αποκτηση κατοικιδιου, πρεπει να ειμαστε σιγουροι οτι θελουμε....

Πριν ενα χρονο κ κατι ημουν στο ιδιο διλημα που εισαι τωρα, ειχα ξεκινησει να ψαχνω για ενα beagle που μου αρεσε κ μου ταιριαζε αρκετα σαν χαρακτηριστικα....

Το μονο που με ενοχλουσε ηταν το ολο θεμα με την αγορα σκυλου ''ρατσας'' (καθαρα προσωπικη αποψη) ηταν το εξης

Οσους ρωτησα μου ειπαν καποια ποσα μεγαλα π σιγουρα πρεπει κ εκεινοι να βγαλουν τα εξοδα τους, αλλα εμενα μου φαινοταν κ ακομα μ φαινετε σαν να βαζουμε τιμη σε μια ψυχουλα.
Εγγυηση για το οτι δεν θα μου αρρωστησει η εστω θα εχει λιγοτερες πιθανοτητες επισης δεν μου αρεσει να μου δωσουν.... αν δηλαδη παρ' ολα αυτα αρρωστησει ? Θα το παω πισω? Θα το θεωρησω ελλατωματικο σαν να αγορασα καφετιερα?
...ειμαι της αποψης οτι πρεπει να κανουμε το καλυτερο για τα ζωα μας κ γενικα για οτι αγαπαμε κ αν...συμβει κατι ασχημο (που το απευχομαι για ολους μας) να ημαστε εκει κ να κανουμε οτι μπορουμε για το ζωακι μας.

Ξαφνικα λοιπον ηρθε στη ζωη μου ο σκυλακος μου, ειναι ''κοπρακος'' ετσι λεω κ οταν με ρωτανε... κ δεν μπαινω στη διαδικασια να δω με τι μοιαζει... απλα δεν με ενδιαφερει....! Κανω οτι μπορω καλυτερο για εκεινον, του εχω μαθει καποια πραγματα (π.χ να μην κανει τις αναγκες του στο σπιτι, κλπ) ...
Δεν με ενδιαφερει να τον εκπαιδευσω μιας κ θελω να εχει τον δικο του χαρακτηρα , καποια στοιχεια τα περνει απ το αφεντικο του ετσι κ αλλιως, κ το ποιο σημαντικο ειναι οτι θα ηταν αδεσποτος κ τωρα εχει σπιτι.

Φυσικα δεν ειναι κακο να αγορασει καποιος σκυλο απο ενα εκτροφειο, ουτε να εκπαιδευσει το σκυλο του, ο καθε ενας κανει αυτο που θεωρει πιο σωστο, εγω απλος σ εγραψα τον τροπο σκεψης μου μιας κ δεν αποκλειεις το ενδεχομενο του να υιοθετησης καποιο !

Καλη τυχη!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Αν διαθετετε 900 ευρω για το κουταβι πιστευω με λιγη υπομονη ακομα θα μαζεψετε αλλα 300 ευρω :)
Και γιατι να τα μαζεψουνε? Για να παρουν ενα πετ 1200 ευρω? Εκτος αν οι Ελληνες εκτροφεις εκτρεφουν μονο show quality...
Καλως ηρθες :)

fotisvs

Member
14 Ιανουαρίου 2014
14
1
Athens, Greece
Καλως ηρθατε στο φορουμ :)
Μαλλον ο εκτροφεας θα μιλουσε για 1η και 2η επιλογη και γι αυτο σας ελεγε για τρεξιματα σε εκθεσεις κλπ αλλιως δεν ειναι υποχρεωτικο οποιος εχει εκτροφικο σκυλο να τρεχει σε εκθεσεις :p
Πως και καταληξατε στα μποστον τερριε? Απο οτι εχω ακουσει ειναι το υγιες ξαδερφακι των γαλλικων μπουλντογκ και των παγκ οποτε ως εδω ειναι σωστη επιλογη.
Σας τραβηξε μονο το μεγεθος, η φατσουλα ή και ο χαρακτηρας?
Επισης κανενας εκτροφεας που δεν σας ξερει δεν θα ταξιδεψει Ελλαδα για να σας φερει κουταβι εκτος αν γνωριζεστε (που και παλι δυσκολο).

