Σωστός!
Είναι πάντως καταπληκτικά σκυλιά, διάβασε τα κατορθώματα του δικού μου στο φόρουμ και στο μπλογκ του να πάθεις πλάκα. Βέβαια έχει ολίγον τι νοοτροπία σκυλιού καταφυγίου, έλεγε ο ψυχολόγος του, συν τον κακομαθαίνω κι εγώ αγρίως, αλλά έχει καλή ψυχή αυτό το σκυλί, δεν μπορούσα ποτέ να βρω καλύτερο.
Μην ξεχάσεις φυσικά να διαβάσεις τη σελίδα του Αγίου Ερνέστου Χαρτνάγκελ, ο οποίος θεωρείται ο καλύτερος εκτροφέας Αυστραλέζων στον κόσμο και γράφει μέσα τα πάντα για τη φυλή. Ένας μόνο Αυστραλέζος του μπορεί να πάει κάθε μέρα 2000 αμερικάνικα γελάδια για βοσκή, να τρέχει όλη μέρα, να του τα φέρνει σωστά το βράδυ, να τρώει, να κοιμάται και μετά να σηκώνεται το πρωί ορεξάτος για περισσότερη δουλειά!! Εδώ έμπηξα τις φωνές σε συνάδελφό μου που είχε το θράσος να πει σε διάλεξή της περί Οδύσσειας ότι ο Οδυσσέαας είχε τρομερά σκυλιά (μάλλον Ελληνικούς Ποιμενικούς) που τρία από αυτά βόσκανε 350 γουρούνια καθημερινά. Της είπα ότι εφόσον δεν ξέρει από σκύλους, πολύ κακώς φέρει γνώμη αφού ένας Αυστραλέζος είναι ακόμα καλύτερος και τους τρώει όλους λάχανο και ο Όμηρος απλώς δεν είχε την ευτυχία να ζήσει σε μια εποχή που υπήρχαν Αυστραλέζοι.
Πρόσφατα o Hartnagle σταμάτησε την εκτροφή και νομίζω πούλησε ή έδωσε το περίφημο ράντσο του Las Rocosa για δημόσιο πάρκο στο Colorado, όπου αρχικά αναπτύχθηκε η φυλή. Τώρα εκτρέφει η κόρη του, νομίζω, ο γιος του ήταν καλός εκτροφέας, αλλά δυστυχώς τον χάσαμε νέο από τραγικό ατύχημα. Μάλιστα σκοτώθηκε μπροστά στους Αυστραλέζους του που προσπαθούσαν να τον συνεφέρουν και να τον κρατήσουνε ζεστό, πολύ συγκινητικό. Έχω αγοράσει τη μακρά διάλεξη του Χαρτνάγκελ για τους Αυστραλέζους και πραγματικά γίνομαι χάλια στο τέλος που λέει ότι "ένα πράγμα μας ενώνει όλους σ' αυτή τη ζωή: η αγάπη μας για τον Αυστραλέζο Ποιμενικό"!!!!!
Μετά απ' αυτά απορώ πραγματικά πώς είναι δυνατόν να πιστεύει η ανθρωπότητα ότι υπάρχουν άλλες φυλές σκύλων…
http://www.lasrocosa.com