Καλησπερα σε ολους

Unkas83

Member
31 Μαϊου 2015
16
5
Καλησπερα παιδια , με λενε γιωργο και ειμαι στην αναζητηση σκυλου . Χαιρομαι που το φορουμ ξανανοιξε γιατι σας ανακαλυψα οταν ηταν κλειστο . Ειμαι σε φαση που παρακολουθω μερικα εκτροφεια και ακομα συλλεγω πληροφοριες για αυστραλεζικα ποιμενικα ακομα δεν εχω μιλησει με εκτροφεις . Δυστυχως την μονη φορα που ειδα σε εκθεση ηταν στο αεροδρομιο οταν εγινε τον οκτωβριο αν δε κανω λαθος αν και δεν εχω παει σε πολλες ειναι η αληθεια.

Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
Καλησπέρα Γιώργο!! Καλώς ήρθες στο φόρουμ!!!
Η @Sara μπορεί να σε κατατοπίσει και να σου δώσει τα φώτα της για του αυστραλέζους!! :)
Μου αρέσει πολύ η συγκεκριμένη φυλή!! :)

Unkas83

Member
31 Μαϊου 2015
16
5
Ευχαριστω παιδια , βασικα ημουν αναμεσα σε aussie και μπορντερ και τα δυο λογω χαρακτηρα εξυπναδας και εκπαιδευσιμοτητας και λογω ζωντανιας βεβαιως . Τελικα κατεληξα σε αυστραλεζικο γιατι οταν το ειδα στην εκθεση τον οκτωβρη εμεινα λιγο εκπληκτος να πω την αληθεια πανεμορφο ζωο

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Γεια σου Γιώργο και καλωσήρθες στο φόρουμ! :) Και μένα με αρέσει η συγκεκριμένη φυλή, όπως βλέπεις. :) Για πες μας λίγα πραματα για σένα και πώς το έχεις ψάξει το θέμα.

Ναι, όντως, ειναι πολύ ωραία, πανέξυπνα και χαρωπά σκυλιά. Επίσης σε ακολουθούν παντού, ακομα και όπου κι ο βασιλιάς, όπως λενε, μόνος του πάει.

Unkas83

Member
31 Μαϊου 2015
16
5
Κυριως εχω ψαξει για χαρακτηρα να δω αν μου ταιριαζε και γενικα ηθελα ενα σκυλο με ενεργεια και να ειναι φιλικος . Οπως ειπα ακομα το ψαξιμο ειναι σε πρωιμο επιπεδο ετσι και αλλιως εχω χρονο μπολικο μπροστα μου να εμβαθυνω

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Πρόσεξε πάντως ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ από πού θα πάρεις τον Αυστραλέζο αν το αποφασίσεις διότι η φυλή αυτή βρίθει προβλημάτων υγείας. Θες επίσημο εκτροφέα με ένα σωρό πιστοποιητικά δυσπλασίας και τουλάχιστον δυο τεστ DNA για το μεταλλαγμένο γονίδιο MDR1 και το γονίδιο της τύφλωσης. Από ο,τι ξερω στην Ελλάδα δεν εχει εκτροφείς, όποτε θα πρέπει μάλλον να πας στο εξωτερικό. Εχει καλούς εκτροφείς από ο,τι θυμάμαι στην Ισπανία, Ιρλανδία, Γερμανία και έναν στη Βουλγαρία. Κοίταξε επίσης τη σελίδα του ASCA (Australian Shepherc Club of America) διότι ειναι αμερικανική η φυλή και μερικοί Ευρωπαίοι εκτροφείς ειναι γραμμένοι εκεί.

Last edited:

Unkas83

Member
31 Μαϊου 2015
16
5
Καλα εννοειται απο εκτροφειο σοβαρο , δεν τιθεται θεμα σε αυτο , υπαρχουν δυο τρια που εχω ξεχωρισει και ο χειριστης που ηρθε με αυστραλεζικο η αδερφη του κανει εκτροφη αυστραλεζικων και μου φαινεται ειχαν και γεννα τωρα προσφατα , αλλα σιγα σιγα εχω καιρο μπροστα μου δεν βιαζομαι

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Σωστός! :)

Είναι πάντως καταπληκτικά σκυλιά, διάβασε τα κατορθώματα του δικού μου στο φόρουμ και στο μπλογκ του να πάθεις πλάκα. Βέβαια έχει ολίγον τι νοοτροπία σκυλιού καταφυγίου, έλεγε ο ψυχολόγος του, συν τον κακομαθαίνω κι εγώ αγρίως, αλλά έχει καλή ψυχή αυτό το σκυλί, δεν μπορούσα ποτέ να βρω καλύτερο. :)