Επισης οσον αφορα τα αδεσποτακια υπαρχουν πολλα μικροσωμα που ψαχνουν σπιτι απο κουταβια εως ενηλικα για να διαλεξετε.
Δεν ισχυει ακροβως αυτο για τις αρρωστιες, συνηθως τα ημιαιμα εχουν πιο γερη κραση απο τα καθαροαιμα συν οτι ειναι πιο εξυπνα απο οτι λενε και προσωπικα θα συμφωνησω :p
Μπορειτε να παρετε καποιο πιο μεγαλο σε ηλικια ωστε να ειστε σιγουροι για τον χαρακτηρα του και για το αν εχει καποιο προβλημα υγειας.
Καλησπερα Ηλεκτρα κι ευχαριστω για την αμεση απαντηση!Μας αρεσαν και τα γαλλικα(εχουμε γνωστο που εχει κι ετσι τα μαθαμε) αλλα διαβαζοντας εδω στο φορουμ ειδαμε οτι εμφανιζουν πολλα προβληματα υγειας κι ετσι στραφηκαμε προς τα μποστον που εχουν και παρομοιο χαρακτηρα.Ειναι λιγο απ ολα ο ερωτας με τα μποστον.Ο χαρακτηρας τους που απ οτι διαβαζουμε ειναι ηρεμα σκυλακια και αρκετα εξυπνα,το μεγεθος,το τριχωμα,η φατσουλα τους..Οταν λες 1ης και 2ης επολογης τι εννοεις?Οσον αφορα το οικονομικο κομματι και 1200 θα μπορουσαμε να διαθεσουμε οριακα απλως θελουμε να ειμαστε σιγουροι οτι εχουμε ενα οικονομικο back up για τα πρωτα εξοδα( κτηνιατρος,τροφες,αξεσουαρ κλπ).

Για τον εκτροφεα απο το εξωτερικο εννοουσα αν υπαρχει τροπος να ταξιδεψει το σκυλι απο το εξωτερικο οχι ο εκτροφεας;)Μαλλον δεν το διατυπωσα σωστα.

Τελος για τα αδεσποτακια ειμαστε σε σκεψεις ξανα.Διαβαζω και εδω διαφορα threads με πολλα θετικα σχολια.

Last edited:

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Στις περισσοτερες ρατσες ο εκτροφεας δε δινει ολα τα κουταβακια στην ιδια τιμη.
Συνηθως υπαρχουν τα show potential κουταβια, τα οποια εχουν πιθανοτητες να πανε καλα σε εκθεσεις και ως εκ τουτου δυνητικα να μπουν σε εκτροφικο πλανο
και τα pet quality που ειναι τα υπολοιπα κουταβια τα οποια ειναι και αισθητα πιο φθηνα και δεν προοριζονται για εκθεσεις.

Η τιμη των κουταβιως εξαρταται και απο τη ρατσα. Αν μια σκυλα κανει 4 κουταβια θα ειναι πιο ακριβα απο μια αλλη που κανει 12.

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Εκτός απο τον αριθμο των κουταβιων παιζει ρόλο η σπανιοτητα της φυλής , η ζήτηση της εποχης και φυσικα το εκτροφειο.
Και γιατι να τα μαζεψουνε? Για να παρουν ενα πετ 1200 ευρω? Εκτος αν οι Ελληνες εκτροφεις εκτρεφουν μονο show quality..
οπως ξέρεις καλύτερα απο μας, ενα pet καλου εκτροφειου είναι το show ενος μέτριου οποτε ειναι πολυ καλη "επενδυση" τα 300 ευρω εξτρα αρκει η πηγη να ειναι αξιοπιστη-αξιολογη.

Μπορει να συμβει και αυτο, εξαρταται απο τη γεωγραφικη θέση του εκτροφειου, την πολιτικη του εκτροφεα και βεβαιως την προκαταβολη που πρεπει να εχει προηγηθει. Οι καιροι ειναι δυσκολοι και πολλοι εκτροφεις έχουν προσγειωθεί.. με την καλη εννοια

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.215
261
38
καλως ηρθες!
δεν παιζει σε κανενα καταφυγιο αυτη η ρατσα ή κατι παρομοιο,για ψαξε!

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Και γιατι να τα μαζεψουνε? Για να παρουν ενα πετ 1200 ευρω?
Δεν θα διαφωνισω σε αυτο αλλα οπως ειπε και Ghostdoc παιζει ρολο η σπανιοτητα της φυλης και η ζητηση. Συν αυτο που λεει παρα κατω

οπως ξέρεις καλύτερα απο μας, ενα pet καλου εκτροφειου είναι το show ενος μέτριου οποτε ειναι πολυ καλη "επενδυση" τα 300 ευρω εξτρα αρκει η πηγη να ειναι αξιοπιστη-αξιολογη.
Οποτε πιστευω οτι αξιζουν τα 300 ευρω εξτρα αν προκειται για ενα καλο κουταβι. Επισης απο οτι εχω παρατηρησει τα μικροσωμα σκυλια ειναι πολλες φορες πιο ακριβα.

Μπορει να συμβει και αυτο, εξαρταται απο τη γεωγραφικη θέση του εκτροφειου, την πολιτικη του εκτροφεα και βεβαιως την προκαταβολη που πρεπει να εχει προηγηθει. Οι καιροι ειναι δυσκολοι και πολλοι εκτροφεις έχουν προσγειωθεί.. με την καλη εννοια
Ναι μπορει να συμβει αλλα σε ελαχιστα σπανιες περιπτωσεις.
Π.χ η εκτροφεας του Οζζυ στην Αμερικη επειδη βλεπει συνεχεια απο φωτογραφιες ποσο ωραια περναει ο Οζζυ και οτι αθλειται και ασχολουμαστε και τι ωραιο σωμα εχει κλπ κλπ μας ειπε οτι αν δεν καταφερουμε να παμε εμεις Αμερικη για το επομενο σκυλι ισως καταφερει να ερθει η ιδια Ελλαδα για να μας φερει το κουταβι (φυσικα τιποτα δεν ειναι σιγουρο δυστιχως). Και σκεψου θεωρειται μια απο τις πολυ καλες εκτροφεις της Αμερικης και ποτε δεν τρελενοταν στην ιδεα να δωσει καποιο κουταβι της στην Ελλαδα.
Εμας ομως μας ξερει ως καποιο βαθμο αφου μιλαμε αρκετες φορες κλπ.

Σε γενικες γραμμες ομως δεν τους συμφερει γιατι οσα λεφτα θα παρουν για το κουταβι θα τα δωσουν σε εισητηρια (αναλογως την χωρα βεβαια).

Last edited:

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Και εμένα δεν μου φαίνονται παράλογα τα 1200.
Ενα καλό εκτροφικο κουτάβι είναι βασισμένο σε έτοιμο, χτισμένο pedigree. Είναι δύσκολο να βρεις ένα άρτια χτισμένο pedigree με δεκάδες κρίσεις και διακρίσεις σε στίβους αλλά κ υγεία.

Ένα απλό pedigree από την άλλη το βρίσκεις χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Επίσης αυτό με τις συνδιοκτησιες που αναφέρεις, να ξέρεις πως ο σκύλος ανήκει σε αυτόν του οποίου τα στοιχεία υπάρχουν στο τσιπάκι. Τα άλλα όλα έχουν να κάνουν για περιπτώσεις στις οποίες θες να το ζευγαρώσεις και να βάλεις το σκύλο σε κάποιο πλάνο.

Στάλθηκε από το GT-N7100 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

IrAr

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
208
5
Σκέψου σοβαρά και την ιδέα του αδέσποτου. Θα σώσεις μια ζωή που θα σε ευγνωμονεί για πάντα. Όλα μου τα σκυλιά τα βρήκα στο δρόμο ή σε καταφύγιο. Υπάρχουν απίθανες φάτσες και ένας έμπειρος μπορεί να σου πει λίγα λόγια για το χαρακτήρα που θα αναπτύξει το κουτάβι. Ο χαρακτήρας βέβαια χτίζεται και απο το περιβάλλον που θα ζήσει ο σκύλος.

Ένας ενήλικος σκύλος που έχει διαμορφώσει τον χαρακτήρα του και το τελικό του μέγεθος δεν κρύβει παγίδες. Επίσης υπάρχουν πολλά σκυλάκια σε φιλοξενίες οπότε και πάλι υπάρχουν οι πληροφορίες για το χαρακτήρα του.