Μην ξεχάσεις φυσικά να διαβάσεις τη σελίδα του Αγίου Ερνέστου Χαρτνάγκελ, ο οποίος θεωρείται ο καλύτερος εκτροφέας Αυστραλέζων στον κόσμο και γράφει μέσα τα πάντα για τη φυλή. Ένας μόνο Αυστραλέζος του μπορεί να πάει κάθε μέρα 2000 αμερικάνικα γελάδια για βοσκή, να τρέχει όλη μέρα, να του τα φέρνει σωστά το βράδυ, να τρώει, να κοιμάται και μετά να σηκώνεται το πρωί ορεξάτος για περισσότερη δουλειά!! Εδώ έμπηξα τις φωνές σε συνάδελφό μου που είχε το θράσος να πει σε διάλεξή της περί Οδύσσειας ότι ο Οδυσσέαας είχε τρομερά σκυλιά (μάλλον Ελληνικούς Ποιμενικούς) που τρία από αυτά βόσκανε 350 γουρούνια καθημερινά. Της είπα ότι εφόσον δεν ξέρει από σκύλους, πολύ κακώς φέρει γνώμη αφού ένας Αυστραλέζος είναι ακόμα καλύτερος και τους τρώει όλους λάχανο και ο Όμηρος απλώς δεν είχε την ευτυχία να ζήσει σε μια εποχή που υπήρχαν Αυστραλέζοι. :p

Πρόσφατα o Hartnagle σταμάτησε την εκτροφή και νομίζω πούλησε ή έδωσε το περίφημο ράντσο του Las Rocosa για δημόσιο πάρκο στο Colorado, όπου αρχικά αναπτύχθηκε η φυλή. Τώρα εκτρέφει η κόρη του, νομίζω, ο γιος του ήταν καλός εκτροφέας, αλλά δυστυχώς τον χάσαμε νέο από τραγικό ατύχημα. Μάλιστα σκοτώθηκε μπροστά στους Αυστραλέζους του που προσπαθούσαν να τον συνεφέρουν και να τον κρατήσουνε ζεστό, πολύ συγκινητικό. Έχω αγοράσει τη μακρά διάλεξη του Χαρτνάγκελ για τους Αυστραλέζους και πραγματικά γίνομαι χάλια στο τέλος που λέει ότι "ένα πράγμα μας ενώνει όλους σ' αυτή τη ζωή: η αγάπη μας για τον Αυστραλέζο Ποιμενικό"!!!!!

Μετά απ' αυτά απορώ πραγματικά πώς είναι δυνατόν να πιστεύει η ανθρωπότητα ότι υπάρχουν άλλες φυλές σκύλων… :p

http://www.lasrocosa.com

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
Καλα εννοειται απο εκτροφειο σοβαρο , δεν τιθεται θεμα σε αυτο , υπαρχουν δυο τρια που εχω ξεχωρισει και ο χειριστης που ηρθε με αυστραλεζικο η αδερφη του κανει εκτροφη αυστραλεζικων και μου φαινεται ειχαν και γεννα τωρα προσφατα , αλλα σιγα σιγα εχω καιρο μπροστα μου δεν βιαζομαι
Στην Ελλάδα; Αθήνα;

Unkas83

Member
31 Μαϊου 2015
16
5
Για τα εκτροφεία που έχεις ξεχωρίσει, ρωτάω :)
XΑχαχα γραψε λαθος οτι ναναι καταλαβα , κυριως γαλλια εχω ψαξει και ενα 1-2 στην γερμανια , θα δω και αυτα που ειπε η σαρα , εχει μελετη το θεμα

Blacksatin

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
317
57
Neo Irakleio, Athens, Greece
Καλώς ήρθες! Πραγματικά πανέμορφα σκυλιά! Δεν ξέρω σχεδόν τίποτα για τη φυλή, διαβάζω όμως το blog του Μουφ και έχω γίνει φαν της φυλής! Μίλα με εκτροφείς και πάρε το χρόνο σου, να αποφασίσεις ποιον να εμπιστευτείς!

• Like
Reactions: Sara

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ε, ο Άγιος Ερνέστος ειναι εκείνος που συνέβαλε περισσότερο από όλους στην ανάπτυξη της φυλής και στην αναγνώριση της το 1994. Και επομένως αφού μιλάμε για τέτοιο θαυμαστό σκύλο, τότε η ανάπτυξη του αποτελεί θαύμα.

O ´Αγιος Ερνέστος φαίνεται στο βίντεο στο 1:22.

Last edited:
  • Like
Reactions: ntoulis

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Καλώς ήρθες Γιώργο!

Εδώ που τα λέμε ποιος ποιμενικός σκύλος δεν λατρεύεται?:love:
Πολυσχιδής σκύλος γαρ...