Κάνε μια βόλτα στο κοντινό σου καταφύγιο, δες φάτσες και συμπεριφορές.

Πραγματικά πιστεύω οτι ο σκύλος που έχει μαζευτεί απο το δρόμο καταλαβαίνει και εκτιμά με διαφορετικό τρόπο τον άνθρωπο που τον φροντίζει γιατί ξέρει και νοιώθει την διαφορά στη ζωή του. Αυτός ο σκύλος μπορεί να αργήσει λίγο περισσότερο να σε εμπιστευτεί άλλα όταν θα το κάνει θα το κάνει με όλη του την καρδιά.

nikos00

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2013
193
81
Αθηνα
Σκέψου σοβαρά και την ιδέα του αδέσποτου. Θα σώσεις μια ζωή που θα σε ευγνωμονεί για πάντα. Όλα μου τα σκυλιά τα βρήκα στο δρόμο ή σε καταφύγιο. Υπάρχουν απίθανες φάτσες και ένας έμπειρος μπορεί να σου πει λίγα λόγια για το χαρακτήρα που θα αναπτύξει το κουτάβι. Ο χαρακτήρας βέβαια χτίζεται και απο το περιβάλλον που θα ζήσει ο σκύλος.

Ένας ενήλικος σκύλος που έχει διαμορφώσει τον χαρακτήρα του και το τελικό του μέγεθος δεν κρύβει παγίδες. Επίσης υπάρχουν πολλά σκυλάκια σε φιλοξενίες οπότε και πάλι υπάρχουν οι πληροφορίες για το χαρακτήρα του.

Κάνε μια βόλτα στο κοντινό σου καταφύγιο, δες φάτσες και συμπεριφορές.

Πραγματικά πιστεύω οτι ο σκύλος που έχει μαζευτεί απο το δρόμο καταλαβαίνει και εκτιμά με διαφορετικό τρόπο τον άνθρωπο που τον φροντίζει γιατί ξέρει και νοιώθει την διαφορά στη ζωή του. Αυτός ο σκύλος μπορεί να αργήσει λίγο περισσότερο να σε εμπιστευτεί άλλα όταν θα το κάνει θα το κάνει με όλη του την καρδιά.

Αυτο νομιζω κ γω!

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
καλησπέρα Φωτη!
Νομιζω οτι μόλις βρηκες τον άνθρωπο σου! Εκανα ερευνα αγορας πάνω απο 1 χρονο για αγορα μποστον, μπορώ να σου δωσω αρκετες πληροφοριες αν βέβαια θελεις και εσυ..
Η τιμη ειναι λογικότατη, ευτυχως σε Ελλάδα και Κυπρο έχουμε σοβαροτατους εκτροφεις με πολυ αξιολογα σκυλια.

fotisvs

Member
14 Ιανουαρίου 2014
14
1
Athens, Greece
Σας ευχαριστω πολυ ολους για τις αμεσες απαντησεις σας-συμβουλες

καλησπέρα Φωτη!
Νομιζω οτι μόλις βρηκες τον άνθρωπο σου! Εκανα ερευνα αγορας πάνω απο 1 χρονο για αγορα μποστον, μπορώ να σου δωσω αρκετες πληροφοριες αν βέβαια θελεις και εσυ..
Η τιμη ειναι λογικότατη, ευτυχως σε Ελλάδα και Κυπρο έχουμε σοβαροτατους εκτροφεις με πολυ αξιολογα σκυλια.
Εννοειται!Καθε πληροφορια ειναι ευπροσδεκτη.Στειλε μου ενα πμ αν θες.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Γεια σου Φώτη και καλώς ήρθες!

Για να προχωρήσουμε την συζήτηση ή αν θες για εγκυκλοπαιδικές γνώσεις.
Λες:

Τελικα το ενδεχομενο του αδεσποτου το απορριψαμε καθως φοβηθηκαμε για τυχον μελλοντικες αρρωστιες-αν και αυτες μπορουν να εμφανιστουν και σε σκυλια ρατσας-.
και έπειτα λες:

Εμεις θελουμε ενα κατοικιδιο συντροφιας κι οχι ενα σκυλο "πασαρελας".Δεν ξερω ισως ειμαστε λαθος σε αυτο αλλα θεωρω οτι ειναι ταλαιπωρια για εναν σκυλο να τρεχει στο εξωτερικο μονο και μονο για να δειξει ο εκτροφεας τα αποτελεσματα του.
Προφανώς δεν ξέρεις πως λειτουργεί η εκτροφή και σε δικαιολογώ!
Θέλω να σου πω όμως ότι για να πάρεις εσύ ένα εκτροφικό σκύλο και να λάβεις τα υγιή χαρακτηριστικά που ψάχνεις οι πρόγονοι του έχουν τρέξει σε εκθέσεις, έχουν καταστεί κατάλληλοι προς αναπαραγωγήβάσει των ιατρικών εξετάσεων που τους έχουν γίνει, βάσει της μορφολογίας τους και βάσει της εργασιακής ικανότητας!Αυτά όλα επιφέρουν υγεία για έναν οργανισμό!
Δεν θα ήθελες ο σκύλος που θα πάρεις και είναι αποτέλεσμα μια σωστής διαδικασίας να δώσει στην φυλή αυτά τα υγιή χαρακτηριστικά εφόσον τα έχει?

Εκεί έρχεται ο εκτροφέας και σου λέει ότι το κουτάβι που θα πάρεις μπορείς να το έχεις συνδιοκτησία και να κατεβαίνετε μαζί στις εκθέσεις, μισά μισά τα έξοδα του σκύλου και σε ενδεχόμενη γέννα τα δείγματα φυλής που θα γεννηθούν τα διαχειριστείτε ανάλογα!
Αυτό μπορεί να σε ξενίζει ως ανίδεο για όλο αυτό το πράγμα, αλλά έχει ως απώτερο σκοπό της βελτίωση των πραγμάτων!
Όλα αυτά αν εσύ θέλεις να ασχοληθείς με συνιδιοκτησία!
Αν δεν θέλεις σεβαστό!Απλώς όφειλα να σε ενημερώσω πως είναι τα πράγματα!
Είναι στο χέρι σου τι θα διαλέξεις!

Άρα ο όρος πασαρέλα δεν είναι σωστός όρος!Η εκθέσεις μορφολογίας είναι αναπόσπαστο κομμάτι που επιβάλλεται να γίνεται για να διακρίνονται τα υγιή δείγματα από τα όχι υγιή!Το θέλεις αυτό ως διαδικασία γιατί όπως αναφέρεις πιο πάνω έχεις ως κριτήριο την υγεία και καλά κάνεις και έτσι πρέπει!

Όσον αφορά το κόστος απόκτησης έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες!
Εγώ θα σου προτείνω να ενημερωθείς λίγο παραπάνω για την φυλή που έχεις επιλέξει!Θα θωρακιστείς πιο πολύ και θα μπορείς να δεις πιο σωστά τα πράγματα ώστε να διαλέξεις!

fotisvs

Member
14 Ιανουαρίου 2014
14
1
Athens, Greece
Γεια σου Φώτη και καλώς ήρθες!

Για να προχωρήσουμε την συζήτηση ή αν θες για εγκυκλοπαιδικές γνώσεις.
Λες:

και έπειτα λες:

Προφανώς δεν ξέρεις πως λειτουργεί η εκτροφή και σε δικαιολογώ!
Θέλω να σου πω όμως ότι για να πάρεις εσύ ένα εκτροφικό σκύλο και να λάβεις τα υγιή χαρακτηριστικά που ψάχνεις οι πρόγονοι του έχουν τρέξει σε εκθέσεις, έχουν καταστεί κατάλληλοι προς αναπαραγωγήβάσει των ιατρικών εξετάσεων που τους έχουν γίνει, βάσει της μορφολογίας τους και βάσει της εργασιακής ικανότητας!Αυτά όλα επιφέρουν υγεία για έναν οργανισμό!
Δεν θα ήθελες ο σκύλος που θα πάρεις και είναι αποτέλεσμα μια σωστής διαδικασίας να δώσει στην φυλή αυτά τα υγιή χαρακτηριστικά εφόσον τα έχει?

Εκεί έρχεται ο εκτροφέας και σου λέει ότι το κουτάβι που θα πάρεις μπορείς να το έχεις συνδιοκτησία και να κατεβαίνετε μαζί στις εκθέσεις, μισά μισά τα έξοδα του σκύλου και σε ενδεχόμενη γέννα τα δείγματα φυλής που θα γεννηθούν τα διαχειριστείτε ανάλογα!
Αυτό μπορεί να σε ξενίζει ως ανίδεο για όλο αυτό το πράγμα, αλλά έχει ως απώτερο σκοπό της βελτίωση των πραγμάτων!
Όλα αυτά αν εσύ θέλεις να ασχοληθείς με συνιδιοκτησία!
Αν δεν θέλεις σεβαστό!Απλώς όφειλα να σε ενημερώσω πως είναι τα πράγματα!
Είναι στο χέρι σου τι θα διαλέξεις!

Άρα ο όρος πασαρέλα δεν είναι σωστός όρος!Η εκθέσεις μορφολογίας είναι αναπόσπαστο κομμάτι που επιβάλλεται να γίνεται για να διακρίνονται τα υγιή δείγματα από τα όχι υγιή!Το θέλεις αυτό ως διαδικασία γιατί όπως αναφέρεις πιο πάνω έχεις ως κριτήριο την υγεία και καλά κάνεις και έτσι πρέπει!

Όσον αφορά το κόστος απόκτησης έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες!
Εγώ θα σου προτείνω να ενημερωθείς λίγο παραπάνω για την φυλή που έχεις επιλέξει!Θα θωρακιστείς πιο πολύ και θα μπορείς να δεις πιο σωστά τα πράγματα ώστε να διαλέξεις!
Ευχαριστω πολυ για την ενημερωση!Σωστα τα λες.Απλως σε επικοινωνια μου με καποιον εκτροφεα οι οροι ηταν οι εξης:
Τον σκυλο τον επιλεγει εκ των προτερων εκεινος, η τιμη ειναι αμεταβλητη(αυτο ειναι κατανοητο),ο σκυλος με συνιδιοκτησια για να κατεβαινει σε εκθεσεις,κι αν ο ιδιος το κρινει απαραιτητο θα προβει και σε ζευγαρωμα χρησιμοποιωντας τον δικο μου (θεωρητικα) σκυλο.Ισως οπως σωστα επισημαινεις ως αμαθο εμενα με ξενιζουν αλλα απο την αλλη δινοντας ενα τοσο σεβαστο ποσο οι οροι ειναι πολλοι.

Προηγουμενως αναφερθηκε και το θεμα του τσιπ.Ο εκτροφεας μου ειπε οτι τον σκυλο θα τον παρω με τσιπ.Αυτο σημαινει οτι προφανως θα εχει τα δικα του στοιχεια αρα και παλι ο σκυλος ανηκει σε αυτον!?

Σημ:Για να μην παρεξηγηθω, δεν θελω να εκθεσω κανεναν εκτροφεα-γι αυτο και δεν ονοματιζω- απλως θελω να μαθω λιγο πως λειτουργουν τα πραγματα σε αυτον τον τομεα.

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.630
1.955
Οταν σου λεει οτι θα εχει τσιπακι δεν εννοειτε οτι θα ειναι περασμενο στο ονομα του!εσυ το δηλωνεις μετα στον κτηνιατρο.

Τα λεφτα απο την ενδεχομενη γεννα του ΣΚΥΛΟΥ ΣΟΥ ποιος θα τα παρει??????

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Αυτό προφανώς ο εκτροφεας το κάνει με το σκεπτικό σου λέει μη βγει κάνα τέλειο δείγμα μορφολογικα και δεν αξιοποιηθεί..
Όπως και να έχει όμως δεν οφείλεις να κάνεις τίποτα από όλα αυτά αν δεν επιθυμείς. Επίσης μπορεί να θέλει να έχει κάποια δικαιώματα στα κουτάβια για να τα μελετάει και να βλέπει που κινείται εκτροφικα.

Αν δεν του έχεις εμπιστοσύνη όμως δε χρειάζεται να προχωρήσεις. Η εμπιστοσύνη πρέπει να είναι αμφίδρομη!

Στάλθηκε από το GT-N7100 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk